banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 16:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 181 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2003, 09:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Ja ne znam mijednu Vaderovu reinkarnaciju. Da li možda ti znaš?

Vrh

Tema posta: LJUDI,
PostPoslato: 07 Apr 2003, 10:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Apr 2003, 16:31
ja pokusavam da budem konstruktivan, a ne da konstruisem, ako me razumete.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2003, 11:02 
Majstor
Majstor

Za Hrišćanina
Ako zaista želiš da znaš čemu reinkarnacija, molim te da pročitaš šta smo Vader i ja dosad pisali o tome, s tim što još nisam dovršio jer ima još poprilično toga da se kaže.
Takođe nisam nigdje barem do sada rekao (nisam još stigao), da je cilj vječni život čovjeka na Zemlji.
Znači u najkraćem: čovjek se kroz mnoge živote obučava za blagotvoran i blagodatan život na Zemlji i probijanje smrtne barijere, jer je u krajnjem namijenjen ne da umire nego da živi i to u materijalnom obliku na Zemlji, samo što će ta materija da doživi izvjestan preobražaj.
To dakle nema nikakve veze sa istočnjačkim shvatanjem reinkarnacije, i stoga molim one koji hoće da budu konstruktivni da više čitaju šta se ovdje piše, i pokušaju da prevaziđu stalnu težnju da to trpaju u njima već poznate tarabe raznoraznih dogmi i učenja koja su dosada postojala na Zemlji.
Ovo što govorim je nešto novo, ali isto tako uopšte nije novo, jer su stvari oduvijek bile takve, ali smo ih krivo razumjeli i još ih krivo razumijemo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2003, 11:34 
Početnik
Početnik

ako sam dobro ukapirao,
ti ovde tvrdis da imas neku novu teoriju o reinkarnaciji, a da su svi ostali kojima je ona u biti religioznog sistema - u krivu?

Prijatelju, uputi se na put ka istoku, jer sumnjam da ces ovde ikog zainteresovati.

Onda je i naslov trebao da bude, otprilike: kako mali djokica (perica) zamislja reinkarnaciju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2003, 12:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Aharone, vidim da pokusavas da se izvuces iz nezgodne situacije.
Citiraj:
Ja ne znam mijednu Vaderovu reinkarnaciju. Da li možda ti znaš?
Imam osjecaj da ovde hoces da se izvuces preko gramatickih nijansi. Mozda hoces da kazes da Vader nema nijednu reinkarnaciju zato sto jos zivi ovaj zivot, a konkretno Vaderova reinkarnacija bi bila nesto sto tek moze da dodje u buducnosti. Zato cu preformulisati: Vader bi si radije odsjekao obe ruke i noge nego se odrekao vjerovanja da je imao prosle zivote, iliti prosle inkarnacije.
E moji "reikarnirani apostoli"... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2003, 13:42 
Početnik
Početnik

Citiraj:
probijanje smrtne barijere, jer je u krajnjem namijenjen ne da umire nego da živi i to u materijalnom obliku na Zemlji, samo što će ta materija da doživi izvjestan preobražaj.

Ma, izbrkao je osnovne pojmove.
MATERIJA SE STALNO MENJA, a to sto on zagovara ima cak i religioznu potku u KINI, ali i danas, kod onih sto hiberniraju tela (zaboravih sad kako se to zove, duboko hladjenje sa nekim hemikalijama,...KRIO...

Aharone, ja te zalim jer se vidi iz tvog ovog posta da si puki materijalista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2003, 14:02 
Majstor
Majstor

Poštovani Simpsone.
Imaš izvanredan talenat da promašiš stvarne namjere sagovornika.
Shvati da prije svega temelj moje (a vjerujem i Vaderove) vjere nije vjerovanje u reinkarnaciju, nego Sveto Pismo, Otac Nebeski i tvorenje Božije volje na Zemlji slijedeći Božije poslanike i u prvom redu Isusa Hrista i činjenje svega što duhovno izgrađuje čovjeka.
Znanje o reinkarnaciji može da pomogne da se neke stvaro bolje shvate, ali uopšte nije presudno ni za šta, kako sam već to ranije jasno rekao, ako si pažljivo čitao.
Reinkarnacija, iako nepriznata od mnogih, postoji i i te kako je zapisana u Svetom Pismu i to je ono što ovdje pokušavam da dokažem, onima koji hoće uopšte da uzmu zaozbiljno takvu mogućnost i da prihvate kao argumente ono što iznosim.
Spoznaja o mojim prethodnim inkarnacijama je za mene u određenom vremenskom periodu predstavljala "nešto važno", ali mi je prije bila na duhovno spoticanje nego na korist. I stoga to ostavljam po strani, jer nije suština u tome, i zdušno radim na duhovnoj izgradnji sebe, a samim tim i ove planete kako najbolje mogu, a svjedočeći za ono što znam.
U krajnjoj liniji Otac Nebeski će naći načina da potvrdi ili opovrgne moje spoznaje o bivšim reinkarnacijama (kao i o svemu drugom), i to je zaista prvenstveno moja stvar.
U svakom slučaju, ako Pavle nisam ja (iako ja imam spoznaju da jesam) neko jeste i taj neko je na ovim prostorima i samim tim tu činjenicu ne treba prezreti jer sama po sebi nešto znači.
Ako misliš da pokušavam da si pribavim određeni autoritet time, griješiš jer čovjekova vrijednost nikada ne proizilazi iz njegove prošlosti nego samo iz sadašnjosti.
Ti očito nećeš da vjeruješ da je ono što ovdje iznosim najiskrenije skretanje pažnje ljudima na određene činjenice, i želiš da gledaš na to kao vješto (ili nevješto) skrojene spletke i bajke za zavođenje. Pa ipak, možda će doći vrijeme da uvidiš da to nije tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2003, 15:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Postovani aharone,
ti imas izvanredan talenat da skrenes paznju citaoca sa onoga sta je sustina na ono sto je trivijalno.
Iskrenost tvojih namjera je potpuno irelevantna za ono sto ja hocu da kazem, jer ispravnost ili neispravnost necega sto neko radi se ne mjeri iskljucivo iskrenoscu namjera. Kako stara narodna poslovica kaze:
I put u pakao je poplocan dobrim namjerama.
Ponavljam po ko zna koji put: kljucno je sto ti najozbiljnije vjerujes da si reinkarnacija svetog apostola Pavla.
A o tome koliko su ti nazovi "dokazi" da se u Svetom Pismu govori o reinkarnaciji besmisleni, necu ni da pricam.
P.S. Jesi li razmisljao da onu svoju temu "Proroci i prorocanstva" preimenujes u, recimo, "Prva poslanica svetog apostola Pavla Banjalucanima"? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2003, 16:20 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Božije poslanike i u prvom redu Isusa Hrista

Isus Hristos je SIN BOZIJI I SIN COVECIJI, a ovo tvoje o sledjenju i poslanicima...

AHARONE, da nisi ti islamske veroispovesti, posto je to njihova terminologija 'Božije poslanike' , pa se malo sprdas sa hriscanstvom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2003, 12:51 
Majstor
Majstor

Simpsonu
Da si malo više i bolje čitao onomad napisane poslanice, nove poslanice ni tebi ni drugima ne bi bile ni potrebne, a ovako... ko zna.
Ako želiš, možeš ovo moje pisanje shvatiti i tako, jer je namjena ista.
Uzgred, očigledno je da smatraš da je sam pomen za tebe "nevjerovatnih" stvari dovoljan pa da ljudi pomisle da je neko bolesnog uma ili u najmanju ruku zaveden od demona ili ko zna koga. Pa ipak to nije tako, mnogi ljudi su manje skučenog duha nego što očekuješ.
Ipak, sjeti se kolike "nevjerovatne" stvari su se dešavale i to na sasvim neočekivanim mjestima. Ovo je tipičan slučaj.
Naše poimanje suštine se očito razlikuje, i ja sam jasno iznio šta mislim šta je suština i iza i ispred toga stojim, a ne slijedim tvoje želje.
Ako je moje vjerovanje u reinkarnaciju i mojim (i tuđim) reinkarnacijama pogrešno, to je samo moj problem. I ja svojom vjerom ne ugrožavam nikoga, bar ne one koji su čiste savjesti prema Bogu i ljudima.
Ali, ako je ono u što vjerujem, uključujući i spoznaju o Pavlu istinito (iako ti svjesno još ne dopuštaš sebi tu misao), onda je to već ozbiljan problem za tebe, jer Bog štiti one na koje se dižu bez opravdanog razloga.
Sjeti se Gamalielove mudrosti koju sam već pominjao i budi strpljiv. Vrijeme će sve pokazati.
No s druge strane, očigledno nisi svjestan da nema većeg propovjednika o postojanju reinkarniranih Božijih ljudi u Banjaluci od tebe. To je zato što slabo poznaješ Pavlove poslanice.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2003, 13:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Ниси нам још открио ко и како ти је успео утувити у главу те глупости. На ласкаве приче о великој слави наседају само јааккко наивни. Да ли је могуће да си ти шампион у томе ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2003, 14:03 
Majstor
Majstor

Slava je samo Božija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2003, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Опште је познато да секте и култови привлаче новочланство управо причама о уласку у секту као о уласку у "елитно" друштво које поседује неко "више" знање од обичних смртника, и тиме постају слој "привилегованих".

Твоја прича је толико типична за понашање поменутих да се намећу логична питања:

1. Ко ти је то рекао ?
2. Зашто си дотичној особи поверовао ?
3. Које доказе ти је дотична осоа пружила ?

Само ми немој рећи да си слепо поверовао без икаквих доказа. Јер, то би значило да си добровољно пружио врат да ти малко "пусте крв". 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2003, 09:18 
Majstor
Majstor

Do sada si se izjašnjavao kao "glasnik pravoslavlja" (iako tvrdim da time samo sramotiš pavoslavlje), a sada se postavljaš kao inkvizitor.
Ako su vjerovanja koja iznosim zaista toliko besmislena ne vidim nikakav razlog zašto bi se bilo ko zbog toga uzbuđivao, jer besmislene stvari ljudi lako prepoznaju i raskrinkaju (pogotovo ovakvog tipa).
Ti mi ničim dosada nisi dokazao da postoji ikakav razlog da ti odgovorim na ova pitanja koja više spadaju u domen privatnih, ili nečega što se povjerava osobi od bliskosti i povjerenja. Ti to nisi.
Reći ću samo to da me niko u to nije ubijedio nego su samo drugi potvrdili moju spoznaju.
A što se tiče elitizma, to je samo tvoje shvatanje stvari i govori više o tebi nego o meni. Da malko bolje poznaješ poslanice znao bi da su apostoli i Božiji ljudi kao "smeće svijeta" i da svako ima veću slavu od njih. Istinski duhovni čovjek traži slavu Tvorca, pobunjeni tašti čovjek traži svoju slavu, makar i pod krinkom poniznosti i marketinške skromnosti.
A što se ovog slučaja tiče rasudi sam: kome vojskovođa povjerava teške i komplikovane zadatke? Ne povjerava li ih iskusnim i prekaljenim borcima?
Čovječe ovdje ima mnogo posla da se uradi a vrlo malo slave da se primi. Nije mi jasno kako to ne vidiš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2003, 11:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A meni nije jasno kako to vase sektasko drustvance ne uvidja da nema vece gordosti od te sto ste umislili kako je bas vama palo da budete ti koji treba da odigrate veliku ulogu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2003, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Уобичајена трла-баба-лан прича.

Видео би ти шта је инквизиција да си којим случајем у Шпанији малко раније временски. Истерали би они из тебе твог гуруа, тј. извукли те из његове бу.. Али, манимо се тога.

Из твоје приче се види да си ти поверовао ДРУГМА који су само "potvrdili moju spoznaju". Какву спознају ? Да си "реинкарнација" и то никог другог доли Св. Павла ?? 8)

ОК. Сада нам лепо испричај на који начин си ти дошао до те "спознаје". Или ћеш опет да се вадиш како ти није до поверавања непознатима ? Приче за децу. То су толике небулозе да то људи заиста лако распознају. Али, овде се не ради о упозоравању тих на тебе, него да видимо како твоју душу да спасемо од твог гуруа који се увукао теби, или ти њему... није битно ко је коме.

Јер, то нам је хришћанска дужност ако ниси знао. Хајде, лепо нам испричај... Како си дошао до те спознаје. Ево, слушамо.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2003, 13:24 
Majstor
Majstor

Gledaj kako da spaseš sebe i tu imaš dovoljno posla.
Mene spasi od sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2003, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Нема проблема пријатељу... знаш како пише у Библији: "крв твоја је на теби". Јер, ја пробах да те упозорим... Него, још нешто бих те замолио... неој ме доводити у ситуацију да морам друге да спашавам од тебе и твоје "реинкарнације". ОК ? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2003, 12:15 
Početnik
Početnik

pa jel sam ja objasnio lepo "re-inkarnacije", pardon re-smrti u temi dalekoistocne...?

i nema nikakve replike za ozbiljno da razmotrim. Nikakve konkretne KONTRAargumentacije.

Hocete jos nesto na tu temu?

Ima li zainteresovanih?

Posaljite mi PM, ako ima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2003, 11:34 
Početnik
Početnik

РАЗМИШЉАЊА О РЕИНКАРНАЦИЈИ

Јеромонах Серафим (Роуз)

Међу окултним идејама о којима се данас нашироко расправља и које понекад прихватају они који су имали "вантелесна" или "посмртна" искуства, па чак и неки научници, јесте и идеја о реинкарнацији, према којој се душа после смрти не подвргава појединачном Страшном Суду, а потом упућује на Небо или у пакао да чека васкрсење тела и Општи Страшни Суд, већ се (очигледно после краћег или дужег боравка на "астралној равни") враћа натраг на земљу и преузима ново тело, било човека било животиње.

Ова идеја била је веома распрострањена на западу у старо паганско доба, пре но што су је замениле хришћанске идеје, али њено ширење у данашње време повезано је углавном са утицајем хиндуизма и будизма, у којима је она општа појава. Данас се ова идеја обично "хуманизује", у том смислу што људи сматрају да су њихове "претходне егзистенције" биле у људском облику, иако је како међу Индусима и будистима, тако и међу старим Грцима и Римљанима владало убеђење да је веома ретко могуће постићи људску "реинкарнацију" и да већина постојећих "инкарнација" чине животиње, инсекти, па чак и биљке.

...

NASTAVAK:
http://www.bsn.org.yu/index26.htm

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 181 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]