BL Boy je napisao:
ja ne znam da li vi dobro ne vidite ili sta ja sam napisao da na sajtu FTV tvrde da su najgledaniji u cijeloj drzavi, a ne samo u federaciji, a istrazivanje upravo sproveo mareco index bosnia. Evo citat sa njihove strance, a mozete i licno otici da se uvjerite. " Federalna TV - najgledanija televizija u Bosni i Hercegovini u protekloj sedmici (31.08.–06.09.2009.) u vremenu 17.00-22.00 h" a evo i redosljeda FTV - 14,8
NTV HAYAT - 12,2
PINK BH - 11,1
BHT 1 - 6,7
RTRS 4,9
ATV 4,5
OBN 3,6
zato me bas i zacudilo pa sam se zapitao kako sve tri televizije tvrde da su najgledaniji u BiH
i pink bh i rtrs.
Kao sto rece BL4ever bilo je i ovo vise puta na tapetu…kao sto sam vec gore rekao, medijski prostor u BiH je tako vidljivo podijeljen da ankete ispitivanja gledanosti na teritoriji cijele BiH ne govore ama bas nista. Zasto? Jednostavno, Federacija BiH ima maltene duplo vise stanovnika od RS tako da i kad bi postojale samo dvije televizije, FTV I RTRS u cijeloj BiH, FTV bi bila najgledanija televizija u drzavi

Malo sam iskarikirao, ali namjerno, da bi se shvatilo.
Mnogo mjerodavnija su ona MIB-ova ispitivanja koja obuhvataju samo jedan entitet, i to
od o-24 a ne samo u nekom terminu ili na ogranicenoj ciljnoj grupi, odnosno sto bi se strucno reklo 4+…
Jedno takvo kompletirano MIB ispitivanje se nalazi i u Izvjestaju o poslovanju RTRS-a za proteklu godinu na strani 10, kojeg je, cini mi se, prije dva mjeseca usvojila i Narodna skupstina RS…
Po njemu najgledanija tv stanica u RS je 10 mjeseci u protekloj godini bio Pink BH dok je zadnja dva mjeseca to bio RTRS…
Tabela gledanosti u 2008 u RS
1. Pink BH 19,3 %
2. RTRS 15,3%
3. Mreza plus 11,4%
4. ATV BL 10,7%
5. BN 6,4%
6. OBN 4,4 %
7. BHT 4,4%
8. FTV 2,3%
9. Ostali 36,5 %
Opsirnije na:
http://209.85.129.132/search?q=cache:ig ... =firefox-a