banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 05:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Avg 2009, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Gdje se moze naci na netu dokumentarac "Prošetajmo do Kosova i Metohije" sto je uradio Igor Pozgaj u produkciji RTRSa ?

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovo nije istina, mislim... :D

http://www.rtrs.tv/ino/index.php?lg=1

http://www.rtrs.tv/ino/index.php?lg=2

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 20:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
Znači ne vjerujem :lol: :lol: :lol:

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Ma smijesno skoro sve jedna TV ima ta narucena istrazivanja o gledanosti i svaka uzima ono sto joj odgovara kako bi se prikazala kao najgledanija tv, pa tako pink bh kaze da je ona najgledanija, pa onda to isto kaze i FTV, pa onda RTRS, mislim stvarno kome vjetrovati. Moguce da se vremenom povecava opada gledanost ali ne moze bas toliko oscilirati. pogledajte web stranu ftv pa cete vidjeti njihovo istrazivanje o gledanosti :lol: ma ne znam sta im to znaci sto ce reci da su najgledaniji, taman i da jesu ja ako se meni ne svidja njihov program ih necu poceti vise gledati vec cu gledati kao i dotad ako me nesto zanima i sl.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 01:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Rtrs totalno neobjektivna,vjesti im znaju kasnit po dva dana,nabijeni su vjerskom mrznjom.
Uostalom i sve druge tv kuce sve gore odgoreg,od zla oca i rdjave majke!
Ko to uopste gleda?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ilche je napisao:
Rtrs totalno neobjektivna,vjesti im znaju kasnit po dva dana,nabijeni su vjerskom mrznjom.
Ko to uopste gleda?

RTRS je u sluzbi dnevne politike vladajuceg snsd i stvarno ne znam da li mi uopste imamo koliko toliko objektivan nezavisni medij, mozda malo ATV ostali su svi u sluzbi necije politike.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 11:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
The_new_Statesman je napisao:

ha ha ha
Mislim, ajde Engleski, ali Ruski :lol:
I can't belive it...

BL Boy je napisao:
Ma smijesno skoro sve jedna TV ima ta narucena istrazivanja o gledanosti i svaka uzima ono sto joj odgovara kako bi se prikazala kao najgledanija tv, pa tako pink bh kaze da je ona najgledanija, pa onda to isto kaze i FTV, pa onda RTRS, mislim stvarno kome vjetrovati.

Cifre sa ove teme što ih je postavo drug nisu "naručena istraživanja", nego su to podaci prikupljeni od strane "piplmetra" :wink: To je, ipak, drugačiji način prikupljanja podataka o gledanosti od pomenutih naručenih istraživanja (kod nas su naručena istraživanja ankete od kojih neke čak imaju pitanja koja "navode vodu na mlin").
FTV i RTRS su najgledaniji u "svojim entitetima".

BL Boy je napisao:
ilche je napisao:
Ko to uopste gleda?

RTRS je u sluzbi dnevne politike vladajuceg snsd i stvarno ne znam da li mi uopste imamo koliko toliko objektivan nezavisni medij, mozda malo ATV ostali su svi u sluzbi necije politike.

BL Boy, koji su to objektivni i nezavisni mediji?
Ne samo u RS, već i u svijetu?
Uostalom, šta je to?
Da li postoji nezavisno novinarstvo? Ili, možda, svi zavise od nekoga? :wink:
Biće da svi zavise od nekoga, nekoga ko daje radnicima plate (čitaj: gazda) :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bitno ej da gazda ne zavisi od nikog i da on nije u politici ili da ne drzi stranu nekom politicaru sto je zaista rijetkost. No, i pored toga sto nema mozda potpuno nezavisnih medija ne moze se reci da nema objektivnog ili bar koliko toliko nepristrasnog novinarstva. Dakel razlika postoji uzmi samo RTS u Slobino vrijeme i sad, ipak nije toliki uticaj jedne vladajuce partije kao ranije i ipak se lakse moze doci do istine nego prije. Dakle nije sve crno bijelo moze se govoriti o stepenu objektivnosti.

Sto se tice ovog samo da kazem da i RTRS i FTV navode da su najgledaniji na podrucju cijele BiH, a ne entiteta sto meni izgleda malo cudno da i jedni i drugi mogu biti u vrhu gledanosti.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 15:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Bitno ej da gazda ne zavisi od nikog i da on nije u politici ili da ne drzi stranu nekom politicaru sto je zaista rijetkost. No, i pored toga sto nema mozda potpuno nezavisnih medija ne moze se reci da nema objektivnog ili bar koliko toliko nepristrasnog novinarstva.

:confused2:
Nezavisno i objektivno i nepristrasno novinarstvo su različiti pojmovi.

Ako "gazda" ne zavisi od političara, onda zavisi od sponzora (kao i svi u normalnom svijetu).
Znači, nije nezavisan.

Oni koji plaćaju televizijama reklame su npr. velike firme (vani npr. internacionalne kompanije) koje ulažu u kampanje političara. Tako da su opet mediji - zavisni od političara.

Ili se u nekim medijima reklamiraju "državne" firme. Tako da ni oni nisu nezavisni.

Nezavisno novinarstvo ne postoji!
Nezavsino novinarstvo je floskula!

BL Boy je napisao:
Dakel razlika postoji uzmi samo RTS u Slobino vrijeme i sad, ipak nije toliki uticaj jedne vladajuce partije kao ranije i ipak se lakse moze doci do istine nego prije. Dakle nije sve crno bijelo moze se govoriti o stepenu objektivnosti.

Da li se na RTS-u može lakše doći "do istine" nego prije? Do koje istine?
Da li sada na RTS-u ima neki novi Komrakov? :wink:

Šta je to "stepenu objektivnosti"? Zar postoji "skala"? :wink:

BL Boy je napisao:
Sto se tice ovog samo da kazem da i RTRS i FTV navode da su najgledaniji na podrucju cijele BiH, a ne entiteta sto meni izgleda malo cudno da i jedni i drugi mogu biti u vrhu gledanosti.

Pogledaj sajt FTV-a. Oni jasno navode termine i datume i koje starosne grupe ih prate (koriste info. za sve).
Evo ti na sajtu FTV-a podaci http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=94.
Za većinu naših TV je najbitniji period od 19-22h kada je "prime time" ili na našem "primeti me" :wink: termin. Tada su i cijene "reklamnih sekundi" najviše...
Nekoj televiziji čija su ciljna grupa npr. mladi (npr. MTV) podaci u kojima su uključene sve starosne grupe ne trebaju.
itd.

Oscilacije kod nas postoje - pogotovo ljeti (kada idu reprize) ili kada ide jako zanimljiv program (npr. utakmice, neki reality program...)

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 18:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

postoji skala(bar prema mom vrijednovanju), jer nije svaki medij pod istim uticajem. Sto se tice RTS sada je to mnogo ozbiljniji medij i moze se cuti sta kazu predstavnici svih politickih partija, sto prije nije bio slucaj vec cak su se i plasirale potpuno netacne informacije i narucene vijesti. Takodje sad u dnevniku kao glavnoj centralnoj informativnoj emisiji nemas komentar dnevnika(soljenje pameti), a spikeri kada saopste vijest obavezno kazu izvor odakle tj.od koje agencije su preuzeli vijest, sto takodje nije bio slucaj ranije, sada u dnevniku nemas 1 centralnu licnost o kojoj se stalno prica(bio razlog ili ne) tj.udaran vijest na dnevniku sada nije da li je predsjednik rucao pa dalje. Dakle, sta god ti mislio o sadasnjem RTS-u to je sada puno slobodniji medij nego ranije.

Ono po cemu ja mjerim nezavisnost medija je po nacinu na koji interpretiruju odredjen dogadaj,info, jer ako se pri objavi neke info ili necemu cuje misljenje samo jedne strane(ili iz samo jednog izvora), to je vec tendenciozno i nije prirasno. Takodje cim ti vidis da spiker pri citanju vijesti sam dodnosi zakljucke (sto je sad slucaj na RTRS) znaj da tu nesto smrdi i da to nije nezavisan medij. Nezavisno novinarstvo je ideal kome treba teziti i nije beznacajan termin.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2009, 12:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Ono po cemu ja mjerim nezavisnost medija je po nacinu na koji interpretiruju odredjen dogadaj,info, jer ako se pri objavi neke info ili necemu cuje misljenje samo jedne strane(ili iz samo jednog izvora), to je vec tendenciozno i nije prirasno. Takodje cim ti vidis da spiker pri citanju vijesti sam dodnosi zakljucke (sto je sad slucaj na RTRS) znaj da tu nesto smrdi i da to nije nezavisan medij.

To što si napisao nema veze sa nezavisnim novinarstvom.
Al' ima veze sa nečim drugim ;)

Znači, po tebi je "nezavistan" onaj ko ima dve strane u prilogu.
A šta ako neko "ubaci" obe (ili tri, ili više..) strane, ali znatno veći prostor da jednoj?
On će "po tebi" biti "nezavistan", ali da li će to biti dobar prilog?

BL Boy je napisao:
postoji skala(bar prema mom vrijednovanju)

:lol:
Znači, npr. neko je 51% objektivan.
A šta ćemo sa onih 49% "neobjektivnosti" :wink:

BL Boy je napisao:
to je vec tendenciozno i nije prirasno.

Ono što je tendenciozno nije pristrasno?

Znaš li ti šta znače riječi tendenciozno i pristrasno.
Mislim, ako si pristrasno napisao kao "prirasno", jer mislim da "prirasno" kao riječ ne postoji u našem jeziku.

BL Boy je napisao:
Nezavisno novinarstvo je ideal kome treba težiti

To je ništa drugo do prazna fraza, koju više ne pominju ni loši domaći političari.
Nezavisno novinarstvo ne postoji!
Svi zavise od onoga ko ih finansira ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2009, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mislim da onaj ko je htjeo je skuzio sta hocu reci dve, tri, vise strana koje su ukljucene, naravno da svakoj da podjendak medijski prostor da iskaze stav. Ovo o stepenu objektivnosti ja sam samo naveo primjer u kome se jasno vidi(onaj ko hoce da vidi) da nije ista objektivnost RTS prije i RTS danas.
Sto se tice rijeci tendenciozno i pristrasno znam sta znace, a u brzini sam pogresno otkucao ovu drugu. Opet ponavljas nezavisno novinarstvo ne postoji, naravno da ne(ja nisam ni rekao suprotno vec samo da se mora teziti ka njemu, to je ideal). Kao sto ne postoji ni apsolutna demokratija i sl. to nije razlog da se od nje odustane samo zato sto izgleda nedostizna. Kao i u mnogo cemu ljudi teze necemu sto se smatra trenutno najboljim, pa sad u kojoj mjeri ce uspjjeti u tome to je vec druga stvar.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 14:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
mislim da onaj ko je htjeo je skuzio sta hocu reci dve, tri, vise strana koje su ukljucene, naravno da svakoj da podjendak medijski prostor da iskaze stav. Ovo o stepenu objektivnosti ja sam samo naveo primjer u kome se jasno vidi(onaj ko hoce da vidi) da nije ista objektivnost RTS prije i RTS danas.
Sto se tice rijeci tendenciozno i pristrasno znam sta znace, a u brzini sam pogresno otkucao ovu drugu. Opet ponavljas nezavisno novinarstvo ne postoji, naravno da ne(ja nisam ni rekao suprotno vec samo da se mora teziti ka njemu, to je ideal). Kao sto ne postoji ni apsolutna demokratija i sl. to nije razlog da se od nje odustane samo zato sto izgleda nedostizna. Kao i u mnogo cemu ljudi teze necemu sto se smatra trenutno najboljim, pa sad u kojoj mjeri ce uspjjeti u tome to je vec druga stvar.

A jesi zapeo za nezavisno novinarstvo, k'o pijan za plot!
LOL

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 10:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sta nam drugo preostaje, cemu da tezimo zavisnom novinarstvu pa sa tim vec imamo dosta iskustva, valjalo bi malo promjene :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 14:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
sta nam drugo preostaje, cemu da tezimo zavisnom novinarstvu pa sa tim vec imamo dosta iskustva, valjalo bi malo promjene :lol:

Još jednom :wink: :
Copy & Paste
muT@_6€kpuJ@ je napisao:

A jesi zapeo za nezavisno novinarstvo, k'o pijan za plot!
LOL

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nista ti uzmi vremeplov pa se malo vrati jedno 10god ili vise unazad, jer vidim da ti ovo vrijeme ne odgovara. Sta covjek drugo da ti kaze.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 20:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
nista ti uzmi vremeplov pa se malo vrati jedno 10god ili vise unazad, jer vidim da ti ovo vrijeme ne odgovara. Sta covjek drugo da ti kaze.

nezavisno novinarstvo, nezavisno novinarstvo, nezavisno novinarstvo, nezavisno novinarstvo, nezavisno novinarstvo... ponavljaš se ko "pokvarena ploča". :lol:
Jel' ti znaš za išta drugo o/u medijima osim te floskule...

Neka naši mediji prvo riješe neke bitne stvari koje se mogu riješiti (iskorjenjivanje rada na crno u medijima, borba protiv autocenzure itd.), pa ko hoće neka poslije ganja "tamo neke" neostvarive ideale (što je karta za propast, jer svi zavise od nekoga)...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rad na crno je u cijeloj drzavi prisutan u cijeloj privredi, a pitanje istog u medijima je potegao vladajuci SNSD tj. Dodik na press konferenciji jer mu se nije svidjelo kako izvjestavaju novinari ATV i BN TV. Ostale nije pominjao kod njih je kao sve u dure :lol: e to se zove pritisak na neposlusne medije i na slobodu govora. Cenzura postoji i to zna se u kojim medijima i o tome je nepotrebno i trositi rijeci.

Dakle nas je problem sto se trazi selektivno rjesavanje problema tako da za jedne zakon vazi, a za druge ne vazi i mogu da rade sta hoce.

I dalje mislim da su najveci problem dirigovani rezimski mediji, tj. drzavni mediji koji su uvijek kod nas bili pod palicom neke politicke stranke, a ne javni servis svih gradjana kao sto bi trebalo da budu.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 21:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Cenzura postoji i to zna se u kojim medijima i o tome je nepotrebno i trositi rijeci.

Ja pomenuh autocenzuru koje je jedno veliko zlo (i koja je stvarno prisutna), a ti u odgovoru komentarišeš cenzuru.
Misliš da ta dva pojma imaju isto značenje?
(ili si opet "pogrešno otkucao" :wink: )

LOL k'o kuća!!!

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisam pogrijesio u kucanju :) autocenzura je u neku ruku povezana sa cenzurom koja je po meni puno veci problem od autocenzure, jer je kod cenzure onaj koji cenzurise samo marioneta u rukama mocnih nalogodavaca iste. Puno gore je ako tamo neko sa vrha planski i smisljeno komanuje sta da se pise i cita nego to sto ce neki novinar sam po svom nahodjenju izmjeniti nesto namjerno ili ne. Cesto novinari rade autocenzuru radi toga da vijest bude sto bombasticnija .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]