banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1867 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 94  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Raja iz Beča
PostPoslato: 28 Feb 2009, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Flavoure-Flave je napisao:
laoce je napisao:
Sve zamrlo...

KoleZa...ziv li si?

Nisam, ovo pisem s onoga svijeta.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
laoce je napisao:
laoce je napisao:
Sve zamrlo...

KoleZa...ziv li si?

Nisam, ovo pisem s onoga svijeta.

Pa sta ima tamo preko?

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 01:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:

Pa sta ima tamo preko?

Hladno,kako je onda Putin zavrnuo gasovod,zaboravio na nas gore,tako da se mrznemo. :evil:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 01:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ajd,sad cu ga ja trznuti da sredim situaciju...
:wink:
Vlado je malo u stresu zadnjih dana pa zaboravlja stvari...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 08:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2009, 10:01
Imam jedno pitanje za raju iz beca, neznam gdje postaviti pitanje posto kontam da ovdje vjerovatno ima neko slican problem...
radi se o tome da sam preveo nasu BIH vozacku u austrijsku... i sve super, na austrijskoj nema roka trajanja a na nasoj ima do 2013 god.
mogu li ja otici u cibs i reci da sam izgubio nasu vozacku pa da mi daju novu...posto su mi asutrijanci uzeli nasu...??
fazon je u tome sto oni to satro salju na provjeru i da je upisan serijski broj moje bih vozacke u austrijsku...smijem li ja da vozim auto
sa nasim tablicama?? nabolje bi bilo da mi opet daju nasu vozacku...satro izgubijo... ima li neko slican problem...

danke danke danke meine lieben österreicher :)

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Nisam iz Beca, ali nadam se da trotzdem smijem odgovoriti. :)

Citiraj:
radi se o tome da sam preveo nasu BIH vozacku u austrijsku... i sve super, na austrijskoj nema roka trajanja a na nasoj ima do 2013 god.

Mislim da ne trebas nista produzivati u BiH. Preveo si dozvolu znaci imas sad austrijsku, BiH ne bi vise nista trebala imati sa tvojom dozvolom. I u mene je ista situacija. Ali nisam nikad razmisljala o tome, stara dozvola je otisla u zaborav. Ovde mi nije niko nista rekao ni spomenuo kad sam prevodila dozvolu. Tako da mislim da ne treba nista. Ja sam polagala kod nas prije nekih 6 godina, i na dozvoli jos je pisalo "YU". :confused2: :)

Citiraj:
smijem li ja da vozim auto
sa nasim tablicama??

Mislim da se ne smije, kako sam ja cula.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 11:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mozes pokusati smuvati nase, vrlo vjerovatno nema nikakve evidencije o zamijenjenim vozackim, plus nema ko to provjeravati.

To je nezakonito u svakom slucaju jer prvo lazes drzavu, a drugo nezakonito je imati dva ista dokumenta.

Ukoliko sa austrijskom dozvolom zelis voziiti auto sa BH tablicama kroz BH, nije problem. Mozes i u Austriji mjesec dana nakon prijave ulaska vozila u lokalnoj policiji.

Jedino ti u Bosni, Hrvatskoj i SLoveniji mogu traziti medjunarodnu vozacku dozvolu iz OEAMTC-a.

Isto to, (bosanska vozacka+bosansko auto ili austrijsko+stalna dozvola boravka u Austriji) ne mozes ni pod razno, jer si ionako imao rok od pola godine da prevedes vozacku.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka

The_new_Statesman je napisao:
...jer si ionako imao rok od pola godine da prevedes vozacku.

Samo pola godine rok? Zar se posle ne moze prevesti dozvola? :oops:

Citiraj:
Mozes pokusati smuvati nase, vrlo vjerovatno nema nikakve evidencije o zamijenjenim vozackim, plus nema ko to provjeravati.

Mislis ti... kako su sad "poostrili " zakon...sumnjam da ista moze po tom pitanju. Sad se naplacuju i kazne kad vozis bicikl a nemas kacigu. :angry3:

Ne bih ti preporucila da radis ista ilegalno i protiv zakona. Postuj zakon - a drzava ce ti naplatiti. :D :)

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam ja 2 situacije u poslednjih mjesec dana gdje je to uspjelo. Ona provjera u Bosni je cisto forme radi. Mislim da provjeravaju svaku 100-tu vozacku. Znaci,moze se jos uvijek "lagati" drzava bez posljedica. ;)
Koliko je to rizicno,cuce se u svakom slucaju.Ja bih to isto uradio,ali sam prije neki dan pogubio sve dokumente sa novcanikom pa se nadam da cu barem dobiti neki poziv ovih dana od policije ili nekog drugog ko mi je pronasao stvari.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 06:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

znam ja da je to protivzakonito bla bla bla, mene samo "tripa" jer su serijski broj moje BiH vozacke odstampali na moju austrijsku,
( sto eventualno implicira da su je provjeravali)
a znam dosta ljudi da imaju dvije vozacke, znam da se to ne smije, al dosta toga se u zivotu nesmije pa se opet radi :-)
pitacu ja "teta dobrilu" koja radi u cibsu na vozackama, inace kucna prijateljica mojih staraca, dal se moze, sta se moze,
isfur mi je, nemogu dolje voziti auto...ocu i nasu vozacku :-)

@Flavoure-Flave... bed, bed, bed, izgubiti novcanik, to mi je najveci trip...nadam se da ce ti se neko javiti...sve zavisi ko ga nadje, neki dan mi je
tetak "posijo" novcanicic na "tankschteli" u kojem je izmedjuostalog i bilo 480 jevreja....coek se isfuro maximalo

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 12:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cekaj, tebi su oduzeli austrijsku :D ?

Citiraj:
znam ja da je to protivzakonito bla bla bla, mene samo "tripa" jer su serijski broj moje BiH vozacke odstampali na moju austrijsku,
( sto eventualno implicira da su je provjeravali)

Ili da si im predao svoju sa koje su mogli procitati serijski broj, ne? :D Teta Dobrila ce ti reci sto sam i ja.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 12:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

morao sam im predati svoju BiH vozacku sa koje su naravno preuzeli serijski broj...
i sad mi na austrijskoj pise nas serijski broj i datum kad sam polozio dole kod nas...
jednom prilikom me zaustavio drot na paprikovcu i ja mu kazem da su mi oduzeli vozacku
nasu ali da pise serijski broj na austrijskoj a on mi se poco kesariti u po face ne kontajuci nasta ja mislim
..nego je konto da su mi oduzeli zbog prebrze voznje ili alkohola ili sta vec god...pa je poco pisati
u svoj "reklamni" blokcic sve dok ja nisam potego cenera...maraka naravno...devize mu nisam ni nudio :-)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pa sto si rekao da su ti "oduzeli"? Nisu oni tebi nista oduzeli, nego si samo zamijenio jednu za drugu. Ta austrijska dozvola ti je sad tvoja vozacka dozvola. A da li smijes sa njom voziti auto sa bos. tablicama, e to je vec drugo pitanje.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Zar Austrijanci priznaju nase vozacke dozvole? :o Koji ste vi srecnici. Ja sam morala polagati sve od pocetka. Testove, voznju.. :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka

ajkula je napisao:
Zar Austrijanci priznaju nase vozacke dozvole? :o

Ne znam kako je sad, ali prije se smjelo voziti ali ograniceno, mozda par mjeseci. Posle se mora prevoditi dozvola. Ja sam morala jos par casova voziti i polagati voznju. Testove ne.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

thedude je napisao:
morao sam im predati svoju BiH vozacku sa koje su naravno preuzeli serijski broj...
i sad mi na austrijskoj pise nas serijski broj i datum kad sam polozio dole kod nas...
jednom prilikom me zaustavio drot na paprikovcu i ja mu kazem da su mi oduzeli vozacku
nasu ali da pise serijski broj na austrijskoj a on mi se poco kesariti u po face ne kontajuci nasta ja mislim
..nego je konto da su mi oduzeli zbog prebrze voznje ili alkohola ili sta vec god...pa je poco pisati
u svoj "reklamni" blokcic sve dok ja nisam potego cenera...maraka naravno...devize mu nisam ni nudio :-)

Pa ni rodjena mater te ne moze shvatiti :D Slusaj, imas nas Zakon o bezbijednosti saobracaja u Bosni i Hercegovini, tu imas par dijelova sto se ticu vozackih dozvola, pa citaj malo...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam prije 3 godine ovdje samo polagao voznju, da bi preveo vozacku, a cuo sam da ce ubrzo (ako vec nije), BiH vozacka bice jednakovrijedna Austrijskoj, tj. nece se nista morati polagati, samo zamijeniti.
Sto se tice voznje auta s nasim tablicama i Austrijskom vozackom, nisam cuo da je neko do sada imao problema,znam ljude koje ovdje voze auto s nasim tablama i Austrijskom vozackom, a ex cimer mi e pricao da je njega jednom u BL zaustavila policija i da su nesto kenjali, ali mislim da mu nisu mogli nista, jer je bio samo na kratko u BL(tj, krace od x mjeseci( nisam siguran koliko)).
I meni su uzeli nasu vozacku, a znam neke koji su zadrzali obje, kako - ne znam.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 05:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

to sa su zadrzali u tom jeste i fazon :), al nebitno, skontacu nesto, "sve je dobro" dok se moze rijesiti situacija sa cenerom,
nego jedno drugo pitanje, da li je istina da mi "gastarbajteri" imamo prioritet kod dobivanja pasosa?
posto mi jelte ne zivimo dolje mi dobijamo pasos u roku od dva dana...(trebalo bi tako) to se desilo mome priajtelju
isao je u mup i prvo mu kenjali kao mora cekati dve sedmice i kad je otisao kod nacelnice ona mu rekla
da nije nikakav problem i da "ima prvenstvo" jer ne boravi u banjaluci..i dobijo pasos sutradan, a meni majmuni nisu htjeli dati tako da
samo moro produzivati u becu kod djimidjica u 12. bez :-), i sto me nervira sto kod nas dokumenti svi imaju rok trajanja,
tj. vozacka...cemu ta svrha?? a pasos kod normalnih zemalja traje 10 godina a kod nas samo 5....

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Evo ga jedan sa zlatnom kajlom i ojrima pa kad dodje na brdoviti Balkan, svijet je njegov :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2009, 07:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Evo ga jedan sa zlatnom kajlom i ojrima pa kad dodje na brdoviti Balkan, svijet je njegov :D

nije uposte tako, nego jednostavno moras da plivas uz rijeku dole kod nas...jer drugacije se nemas kome zaliti...zato sto
te svi samo oce da brzo skinu s KuR'+@ jer nece da se pozabave s tvojim problemom,
odgovori tipa "nemam poja...vidis da je pauza...pijemo kafu..." i nikako, tj. rijetno kad moze proci bez svadje i psovanja,
jer zaliti se nema uglavnom vajde... a sto se tica pasosa, to sam citao u novinama, i valjda jeste tako, tj. tako bi trebalo biti,
sto je sasvim logicno, ali kad odes u mup i pitas onu babu ona ti ko iz puske odgovori...nemoze, morate cekati bla bla bla
pa je covjek fino otisao kod nacelnice da je upita da li je to istina... ona mu je rekla da on, posto zivi u inostranstvu ima prednost
na prema domacem stanovnistvu, jer naravno nema toliko vremena da ceka...niti imam kajlu...niti dolazim dolje sa nabuzenim BMW-om
koji krvao otplacujem mjesajuci malter....proveo sam dole pola zivota i znam kako stvari dole funkcionisu...i kako treba postupati sa
razlicitim ljudima...

sto se vozacke tice, bitno mi je da dolje kod nas smijem voziti....jer je ne logicno da ako sam polozio u BiH, nesmijem dolje da vozim...
zasto onda koji djavo pise serijski broj vozacke na mojoj austrijskoj...valjda da policija moze da je provjeri...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1867 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 94  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]