banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 16:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 216  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jun 2009, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
svastapomalo je napisao:
Citiraj:
kao sto je i to da jedan Vip mobile Srbija za tako kratko vrijeme uspjeo prikupiti milion korisnika i uvesti HSDPA mrezu, ono jest u gubitku su radi toga, ali ljudi investiraju u mrezu i nadaju se povratu ulaganja u buducnosti, a nasi bi sve preko noci.

Samo postoji jedna bitna caka: VIP, Vodafone, T-mobile, Telenor, Tele 2... imaju veliku bazu korisnika u drugim evropskim zemljama gdje zarađuju već otprije velike pare tako da im apsolutno nije problem uletjeti na ovako mala tržišta i spustiti cijene pa čekati više godina povrat uliženog, dok naši operateri nemaju toliko love za investirati odjednom. U tom i jeste poenta privatizacije.

Inače, slažem se sa svim ostalim navedenim.

slazem se sa tobom zato i jesam za privatizaciju, jer ovi jaci igraci su spremni na bitke na duze staze i oni vode bitke na globalnom trzistu tako da se utrkuju ko ce imati veci lanac operatera u svijetu, ni jedan od navedenih nije los pa koji god da nas zapadne bice bolji od dosadasnjih operatera koji pod ovim birokratskim procedurama ostaju ne mogu biti konkurentni.
To su veliki operateri koji znaju kako se probija na trsiste i koji bi nam donjeli vece investicije i bolju uslugu, a vjerovatno i nize cijene.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2009, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Počela roaming sezona

Nova, znatno povoljnija cijena roaming usluge korisnicima m:tela obračunavaće se u toku naredna tri mjeseca, tačnije od 1. jula do 30. septebra ove godine.

Nove pogodnosti u roamingu osim prepaid i postpaid korisnika imaju i korisnici poslovnih tarifa iz paketa Total Office. Posebni ističeno mogućnost značajne uštede ukoliko prilikom putovanja u Hrvatsku, Grčku, Tursku ili Italiju, korisnik odabere mreže: T-Mobile u Hrvatskoj, Cosmote u Grčkoj i Vodafone u Turskoj ili Italiji, jer od ove godine m:tel ima ugovore o roamingu sa partnerskim mrežama u četiri navedene evropske zemlje.

Za ostale destinacije, korisnici se mogu informisati u kojoj se od 4 tarifne zone nalazi odrediište gdje provode svoj odmor, te da odaberu bilo koju od ponuđenih mreža, jer su u tom slučaju cijene dolaznih i odlaznih poziva jednake bez obzira o kom operateru je riječ.

Podsjećamo, dolazni pozivi u mrežama mt:s i m:tel u Srbiji i Crnoj Gori su besplatni, a cijene odlaznih poziva formirane su po najnižim cijenama roaminga u BiH.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2009, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobio sam informaciju da pored ove akcije u 7.mjesecu sa 50% jeftinijim razgovorima(od 16-17h) Eronet 1.8. uvodi novu, jos povoljniju tarifu hej!zovimo. nova tarifa zamjenice postojecu te ces dobiti bonus od 20 km. Vjerovatno ce paralelno da ide i neka SMS tarifa vidjecemo jos. I ovo je vec ranije spomninjano na forumu.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 12:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2007, 22:18
BL Boy je napisao:
Dobio sam informaciju da pored ove akcije u 7.mjesecu sa 50% jeftinijim razgovorima(od 16-17h) Eronet 1.8. uvodi novu, jos povoljniju tarifu hej!zovimo. nova tarifa zamjenice postojecu te ces dobiti bonus od 20 km. Vjerovatno ce paralelno da ide i neka SMS tarifa vidjecemo jos. I ovo je vec ranije spomninjano na forumu.

jel to 50% nize u mtelu ili eronetu?
i jel za stalno ili privremeno? (ako je u mtelu, ako nije ne interesuje me) :))))

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 12:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Fino pise da je na Eronetu, prosli mjesec bio 50% jeftiniji sms, sada razgovori samo u tom periodu, a od 1.8. idu te nove tarife pa ce biti stalno odnosno trajno nize cijene.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 13:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2007, 22:18
BL Boy je napisao:
Fino pise da je na Eronetu, prosli mjesec bio 50% jeftiniji sms, sada razgovori samo u tom periodu, a od 1.8. idu te nove tarife pa ce biti stalno odnosno trajno nize cijene.

ne pise fino ;)

prvo pises o mtelovim akcijama, pa nastavljas: pored ove idu i... sto bi znacilo da se i one odnose na mtel.
u svakom slucaju hvala na info

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mala ispravka i pozivi su 50% jeftiniji, a ne samo sms. Sto se tice tarifa ima na Eronetovoj stranici info o novim tarifama koje krecu od 1.8.(mnozina znaci bice ih vise :lol: ) ali zasad ne radi link vjerovatno sutra ce postaviti info.

Šalji i zovi sve u 16!

SMS i voice happy hour

Svim !hej korisnicima konačno kreće pravo ljeto!

Od 01.-31.07. svakog dana u periodu od 16 do 17 sati poruke prema svim mrežama i pozivi unutar HT ERONET mreže su 50% povoljniji.

Popust od 50% na poslane SMS poruke prema svim mrežama i na pozive unutar HT ERONET mreže vrijedi za sve !hej korisnike (HT ERONET prepaid).

Akcija traje od 01.07. do 31.07.2009. godine
Akcija ne vrijedi u roamingu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nove Prepaid tarife od 1.8.2009.

!hej Zovimo i !hej SMSajmo

HT ERONET uvodi dvije nove Prepaid tarife: !hej Zovimo i !hej SMSajmo.
Od 1.8. korisnici dosadašnjih tarifa !hej Svi (sa i bez aktiviranog !hej Ti broja) i !hej Svi ljetne tarife će postati korisnici !hej Zovimo tarife.
Cjenik novih !hej tarifa (!hej Zovimo i !hej SMSajmo) pogledajte ovdje >>>

!hej Zovimo

Tarifni model !hej Zovimo korisnicima omogućuje povoljnije komuniciranje putem razgovora.
Odaberi i jedan !hej Ti broj s kojim ćeš razgovarati 1000 minuta mjesečno za 0 KM/min!
Što je !hej Ti broj >>>

!hej SMSajmo

Tarifni model !hej SMSajmo korisnicima omogućuje povoljnije komuniciranje putem SMS poruka.
Svaki drugi SMS na tarifnom modelu !hej SMSajmo je besplatan!

Aktivacija tarife

Svi korisnici koji od 1.8.2009. aktiviraju svoj !hej start paket automatski će imati aktiviranu tarifu !hej Zovimo.
Korisnicima će biti omogućen prelazak na tarifu !hej SMSajmo slanjem SMS poruke na broj 063 7788 (prvi prelazak je besplatan).

Od 1.8.2009. svi Prepaid korisnici koji se registriraju dobiti će 5 KM (s PDV-om) na svoj račun.
Cijena !hej start paketa je 15 KM (s PDV-om) s uključenih 10 KM na računu + 5 KM koje korisnik dobije za registraciju.

* Naknada za korištenje !hej Ti broja iznosi 6 KM mjesečno (naknada za uspostavu poziva je 0,05 KM bez PDV-a, tj. 0,06 KM sa PDV-om). U 1.000 minuta poziva prema !hej Ti broju nisu uključeni VAS i Roaming pozivi.
** Svaki drugi SMS besplatno u tarifi !hej SMSajmo se ne odnosi na VAS poruke (poruke se dodatnom vrijednošću) i Roaming poruke.

Obračunska jedinica za tarifu !hej Zovimo je 15 sekundi, a za tarifu !hej SMSajmo 30 sekundi.

Cijene međunarodnih poziva i roaminga su definirane u standardnom cjeniku za međunarodne i roaming pozive za prepaid uslugu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 14:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
Zanima me da li ce u skorije vrijeme mtel uvesti 3g mrezu za svoje korisnike?

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 14:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
U gradu se već može uhvatiti 3G signal m:tel-a, ali se ne može registrovati telefon... vidim da se bazne stanice postavljaju. Kada će tačno biti - ne zna se, spominje se zadnji kvartal tekuće godine.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
signala 3g ima u parku m. stojanovic, ali u boriku nema. mora da je od bazne sto je na zgradi telekoma.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 17:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2008, 12:02
Tarife kojim nas je počastio HT ERONET su smiješne da bih išta komentarisao.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rendzer je napisao:
signala 3g ima u parku m. stojanovic, ali u boriku nema. mora da je od bazne sto je na zgradi telekoma.

Da ima u parku mladen stojanovic morao bih i ja koji sam malo nize u Budzaku uhvatiti isti, jer hvatam BH Telecomov iz centra bez problema pa ne vidim zasto ne bih mogao taj mtelov. Sigurno da ce biti uskoro, ali tesko je precizirati kad tacno najavljeno je u 3.kvartalu ove godine pa sad vidjecemo.

Sto se tice HT Eronet tarifa smijesno stvarno prepakovana mtel ponuda, cak se nisu libili ni da stave potpuno iste cijene razgovora pa stvarno sto varaju narod sa onim reklamama da su najpovoljnija mreza :lol: mada im je dobra fora hej ti broj.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dodji u park i trazi :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rendzer je napisao:
dodji u park i trazi :)

ma ne treba samo onako pitam, imam ja ovaj bhm 3g sad radi bez ikakvih problema. super brz net.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 12:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jun 2009, 12:06
Šta mislite o novim PRO Eronetovim tarifama?

http://www.eronet.ba/poslovni/dokument. ... &active=65

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

svastapomalo je napisao:
Šta mislite o novim PRO Eronetovim tarifama?

http://www.eronet.ba/poslovni/dokument. ... &active=65

e ovo je vec nesto, samo sto je za poslovne korisnike, a odabir tarife zavisi od gazde :lol: .Milsim da je fer ponuda i vrlo fleksibilna sa stanovista potrosnje i cijena nize odredjena pretplata i manji broj korisnika u grupi, visa cijena razgovora izvan grupe i obrnuto dakle moze se kombinovati sa potrebama svake grupe tj.firme. To je u vezi sa ovim novim plus tarifama posto se zasnivaju na istom principu.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Reče mi BL4Ever da kopiram ovo ovdje pa će mi odgovoriti... Pa, eto mu... :D
Euroth je napisao:
anoniman je napisao:
Da je BL Boy moderator banovao bi te sa ovog podforuma zato sto pises protiv BHtelekoma.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A mozda i mene zbog ovog sto cu napisati :lol: :
Slazem se sa ovom jedinicom koju si im dao.Em su neljubazni(cak i vise od shupaka iz mtela),em im telefoni kostaju previse(pogotovo kad se porede sa druga dva operatera)a jos kada pogledas koliko imkostaju telefoni za prepaid :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

Ma, ne bi, dobar je on...
Ali, zaista... Ja sam bio u ovom "BL-officeu" u Vidoviću i neke stvari su me baš iznervirale... Očigledno je da još uvjek ne smatraju RS ozbiljnim tržištem, a ni ostale operatere konkurencijom (jer su ipak najstariji operater i sa najviše korisnika, koliko se sjećam...)
U čemu je problem?
Prvo, imaju neko smješno malo radno vrijeme
Drugo, i tokom radog vremena nisu tu. Otvore kasnije, zatvore ranije i još pauzu (nenajavljenu) tokom najveće gužve... Treće, ne znam kako je sada, ali neko vrijeme su pozdravljali kad uđeš sa "merhaba". Nemam problem s tim, ali pokazuje politiku - ciljaju ne na kvalitet usluga, nego na nacionalnu... Busanje u prsa, od kog je čak i mtel odustao, da pokupe ovo malo muslimana što ima u BL, ostale ko jebe... Kao kad bi ovi iz M-tela u Sarajevu govorili ekavski... "Najgori smo, al smo vaši...ajte kod nas" nije lijepo... da sam musliman, svejedno bih izabrao jedan od druga dva koji ipak koliko toliko igraju na usluge... mada je ovdje još taj "nacionalni" faktor prisutan, sjećam se kad sam uzeo 063 broj, među prvima u BL i svi (kad dajem broj) su me blijedo gledali... Neki čak i rekli "Štaćeč kod tih ustaša?". Nažalost, ovdje još igraju najviše na tu kartu...
Četvrto, samo kod njih ima mogućnost plaćanja telefona u ratama, ali ne vidim zašto uzeti telefon na 12 rata za 500KM i plaćati pretplatu, kad možeš na Visu u Mobileu na 12 rata za 550KM...
Tako da, definitivno, trebali bi korigovati cjene, jer možda su bile ok kad su dobili te telefone, ali od tada svuda padaju sem kod njih. Premda, ovo nije samo a račun BH telekoma, u Eronetu je prije dvije godine, kad sam uzimao sebi tel., u ponudi bila Nokia 6288... Mislim da je bila 199KM... 2 godine kasnije, isti telefon se i dalje prodaje za 199KM (očito jer su imali previše zaliha) iako sada ni u prodavnici ne vrijedi toliko (Telefon je izašao septembra 2006., nije bio ništa posebno, i više se ne proizvodi). Isto imamo u mtelu, za 6300 i neku E seriju...
Ako sam još nešto zaboravio... :P
Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 21:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Euroth je napisao:
Reče mi BL4Ever da kopiram ovo ovdje pa će mi odgovoriti... Pa, eto mu... :D
Euroth je napisao:
anoniman je napisao:
Da je BL Boy moderator banovao bi te sa ovog podforuma zato sto pises protiv BHtelekoma.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A mozda i mene zbog ovog sto cu napisati :lol: :
Slazem se sa ovom jedinicom koju si im dao.Em su neljubazni(cak i vise od shupaka iz mtela),em im telefoni kostaju previse(pogotovo kad se porede sa druga dva operatera)a jos kada pogledas koliko imkostaju telefoni za prepaid :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

Ma, ne bi, dobar je on...
Ali, zaista... Ja sam bio u ovom "BL-officeu" u Vidoviću i neke stvari su me baš iznervirale... Očigledno je da još uvjek ne smatraju RS ozbiljnim tržištem, a ni ostale operatere konkurencijom (jer su ipak najstariji operater i sa najviše korisnika, koliko se sjećam...)
U čemu je problem?
Prvo, imaju neko smješno malo radno vrijeme
Drugo, i tokom radog vremena nisu tu. Otvore kasnije, zatvore ranije i još pauzu (nenajavljenu) tokom najveće gužve... Treće, ne znam kako je sada, ali neko vrijeme su pozdravljali kad uđeš sa "merhaba". Nemam problem s tim, ali pokazuje politiku - ciljaju ne na kvalitet usluga, nego na nacionalnu... Busanje u prsa, od kog je čak i mtel odustao, da pokupe ovo malo muslimana što ima u BL, ostale ko jebe... Kao kad bi ovi iz M-tela u Sarajevu govorili ekavski... "Najgori smo, al smo vaši...ajte kod nas" nije lijepo... da sam musliman, svejedno bih izabrao jedan od druga dva koji ipak koliko toliko igraju na usluge... mada je ovdje još taj "nacionalni" faktor prisutan, sjećam se kad sam uzeo 063 broj, među prvima u BL i svi (kad dajem broj) su me blijedo gledali... Neki čak i rekli "Štaćeč kod tih ustaša?". Nažalost, ovdje još igraju najviše na tu kartu...
Četvrto, samo kod njih ima mogućnost plaćanja telefona u ratama, ali ne vidim zašto uzeti telefon na 12 rata za 500KM i plaćati pretplatu, kad možeš na Visu u Mobileu na 12 rata za 550KM...
Tako da, definitivno, trebali bi korigovati cjene, jer možda su bile ok kad su dobili te telefone, ali od tada svuda padaju sem kod njih. Premda, ovo nije samo a račun BH telekoma, u Eronetu je prije dvije godine, kad sam uzimao sebi tel., u ponudi bila Nokia 6288... Mislim da je bila 199KM... 2 godine kasnije, isti telefon se i dalje prodaje za 199KM (očito jer su imali previše zaliha) iako sada ni u prodavnici ne vrijedi toliko (Telefon je izašao septembra 2006., nije bio ništa posebno, i više se ne proizvodi). Isto imamo u mtelu, za 6300 i neku E seriju...
Ako sam još nešto zaboravio... :P
Pozdrav!

Pa, to je ipak za temu BHT vs. m:tel vs. Eronet

Mada, u postu koji je prethodio ovom Euroth je odlično objasnio kupovinu telefona iz ponude sva tri operatera.
Evo link: viewtopic.php?f=24&t=38714&start=40
Pa, ako neko hoće da pročita...

Što se tiče ovog posta kojeg si nalijepio meni je zasmetao taj odnos ljudi iz bh mobile prema korisnicima u BL.
Prvo, dugo vremena nisu imali prostor niti su htjeli da ovdje otvaraju poslovnicu (a imali su korisnike prepaid-a još prije 5-6 god.).
Drugo, pozdravljanje mušterija sa "merhaba" govori sve. Ja nisam čuo da su tako pozdravili nekoga ko ulazi, ali ako se ovo desilo to samo govori o njihovoj želji za "osvajanjem tržišta".. Šta dobijaju s tim?
Treće, ovo za radno vrijeme poslovnice mi je poznato (čuo sam da su jaaako fleksibilni :lol: ). Kakav je to odnos prema korisnicima?
Četvrto. Kakve su im cijene telefona (pogledajte npr. za prepaid): :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Peto. bh mobile je prvi uveo "tarifiranje po sekundi" (za prepaid, a takvih je korisnika bilo u tom trenutku najviše) i to im je izgleda, uz famozni 3G, bio jedini novitet... Kada će "oboriti" cijene?

Kod Eroneta mi je smiješno to što na sajtu nije prava informacija o telefonima koji su u ponudi.
Potrebno je otići u poslovnicu u BL i tamo se dobije papirić sa spiskom dostupnih telefona za prepaid ili postpaid (na papiriću samo pišu nazivi modela i cijena!) :lol: :lol: :lol:
Tako je bilo jedno vrijeme, ali čujem da je i sada :lol:
Ali, bar im je osoblje ljubaznije od osoblja bh mobile-a i m:tel-a :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Onoi što mogu reći iz ličnog iskustva a ne odnosi se ni na jednog operatora posebno, je da je rad na prodajnim mjestim - kontakt centrima (i inace svi direktni odnosi sa krajnjim korisnicima), jako stresan, jar kad vidim kakvi sve musterije dolaze i kako se ponasaju, sta pitaju... :angry4:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 216  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]