banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 21:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Okt 2009, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ok,

potreban mi je savjet. Moram da napravim prezentaciju koja nece izgledati jadno kao sto to izgleda u PowerPoint-u. Vidio sam da ima Keynote ali ej samo za MAc.

plz help

evo sta mi se dopada

http://www.youtube.com/watch?v=W79OMarRy_Q

http://www.youtube.com/watch?v=UTH_bndFnVA

http://www.youtube.com/watch?v=h7Advv481lk

http://www.youtube.com/watch?v=NMtt7Gwd4iA

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 22:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Hmm..Swish? Flash?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemam pojma, vjeruj mi, vazno da je jednostavan kao Power Point samo da nudi modernije efekte i tamplate-ove. Da li postoji neka stranica koja ima dobre besplatne PowerPoint tamplate-ove i da li postoje plug-inovi za PowerPoint koji omogucuju neke nove vizuelne efekte?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 11:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Template za PP su za qrca, a ako mislis potrositi isto vremena i truda kao za PP, ali da dobijes moderniju stvar, i nekakve efekte, bojim se da cu te morati razocarati...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Utopija je napisao:
Nemam pojma, vjeruj mi, vazno da je jednostavan kao Power Point samo da nudi modernije efekte i tamplate-ove. Da li postoji neka stranica koja ima dobre besplatne PowerPoint tamplate-ove i da li postoje plug-inovi za PowerPoint koji omogucuju neke nove vizuelne efekte?

Hmm, provjeri da li ti ovo odgovara >> http://www.sliderocket.com/

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

e danke na odgovorima. vidio sam taj rocket, ali nesto mi djeluje isuvise komplikovano, bar ovako iz video prikaza. stavio sam office 2010 betu pa cu vidjeti kako to steka. vidim da su uveli vizuelna poboljsanja u ppt-u.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
Keynote ti je isto sto i PowerPoint ;)
samo bolji ;)

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 22:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jul 2009, 00:05
Flash je za prezentacije neprevazidjen, problem je samo što se ne može tako brzo naučiti...bar ne toliko dobro da se mogu praviti prezentacije. Zato je za početnike kojima se žuri ipak najbolja varijanta PowerPoint, brzo se savlada a i prezentacije mogu solidno izgledaju. Istina, nema tu nekih efekata ali ne može se i jare i pare..

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 07:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

eto, zaboravih na temu. elem stavio sam powerpoint 2010 beta i sad nudi malo bolje prelaze. to mi je bilo potrebno. tnx na savjetima. :)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 15:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
da ne otvaram novu temu: na koji nacin se u Power pointu (ili nekom drugom programu) rade malo dinamicnije prezentacije? ono, da nisu samo staticni slajdovi vec da to izgleda malo zivlje (uslovno receno k`o neka flash animacija ili sajt sa videom i sl. - ako kapirate sta hocu da pitam).

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
imas da ukljucis opciju timera, ali prosto sumnjam da mozes postici bas neku brzinu.
podesis ga na With Previous (very fast) ili autamatically after (koliko secundi)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ako mislis na tranzicije u powerpoint-u 2010 imas pristojnih tranzicija i kao sto rece cicak samo tempiras ako hoces da ti automatski prelaze, ali to ne znam koliko ti je pametno ako imas namjeru da koristis prezentaciju kao pozadinu uz tvoju pricu jer nikad ne mozes predviditi da li ces nesto dodati ili da ce te neko nesto upitati.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 15:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ne mislim na te vremenski tempirane, mislim na one koji se na klik dodaju (kao sto Utopija rece nikad ne mozes potrefiti vrijeme za objasnjenje ako te neko dodatno ometa sa pitanjima i sl.)
znaci, gledao sam neke prezentacije i interesuje me kako se makar dodaju novi textovi na postojeci slajd jednostavnim klikom, tako da se tek nakon nekih 5 ili 6 klikova slajd ispuni textom i onda se prelazi na drugu stranu ili isto tako sam jednom gledao kako je lik objasnjavao neki ciklus od 4 koraka i svaki klik mu je dodavao po 1/4 slajda do zavrsetka kruga, a time i ciklusa.
ako nista, zna li neko neku adresu sajta na kojem se mogu naci primjeri sa objasnjenjima kako se takve karafekice rade?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Napiši sav tekst u tekst boksovima i onda za svaki tekst boks dodaj custom animation, e sad možeš da biraš u zavisnosti od toga kako će ići priča šta da ide nakon klika, kojim redosledom, ili da ide zajedno sa prethodnim (with previous). Probaj za 2 minuta ćeš skontati kako radi.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 16:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

...odvojeni text boxovi...e to mi uopste nije palo na pamet :)
hvala, mislim da ce to odraditi bar dijelic onog kako sam zamislio :)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

e najjednostavnije objasnjenje ti ide ovako -

prvo ispuni slajdove sa tekstom (vodi racuna da ne pretjeras sa kolicinom teksta po slajdu)
onda idi na ribbon animations (verzija 2007 i 2010, za 2003 se vise ne sjecam a tamo ionako nemas neki narocit izbor ako hoces nesto efektnije)
obiljezi dio teksta koji zelis da animiras
odaberi animaciju koju zelis i sa strane ribbon-a podesi opcije kad i kako da krene (opcija trigger sa mlim gromom), koliko da traje i to je to
ako hoces to sto si objasnjavao u prethodnom postu, onda odaberes drugi komad teksta opet odaberes koju animaciju zelis i to je to (vidjeces da pored drugog komada teksta stoji broj 2 to znaci da ce ici kad ponovo kliknes mis ili strelicu na tastaturi)

tako dodajes i sve naredne komade ali pazi da ne pretjeras jer ako imas vise od 3-4 animacije po slajdu postane zamorno. javi da li si uspio :)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
jasta, po mogucnosti gurni sve animaciej razlicite pa gledas dok se boje ne rastope...
sto jednostavnije to bolje,
po nekakvim nepisanom propisu:
ne vise od 18 slajdova i manje od 14-15.
sto manje animacija
sto manje teksta - samo po crticama sazetak da se vidi (nikako cijele recenice ili moze samo ako su jedna ili dvije definicije u pitanju)

ovo sa timerima mozes raditi na jednom slajdu posto otprilike znas koliko ti vremena treba za jednu stavku (ili ako ej pitanju samo nabrajanje, pa nakon toga obrazlaganje navedenog).
on click jednostavno moras uzeti ako radis trenziciju izmedju slajdova.
i ne dusi narod previse jer ces postati zamoran i dosadan i svi ce ti pospati na predavanju.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 00:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Ako ti mogu pomoci neke od mojih prezentacija sto sam radio na faxu,

http://www.ssefbl.org/Statistika.ppt

http://www.ssefbl.org/statistika2.ppt

http://www.ssefbl.org/Preduzetnicka.pptx

Prve 2 nisu zavrsene mada ne mogu naci finalne verzije, prezentacije sam radio par dana, ali na kraju su imale odlican efekat kod profesora pa se i isplatilo. Samo pazi da ne nabacas mnogo teksta...u sustini samo teze i zanimljive fotografije.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 19:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Dec 2008, 20:36
U kojem si programu pravio te prezentacije

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
PPT 2007

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]