bosanac.ba je napisao:
skypostman je napisao:
По етничком, културолошком, језичком...основу. Историјиску позадину не мора имати, ратом су настајале и нестајале и друге државе. То што ти кажеш да је настала протјеривањем и ратним злочинима, исто ја могу рећи за Хрватску(а она данас постоји).
nigdje nisi imao čisto etničko-srpsku teritoriju !! da bi imao tolike razlike !!
e cilj srba tokom rata JESTE BIO TAJ CILJ koji spominješ, stavranje etničke, kulturološke, jezičke čiste srpske RS, čije nastajenje i postojanje i jeste s tom svrhom
Hrvatska je postojala od "davnina" pa i prije rata kao SR Hrvatska u okviru SFRJ, baš kao i SR BiH, dakle nije Hrvatska
nastala, ali se slažem da je činila ratne zločine nad srpskim stanovništvom na svojoj teritoriji
300.000 Срба протјераних са простора Хрватске и још већи број са простора данашње Федерације је морало негдје отићи, већина на просторе данашње Р. Српске. Нигдје није било чисте не само српске већ и других етничких територија,
али данас има(то је посљедица рата). Какве везе има нешто што је постојало, Хрватска је настала као посљедица рата, као и све остале државе. И Југославија је настала као посљедица рата, а да притом није постојала никада прије, не схватам шта хоћеш тиме да кажеш? Р. Спрска нема историју, океј ту се слажем, за педесет година ће имати, и шта онда? То нема никакве везе са правом неког нарпода да се одцјепи. РС данас постоји, са већинским српским становништвом и то је довољан разлог ѕа независност, е сад нећу да улазим да ли је то могуће и како и да лије исплативо... Углавном постоји жеља Српског становништва у РС да оснује своју државу, управо на различитостима које их дјеле од других народа.
По мени БиХ је од почетка осуђена на пропаст, зашто, зато што смо живјели у једној Југославији која је завршила крваво и показала се као неуспјешна. И сад смо опет у истом фазону (БиХ представља малу Југопславију), по мени је нелогично поново започињати један пропали пројекат.