Reče mi BL4Ever da kopiram ovo ovdje pa će mi odgovoriti... Pa, eto mu...
anoniman je napisao:
Ma, ne bi, dobar je on...
Ali, zaista... Ja sam bio u ovom "BL-officeu" u Vidoviću i neke stvari su me baš iznervirale... Očigledno je da još uvjek ne smatraju RS ozbiljnim tržištem, a ni ostale operatere konkurencijom (jer su ipak najstariji operater i sa najviše korisnika, koliko se sjećam...)
U čemu je problem?
Prvo, imaju neko smješno malo radno vrijeme
Drugo, i tokom radog vremena nisu tu. Otvore kasnije, zatvore ranije i još pauzu (nenajavljenu) tokom najveće gužve... Treće, ne znam kako je sada, ali neko vrijeme su pozdravljali kad uđeš sa "merhaba". Nemam problem s tim, ali pokazuje politiku - ciljaju ne na kvalitet usluga, nego na nacionalnu... Busanje u prsa, od kog je čak i mtel odustao, da pokupe ovo malo muslimana što ima u BL, ostale ko jebe... Kao kad bi ovi iz M-tela u Sarajevu govorili ekavski... "Najgori smo, al smo vaši...ajte kod nas" nije lijepo... da sam musliman, svejedno bih izabrao jedan od druga dva koji ipak koliko toliko igraju na usluge... mada je ovdje još taj "nacionalni" faktor prisutan, sjećam se kad sam uzeo 063 broj, među prvima u BL i svi (kad dajem broj) su me blijedo gledali... Neki čak i rekli "Štaćeč kod tih ustaša?". Nažalost, ovdje još igraju najviše na tu kartu...
Četvrto, samo kod njih ima mogućnost plaćanja telefona u ratama, ali ne vidim zašto uzeti telefon na 12 rata za 500KM i plaćati pretplatu, kad možeš na Visu u Mobileu na 12 rata za 550KM...
Tako da, definitivno, trebali bi korigovati cjene, jer možda su bile ok kad su dobili te telefone, ali od tada svuda padaju sem kod njih. Premda, ovo nije samo a račun BH telekoma, u Eronetu je prije dvije godine, kad sam uzimao sebi tel., u ponudi bila Nokia 6288... Mislim da je bila 199KM... 2 godine kasnije, isti telefon se i dalje prodaje za 199KM (očito jer su imali previše zaliha) iako sada ni u prodavnici ne vrijedi toliko (Telefon je izašao septembra 2006., nije bio ništa posebno, i više se ne proizvodi). Isto imamo u mtelu, za 6300 i neku E seriju...
Ako sam još nešto zaboravio...
Pozdrav!