banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 01:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Revolucija
PostPoslato: 21 Avg 2009, 17:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Moja greska!Sto sam ovu temu postavio sobzirom da sam se deklariro da nevolim politicare,a sovim sam ispadam politicar,tako da tema sama od sebe nije bitna.Ovo gore"svi katolici"Neprimjereno,jer Krscanstvo,Xriscanstvo je jedna te ista stvar(naravo ucenije-Katolici,Prvoslavci-Ortodoksi,Protestanti)Sve su to Kristove-Xristove Crkve Preporucujem stivo iz djela Novog Zavjeta sv Ivana ili Jovana "Otkrivenje" tj Apokalipsa gdje pise da Isus ima svojih 7m Crkava na zemlji ali danasnje stanje na svjetu je politika Crkava koje nebi trebalo da bude jer nama Krscanima,Xriscanima neide u prilog u odnosu na druge vjeroispovjesti Glupi smo svi oko istog Boga se prepiremo 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 17:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

filozof sa vrbasa je napisao:
I svi su Italijani, a kada je riječ o nama to se slučajno ili namjerno zapostavlja.

Nije istina gore navedeno:Moj djed koji je bio Srbin je narodni heroj i nosilac partizanske spomenice, ulica i danas dan nosi njegovo ime u jednom gradu u BiH,pa drugi djed koji nije bio heroj,.Zatim Sava Kovacevic i mnogi drugi da ne nabrajam.A vecina nas(80%)ima takve pretke koji se vecina nas srami pa se nesto kontra prica(zalosno)Nasi djedovi su se borili za bolje narodu i protiv fasistickog terora,koje se sada umanjuje i sminka da bi se reklo kako je to nesto dobro-cinjenice su na stolu

Poslednji put menjao ilche dana 21 Avg 2009, 20:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ilche je napisao:
I svi su Italijani, a kada je riječ o nama to se slučajno ili namjerno zapostavlja.

Nije istina gore navedeno:Moj djed koji je bio Srbin je narodni heroj i nosilac partizanske spomenice, ulica i danas dan nosi njegovo ime u jednom gradu u BiH,pa drugi djed koji nije bio heroj,.Zatim Sava Kovacevic i mnogi drugi da ne nabrajam.A vecina nas(80%)ima takve pretke koji se vecina nas srami pa se nesto kontra prica(zalosno)Nasi djedovi su se borili za bolje narodu i od fasistickog terora,koje se sada umanjuje i sminka da bi se reklo kako je to nesto dobro-cinjenice su na stolu

Ti imaš u Republici Srpskoj i bivše partizane i četnike i njihove potomke i svi lijepo žive jedni pored drugih. A ja lično do 1992. sam se stidio četnika, sve dok nisam povezao stvari. Do tada sam se samo divio partizanima, ali nisam ja bio kriv tako sam odgajan i valjda radi moje zaštite od tadašnjeg sistema.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 18:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ilche je napisao:

Nije istina gore navedeno:Moj djed koji je bio Srbin je narodni heroj i nosilac partizanske spomenice, ulica i danas dan nosi njegovo ime u jednom gradu u BiH,pa drugi djed koji nije bio heroj,.Zatim Sava Kovacevic i mnogi drugi da ne nabrajam.A vecina nas(80%)ima takve pretke koji se vecina nas srami pa se nesto kontra prica(zalosno)Nasi djedovi su se borili za bolje narodu i od fasistickog terora,koje se sada umanjuje i sminka da bi se reklo kako je to nesto dobro-cinjenice su na stolu

Ti imaš u Republici Srpskoj i bivše partizane i četnike i njihove potomke i svi lijepo žive jedni pored drugih. A ja lično do 1992. sam se stidio četnika, sve dok nisam povezao stvari. Do tada sam se samo divio partizanima, ali nisam ja bio kriv tako sam odgajan i valjda radi moje zaštite od tadašnjeg sistema.
Razumjem logicno! Nesvidja se ni meni Titov sistem nego sama ideja socijalizma koja nazalost nikad nije zazivila-logicno

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
И неће никад ни заживјети .. бар овдје.
Менталитет ових људи је такав да не могу живјети тако.
Балкан брате...
Ја се никад нисам стидио Четника :) Цјела породица била у Четницима.. ђед био у творза због тог..
Историја је чудо :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2009, 01:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

XentoniX je napisao:
И неће никад ни заживјети .. бар овдје.
Менталитет ових људи је такав да не могу живјети тако.
Балкан брате...
Ја се никад нисам стидио Четника :) Цјела породица била у Четницима.. ђед био у творза због тог..
Историја је чудо :)

To mi je najjace :lol:Svako sada tvrdi kako su mu svi bili tamo,ko god to spomene svi to govore.Druze da je tako bilo Monarhija bi bila zadnjih 60god a ne Tito!
U drustvu sjedim i umene rodjak to isto lafi raji a isti nam djed-Nosilac partizanske spomenice!
Postoje izuzetci mozda si ti jedan od njih,
Necu vise o politici,jer to nisam ja!

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2009, 03:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
O tome se nije smjelo pričati, ali činjenice govore da je pola Srba bilo u partizanima, a druga polovica u četnicima. A lako su mogli i pobjediti da im saveznici nisu okrenuli leđa.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2009, 10:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Ma sve je to nebitno ciji djed je bio u partizanima a ciji u cetnicima nije to tema...u pitanju je revolucija!
Mislim ljudi pogledajmo malo oko sebe, ne kazem ja da se mi moramo voliti kao prije, ali moramo se okrenuti nekakvoj novoj prici a ne loziti se jos na one stare fore sto su nam od Velike Srbije napravili nikada manju Srbiju. Mislim da je politika (ljudi koji su vodili tada tu politiku) napravila velike greske i zato nam je danas tako kako nam je. Danas se politika u regionu mijenja i ide se u pravcu EU i sama Srbija je promjenila svoju politiku prema RS. Oni imaju svoje probleme sa KiM i na tom polju (sirenje prema zapadu) nisu vise toliko zainteresovani. Normalno je to da oni hoce da imaju svoje ekonomsko trziste u RS i da imaju odlicne odnose sa BL ali nisam siguran sta bi bilo opet kad bi nam prigustilo. Hocu da kazem da se danas sve zaboravlja (ili cak namjerno brise) i zato mozda i mi moramo biti svjesni da trebamo gledati samo kako da bolje zivimo a ne da nas politicari samo kradu a da narod to mora da trpi.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2009, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Револуција је потребна.
Но вјеруј ми, никад среће између Срба, Хрвата и Муслимана..
Таква заједница је немогућа.
Пропала је она прва Краљевина Југославија, кад су разлике између тих народа биле много много мање него сада..

Уосталом, шта нам доноси та Европа?
Не знам колико пратиш стање у ЕУ, али велике силе (УК, Француска, Њемачка...) размишљају о изласку из ЕУ јер им је земља преплављена странцима, јефтином радном снагом, те самим тим животни стандард њихових држављана почиње да пада.

Неко је једном описао EУ као оријент експрес... :)

Kod:
ЕВРОПСКУ унију многи пореде са „Оријент експресом“. У том „возу“ постоје салон вагони, вагони за спавање и ручавање. У њима се вози искључиво бриселска бирократија, а у вагон за ручавање залазе и путници 1. класе, када имају да плате (Немачка, Француска, земље Бенелукса, Скандинавије, Аустрија, В. Британија, Италија).
У 2. класи путују Ирска, Шпанија, Португал, Грчка. Они су на време ушли у воз и добро су профитирали од разних беспорвратних кредита и помоћи, док је за то било пара. У 3. класи је такозвана ситна боранија - балтичке земље, Малта, Пољска, Чешка, Словачка, Мађарска, Словенија.
У вагону за багаж, стиснути између сандука и кофера, возе се Румунија и Бугарска, стално се надајући да ће их можда некада пустити и у 3. класу. На крају воза клацкају се „сточни вагони“. Само у њима још има места, уколико они из салон-вагона и кола за спавање уопште некоме више и дозволе да уђу у воз. Многи стручњаци унутар ЕУ, овакав „Оријент експрес“, путујући по шинама светске економске кризе, већ су осудили на пропаст...

Сложио бих се са овим .. ;)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2009, 14:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slazem se sa tobom! Istina je da mi njima ne trebamo uopste (da im trebamo davno bi usli) i da imaju svojih problema sa Bugarima i Rumunima i mislim da proklinju dan kad su ih uopste pustili da udju u EU, posto im oni sada uzimaju i ono malo posla sto se moze naci i obaraju im cjenu u svemu! Ali mislim da bi mi morali da uzmemo od njih ono sto valja, hocu reci moramo imati jednu pravnu drzavu, rijeseno socijalno i zdravstveno pitanje, ulagati u privredu, otvarati radna mjesta i zaposlajvati ovdje nase ljude a ne da ti isti ljudi cim im se ukaze prilika odu "preko grane"! Zasto se razne firme sele (sa kompletnom opremom) sa zapada i otvaraju iste firme u Bugarskoj ili Rumuniji...pa cekaj malo valjda je jednom Svabi ili Talijanu blize (i sa time jeftinije) da otvori firmu u BL ili BG ili SA nego tamo negdje u Rumuni! Opet ta proizvbedena roba mora da se preveze u EU jer vecina tih firmi radi po istim ugovorima sto je imala i prije prosirenja EU...oni imaju iste partnere.
Nije bitno ko ce sada biti vlasnik firme dal je to cova iz SRB, iz Spanije ili iz ITA, vazno je da placa kako treba i da se tom radniku placa sve sto se treba placati!

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 11:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Juuuhhuuuu...imali koga?
Onda? Sta smo odlucili, hocemo napraviti revoluciju ili ne? 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2009, 00:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hcemo,hocemo!
Samo sam malo skokno do sume! 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

USS - United States of Serbia..
Ако се слажете са мном можемо сутра одмах збацит Додика :)))

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 23:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nema boljeg od Dodika trenutno za ovaj narod to je cinjenica
A buducnost ko zna!

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 12:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Какав Додик бре.. шта вам је ..
Ја се само бојим једне ствари..
А то је да Додик не направи неку квази државу од нас и крене да се понаша као имењак му Мило у ЦГ..

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 21:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ilChe...sta ima u sumi?8)
Milo ili Mile ne mijenja puno ni sada ali eto...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 23:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

crni_bl je napisao:
ilChe...sta ima u sumi?8)
Milo ili Mile ne mijenja puno ni sada ali eto...

Jebes politiku pun mi kufer sviju!

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 09:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Danas je politika postala legalna pljacka naroda i krim.organizacija ali legalna...sta reci, kad se izgube ideali za koje se boriti onda se samo gleda kako da se materijalno smjeste ti politicari...Kad bi sutra rekli politicarima da rade to sto rade za jednu prosjecnu satnicu (znaci i platu) i da se ne smije ukrasti ni marka jer se svaka marka koja udje i izadje iz raznih kasa mora registrovati i pratiti niko ali niko ne bi bio politicar!! Bila bi totalna anarhija...sto ima i svoje prednosti :D

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 16:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Bas me interesuje sta bi bilo da niko neizadje na izbore sta bi onda!
Ponosan sto nikad glaso nisam!

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 20:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

To i mene interesuje!! A to bi bas trebalo nasoj drzavi i nasim politicarima...mada opet mislim da bi onda nesto izmislili da ostanu na vlasti ti isti ljudi koji su do dana glasanja bili na funkcijama...ali opet kako bi reagovala opozicija?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]