Ja imam jednu vrlo smjesnu situaciju na poslu. Doduse vec 5 sati to je bivsi posao:) Prije godinu dana dosao sam u ovu firmu. Poznatu. Bez stele, necete vjerovati. Normalno, kako sam dosao bez stele tako mi je i bilo placeno. Zbog neredovnog placanja danas sam uz zivi urnebes, naprasito, ostavio radno mjesto. Jedna vrlo cudna situacija od samog pocetka.Osim mene, prvi radni dan je dosla jos jedna djevojka, doskorasnja radna koleginica.Ok cura skroz. Sef koji upravlja nasim radom,dakle radom mene i cure zivi u drugom gradu, odnosno u centrali firme. U Banja Luci je ispostava te firme. Tu je jedna razvedena i mrzovoljna dama ( babetina ) sefica. Ona je sefica svim radnicima, osim meni i curi jer mi radimo poseban dio posla a banjalucku ispostavu koristimo samo tehnicki. Od prvog dana, babetina je otvoreno pokazala svoju mrznju prema curi a ljubav prema meni. Ja babetinu nikad nisam podnosio, a ona je mene cijelo vrijeme gotivila. Babetina nije mogla, direktno, uticati na nas rad kao na ostale kolege i vjerovatno joj je to cinilo veliku frustraciju, s obzirom da osim poslovng dijela specijalizovana je za maltretiranje i kinjenje ljudi. Radne kolege u pocetku nisu UOPSTE htjeli imati komuniaciju sa nama, smatrajuci nas zelenima i jos jednim prolaznicima u nizu. Radne kolege su totalno potcinjene sefici koja je u stanju direktno ugroziti privatni zivot zaposlenih. Treci radni dan - SKANDAL. Svadja izmedju cure i babetine. Odnosno monolog babetine jer je cura vrlo mirna, i na svu galamu je samo bez rijeci izasla iz radnog prostora. Ona zove naseg sefa u drugom gradu i objasnjava kroz suze situaciju. Sef, koji ima veci autoritet od babetine u firmi, zove istu i sa njom navodno uspjeva izgladiti stvari. Babetina u narednim periodima postaje vrlo lukava i vise direktno ne napada curu, vec pricinjava neke smjesne smicalice iza ledja. U svoj toj situaciji ja stalno izvlacim deblji kraj, jer me babetina na moje zgrazavanje jednostavno zavoljela. Mada sam ja zauzeo veoma tvrd stav prema svim zaposlenima i skupio hrabrosti i odrzao bukvicu svim radnim kolegama u smislu da me ne prave budalom. Od tada sam ja navodno gotivan lik, koji se ne boji reci sta mu je na umu,a nije ni los u poslu, bla bla Babetina konstantno pricinjava smicalice curi.Ustvari, postalo je vise neko ispaljivanje. Cura se na to ne obazire, vise je oguglala i gleda svoja posla. Babetina postaje istinski isfrustrirana. Nakon 5 mjeseci, jedno jutro - neocekivana promjena. Dolazim na posao. Sve radne kolege me OTPOZDRAVLJAJU prvi put, i zovu ne kafu ( necuveno ). Babetine nema, hm kao i obicno kasni. Radne kolege me ubjedjuju kako sam dobar u svom poslu, kako cak pocinjem da se isticem bla bla ali kako me cura sputava i kako donekle gusi moj rad svojom navodnom nestrucnoscu, bla bla... Dakle, babetina je presla na plan B. No, na srecu, mada me je u pocetku sokirala njihova prividna ljubaznost i cak sam mozda 2-3 sek uzivao u tom hvalisanju, skontah da je babetina naredila svima da me sacekaju i buse mi mozak kako bih ja presao na njihovu stranu. Srecom, nikad nisam A joj sta se sve izdesavalo, neda mi se sad pisati. Jebi ga. A skontah da sam i promasio temu. Vise je za sefovske pricice. Uglavnom ja danas vise ne radim, a cura radi:)
_________________ Klauss
“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”
|