banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 17:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Stednja
PostPoslato: 01 Okt 2009, 21:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vjerovatno je glupo pitanje, ali stedite li? Ono banka, kamate itd.

Vrh

Tema posta: Re: Stednja
PostPoslato: 01 Okt 2009, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Kod nas se bas i ne isplati, mislim da je kamata oko 4% na god. nivou, a navodno ide do 7 ali to je na ogromne iznose i duga orocenja. Pa ako orocis 10.000 na godinu dana, dobijes oko 700km, a za velike uloge tipa 100.000+ isplatnije je ulagati u nekretnine jer je sigurnost veca ali i dobit, cijene stanova enormno rastu..

Inace licno ne stedim, bar ne u nekim velikim iznosima jer sam student pa idem po principu trosi sad jer para ce biti kasnije a opet na kartici uvijek bude par km ili stotina, u zavisnosti od posla...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 02:22 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Okt 2009, 21:19
Smatram da ce i cijene nekretnina morati stagnirati, jer cijene na Balkanu nisu realne....ali stednja u banci je najlosije moguce rjesenje jer to je cisti kikiriki...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 09:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Posto kod nas nisu uopste realne cjene stanova one moraju da stanu. Mislim da je najbolje ulagnje u nekretnine, banke nisu sigurne. Vazno je uloziti u nekretninu u dobro vrjeme (sto sad nije) jer ako preplatimo stan ili kucu nismo nista napravili.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 10:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Trenutno ne stedim u obliku stedne knjizice, jer su kamate sramotno niske ... Ulozio sam nesto para na berzu i u roku godinu dana sam 25% u plusu, tako da sam veoma zadovoljan... Prethodnih godina (do pocetka krize 2007. godine) se daleko vise isplatilo uloziti u akcije i fondove, ali sad je rizik veliki... Takoreci - kocka.

Inace (iako ne moram), stedim aktivnije na drugi nacin - manje idem u restorane, odustao sam od kupovine novog auta, ne kupujem razne "gadget" gluposti i sl.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Digresija je napisao:
Trenutno ne stedim u obliku stedne knjizice, jer su kamate sramotno niske ... Ulozio sam nesto para na berzu i u roku godinu dana sam 25% u plusu, tako da sam veoma zadovoljan... Prethodnih godina (do pocetka krize 2007. godine) se daleko vise isplatilo uloziti u akcije i fondove, ali sad je rizik veliki... Takoreci - kocka.

Inace (iako ne moram), stedim aktivnije na drugi nacin - manje idem u restorane, odustao sam od kupovine novog auta, ne kupujem razne "gadget" gluposti i sl.

tu sam negdje i ja... i opet ne mogu nista da ustedim... ne pitaj kako jer ne znam.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Npr. ja sam se bas dobro zagrijao za novo auto jer jeftinija nece biti... Srednja klasa po cijeni kompakta... Kud dalje :D

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 10:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
TNS: Istina, sad je pravo vrijeme za uzeti novo auto, ako ti treba... Meni ne treba, jer mi i ovaj nije tako star (tek 3 godine), ali sam htio uraditi "upgrade" na malo veci (BMW X5) - prodam ovaj svoj i doplatim jos nesto... Medjutim, shvatio sam da bi to bilo samo bespotrebno bacanje para, jer me i ovaj auto moze sluziti jos ihahaj koliko...

A da su cijene stanova napuhane - itekako jesu!!! Nije mi jasna jedna stvar - shvatam da moraju gradjevinci zaraditi na gradnji stanova, ali majku mu njegovu, zar mu nije dosta 10 000 KM ili EUR po stanu, nego hoce 30 000 KM / EUR ili vise !?!?!? Pa to je pljacka ... Kad bi oni bili malo realniji, stanovi bi se brze prodavali i kriza bi bila podnosljivija/manja ...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Digresija je napisao:
TNS: Istina, sad je pravo vrijeme za uzeti novo auto, ako ti treba... Meni ne treba, jer mi i ovaj nije tako star (tek 3 godine), ali sam htio uraditi "upgrade" na malo veci (BMW X5) - prodam ovaj svoj i doplatim jos nesto... Medjutim, shvatio sam da bi to bilo samo bespotrebno bacanje para, jer me i ovaj auto moze sluziti jos ihahaj koliko...

A da su cijene stanova napuhane - itekako jesu!!! Nije mi jasna jedna stvar - shvatam da moraju gradjevinci zaraditi na gradnji stanova, ali majku mu njegovu, zar mu nije dosta 10 000 KM ili EUR po stanu, nego hoce 30 000 KM / EUR ili vise !?!?!? Pa to je pljacka ... Kad bi oni bili malo realniji, stanovi bi se brze prodavali i kriza bi bila podnosljivija/manja ...

da, i to kakvih stanova. bolje je sad uzet istaru gradnju pa renovirati nego kupiti novo. jbt, evo nedavno useljena nova zgrada kod mene... curi kroz otvore. losa izolacija, unutarnjih zidova nema, sve sami gips. kaze mi kolega, u njega se ne moze os smrada ostat kad kosinica kuha rucak. pih...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

X5 ni pod razno, model pred facliftom i zamjenom. Ako vozis X3 novi dolazi najranije za godinu dana. Bolesno dobro drzi cijenu.

Sad mi treba limuzina ili neki light SUV. Volim auta, ali ih ne volim puno placati :D Stanovi su pred krizu bili van svake pameti. Sada su tako i tako, moze to jos 100-200 KM dole...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 11:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
jednom davno,ima jedno brat bratu 8 godina,rece mi jedan covjek da ulozim lovu u akcije Kanadske firme medicine.....ja ga poslusam i ulozim dobru cifru,da bi nakon cetiri godine dobitak imao trodupli + za kafe sto bi nas narod reko :wink: ........sad zato me boli neka stvar za krizom!
Trosim koliko sam i trosio prije.....kad covjek postane masina i misli samo kako bi usparao tad mu zivot krene da se svodi na pare i nista vise!!!!!!!!Jebes takav zivot :cat:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 12:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

cvox jeste tako ali moras priznati da si ti imao srece. Imao si sta da ulozis a kako obicni smrtnici?
Najlakse je napraviti pare sa parama. U svakom slucaju se slazem sa tobom da kad covek krene u stednju po svaku cenu to posle neko vrjeme predje u bolest i upropasti covjek sam sebi zivot.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa pusti ga, on vozi VW, kud ces kukavnije stednje :D

Mene zena zeznula za Hypo banku na BL berzi, ne da bi bila trodupla, vec min 15x :)

Ali i ono sto sam uradio bilo je najmanje duplo :)

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TnS na luksuzu ne stedim :P :lol:

crni to jest tako sto kazes,lovu lovom pravis al trebalo je stisnut i tad pa ulozit skoro sve sto imas.Znam kad sam reko da sam ulozio lovu u to da su mi svi rekli da sam budala al zato kad se isplatilo svi tapsali po ramenu(ovo svi su moja blizna familija i dva prijatelja)

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
al trebalo je stisnut i tad pa ulozit skoro sve sto imas.

eeeeee brate za ovo respect...nema sta samo rizikom se i moze doci do nekakvih para...svaka cast!! ja znam da ne bih mogao da ulozim sve u nesto i da cekam kada i koliko cu dobiti jedino ako nije 100000% sigurno!!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koji ti vise nisu prijatelji, no duznici :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TnS kralju mora se od neceg zivjet :lol:

@crni
Taj cova je mene gurao da otvorimo firmu i da klepimo lovu od EU i poslije godinu dve zatvorimo....on je to uradio dva puta (stariji maher i prevarant)i zadnji put kad je to uradio svu lovu prebacio na racun od zene(nisu bili vjencani) i kad je zatvorio firmu u smislu propao ode u Spaniju i tamo zivio od te love 5 godina........kad je sve spicko vratio se nazad da cuka opet!
Lopina na kvadrat :cat:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma pametan, sta treba pustiti da mu drugi gule kozu sa ledja i kradu zdravlje... E kud nisam ja takav :-? :angry4:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 14:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma kad bolje pogledas svi oko nas kradu a ko hoce posteno da zaradi more se napiti krvi svoje...tako da ako mogu politicari i svi u ovoj drzavi da kradu mislim da je tvoj drug cvoxe na kraju ispao pametniji od puno ljudi ovdje...ja znam da ne bi mogao ni to jer nisam takav po prirodi i nikada nebi ukrao ni marke, ali kad pogledas sta se sve danas desava, i kako je obicnim gradjanima tesko zaraditi dok politicari&Co gule i trose pare da je to katastrofa ne znam sta bi rekao.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je to.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]