Prvi Phenomi II bi trebalo da rade na svim AM2+ pločama pošto je to AM2+ procesor, tj. ide u AM2+ socket, a u ferbuaru stižu AM3 Phenom II procesori, evo tabela
ovde. AM3 procesori će moći raditi i na AM2+ i na AM3 pločama što je zgodno jer imaju u sebi i DDR2 i DDR3 memorijski kontroler, i AM3 ploče će moći raditi i sa DDR2 i sa DDR3 memorijom, ali ne na istoj ploči. Dosta je dobro što će ovi Phenom II raditi na AM2+ pločama jer ih ima puno i nisu skupe, posebno je zgodno onima koji već imaju AM2+ ploču jer samo promjene procesor, čak mogu uzeti i AM3 verziju Phenoma II jer će i on raditi a kasnije ako budu željeli DDR3 platformu uzmu neku AM3 ploču koja radi sa DDR3, tamo nešto kasnije kad još padne cijena DDR3 memorijama.
Inače kažu da će Phenom II sa DDR3 raditi oko 5% brže nego isti procesor sa DDR2, to su neka očekivanja, razlika nije prevelika i zasad se ne isplati jer je DDR3 još uvijek skuplji.
S druge strane nova Intelova platforma radi samo sa DDR3 dok će AMD i sa AM3 Phenom II moći da radi i sa DDR2 i sa DDR3.
Mene mnogo zanima kako će se pokazati Phenom II u zvaničnim testovima, još dva dana čekanja

Mada je sam procesor malo poskup jer Phenom II 940 (3 GHz) je u zapadnoj Evropi oko 250 eura a toliko je negdje u Srbiji i i7 920 koji je veoma dobar, i bolji sve ukupno, samo što on traži dosta skupu ploču (preko 200 eura, čak i oko 250 eura), a i DDR3 koji je skuplji, zbog svega toga to izađe dosta skuplje nego platforma bazirana na Phenom II procesoru za koji ide ploča ispod 200 KM i prilično jeftina DDR2 memorija.
I očekivalo se da će Phenom II biti slabiji od i7 ali i da će imati (dosta) bolji odnos cijena/performanse. Po samim performansama bi trebao biti negdje kao C2Q ili između njega i i7, ali cijenom bliži C2Q nego i7.
Ali nekome kome je najzahtjevnija aktivnost igranja igara Phenom II bi trebao biti sasvim dobar jer je po preliminarnim testovima dobar a u nekima i bolji od i7, i uz to uzeti dobar GPU i to je to. i7 je jači u zahtjevnijim stvarima i sve ukupno dosta dobar, ali ga zeza što je skup (uz odgovarajuću ploču i memoriju), samo to troje dođe dosta preko 1000 KM.
Zamolio bih ove što rade ovde u firmama kad dobiju Phenom II ili ga budu mogli nabaviti od svojih dobavljača neka jave kakve su cijene, baš me zanima kad će se moći ovde nabaviti i po kojim cijenama. Ili bilo ko drugi ko sretne Phenom II negdje u gradu neka javi