banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 07:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 100 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Dec 2008, 08:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
[Enterprise] je napisao:
mastermind je napisao:
koja komedija nastade od ove teme

pa sta si ti ocekivao?! Aplauz???
kao sto rekoh, daj mi samo jedan eksperiment koji teor. rel. dovodi u pitanje... Samo jedan!

prijatelju tebi i da se nešto nacrta nebi razumio, jer si lijen! ajd nebudi lijen i uzmi knjigu dotičnog, pa malo prouči pošto ti se ne sviđa da ja vadim bitne stvari iz te knjige koja poprilično opširno opisuje navedenu temu! evo link ako si ga zaboravio...http://users.net.yu/~mrp/sindex.html...

pozz...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2008, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
mastermind je napisao:
nepravi

mastermind je napisao:
nebi

mastermind je napisao:
nebudi

ovo sve se pise odvojeno, prijatelju... :fist:
sto se tice tog autora ne pada mi na pamet! Nikada nisam ni cuo za njega, i sada treba da proucavam njegove radove. Nemam ni zivaca ni vremena za to, posebno kada znam da ce rezultat biti isti.

ti se i dalje drzis samo ovog autora, fino ti kazem. Daj mi samo jedan eksperiment! Samo jedan!

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2008, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
mastermind je napisao:
prijatelju nema tu pametan, glup ,ovo, ono! možeš samo biti ozbiljana ili neozbiljan! ja ako se ne razumijem u nešto o tome ne pričam, ali koliko vidim nekima to nije bitno i bitno je samo da nešto napišu, mada to bila i najveća glupost! ako si neozbiljan i pričaš o nečemu o čemu nemaš blage veze, praviš sam od sebe budalu! vrhunac toga je nerever, a ima i još takvih! naravno dobra šala nikad nije na odmet, ali ako se priča o ozbiljnim stvarima zahtjevaju se i ozbiljni komentari! ja te neozbiljne komentare mogu ili prešutit ili prekorit! nije mi svrha ovdje nekog vrijeđat nego samo upozorit da nepravi sam od sebe budalu!

Mislim da ce ljudi iz nasih postova sami procijeniti ko prica nesto o cemu nema blage veze i ko sam od sebe pravi budalu. Procitaj malo svoje "dokaze" pa zaviri u knjige pa onda vidi ko ovdje pise gluposti i ko nema blage veze. A ljudi su to vec i sami vidjeli. Nemoguce da mi svi nemamo blage veze i svi naucnici i nobelovci, a da si ti jedini pametan. Ali iz postova i napisanog se vidi ko nema blage veze. Procitaj malo sta si napisao "prijatelju" pa pitaj druge koji se bave naukom ima li to veze ako vec sam ne primjecujes i ako mislis da smo mi ovdje svi budale pitaj bilo kog drugog ko se bavi tim pa onda vidi ko nema blage veze i ko pravi od sebe budalu. I onda prvo upozori sam sebe pa onda druge.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2008, 15:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

[Enterprise] je napisao:
mastermind je napisao:
nepravi

mastermind je napisao:
nebi

mastermind je napisao:
nebudi

ovo sve se pise odvojeno, prijatelju... :fist:

nemoj me ti molim te učiti kak se što piše! ovo ljudi napišu kad ne znaju što da kažu i nećeš vjerovat to mi se uvijek desilo u ovakvim raspravama....koja slučajnost :) ! rekoh već više puta....u mom jeziku je neodređeno pisanje negacije, pa je ja napišem kako mi dođe pod ruku!
Citiraj:
sto se tice tog autora ne pada mi na pamet! Nikada nisam ni cuo za njega, i sada treba da proucavam njegove radove. Nemam ni zivaca ni vremena za to, posebno kada znam da ce rezultat biti isti.

ti se i dalje drzis samo ovog autora, fino ti kazem. Daj mi samo jedan eksperiment! Samo jedan!

ako ti sve znaš, onda ostani u svojoj lijenosti i bleji u televizor i slušaj naučnike!

pozz

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2008, 15:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
mastermind je napisao:
prijatelju nema tu pametan, glup ,ovo, ono! možeš samo biti ozbiljana ili neozbiljan! ja ako se ne razumijem u nešto o tome ne pričam, ali koliko vidim nekima to nije bitno i bitno je samo da nešto napišu, mada to bila i najveća glupost! ako si neozbiljan i pričaš o nečemu o čemu nemaš blage veze, praviš sam od sebe budalu! vrhunac toga je nerever, a ima i još takvih! naravno dobra šala nikad nije na odmet, ali ako se priča o ozbiljnim stvarima zahtjevaju se i ozbiljni komentari! ja te neozbiljne komentare mogu ili prešutit ili prekorit! nije mi svrha ovdje nekog vrijeđat nego samo upozorit da nepravi sam od sebe budalu!

Mislim da ce ljudi iz nasih postova sami procijeniti ko prica nesto o cemu nema blage veze i ko sam od sebe pravi budalu. Procitaj malo svoje "dokaze" pa zaviri u knjige pa onda vidi ko ovdje pise gluposti i ko nema blage veze. A ljudi su to vec i sami vidjeli. Nemoguce da mi svi nemamo blage veze i svi naucnici i nobelovci, a da si ti jedini pametan. Ali iz postova i napisanog se vidi ko nema blage veze. Procitaj malo sta si napisao "prijatelju" pa pitaj druge koji se bave naukom ima li to veze ako vec sam ne primjecujes i ako mislis da smo mi ovdje svi budale pitaj bilo kog drugog ko se bavi tim pa onda vidi ko nema blage veze i ko pravi od sebe budalu. I onda prvo upozori sam sebe pa onda druge.

dobro od sada ću da upozoravam samog sebe i čitam svoje "dokaze", a ti idi nauči osnovne kordinatne sustave i par osnovnih matematičkih relacija da možemo bar donekle da pričamo o ovoj temi!

pozz

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2008, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
a što ti drugar lepo ne odeš sa foruma i pustiš nas da živimo u mraku svog neznanja, i radiš neke stvari primerenije tvom intelektu: npr. napišeš doktorat na tu temu i napraviš revoluciju u naučnom svetu? ako je mogao ajnštajn koji je bio u krivu, onda je to za tebe mačji kašalj budući da si ti u pravu. a tako je očigledno da smo mi svi glupi i nedorasli nivou tvojeg poimanja sveta tako da nema smisla ubeđivati nas u nešto što ne možemo da shvatimo.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2008, 01:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Mastermind jesi ti stvarno mislio da mozes oboriti teoriju relativnosti svojim postovima na ovom forumu?
Nakon zapocinjanja ovakve teme na tebe ne mogu gledati na ozbiljnog covjeka :(

?>

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2008, 08:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

r3d je napisao:
Mastermind jesi ti stvarno mislio da mozes oboriti teoriju relativnosti svojim postovima na ovom forumu?
Nakon zapocinjanja ovakve teme na tebe ne mogu gledati na ozbiljnog covjeka :(

problem je što neki ljudi na ovom forumu ili ne znaju čitati ili ne znaju razlikovati riječi! vjerovatno ćeš se složit sa mnom da riječ oborit i osporit nisu iste i nemaju isto značenje! ja sam se na ovoj temi htio osvrnuti na matematičku utemeljenost ajnštajnovih jednadžbi! knjiga koju sam koristio lijepo opisuje sve navedeno i pokazuje kako dilatacija vremena i kontrakcija prostora nisu realne fizičke veličine, već samo matematička igra, koja nije u skladu čak ni sa principima Teorije relativnosti. u knjizi je i lijepo pokazano da Ajnštajn nije izveo formulu za masu i kretanje i formulu za uzajamnu vezu mase i energije, niti se one mogu izvesti korektnim relativističkim postupkom. u ovoj knjizi su te formule u cijelosti izvedene klasičnim postipkom i time je konačno dokazano da su to klasične, a ne relativističke formule. najveći problem na ovoj temi je taj što ljudi ne znaju osnove matematike i zbog toga se ova tema svela na ispraznost, a ne na sagledavanje konkretnog problema!naravno lakše je ljudima pričati o ispraznosti jer su duhovno, umno i moralno retardirani...zato i je najposjećeni podforum na sajtu "sex i erotika"!!

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2008, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
U redu je to mastermind, ali kako onda objasnjavas da eksperimenti dokazuju teoriju relativnosti, recimo satovi u avionu i na zemlji i satovi tacno odstupaju koliko proracun po formuli iz jednog od gornjih postova pokazuje? Ili pretvaranje mase u energiju u atomskim centralama se tacno slaze sa relativistickim formulama za koje kazes da su neutemeljene(tacno onoliko se energije oslobodi koliko se i izracuna)?

mastermind je napisao:
naravno lakše je ljudima pričati o ispraznosti jer su duhovno, umno i moralno retardirani...zato i je najposjećeni podforum na sajtu "sex i erotika"!!

Sta ima lose u seksu i erotici, nisam znao da i to spada u retardiranost :P (mozda za popove, ali i kod njih sve manje :lol: ). Cudna su tvoja mjerila "mastermind". Ali bitno je da si ti master mind, a ostali retardirani. :cat:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2008, 08:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
U redu je to mastermind, ali kako onda objasnjavas da eksperimenti dokazuju teoriju relativnosti, recimo satovi u avionu i na zemlji i satovi tacno odstupaju koliko proracun po formuli iz jednog od gornjih postova pokazuje? Ili pretvaranje mase u energiju u atomskim centralama se tacno slaze sa relativistickim formulama za koje kazes da su neutemeljene(tacno onoliko se energije oslobodi koliko se i izracuna)?

Vime opet se praviš neozbiljan! da si imalo probao razumit tekst o dilataciji vremena koji sam ovdje postavio shvatio bi u čemu je problem i što tu neštima! naravno tebi je bilo zabavnije citirati nekakve nebitne rečenice i pisati inicijale MP-a! ja ne namjeravam držati ovdje instrukcije iz matematike i fizike! imaš u knjizi dotičnog opširnije obrađenu ovu temu, pa malo prouči!
Citiraj:
Sta ima lose u seksu i erotici, nisam znao da i to spada u retardiranost :P (mozda za popove, ali i kod njih sve manje :lol: ). Cudna su tvoja mjerila "mastermind". Ali bitno je da si ti master mind, a ostali retardirani. :cat:

velika je razlika kada je čovjek retardiran i kada želi da takav bude!

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2008, 22:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mastermind, molim te, objasni razliku izmedju osporiti i oboriti teoriju?!

?>

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2008, 22:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

r3d je napisao:

molim te ne postavljaj više ovakva pitanja!

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2008, 07:58 
mastermind je napisao:
r3d je napisao:

Pita te covjek, nemoj bit' nekulturan.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2008, 19:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Molim te, pojasni mi razliku, je li toliki problem?

?>

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2008, 20:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

tensSa je napisao:
mastermind je napisao:
r3d je napisao:

Pita te covjek, nemoj bit' nekulturan.

di ti vidis nekulturu u mom postu??

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2008, 20:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

r3d je napisao:
Molim te, pojasni mi razliku, je li toliki problem?

problem je! ne znaš ni sam koliki!

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2008, 14:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vodeci se zdravom logikom, osporiti teoriju znaci dovesti je u pitanje, tj. ispitati njenu tacnost. Oboriti teoriju znaci dokazati da je netacna. Ima li razlike?

?>

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2008, 18:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

r3d je napisao:
Vodeci se zdravom logikom, osporiti teoriju znaci dovesti je u pitanje, tj. ispitati njenu tacnost. Oboriti teoriju znaci dokazati da je netacna. Ima li razlike?

:D ...vidiš da znaš kad malo razmišljaš! naravno da ima razlike! problem je što su neke konačne formule točne i do njih se dolazi klasičnim načinom izvođenja, a ne nekim ajnštajnovim zaključcima gdje je vidljivo u samom postupku da se i on sam ne pridržava svojih principa, pa se služi matematičkim trikovima da bi na kraju došao do validnog konačnog riješenja! malo pogledaj onu knjižicu, pa ćeš shvatiti o čemu se radi!

pozz...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 11:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Jan 2009, 10:14
Milan R. Pavlović je stručnjak za lasere. Njegovo znanje i poznavanje materije o kojoj piše u temi: "Teorija relativnosti - naučna teorija ili obmana" prevazilazi znanje većine diskutanata po web forumima. M. R. P. je tekst dostavio na najpoznatije naučne institucije (adrese) u svijetu i nije mi poznato da su njegovi tekstovi "naučno osporeni".
Šta mu Vi ( učesnici diskusije na ovoj temi) osporavate?! Molim konkretan sadržaj, konkretnu i argumentovanu diskusiju.
Edit: mastermind: Možeš li mi kazati svoje mišljenje (opis, definiciju, pojašnjenje) veličina u ovoj Ajnštajnovoj formuli:Slika . Posebno me interesuje (mišljenje svih učesnika koji žele konkretnu razmjenu mišljenja) značenje [tex]t_0[/tex].

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 14:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Jan 2009, 14:24
mastermind je napisao:
čovjek koji je lijepo obradio ovu temu je u rangu po struci kao ja (znači dipl. ing. elektrotehnike)

Što u prevodu znači da i Vi i g. Milan R. Pavlović NISTE kompetentni da govorite o ovoj temi i STR pristupate samo kao amateri, na popularnom nivou. STR spada u domen fizike, i to pre svega moderne teorijske fizike a to nema nikakve veze sa elektrotehnikom.

Radovi g. Milan R. Pavlović su potpuno nezanimljivi i irelevantni za sve one koji fiziku shvataju ozbiljno. Njegov značaj je toliki da niko nije trošio vreme čak ni na osporavanje onoga što je napisao.

Komentarisaću samo jednu rečenicu iz rada g. Milan R. Pavlović, koja dovoljno govori o tačnosti i kompetentnosti autora:

"U vezi Majkelsonovog eksperimenta, interesantno je napomenuti da niko od onih koji su vršili ta merenja, analizirali rezultate merenja ili pisali o njima, nije uočio da je izostavljen uticaj Doplerovog efekta na veličinu interferentnog pomaka."

Neću da ulazim u neke detaljne analize, samo najelementarnije tumačenje.

Klasičan, mehanički, Doplerov efekat (jedini tada poznat, danas ova formula nema smisla za svetlost)

f =v / (v + u) * f0

gde je f - promenjena frekvenca, v - brzina talasa, u - relativna brzina, f0 - osnovna frekvenca, tj. v -> 300000 km/s, u -> 30 km/s (brzina Zemlje) - faktor razlike na 5 decimali => zanemarljivo ! Rečenica "što pokazuje da je trebalo očekivati dva puta veći pomeraj od onog kojeg su izračunali Majkelson i Morli" nema baš nikakvog smisla.

Ali, svako može da veruje i bira šta želi. Kao što Herakli reče: "Magarc će pre izabrati slamu nego zlato" i ne možemo mu zbog toga zameriti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 100 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]