banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 12:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 216  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Sep 2009, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
nemoj me pogresno shvatiti,da sam ja zadovoljan sa mtelom...NISAM..jer mislim da NIJE FER sto mi svaki mesec propada (30+10 min,fixna -ostali)....

uglavnom,najbolji bi im potez bio da ukinu ogranicenje(60-30-10 min,u tarifi L) ,i da imas 100minuta prema kojim hoces mrezama,uz ove cene...tada bih se momentalno prebacio na XL paket za 40km,i uzivao... plus sto dobijes dobar telefon za malo para :)

isti probelm i sa BHT i ERONET...jer ,sta ce meni 1000 besplatnih minuta unutar eronet mreze,kad ja NEMAM NITI JEDNOG POZNANIKA koji koristi taj broj! ili,problem sa BHT na koji sam naletio,da su minuti prema MTELU skuplji nego prema BHT....

ja neke korekcije ocekujem krajem ove godine,i pocetkom sledece....(predugo ovo traje,tarifa L,XL,XXL se vec koriste 2 godine)

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
wizzy_bl je napisao:
nemoj me pogresno shvatiti,da sam ja zadovoljan sa mtelom...NISAM..jer mislim da NIJE FER sto mi svaki mesec propada (30+10 min,fixna -ostali)....

uglavnom,najbolji bi im potez bio da ukinu ogranicenje(60-30-10 min,u tarifi L) ,i da imas 100minuta prema kojim hoces mrezama,uz ove cene...tada bih se momentalno prebacio na XL paket za 40km,i uzivao... plus sto dobijes dobar telefon za malo para :)

isti probelm i sa BHT i ERONET...jer ,sta ce meni 1000 besplatnih minuta unutar eronet mreze,kad ja NEMAM NITI JEDNOG POZNANIKA koji koristi taj broj! ili,problem sa BHT na koji sam naletio,da su minuti prema MTELU skuplji nego prema BHT....

ja neke korekcije ocekujem krajem ove godine,i pocetkom sledece....(predugo ovo traje,tarifa L,XL,XXL se vec koriste 2 godine)

he he pa nisu ni oni ludi da daju 100minuta ka bilo kojoj mrezi (to bi automatski bilo vise nego sto sada daju, te bi se moglo tumaciti kao snizenje cijena razgovora) to je sve smisljeno, dakle to je ta barijera kojom stite monopol svako na svojoj teritoriji i njima je u stvari jedino stalo da sacuvaju te "svoje" korisnike, a ove druge ako pokojeg ulove njima dobro, ako ne nikom nista jer oni vec imaju svoju bazu koja im je lojalna iz gore navedenih razloga. Znaci mtel je i tu kao i bht kroz to sto je vise minuta ukljuceno ka mtelu postavio razlicite cijene minute razgovora ka drugim mrezama, a Eronet je isto tako (mada naizgled jednaka cijena poziva ka svim na post paidu) kroz one vikend besplatne razgovore samo unutar eronet mreze takodje favorizovao zvanje unutar svoje mreze. Uz to eronet ima onu naknadu za uspostavljanje poziva tako da je cijena minute razgovora identicna kao i na bht prema ostalim mrezama 0,27km. I BHT-ov m paket je isto skoro 2 godine star cijenovnik tako da ce vjerovatno od nove nesto mjenjati.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
E, da, meni nije jasno zasto Eronet ne da da se prebaciš sa postpejda na pripejd? Ne možeš zadržati broj i tačka... :S

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 15:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2008, 12:02
Euroth je napisao:
E, da, meni nije jasno zasto Eronet ne da da se prebaciš sa postpejda na pripejd? Ne možeš zadržati broj i tačka... :S

Nije zar da ne daju? Nisam to znao.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne daju, bar su to meni rekli svih 872 puta kad sam išao provjeriti.

A, zamisli kako će tek da oberučke prihvate ono o zadržavanju broja pri promjeni mreže...

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:

A, zamisli kako će tek da oberučke prihvate ono o zadržavanju broja pri promjeni mreže...

pa njima ce ta usluga najbolje doci, nemaju sta izgubiti samo mogu dobiti kojeg korisnika. Mislim da BH Telecom najvise gubi sa tim, ali vidjecemo kako i kada ce to uopste biti.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 17:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Euroth je napisao:

pa njima ce ta usluga najbolje doci, nemaju sta izgubiti samo mogu dobiti kojeg korisnika. Mislim da BH Telecom najvise gubi sa tim, ali vidjecemo kako i kada ce to uopste biti.

Varaš se. Niko nit' će šta dobiti nit' će šta izgubiti uvođenjem tih usluga. Ljudi će i dalje razmišljati o BH Mobile-u kao o bošnjačkom operateru, HT ERONET-u kao o hrvatskom, te m:tel-u kao o srpskom operateru. Eventualno će biti par stotina korisnika koji će se odlučiti na prelazak kod drugog operatera i to je to. Ništa specijalno.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Escobar je ipak u pravu, na žalost.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 18:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

escobaR_ je napisao:
BL Boy je napisao:
Euroth je napisao:

Varaš se. Niko nit' će šta dobiti nit' će šta izgubiti uvođenjem tih usluga. Ljudi će i dalje razmišljati o BH Mobile-u kao o bošnjačkom operateru, HT ERONET-u kao o hrvatskom, te m:tel-u kao o srpskom operateru. Eventualno će biti par stotina korisnika koji će se odlučiti na prelazak kod drugog operatera i to je to. Ništa specijalno.

Mislis???? Ne sumnjam da ce biti i takvih, da ne kazem zatucanih, ali mislim da ce onaj ko bude imao nize cijene, bolju uslugu, brzi i agresivniji nastup na trzistu povecati svoju korisnicku bazu. Mislim bice kao sa ostalim proizvodima koji dolaze iz drugog entiteta, nikada nece biti prihvacen bas ko domaci(jer jos uvijek imamo dosta zatvorenu ekonomiju tj.nije jedinstvena), ali ce ako bude kvalitetan imati dosta korisnika u drugom entitetu kao sto to sad na Banjaluckom terenu recimo ima Klas ili Sarajevska mljekara i ko se danas pita kad kupuje da li je to iz SA, obicne normalne ljude to ne interesuje, a takvih je bar 50% oni se rukovode cijenom i kvalitetom i ako su zadovolji proizvodom/uslugom i ako je cijena niza od istog koji je iz RS dobar dio ce zanemariti cinjenicu da je to iz SA. Navodim ti ovo kao primjer, a takvih primjera imas koliko hoces jer da nije tako ne bi slovenacki Mercator, slovenacki Telekom koji je vlasnik kablovske tv u BL ubijali paru ovdje i ne bi mi vecinu stvari koje proizvodimo uvozili. Kamo srece da se svi pri kupovini uvijek rukovode tim patriotizmom i kupuju domace(pa makar i samo iz svog entiteta, a ne slovenacku, srbijansku, hrvatsku ili robu iz EU gdje bi nam samo kraj bio :lol: ). Ja ne vjerujem da je stanje u telekom sektoru izuzetak i da se ljudi ne bi rukovodili ekonomskim principima (mada ne iskljucujem ni dobar dio onih koji bi bili dosljedni, ali kada bi se procenat druga dva telekoma na dominantnom podrucju treceg operatera uvecao do 30% konkurentost bi se osjetno povecala i ne bi bilo svedno dominantnim operateru). Moze se reci da se korisnici sada rukovode ekonomskim principima, jer kao sto vec rekoh sto bi neko iz SA uzimao mtel ili Eronet karticu(ako su mu 90% brojeva iz imenika 061/2 i obrnuto) i tako automatski pricao skuplje(kada se uzme u obzir 2prefer. broja i sve ostalo), dakle nema potrebe za tim i ako mu mozda ponuda mtela vise odgovara ili je nezadovoljan bht-om, iako nezadovoljan takav korisnik u vecini slucajeva ce ostati na bht-u. Ta usluga prenosa broja bi nesumljivo dala veci ucinak ako bi sva tri telekoma izgubili nacionalni prefix ili bili privatizovani, ali i pri sadasnjem stanju bi dobro dosla. Bio bi prilican broj migracija korisnika nema sumnje, uostalom treba pruziti sansu, ukinuti tu barijeru(nista se ne gubi, a moze dosta da se dobije) pa cemo vidjeti nema veze da bude 1% prenosa broja od ukupnog broja kor. opet dobro makar cemo imati izbor.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2009, 00:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Fixna je ZAKON!

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2009, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ilche je napisao:
Fixna je ZAKON!

ma jest bas, placas 7,5km pretplate, a i ne utrosis sav onaj bonus, a pretplata ce svake godine rasti.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2009, 11:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ilche je napisao:
Fixna je ZAKON!

Ništa kod nas, nažalost, nije dovoljno dobro da bi za to rekli da je "zakon". Pa ni fiksna telefonija.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2009, 14:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jun 2009, 12:06
Neće bit još zadugo.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Kad ce taj 3G, bilo na mtelu ili eronetu ili bht-u? pa da mozemo praviti video pozive :P

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 21:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
bh telecom ima, m:tel uskoro pusta, a za eronet ne znam.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 21:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

U ERONET-u su najavili UMTS usluge do kraja godine.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

rendzer je napisao:
bh telecom ima,

Ima, ali gdje? :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 22:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
rendzer je napisao:
bh telecom ima,

Ima, ali gdje? :)

Banja Luka, Sarajevo, Tuzla, Zenica, Mostar i ne znam, možda Bihać, nisam siguran.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidi, nisam ni znao da ima u bl posto nemam bht karticu pa nisam ni znao da ima. :o

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
nije bitno koju imas karticu, samo pretrazis rucno mreze i vidjeces da ima bh telecom 3g
uhvatices i m:tel 3g to se testira trenutno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 216  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]