peki je napisao:
peki je napisao:
slazem se, ciframa je izuzetno lako manipulisati, pogotovo kad je nivo obrazovanja sirih narodnih masa na nezavidnom nivou, pa onda ''rast'' i ''procenti'' prshte na sve strane
Lubax, znaš li ti kako nas sve narode u BiH nazivaju u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. Epitet nam je dat glupi bosanac. A onda naši narodi, koje ti nazivaš da imaju nezavidno obrazovanje, odu u te države i u veoma kratkom vremenu postanu cijenjena radna snaga. Naravno sa njima rukovode visokoobrazovani iz tih država.
Pa se pitam zašto naša pamet u Rep. Srpskoj i FBiH, nepoduzmu nešto kako bi zaposlili radnu snagu u svojim entitetima i zaustavili odlazak stanovništa iz BiH. Nemamo mi znanja visokoobrazovanih, čast rijetkim profesorima.
Većina intelektualaca je u politici ili je uz politiku, pomalo se grebe od vlasti i zbog te grebe šuti. Žive život, ono po narodnoj "Use i u svoje kljuse" i ništa nepoduzimaju kako bi opravdali stečene titule i razna titularska zvanja. Ha...lo, probudite se ili ćemo otić u .....u .......u.
skoro sam komentarisao s jednim nasim intelektualcem (zaposlen na bl univeriztetu), kako vecina ljudi koja stvarno zaposljava radnu snagu u bih (tj imaju svoje firme) ima jedva srednju skolu, a masa visokoobrazovanih ili zagazila u politiku ili ih nema ni u ljeljama (cast izuzecima)...kaze on meni, pa intelektulaci i visokoobrazovani su tu da ''pomognu privredi''! uuu reko, jesu joj i pomogli u pi**u ma***inu!
mozemo mi laprdati dovijeka kako smo pametan i inteligentan narod, te kako svak ko ode vani se dokaze, ovo-ono...al dok mi nesto konkretno ne uradimo da taj ''potencijal'' konkretizujemo u vlastitoj zemlji, sve ostaje na praznoj prici. Po meni, trebalo bi prvo poceti od kljucne stvari - obrazovanja! Nas sistem je totalno zastario, sve vise se dokazuje kao neefikasan..kad bi se to popravilo, sve ostalo se moze graditi na tome.
a onda jednog dana, mozda se budemo poredili i sa zemljama iz uzeg i sireg okruzenja, a ne upirati prstom i hvaliti se kako smo npr. mi u govnima SAMO do pasa, a drugi entitet do gushe!