malka je napisao:
Nema ljubljenje bas puno veze sa romantikom,moze da ima ali sustina je u osjecaju
6.RAZLOGA ZAŠTO JE DOBRO LJUBITI SE:
1.Do 70-og rođendana se poljubimo barem 100.00 puta.Puno ljubljenja nam može produljiti život na čak 5godina...
2.Pri poljubcu se aktivira oko 38 različitih mišića na licu,čime se održava tonus obraza i mišića vilice.Time je ljubljenje najjeftiniji tretman protiv bora!
3.Ljubljenjem se oslobađamo napetosti.Dok nekog ljubimo usta su nam u poziciji osmjeha,dah je dublji,a oči su nam zatvorene.Taj položaj imamo često kad se opuštamo.Ako nekoga ujutro strastveno poljubiš,velika je vjerovatnost da ćeš biti sretan i zadovoljan cijeli dan.
4.Ako je ljubljenje uzbudljivo,srce nam brže radi,čime raste i puls.U krvotok se oslobađa adrenalin i srce pumpa više krvi u krvotok.Uzbudljiv poljubac je odličan kardiovaskularni rad i puno je ugodniji nego fitness.
5.Ljubljenjem trošimo kalorije.Dugački poljubci uzrukuju sagorjevanje metabolizma i brže trošenje šećera.Kalorije sagorjevaju ovisno o intezitetu poljubca i da bi uistinu smršavjeli,trebali bi se dugo ljubiti.No,morate priznati da je ovo jedna od boljih dijeta na kojoj bi se svi mogli dugo držati.
6.Dok nekog ljubimo,u tijelu se oslobađa niz hormona koji nas čine sretnim i zadovoljnim.Osim toga u ustima se stvara kemijska reakcija koja pojačava potrebu za daljnjim ljubljenjem.Dakle ako nemožete prestati ljubiti partnera,to nije samo odluga razuma već cijeloga tijela.
Hvala za poljubac
malka, bas ti hvala! ne da si me sad "usrecila"... ja taman sto sam prestala da mislim toliko o poljupcima, koje odavno nisam osetila, kad ti sa ovim postom naidje...

em sto su mi se bore stvorile, em sto mi se puls skoro ne oseti...
mada mi, trenutno, osmeh izmami kada cujem zvuk poljupca preko tel. a, onda me opet, baci u depru...
kud otvorih ovu temu...