vulgaris maximus je napisao:
Hehehe dobro shefe, mozda i uradim kako ti kazes ali zasto ne bi to ti lijepo uradio jer nama glupima je sve odavno i jasno i ravno i ne raspravlja nam se bas o eteru ako nas neko bas ne tjera. A usput bi mogao sve to da spustis i na jedan nama pristupacan nivo jer zaboga:
"If you can't explain it simply, you don't understand it well enough." Znam da znas ko je ovo rekao.

pa možda bi ja to i uradio da imam malo više slobodnog vremena! ja nikoga ovdje ne tjeram da raspravlja sa mnom u vezi bilo čega! nema tu nikakvih mojih i tvojih nivoa! kada bi tebe zanimala ova tema ne bi sigurno prišao diskusiji na ovaj način na koji si prišao! meni ne pada napamet da ja nekome objašnjavam nešto što se može prilično lako shvatiti! potrebno je samo malo volje i interesa i sve se prilično lako razumije!
Citiraj:
ps.
Procitaj pazljivo sta sam rekao u proslom postu. Ako ti je to sto sam tad rekao bezvezno onda stvarno nemamo o cemu raspravljati jer tad mislim da nisi uopste upoznat sa materijom i ne razmisljas uopste kakve posljedice imaju tvoji zakljucci. Ja jesam pregledao povrsno tvoj tekst na 23.10 i ne pada mi na pamet da gubim vrijeme analizirajuci ga u detalj ali ipak dovoljno da ti
svojim rijecima ukazem na neke pogreske (
to sto ti nisi nigdje do sad uradio). Ako stvaro ocekujes da ti neko analizira tvoj dokaz/osporavanje/kako vec to nazivas detaljno onda je ovaj forum pogresno mjesto i savjetujem ti da objavis svoje nalaze na nekom respektabilnom univerzitetu ili u novinama. Ako bas hoces na forum onda mozes da probas npr:
http://www.physicsforums.com Vjerujem da ces uz dobru dozu srece tamo naici na ljude koji ce imati vise strpljenja ali tad ces morati i da sidjes sa oblaka malo.
iz prošlog posta sam samo vidio da nisi uopće razumio tekst koji si čitao! rezultat toga su bila ona pitanja i zaključci! ako ne razumiješ što predstavlja crveni pomak i koje su neutemeljene predpostavke proizlašle iz loših zaključaka onda mi nemamo šta da pričamo u vezi ove teme! nisam ni ja previše proučavao ovu problematiku, ali bar znam o čem se radi i što tu ne štima! kvazare i druga pitanja nisam ni spominjao upravo zbog toga što nisi razumio ni ovo osnovno! kao što rekoh ako imaš volje i želje da pričamo o ovim stvarima otvori temu na podforumu, pa se možda malo više i pozabavimo problematikom!
pozdrav i živio....