banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Avg 2009, 08:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2009, 11:22
Johnny Cage je napisao:
Ако већ хоћеш да ме географски разликујеш од других Срба.... БЛ се налази у географској регији која се назива Крајина, (ваљда си чуо за израз Бања Лука крајишка љепотица) дакле ја сам онда Крајишки Србин (географски).... Е сад ти можеш рећи да сам и Србин из РС, или ако ти је драже Србин из Босне и Херцеговине, али ми не можеш рећи да сам босански Србин.... Ето, да не компликујемо само Србин је довољно....
:(

pošto je tema zaključana, odgovaram ti na novoj temi

1.šta sa srbima koji nisu u Krajini, npr.onima u Bijeljini, Brčkom, Sarajevu, Tuzli, Šekovićima, Zvorniku....kako češ njih nazvati, ne možeš i za njih reći krajiški srbi

2.da li je geografska regija Krajina IKAD BILA DRŽAVA i da li je danas država ??
Bosna ima istoriju državnosti, bila je NAJJAČA DRŽAVA balkana pred dolazak turaka, a i danas je država, i možda bi bilo još pravilnije reći BOSANSKOHERCEGOVAČKI SRBI

dakle valjda si skontao da ima razlike u tome kada se govori o teritorijalnoj i državnoj pripadnosti...možeš govoriti i o jednoj i o drugoj, a ne NAMJERNO svoditi na teritorijalnu priapdnost zanemarujući DRŽAVNU, jer u kojoj DRŽAVI TI SE NALAZI kRAJINA

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 09:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:51
sve jadni i bjedni shupljak :lol:

SAVREMENA EVROPA JE EVROPA REGIJA, PA NAPRIMJER, IMAMO: KRAJISNIKA, SEMBERCA, POSAVCA (GONICA :lol: ),HERCEGOVCA itd, PA DALMATINCA, SLAVONCA, ISTRIJANA, MEDJUMURCA, PA VALONCA, FLAMANCA,BAVARCA,BASKIJCA itd,itd,itd,itd BOSNA JE TU NEBITNA, SHVATAS? demokratija, zapadne vrijednosti, civilizcijska dostignuca ne poznaju centralizovanu drzavu

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 09:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

drLJo je napisao:

SAVREMENA EVROPA JE EVROPA REGIJA,
FLAMANCA,BAVARCA,BASKIJCA itd,itd,itd,itd BOSNA JE TU NEBITNA, SHVATAS? demokratija, zapadne vrijednosti, civilizcijska dostignuca ne poznaju centralizovanu drzavu

tačno je to da se ide na regionalizaciju Evrope, ali iz ekonomskih interesa

ali to neće NIKAD promjeniti narodnosnu pripadnost stanovništva pojedinih regija, jer opet se zna da u Bavarskoj žive njemci, a za flamance, baskijce, valonce, katalonce si fulnuo...to su NARODI i kao što znaš neki od njih (baskijci) i katalonci se uveliko bore da imaju SAMOSTALNE DRŽAVE
i za svaku regiju opet ima neki VIŠI OKVIR-DRŽAVA jer regija opet mora biti u nekoj državi !!
i uopšte se ne radi o centralizaciji Bosne i države, nego jednosatvno o pripadnosti nekoj državi, kažem ponovo svaka regija OPET pripada nekoj državi u u njoj živi NEKI NAROD, nađi mi bar jednu koja je neutralna i da ne znaš u okviru koje je države i da ne znaš koji narod u njoj živi ??

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 09:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

bosanac.ba je napisao:
drLJo je napisao:

SAVREMENA EVROPA JE EVROPA REGIJA,
FLAMANCA,BAVARCA,BASKIJCA itd,itd,itd,itd BOSNA JE TU NEBITNA, SHVATAS? demokratija, zapadne vrijednosti, civilizcijska dostignuca ne poznaju centralizovanu drzavu

tačno je to da se ide na regionalizaciju Evrope, ali iz ekonomskih interesa

ali to neće NIKAD promjeniti narodnosnu pripadnost stanovništva pojedinih regija, jer opet se zna da u Bavarskoj žive njemci, a za flamance, baskijce, valonce, katalonce si fulnuo...to su [b]NARODI i kao što znaš neki od njih (baskijci) i katalonci se uveliko bore da imaju SAMOSTALNE DRŽAVE [/b]
i za svaku regiju opet ima neki VIŠI OKVIR-DRŽAVA jer regija opet mora biti u nekoj državi !!
i uopšte se ne radi o centralizaciji Bosne i države, nego jednosatvno o pripadnosti nekoj državi, kažem ponovo svaka regija OPET pripada nekoj državi u u njoj živi NEKI NAROD, nađi mi bar jednu koja je neutralna i da ne znaš u okviru koje je države i da ne znaš koji narod u njoj živi ??

:lol: :lol: :lol:

upade medo u "gvozdja", tako je , to su narodi koji se bore za samostalnu drzavu jer su sad u okviru spanije i belgije. isto kao i srbi u bosni ahahaahhhahahahhaahhahaahahahah

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
a vala vise... crnci i kinezi...
bit cemo mi svi ETIOPLJANI ako nasa vlada poveca PDV nakon svih mogucih nameta koje su nam zadali... i srbi i hrvati i muslimani i krajisnici i nekrajisnici i bosanci i nebosanci i 3pm i ko nas sastavi vako glupe na vako mali prostor!

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 10:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

drLJo je napisao:
upade medo u "gvozdja", tako je , to su narodi koji se bore za samostalnu drzavu jer su sad u okviru spanije i belgije. isto kao i srbi u bosni ahahaahhhahahahhaahhahaahahahah

e tu smo dakle,
samo što ne kontaš da položaj katalonaca i baskijaca u Španiji nije ni blizu RAVNOPRAVNOM-KONSTITUTIVNOM POLOŽAJU srba u Bosni...čak šta više zar nemate eto i republiku....šta bi sad: preko hljeba pogače !!
da se otcjepite i pripojite Srbiji !!
e ne može to brale, NIKAD Srbija u istoriji nije bila preko Drine !!!!!!! i ama baš nikakvog osnova nema za nešto takvo !!

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 10:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
bosanac.ba je napisao:
drLJo je napisao:

e tu smo dakle,
samo što ne kontaš da položaj katalonaca i baskijaca u Španiji nije ni blizu RAVNOPRAVNOM-KONSTITUTIVNOM POLOŽAJU srba u Bosni...čak šta više zar nemate eto i republiku....šta bi sad: preko hljeba pogače !!
e ne može to brale, NIKAD Srbija u istoriji nije bila preko Drine !!!!!!! i ama baš nikakvog osnova nema za nešto takvo !!

То није тачно. А и ко каже да хоћемо да се припојимо Србији. Ја би први гласао против тога, јер Р. Српска са својим енергетским и привредним потенцијалом је јако исплатива.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 10:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
То није тачно. А и ко каже да хоћемо да се припојимо Србији. Ја би први гласао против тога, јер Р. Српска са својим енергетским и привредним потенцијалом је јако исплатива.

i po kojem osnovu bi to mogla RS biti samostalna država...da li je ikad bila, ima li kakvu istorijsku pozadinu...
a da ne govorim da je nastala ratom, protjerivanjem nesrpskog stanovništva i na ratnim zločinima !!
i da je stvorena MIROVNIM SPORAZUMOM koji podrazumjeva da JE SASTAVNI DIO BiH., bez mogućnosti otcjepljenja
..jedino da raskinete taj Dejtonski sporazum, ali onda nema ni RS, a pogotovo NEMA OVIH GRANICA U KOJIMA JE SADA !!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 10:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

По етничком, културолошком, језичком...основу. Историјиску позадину не мора имати, ратом су настајале и нестајале и друге државе. То што ти кажеш да је настала протјеривањем и ратним злочинима, исто ја могу рећи за Хрватску(а она данас постоји).

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 10:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

bosanac.ba je napisao:
drLJo je napisao:

e tu smo dakle,

ne lupetaj vise, samo upadas dalje u gluposti :lol:

kako nije, srbija je od 92 zauvjek preko drine :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 10:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

drLJo je napisao:

tvoje PUSTE ŽELJE
kad prelaziš Drinu imaš GRANIČNI PRELAZ na kojem ti piše BOSNA I HERCEGOVINA
jebiga

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 10:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
По етничком, културолошком, језичком...основу. Историјиску позадину не мора имати, ратом су настајале и нестајале и друге државе. То што ти кажеш да је настала протјеривањем и ратним злочинима, исто ја могу рећи за Хрватску(а она данас постоји).

nigdje nisi imao čisto etničko-srpsku teritoriju !! da bi imao tolike razlike !!
e cilj srba tokom rata JESTE BIO TAJ CILJ koji spominješ, stavranje etničke, kulturološke, jezičke čiste srpske RS, čije nastajenje i postojanje i jeste s tom svrhom
Hrvatska je postojala od "davnina" pa i prije rata kao SR Hrvatska u okviru SFRJ, baš kao i SR BiH, dakle nije Hrvatska nastala, ali se slažem da je činila ratne zločine nad srpskim stanovništvom na svojoj teritoriji

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 10:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

bosanac.ba je napisao:
drLJo je napisao:

tvoje PUSTE ŽELJE
kad prelaziš Drinu imaš GRANIČNI PRELAZ na kojem ti piše BOSNA I HERCEGOVINA
jebiga

"republika srpska" covjeku koji razumije slavenske jezike da naslutiti da se radi o "srpskoj zemlji" imamo i vladu sa ove strane drine :D :lol: kad se entitet bude zvao "zajednicki entitet konstitutuvnih naroda" bices samo djelimicno u pravu- i dalje ce nase srce biti srbija, ne bosna. jbg. nisam ja ovo izmislio i postavio ovako. istorija

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 11:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

drLJo je napisao:

"republika srpska" covjeku koji razumije slavenske jezike da naslutiti da se radi o "srpskoj zemlji" imamo i vladu sa ove strane drine :D :lol: kad se entitet bude zvao "zajednicki entitet konstitutuvnih naroda" bices samo djelimicno u pravu- i dalje ce nase srce biti srbija, ne bosna. jbg. nisam ja ovo izmislio i postavio ovako. istorija

tu se slažem s tobom, takve su bile istorijske okolnosti, i tako je kako je i PRIDRŽAVAJ SE TOGA
niko eto ni ne osporava, bar ja lično, da imate republiku kao oblik autonomije, iako je po meni sporan naziv srpska, jer tu ne žive samo srbi, ne zove se ni Federacija bošnjačko/hrvatska, nego samo federacija BiH
ali RS kao takva može biti samo u državnom ustrojstvu BOSNE I HERCEGOVINE a ne Srbije !!!!!!! o tome se radi

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 11:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ja stvarno vise nemam pojma kako mi svi zajedno imamo snage svake sedmice citati o nasoj istoriji od poturcenih srba koji kao nisu bili Srbi jer njihovi korjeni pocinju od prapra deda Safeta a to sto je Savo napravio Safeta nije bitno.

Evo Bosanac.ba jedno logicko pitanje za koje ti dajem 7 dana da mi nades odgovor kad si toliko pametan i nacitan idi unazad od cace prema prapra dedovima pa mi nabroji imena istih al kao sto sam gore napisao nemoj ici samo do Safeta vec prodi i njega pa nam nabroj i Savu i Vukasina i Ostoju.... i ako moze koja vam je bila krsna slava mozda ti i autenticno prezime nademo

Ali posto si ti nacitan tvoj odgovor cu dobiti za par minuta u vidu moje maloumnosti i lupanja gluposti :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 11:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ma on je bio hrvat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 11:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

bosanac.ba je napisao:
skypostman je napisao:

nigdje nisi imao čisto etničko-srpsku teritoriju !! da bi imao tolike razlike !!
e cilj srba tokom rata JESTE BIO TAJ CILJ koji spominješ, stavranje etničke, kulturološke, jezičke čiste srpske RS, čije nastajenje i postojanje i jeste s tom svrhom
Hrvatska je postojala od "davnina" pa i prije rata kao SR Hrvatska u okviru SFRJ, baš kao i SR BiH, dakle nije Hrvatska nastala, ali se slažem da je činila ratne zločine nad srpskim stanovništvom na svojoj teritoriji

300.000 Срба протјераних са простора Хрватске и још већи број са простора данашње Федерације је морало негдје отићи, већина на просторе данашње Р. Српске. Нигдје није било чисте не само српске већ и других етничких територија, али данас има(то је посљедица рата). Какве везе има нешто што је постојало, Хрватска је настала као посљедица рата, као и све остале државе. И Југославија је настала као посљедица рата, а да притом није постојала никада прије, не схватам шта хоћеш тиме да кажеш? Р. Спрска нема историју, океј ту се слажем, за педесет година ће имати, и шта онда? То нема никакве везе са правом неког нарпода да се одцјепи. РС данас постоји, са већинским српским становништвом и то је довољан разлог ѕа независност, е сад нећу да улазим да ли је то могуће и како и да лије исплативо... Углавном постоји жеља Српског становништва у РС да оснује своју државу, управо на различитостима које их дјеле од других народа.

По мени БиХ је од почетка осуђена на пропаст, зашто, зато што смо живјели у једној Југославији која је завршила крваво и показала се као неуспјешна. И сад смо опет у истом фазону (БиХ представља малу Југопславију), по мени је нелогично поново започињати један пропали пројекат.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 11:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Evo Bosanac.ba jedno logicko pitanje za koje ti dajem 7 dana da mi nades odgovor kad si toliko pametan i nacitan idi unazad od cace prema prapra dedovima pa mi nabroji imena istih al kao sto sam gore napisao nemoj ici samo do Safeta vec prodi i njega pa nam nabroj i Savu i Vukasina i Ostoju.... i ako moze koja vam je bila krsna slava mozda ti i autenticno prezime nademo

Ali posto si ti nacitan tvoj odgovor cu dobiti za par minuta u vidu moje maloumnosti i lupanja gluposti :wink:

ne trab meni 7 dana da ja odgovorim na "klasične floskule" takvih poput tebe kojima sam odogovrio po hiljadu puta, ali nije mi mrsko evo i 1001.put

Vukašin, Ostoja, tvrtko, Stjepan(što li ne spominješ ova imena koja više "upućuju" na Hrvate) su STARO SLAVENSKA IMENA a ne srpska, odnosno i srpska i hrvatska, i ruska, i ukrajinska, svih SLAVENA...utupi u glavu i ti oni koji se pozivaju na imena

dakle, prije nego su moji pradjedovi promjenili imena u safet, Mujo, haso ...a promjenili su ih dolaskom turaka, imali su ta imena kao BOŠNJANI u SVOJOJ KRALJEVINI BOSNI koju su opet nekad prije došli NJIHOVI DJEDOVI kao slavenska plemena iz područja Panonije/Slavonije na desetine godina prije nego su TVOJI DJEDOVI došli kao srbi u PODRUČJE RAŠKE I SAMO GORNJEG PODRINJA kao dio BOSNE.........
pogledaj sliku euroatlasa iz 600te godine...srbi još nisu doselili na balkan, a već ima HILJADE SLAVENA U BOSNI KOJI SU MOJI PRADJEDOVI
Slika

kontaš li šta !!
srbi su bili samo u gornjem podrinju u Bosni !!!! I DOLAZE tek poslije hiljade slavena koji su se već odavno naselili po Balkanu i konkretno Bosni !!

dakle Bošnjani/Bosanci su u cijeloj ostaloj Bosni i naselili su se kao SLAVENI iz područja slavonije/panonije i vremenom dobili ime po zemlji koju su naselili Bosni

i to NISU SRBI koji su kao svetosavski došli samo u Rašku

Poslednji put menjao bosanac.ba dana 06 Avg 2009, 11:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 11:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
300.000 Срба протјераних са простора Хрватске и још већи број са простора данашње Федерације је морало негдје отићи, већина на просторе данашње Р. Српске. Нигдје није било чисте не само српске већ и других етничких територија, али данас има(то је посљедица рата). Какве везе има нешто што је постојало, Хрватска је настала као посљедица рата, као и све остале државе. И Југославија је настала као посљедица рата, а да притом није постојала никада прије, не схватам шта хоћеш тиме да кажеш? Р. Спрска нема историју, океј ту се слажем, за педесет година ће имати, и шта онда? То нема никакве везе са правом неког нарпода да се одцјепи. РС данас постоји, са већинским српским становништвом и то је довољан разлог ѕа независност, е сад нећу да улазим да ли је то могуће и како и да лије исплативо... Углавном постоји жеља Српског становништва у РС да оснује своју државу, управо на различитостима које их дјеле од других народа.

to pravo na otcjepljenje nije predviđeno MIROVNIM SPORAZUMOM, zato ponavljam
..jedino da raskinete taj Dejtonski sporazum, i onda se sve poništava i vraća na početak prije Dejtona 1995. ali onda nema ni RS, a pogotovo NEMA OVIH GRANICA U KOJIMA JE SADA !!!!!!! koje u po meni lično NEPRAVEDNE, jer 33 % srba prije rata, a i danas ima 50 % teritorije

konkretno mislim da je Federaciji trebalo pripasti još 10-15 % više terirorije i to konkretno od Doboja sve uz tok Bosne do Bosanskog broda....baš ona TERITORIJA STARE-PRVOBITNE BOSNE KULINA BANA
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 11:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: opet karte od poznatog kartografa TUZLAKA

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]