banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 17:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Sep 2009, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Citiraj:
SARAJEVO, Novi Pravilnik o registraciji vozila u BiH, koji stupa na snagu 28. septembra, predviđa uvođenje potvrda o vlasništvu vozila, tzv. vlasničke knjižice, bez koje ubuduće neće biti moguća promjena vlasništva nad vozilom.
Upotreba ovog novog dokumenta trebalo bi da umanji mogućnost zloupotreba i krađe motornih vozila.
Uvodi se potvrda o registraciji vozila umjesto saobraćajnih dozvola, koje će ostati u upotrebi dok u njima ima slobodnih polja za produženje registracije.
Jedna od novina jeste i stiker naljepnica, koju će izdavati MUP-ovi u procesu registracije i označavaće rok važenja registracije vozila, a vlasnik vozila mora je zalijepiti na propisano mjesto na vozilu.
Registarske tablice izdavaće se samo jednom i praktično će “pratiti vozilo”. Neće se vršiti masovna zamjena registarskih tablica, jer vozila u vlasništvu fizičkih i pravnih lica zadržavaju postojeće tablice dok je vozilo u njihovom vlasništvu, saopšteno je iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podatka /IDDEEA/.
Poslove registracije vozila će, kao i do sada obavljati organizacione jedinice nekog od MUP-ova u BiH prema mjestu prebivališta, odnosno sjedišta za pravna lica.
IDEEA i Ministarstvo transporta i komunikacija BiH objavili su danas novi koncept registracije vozila u BiH.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2009, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
meni registracija istice 17. da cekam jos 11 dana?

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 08:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Prestigao te TNS na drugoj temi, a mogao si staviti i cijeli clanak
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... blice.html

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 08:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
cicak je napisao:
meni registracija istice 17. da cekam jos 11 dana?

čekaj, valjda možeš mjesec dana ''otezati'' sa registracijom. ja sam znao i po 20-ak dana da se vozam ne registrovan.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 09:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Sad je malo teze, moraju se vratiti tablice nakon 15 dana ili tako nesto sam cuo. Mozda ne moraju ali platis poslije vise.
Ali nema nikakvog razloga za otezanje uopste, procitaj clanak. Sljedeci put ce dobiti potvrdu o vlasnistvu i naljepnicu, a kad mu istekne saobracajna dobice i potvrdu o registraciji. Ovaj put sve po starom i "mirna Bosna". Tablice ostaju u svakom slucaju (ako ga ne proda).

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
BLAF77 je napisao:
Prestigao te TNS na drugoj temi, a mogao si staviti i cijeli clanak
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... blice.html

Clanak je i jeste cijeli sa capital.ba portala.

BLAF77 je napisao:
Sad je malo teze, moraju se vratiti tablice nakon 15 dana ili tako nesto sam cuo. Mozda ne moraju ali platis poslije vise.
Ali nema nikakvog razloga za otezanje uopste, procitaj clanak. Sljedeci put ce dobiti potvrdu o vlasnistvu i naljepnicu, a kad mu istekne saobracajna dobice i potvrdu o registraciji. Ovaj put sve po starom i "mirna Bosna". Tablice ostaju u svakom slucaju (ako ga ne proda).

Nije tacno. Ove godine sam registrovao nakon 25 dana voznje neregistrovanog i zadrzao sam stare tablice a cijena ostala ista, mozda par maraka gore ali nista znacajno kad vec placas 900+km. Medjutim da je proslo mjesec onda bih morao vratiti tablice.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 14:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Rok je 30 dana da bez zamjene saobracajne i tabalica ponovo registrujes auto.
S tim da je registracija ne vazeca sa danom isticanja iste.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:

Nije tacno. Ove godine sam registrovao nakon 25 dana voznje neregistrovanog i zadrzao sam stare tablice a cijena ostala ista, mozda par maraka gore ali nista znacajno kad vec placas 900+km. Medjutim da je proslo mjesec onda bih morao vratiti tablice.

cega bola 900+km?
sta ti registrujes? avion?

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mecku benzinjaru (cini mi se).

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

meni je lani bila oko 600, nisam bas siguran u bobu, ali sam nakacio ono 100 km za stakla. imam negdje racun, nego da ja ipak sacekam ove, to mi je 11 dana, nadam se da necu morati na put za to vrijeme... eno gledam 5km naljepnica, 5 nesto, jos 20 nesto izadje 35 km jos necega po ovom novom... ali eto imas neku garanciju i taj neki posjedovni list, elem kad to imas ne moze ti niko registrirati auto dok ga ti sam ne odjavis. a na staroj saobracajnoj ti stancaju pecate ko i dosad dok je ne potrosis... nisam pametan matere mi, mislim nista mi je 11 dana, ali eto sta dobijam?

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 15:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nista.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]