banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 14:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Feb 2003, 23:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Zdravo,

Nakon dvije godine sjedenja i lezanja, pijancenja, lumpovanja, i veceg broja ostalih poroka, odlucio sam da se ponovo bacim na sport, i naravno da se vratim u formu.

15 treninga vec idem u "M power", i super je, uspio sam da za to vrijeme skinem 3 kg. (15kg to go) da regulisem ishranu, da krenem ka boljoj kondiciji itd.
Povrh toga zelio bih da pocnem koristiti neke preparate koji bi mi pomogli u misiji, "skinuti 15 do ljeta" :D recimo neke sagorjevace masti isl.

Koji da koristim, koji je proizvodjac najbolji?
Ako neko ima iskustva loseg ili dobrog vezanog za te preparate bacite koji post,

Hvala.
V.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 01:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
carnitine definitivno
imas to i u m poweru da kupis
30km su
a koje si godiste?mozda se i znamo :)i ja idem u m power oko 2 godine :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 01:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Sep 2002, 20:10
moj savet vam je da ne uzimate nista , nego mrsavite na drugi nacin , fizicke aktivnosti , kontrolisana ishrana .
ne trujte se i jos bacate pare .
ne verujte cak ni lekarima , i oni dobivaju proviziju od prodaje
uostalom zar je toliko vazno da se smrsavi i to u tako brzom tempu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 10:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Dobro kaze Kalaba... Pusti Hemiju... Sem toga, pripazi malo sa tim naglim mrsavljenjem. Nije bas ni toliko zdravo isgubiti 18 kila u kratkom vremenskom periodu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 14:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

logicno, sve sto na brzinu ode tako se i vrati. To iz iskustva govorim. I ti sagorjvaci masti, jeste to hemija ali nije stetno, nemoj misliti sad ako to budes uzimao za 2 sedmice ces smrsati 10 kila. To ti samo pomaze pored kontrolisanja unosa kalorija i ugljikohidrata u organizam i ostalih stvari. Znaci ti prvo sto trebas je da kontrolises ishranu, da izbacis sve slatko i sve sto u sebi ima secera(mislim na vjestacki secer) e tek kad budes sa tim dobar onda kreni uzimati ono sto sam ti vec napisao. To ti radi na principu znojenja, mnogo se vise iznojis sa tim nego bez toga a ne steti organizmu. Ali opet ti kazem, koristi to samo ako imas dosta kondicije jer ne valja piti te tablete ako ne mislis se bas razvaliti u teretani a na razvaljivanje pretezno mislim traka za trcanje i biciklo. Tek kad smrsas koliko ti mislis da treba onda kreni sa tegovima i ostalim stvarima. Mozes ti i raditi sa tegovima i spravama ali da radis vise serija (4-5) sa manjim tezinama tako da u jednoj seriji ne radis manje od 20 ponavljanja.
Eto, pa ti vidi sta ces i kako ces
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 16:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Citiraj:
I ti sagorjevaci masti, jeste to hemija ali nije stetno...

Sve što je hemija JESTE štetno, samo je pitanje u kojoj mjeri...

Eh sad, prosta računica: -3 kg za 15 treninga, 3 treninga sedmično, znači otprilike mjesec dana. Još -12 kg ovim tempom za 4 mjeseca, dakle do maja/juna. Čemu onda bilo kakva hemija?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 17:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Najgore je to sto se za neko vrijeme covjek vise toliko ne znoji, i ne odbacuje masne naslage i nekako mu se neradi vise, naravno mislio sam da prvo udjem u kondiciju, sto mi i polazi za rukom, pa i da se konsultujem sa ljekarom, a i trenerom, hvala vam na savjetima, dobra se pouka moze izvuci iz ovog, mislim da nekih 5 mjeseci i nije toliko malo vrijeme za -10 do 15 kg.

nadam se da cu izdrzati,
inace 5-6 godina sam trenirao rukomet a onda sam prestao u pocetku zbog skole a onda i zbog posla, skoro ce dvije godine kako nisam isao konstantno na trening.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 17:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

naravno da je stetno ali ako tako gledas i bilo koja tableta protiv bolova, bilo kakav anestetik i td... sve je to stetno ali u veoma malim kolicinama tacnije neprimjetno tako da prakticno i ne steti organizmu.
Pored toga opet bih ti savjetovao da uzmes carnitine jer pored toga sto se znojis vise imaces i malo vise snage a i pored toga volje jer ti golim okom vidis kako se topis, al bukvalno topis. Ja npr. i sad to uzimam i poslije trcanja i bicikla, kad skinem majicu i gornji dio trenerke(jer je opet malo efikasnije) oni mi budu potpuno mokri kao i ja sam. Mislim mozes ti sve to bez icega da postignes ali treba duplo vise da se trudis a za to treba da imas celicnu volju i karakter i jja licno mislim da to rijetko ko ima :) I zato ti preporucujem da ih uzmes. I ne vidim sto bi se sa ljekarom konsultovao???
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 18:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Evo prebacio sam ovu temu kod moje kume :).

Kumo...ovo je fah za tvoj podforum.

Z.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 18:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hvala, Ulrich inace rece da ides u M-power, ja sam vecinom u terminima od jedan do pet popodne, ono 192 visok 110 kg vecinom vozim bicikl, celav, crna adidas trenerka suskavac gore, idem nesto manje od mjesec dana, moguce da se znamo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ulrich je onaj sto prodaje semenke i ima veliki Zvezdin grb na majici :))))))))))))))))))))))

Ulrich legendo :).
I ja idem ovde na fitness, ne treba ti termin( mozes kada hoces), ima sauna, sprava taman toliko kolko treba, ako hoces ima kurseva kao sto su tae-bo i slicno...

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Medo :)

Sto se tice ovih proteina, znam da kod nas u drzavnim apotekama ima jedan proteinski preparat(ProteinMass-mada nisaim sigurna da se tako zove, kostao je oko 11 km), u praskastom je obliku i pije se tako sto se prave napici. Proteini dakle aminokiseline koji ubrzavaju metabolizam i time uticu na misicnu masu, dodatak ishrani. Cujem da se solidno prodaje.
Jer su tu iskljucivo aminokiseline, ima dosta takvih preparata.

A sto se tice steroida, to niposto ne preporucujem, hormonski preparat, koji narusava prirodno fumkcionisanje organizma. Ima mnostvo nus pojava, koji mogu da dovedu do bolesti cak.
Takodje postoje mnogi preparati koji su navodno za mrsavljenje, no to su obicna sintetska vlakna, koja imaju zadatak da kad ih popijete u zelucu i crijevima se popuni prostor(vlakna se rasire) i tako stvaraju osjecaj sitosti i na taj nacin smanjuju glad.
Mnogi pokusavaju sa zdravim dijetama (antioxidantima),sagorjevacima masti, to su ti namirnice bogate vitaminom C, znaci narandza, limun,kupus i slicni. No ako iskljucivo uzimaju samo ove namirnice, ishrana je jednolicna i narusavava normalan dnevni unos namirnica. ZNaci antioxidanti su dobri ali ne pretjerati sa tim(npr. kupusna dijeta).

Slozicu se sa Najgorom, da tebi vuce definitivno NE TREBA nikakav hemijski preparat, zadao si sebi realan zadatak, koji mozes da ispunis na prirodan i neskodljiv nacin!!! naravno kad vjezbas obrati paznju na frekvencu disanja i rada srca, uskladi ih sa pokretima. Srecno ! :)

Ima jedna izreka "Koliko treba jesti?? -Treba jesti koliko mozes i sta god pozelis, ali sve sto pojedes trebas da potrosis! " :)

[/b]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 19:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Lako je tebi medo kad zivis u pravoj zemlji,ovdje sve puno seljaka.
Ciao Rosy!!!Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 19:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ima jedna izreka "Koliko treba jesti?? -Treba jesti koliko mozes i sta god pozelis, ali sve sto pojedes trebas da potrosis! " :)

Ako mu tako to porucujes da jede koliko hoce nema od njegovog mrsavljenja nista.Ti nemas prestave koliko covjek od 110 kila moze pojesti a nema sanse da to potrosi sve na treningu a kamoli da potrosi i neku kaloriju vise da bi smrsao tako da se ne prosipaj.
Covjek se mora striktno drzati ishrane i raditi na treninzima i to je to.
Ne kazem ja da ide na dijetu nego cisto da sam sebe kontrolise sta unosi i koliko unosi u organizam.
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2003, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Ma kakve crne teretane, ufatis kod kuce 700-800 sklekova, trbusnjaka, pomalo trckaras i nemas problema...nikad nisam u teretanu usho, nit sam koristio ikakve te tablete...jebes mu mater, to kosta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2003, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eh, to vježbanje kod kuće ide jedan dan, dva dana, već kod trećeg odustaješ. :D Lakše je u teretani, vidiš druge da rade, družiš se malo, ne bude ti dosadno itd.

Samo ne treba odustajati, rezultati će biti vidljivi. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2003, 00:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Doobro kazes
Rad kod kuce bude zanimljiv prvih par dana a onda dosadi.
Dok u teretani imas drustvo, zajebavas se itd...
Ma ljudi, samo se bavite necim, nemojte ljencariti po citav dan.Bolje cete se osjecati, imati vise snage za bilo sta.
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2003, 10:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Najgora je napisao:
Sve što je hemija JESTE štetno, samo je pitanje u kojoj mjeri...

Eto šta kaže studentkinja farmacije :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2003, 12:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma, to sad kao furam poštenje, a poslije će biti: "Samo gutajte, sve je to super..." :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2003, 18:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Najgora je napisao:
Ma, to sad kao furam poštenje, a poslije će biti: "Samo gutajte, sve je to super..." :D

:lol: :lol: danas sve komercijala........... :P

sustina farmacije(farakologije)= kako zeznuti prirodu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]