vim je napisao:
Ta lista ne valja zato sto u etiopiji ljudi jos umiru od gladi a kod nas ne umiru. Druga stvar poznajem i licno sam pricao sa ljudima iz Ugande i Kenije i mogu te uvjeriti da prema onome sto oni pricaju mi smo odlicni. Ja ne znam ko je bio glup i naosnovu kojih statistika je ovo gore sastavljeno.nametima cudi me da smo i na 119 mjestu. Ono sto ti ja govorim je o zivotu u drugim zemljama.
Prvo, radi se o jedno od najjačih časopisa iz oblasti ekonomije.
Lista je "best countries for business" iliti "najbolje zemlje za biznis"!
vim je napisao:
P.s. sad sam pogledao ovaj gore link. Pa to ti nije o dobroti zemlje nego o isplativosti ulaganja i pogodnosti za biznis. To i ne cudi obzirom sa Dodikovim novim porezima, milicijom i nametima cudi me da smo i na 119 mjestu. Ono sto ti ja govorim je o zivotu u drugim zemljama.
SÄFFLE je napisao:
Ispravna opaska.Samo je fazon sto tema i nije BiH u cjelini,vec entiteti i usporedba zivota u njima. U globalu vjerujem da je slicno,i pored pompeznih hvala iz Bl,i vjecitog otkrivanja tople vode,tj kriminala u vlasti u Sa,fukara je fukara i tamo i ovamo,a guzonje su guzonje. Srednja klasa (koja kotira nisko) i tamo i ovamo dok se digne,moce se pricati o nekoj dobroti,a vjerujem da ce to ici proporcionalno,po principu spojenih posuda. Preblizo su,a i ista je drzava,moneta da bi moglo biti nekih silnih razlika....
Dok se pojednici ovdje svađaju ko je bolji (ili nije), svijet na nas gleda drugačijim očima!
I onaj tekst iz Forbes-a iz prethodnog posta će sigurno pročitati poslovnjaci koji razmišljaju o ulaganju u bilo koji entitet BiH...
To je poenta onog mog prethodnog posta!
Ispada da je bolje uložiti novac u zemlje u kojima ljudi umiru od gladi, u zemlje u kojima je procenat obrazovanih nizak, u zemlje u kojima plemena ratuju godinama itd., nego uložiti novac u BiH ili u neki od entiteta BiH.