Odluka Janevskog je za pohvalu, s obzirom da je bila u pitanju prijateljska utakmica i da nije bilo potrebe da se dižu tenzije. Pitam se da li se "iznervirani" Milovanović, sjetio da iskritikuje svog igača za crveni karton, kad je već okrenut ka istjerivanju pravde i fer pleju.
Inače pitam se da li će taj vunderkind iz Makedonije, konačno da počne da daje golove, dribla po trojicu četvoricu igrača, kako je bilo očekivano, pošto su ga tako opisivali. Ja sam od njega vidio samo gomilu suvišnih i ne previše smislenih poteza, sebičnu igru i nekoliko golova koje je ugurao sa 2-3 metra, uglavnom u nebranjenu mrežu. Pitam se vrijedi li to silnih para isplaćenih za njega...
Od pojačanja koja su pristigla u ovom prelaznom roku, mogu reći da ne očekujem previše, bar ne odmah. Pravu vrijednost mogli bi da pokažu tek naredne sezone i mislim da su zbog toga najviše i dovedeni. Iako sam ga malo kritikovao zbog visoke plate, Ivić ipak dobro zna šta radi. Titula je praktično 60 odsto izgubljena i narednu polusezonu, najbolje je iskoristiti za uigravanje tima, koji bi u ljetnom prelaznom roku, bio pojačan samo na mjestima za koje bude potrebe. Pametno odrađeno, samo pod uslovom da se plan dosljedno ispoštuje, a ne da se nakon par loših rezultata, sve svaljuje na par ljudi, koji će potom biti otjerani iz kluba. Uglavnom od pojačanja najviše očekujem od Šišića, kome će trebati nešto više vremena da dostigne nivo forme, s obzirom da nije previše trenirao u posljednjih par mjeseci. Uz njega svakako da Parker ima vrhunski kvalitet, a mislim da je Aval Isah, tip igrača kakav je nedostajao timu od odlaska Kastilja. Ako se ne varam, dovedeni igrači, odnosno njihov profil, sugerišu da će Zvezda igrati u formaciji 4-5-1, sa dva centralna vezna, koji bi trebali da budu Milijaš i Isah, zatim jednim isturenim centralnim (Parker), dva klasična krilna igrača, od kojih je jedan cementirao sebi mjesto (Lazetić) i to vjerovatno na desnoj strani, dok će na drugoj da bude borba, pogotovo ukoliko Koroman ostane. Ukoliko zaista ostane, vjerovatno će on biti prvi izbor, ali cijenim da će Šišić i Oumaru, dobijati sve više šansi, pogotovo zbog toga što je Koromanov odlazak izvjestan, samo je pitanje, da li sada ili na ljeto. Šišić ih čini mi se sve šiša po kvalitetu, ali je i on izgleda malo opičen i nedisciplinovan, pa ćemo vidjeti na šta će to ličiti. Druga stvar vezana za njega, je moguća averzija dijela navijača. Kretenzima nikad nije manjkalo, pa me ne bi iznenadilo da se momak suoči sa gadnim odbijanjem publike, zbog bosanskog porijekla, ali ako je imalo pametan, znaće kako to da amortizuje. Kikanović nije baš prihvaćen u KK, ali mu to nije smetalo da pruža sjajne partije. Kvalitet je jednostavno kvalitet.
U napadu, mjesto je gotovo rezervisano za Klea, alternativa će mu biti Fereira, a Some vjerovatno neće baš da se nagleda terena. Tričkovskog vidim kao neku alternativu na krilima i vjerovatno, ukoliko bude transformacija u postavci, kao back-up napadača, mada tu mogu odlično da se snađu i Parker i Oumaru. Jedino što me brine je nedostatak prave zamjene za Milijaša i Isaha. Nikolić i Bogdanović su za sada jedini na koje se ozbiljno može računati na toj poziciji, a bude li Bogdanović opet na terenu, neće nam baš biti dobro da gledamo utakmice. No šta je tu je... Odbrana je 90 odsto u sastavu Gvozdenović, Tutorić, Tomović, Ninkov. Eventualne rotacije očekujem na tom lijevom beku, gdje je Džef Silva veliki potencijal. Plaši me činjenica da da su štoperi prilični mediokriteti, pogotovo Tutorić, ali Tomović bar ima potencijala da napreduje. Tutorića bi mogao da istisne Pejčinović, ali ne odmah. Vranješ, čini mi se, takođe neće da se nagleda terena, bar na poziciji štopera i mislim da ga Janevski sprema kao alternativu za Ninkova.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|