skypostman je napisao:
Константин не говори само о тадашњем времену! Већ кроз историју долази до тадашњег стања, тако да та прича коју ти засниваш на томе да је Часлав био у Константиново вријеме не пије воду. На основу чега ти засниваш своје предпоставке о томе које живио на простору Босне??? Јел постоји икакав документ који спомиње државу Босну и Босанце/Бошњане а да је настао прије Константиновог???
Ова фотографија, то је ДАИ.
jasno se razlikuju dijelovi DAI koji se odnose na raniji period, i oni koji se odnose na njegovu sadašnjost, i baš u tome dijelu kada piše u prezentu spominje Časlava i opisuje Srbiju jer živi u isto to vrijeme kad Konstantin to i piše
ja te samo pitam ko živi na području "zemlje Bosne" ili u Salinesu, ako nigdje ne kaže da tu žive srbi !! ko onda živi, možda Marsovci ??
da žive srbi on bi to napisao, pošto nigdje nije napisano da žive srbi, ostaje pitanje KO ONDA TU ŽIVI !!
Bosan se spominje dakle u DAI u isto vrijeme kad i srbi i srbija, i tu su ravnopravni, imaš li ti kakvo spominjanje za srbe i srbiju prije Konstantina
Bošnjani se istina ne spominju, po mom ličnom mišljenju (ja evo naglašavam kad ja iznosim svoj stav) samo zato što je dio koji označava Bosnu bio nepristupačan i divlji, te niko od carevih putopisaca (koji su mu i donosili podatke) nije tamo smio kročit, samo da je Bosan bila blizu mora ili na nekom prometnijem dijelu, spomenuti bi bili i bošnjani baš kao i neretljani ili zahumljani
ja prvi put vidim DAI u originalu, koliko ja znam ne postoji original na grčkom, nego samo latinski prepis
stoga ti postavljam opravdano pitanje o originalnosti tog tvog citata koji si naveo, plus zamolio bi te da nam daš prevod, odnosno da označiš koji je to dio iz DAI, jer mi je i sam naslov "čudan"