Citiraj:
Oni koji neće da vjeruju, sigurno mogu da ga proglase demonskom tvorevinom, ali je bolje za njih da se okanu toga jer i ne znaju koga na taj način prozivaju demonom, a biće pitani za to!
Okani se covjece tih tvojih pokusaja da nas isprepadas, ne bojim se ni onoga ko je Kuran diktirao ni onoga ko ga je zapisivao, ni onoga ko me cijelom stvari pokusava da prepada. Zvucis kao kad ljudi prepadaju malu djecu da ce ih odnijeti babaroga ako ne pojedu supu.
Nisam htio da potenciram mogucnost da se kod Kurana radi o demonskoj tvorevini (sto je sigurno istina ako se ne radi o cisto ljudskom djelu) samo zato sto nisam htio da vrijedjam osjecanja muslimana koji ovo citaju jer im naturanje tih cinjenica na takav nacin, po mom misljenju, nece bas pomoci da odbace zabludu i prime istinitu vjeru hriscansku.
Citiraj:
Naravno, ovaj je govorio o Kuranu kao čudu, Simpson o čudima među pravoslavnima, ali u suštini govorili su isto iako svak u svom toru.
Nemoj se ti vaditi na Simpsona, jer ne govorimo o istoj stvari. Dokaz da se negdje radi o istinskom cudu Bozijem je kada se neki dogadjaj kosi sa prirodnim zakonima i to sam vec lijepo objasnio pa se necu ponavljati. Matematicke preciznosti i utkani naucni podaci u nekakav tekst u vidu matematickih zakonitosti nisu nikakvo cudo. To je nesto sto i demoni mogu bez problema da urade buduci da su ti podaci za koje se tvrdi da ih Kuran sadrzi (ukljucujuci npr. brzinu svjetlosti, negdje sam nacuo da se to spominje),
sve stvari koje su demonima vrlo dobro poznate.Citiraj:
Kada su prvi sljedbenici Muhammeda kao izbjeglice zatražili utočište kod hrišćanskog (monofizitskog) vladara Abesinije (Etiopije) i kada je izaslanstvo Mekkanske oligarhije tražilo njihovo izručenje (o tome sam već pisao), abesinski negus (car) je, da bi donio konačnu odluku šta će da u čini sa izbjeglicama, zatražio da čuje nešto iz Kurana. Predstavnik islamskih vjernika mu je na to izrecitovao početak devetnaeste sure Kurana koja govori o Mariji (Merjemi, Mirjam) i rođenju Isusa Hrista, i nakon što je to čuo, negus je rekao:"Između vaše vjere i moje vjere nema nikakvog soprotstavljanja, imaćete moju zaštitu i možete ostati ovdje koliko god želite", otpustivši njihove neprijatelje Mekkelije prazne.
Je li, jel' ti nas zezas ili ti ozbiljno? Kao prvo, monofiziti nisu hriscani vec jeretici, radi se o jeresi koja je od Crkve odavno osudjena i anatemisana, prema tome, ni o kakvim hriscanima se tu ne radi. Drugo, znas li u cemu se sastoji ta jeres? U tome da oni negiraju Hristovu ljudsku prirodu, smatrajuci Ga Bogom (sto On jeste) ali ne i covjekom. Time je monofizitstvo zapravo potpuno suprotno islamu koji Hrista smatra samo covjekom. A etiopski car je ocito cuo samo
pocetak sure, bas sad sam je procitao. Nakon tri strane se dolazi do mjesta na kome se negira Hristova bozanska priroda, sto su muslimani ocito namjerno precutali. I normalno da se jeretickom caru vise svidjelo to malo sto mu je procitano iz Kurana od ucenja mnogobozaca iz Meke koji su trazili izrucenje.
Ali ubjedljivo najbesmislenije od svega sto si napisao je sama tvoja ideja, a to je da misljenje tamo nekog etiopskog cara koji je cuo
samo pocetak, i to pocetak samo jedne sure Kurana treba da bude mjerodavno da li je Kuran u saglasnosti sa hriscanstvom. Gdje ti je sad pozivanje da treba da mislimo svojom glavom? Ali ne, kad ti i Vader ostanete bez svih argumenata u vasoj borbi da odbranite ono sto se odbraniti ne moze - Kuran, onda je dobro posegnuti za svjedocenjem cara koji je cuo par recenica iz Kurana.