banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke!
PostPoslato: 11 Mar 2009, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
To je uredu, tamo svakih 10 dana bude neki udes. Jedan se zalijeće prema Kastelu, drugi se zalijeće prema gradskom mostu, a valjda i jedan i drugi imaju pravo prolaza. To je neka rupa u zakonu.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 14:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ne mogu nikako imati prednost, traka prema gradskom mostu ima prvenstvo prolaza

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 14:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
filozof sa vrbasa je napisao:
To je uredu, tamo svakih 10 dana bude neki udes. Jedan se zalijeće prema Kastelu, drugi se zalijeće prema gradskom mostu, a valjda i jedan i drugi imaju pravo prolaza. To je neka rupa u zakonu.

Ima ju i jedan i drugi pravo prolaza samo sto jedan u odnosu na drugog ima prvenstvo u tom pravu. Malo komplikovano za nase sofere zato nam i kace semafore na svakom cosku.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Повријеђени дјечаци

ГРAДИШКA - Бициклиста М. В. (11) повријеђен је теже, а М.В. (10) лакше када их је на локалном путу у Горњим Карајзовцима ударило возило "мерцедес", саопштено је у петак из Центра јавне безбједности Бања Лука.

- Дјечаци су били заједно на бициклу, а возач је након несреће побјегао. Истрагом је полиција открила да је ријеч о С.Ш. (36) из Бање Луке против кога ће бити поднесен извјештај тужилаштву који га терети за наношење тешких тјелесних повреда и напуштање мјеста саобраћајне несреће - навели су у полицији. Н. Т.
-------------------------
Из суднице: Ђукић оптужен за смрт пјешака
Datum: 16.03.2009 21:00
Autor: Мехмед Диздар

БAЊA ЛУКA - Суђење Небојши Ђукићу (30) из Бање Луке, оптуженом за угрожавање јавног саобраћаја при чему је погинула једна особа, заказано је у бањолучком Окружном суду за 31. март.
Ово је саопштила судија Даниела Миловановић на статусном рочишту којем су присуствовали окружни тужилац Слободан Салић и адвокат Душан Савић.

Према Савићевим ријечима, у току су преговори са окружним тужиоцем о закључивању споразума о признању кривице.

У оптужници се наводи да је Ђукић 29. јануара 2008. године, нешто послије 17.30 часова изазвао тешку саобраћајну несрећу у којој је погинула пјешак Веселка Врањеш (60), из Бање Луке.

Ђукић је возећи "пежо" улицом Илије и Симе Партала из правца Карановца ударио у несрећну жену која се кретала у истом смјеру. Од удара Врањешева је набачена на возило, а потом је пала на земљу, што је било кобно.

Према наводима у оптужници, Ђукић је аутомобилом управљао у стању припитости са 3,04 промила алкохола у крви. Наводи се да у таквом стању на мјесту гдје није постојала улична расвјета није обратио довољно пажње на пјешака, што је довело до тешке несреће.
----------------------------------
Повријеђен у саобраћајној несрећи

БAЊA ЛУКA - Гојко Димитрић (59) тешко је повријеђен у саобраћајној несрећи која се десила у Јошавци код Челинца у недјељу око 13 часова, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Бања Лука.

- До несреће је дошло када је Димитрић управљајући "голфом" у правцу Челинца прешао на другу страну и ударио у аутомобил "ауди" којим је управљао Д. Ђ. (49) из Бање Луке - истакли су у бањолучкој полицији.

По налогу дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бања Лука увиђај су обавили припадници Станице за безбједност саобраћаја Челинац. Г. О.
-------------------------------------
ТРЕБИЊЕ - У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила прексиноћ у 19.50 часова на регионалном путу Требиње - Херцег Нови у мјесту Ободина, десетак километара од Требиња, погинуо је Раде Јелић (47) из Требиња.

До несреће је дошло приликом слијетања са коловоза и превртања комби возила којим је управљао смртно настрадали Јелић. Како "Глас Српске" незванично сазнаје, возач је изгубивши контролу над возилом најприје ударио у стијену са десне стране пута, послије чега се возило преврнуло.

У тренутку несреће настрадали Јелић је био сам. Возач је преминуо на путу у требињску Општу болницу. Ово је прва несрећа која се догодила на новој, недавно изграђеној дионици пута Требиње - Херцег Нови. Р. Ми.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 20:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
БAЊA ЛУКA - Синиша Чавић лакше је повријеђен у саобраћајној несрећи јуче око 11 часова када се у улици Скендера Куленовића у Бањој Луци сударио са аутомобилом.

Према ријечима очевидаца, до несреће је дошло када је Чавић управљајући мотором ударио у "голф двојку" који је у том тренутку излазио на улицу.

Приликом судара причињена је мања материјална штета, а Чавић је превезен у Клинички центар у Бањој Луци гдје му је указана помоћ и након тога је пуштен кући. Г. О.

Da li je ovo možda sin Dragana Čavića? :o

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 20:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tibor je Cavicev sin

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakva je to saobracajka bila u Boriku, sad na radiu rekose da je poginula zena i dete. Valjda ih je udarila neka cura/zena autom... nisam skontao :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Sad sam i ja čula za to, ne mogu vjerovati. Mislim da se desilo kod autoservisa, na raskrsnici. Tu su nesreće jako česte, ali nikada sa ovakvim posljedicama.. :cry:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 13:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Saobracajka se desila preko puta Maxi-ja, na raskrsnici izmedju 2 autobuske stanice.
Poginuli su deda i unuka, nasred pjesackog prelaza. Udarila ih je zena koja je razgovarala na mobilni, nije kocila uopste.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemam riječi.
Nenormalno voze u ovom gradu, nimalo obzira, nimalo pažnje. I sad dijete da strada tako....
Nije kočila... dvoje ljudi ubi!

Poslednji put menjao Frieda dana 19 Mar 2009, 13:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
Дијете и старија особа погинули су данас у саобраћајној несрећи у бањалучком насељу Борик, рекао је Срни начелник бањалучког Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Зоран Станишљевић.

Несрећа се догодила око поднева када је дијете и још једну особу у центру Бањалуке ударио аутомобил којим је управљала женска особа, истакао је Станишљевић.
Он је додао да је увиђај у току, а да ће ЦЈБ издати саопштење поводом ове несреће.

Boze sacuvaj...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 14:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
porusila je 6,7 stubica onih metalnih uz ulicu, stavrno ne mogu sa shvatim takvu nepaznju.

Neki dan sam srela 2 kolegice, jedna u Sancovoj kravati, udario ih auto u po dana u ulici kod Kastela isto na pjesackom prelazu i pobjegao. Strahota jedna, sad se pravo bojim izaci preci ulicu.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 14:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa sunce ti jebem, ako je oborila toliko stubica i ubila dete i coveka, koliko je isla 200 Km/h... Meni je tu nesto cudno, jeste sigurni da zena koja je vozila nije dobila neki napad ili slicno tokom voznje. Sama pomisao na tu kompletnu scenu mi zvuci neverovatno. Ajde uzmi u obzir da je pricala na telefon, ali opet instiktivno bih stisnuo kocnicu bez obzira na sve... Ne znam :confused3: :confused3: :confused3:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
nemojte me pogresno shvatiti ali ZENA je u pitanju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 15:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
To nije zena, to je kravetina!

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 15:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
dvoje ljudi nositi na dusi....haos...a postave lezece policajce u seheru gdje nema blage veze s mozgom da trebaju, a ne postave tamo gdje treba.....

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Nebitno je kojeg je pola osoba za volanom. Generalno na tom potezu se vozi prebrzo iako su tu dvije osnovne skole, veliki vrtic, zgrade...Slabo se postuje pjesacki prelaz. Svi od semafora do semafora ugledaju "ravnicu" i zaborave gdje su.

Strasno je sto se to desilo. Strasno je sto treba nesto ovako da se desi da bi i vozaci, a i pjesaci bili oprezniji.

Ja eto prihvatam da je mnogima (cast izuzecima) veliki problem (ne znam zasto) stati pjesaku da predje cestu i to na oznacenom mjestu za prelazak. Ali da je tesko stati pjesaku koji je vec na sredini ceste, na sredini pjesackog prelaza? E to mi nije jasno.

I vise izgovora vozaca "sta se vuces" i "daaaaj koji ti je pozuri malo"....I jos grana rukama i spominje familiju iz auta jer si se ti upravo nasao da prelazis. :roll: :roll:

Opet naglasavam, ima neopreznosti a i drskosti sa obe strane. Ima padobranaca koji izmedju auta istrcavaju po nahodjenju "sta ce mi biti" i prelaze gdje stignu. Ali i nepostivanja pjesaka od strane vozaca (kao da pjesaci nisu ucesnici).

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 16:43 
Citiraj:
Ali i nepostivanja pjesaka od strane vozaca (kao da pjesaci nisu ucesnici).

80 posto vozacha ne postuje pjeshake...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Oklijevam i kad prelazim ulicu na zelenom za pješake, zato što se obavezno nađe neki moron koji skreće i boli ga ima li ikoga na ulici. Ta ulica kod Maxija je užasna, auta jure stalno i rijetko neko stane da pređeš, nego se mora čekati dok se ne raščisti. ili ako ipak kreneš i staneš na pješački, uvijek tako nevoljko usporavaju.

A dijete kojem je danas oduzet život je izgleda curica od oko 6 godina.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
E sada ce kod maxija praviti pasarelu ili stavljati lezece, tako to kod nas ide.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]