Mozemo o ovome u nedogled,ali na zalost uvjek ce postojati ljudi kojima sve smeta i koji na sve imaju primjedbu,umjesto da uzivaju u zivotu sa svojim najblizima,oni trose vrijeme u bezazlene rasprave....
Nekome pas nije za dvoriste nekome jeste,ja se slazem da je za dvoriste jer ima vise ajmo reci-slobode,moze trcati kad hoce itd.Ali isto tako i stan je u neku ruku bolji jer tada vise vremena provodis sa svojim ljubimcem i puno bolje ga upoznas nego ovaj sto ga drzi u dvoristu....
Imam jednu drugaicu koja drzi psa u dvoristu i zali se kako jako malo vremena provodi s psom preko zime....dok sam ja sa svojom 24/7...
Ako psa naucis ponasanju neces imati problema,ja zivim u zgradi,pas mi se vozi liftom i svi stanari je maze kad je vide,jednostavno ne pravi probleme,nije bucna,nije agresivna i svi joj se obraduju kad je vide...imam srecu da su mi sve komije odlicne...
Djeca nemaju urodjen strah od necega,i slazem se da to poprimaju od roditelja ili nekih njima bliskih osoba,znam iz licnog iskustva...
A isto tako smatram da izrastu u bolje osobe kada odrastaju uz recimo -psa,mada cast izuzetcima....
Ja sam zaista prestala da obracam paznju na ljude koji ne vole pse,jer kada setam sa svojim psom,ulicom,pored ljudi,ona je svezana i uz mene je...a kada smo na livadi onda je pustena....,ali eto ljudima sve smeta pa i oni sami sebi,pa uvjek imaju neku primjedbu..
Pozz svima...(nemoj niko da se uvrijedi)