banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 14:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Okt 2008, 13:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2006, 15:38
još jedna stvar koja me užasno nervira je PRELAZAK PJEŠAČKOG DOK NA SEMAFORU JOŠ UVIJEK STOJI CRVENO PJEŠACIMA!!! pa majku mu gdje toliko žuriš da ne možeš sačekati ni jebenih 20 sekundi! :roll:

sa više dece igrao,kada bih život ponovo pred sobom imao.
Ali vidite,imam 85 godina i znam da umirem.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Slažem se i ja sa prethodnim postovanjem činjenica u korist kultivacije na istom mjestu
navedene kategorije (?)građanstva...ali šta jadni pas zna gdje treba odraditi svoje?!
Ovdje se na svakom ćošku mogu naći besplatne vrećice za pseći izmet u vidu fekalije,
samo što imaju i porez na psa :) Bilo kako bilo, bolje je sačekati da čike sa šmrkom
dođu poslije "polnoćke" i saperu....

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Mislim da bi bilo efikasno (od danas to licno pocinjem primjenjivati) da nekome verbalno stavis do znanja da je nekulturan i da se treba stiditi svog postupka, kada ga vidis da baca smece gdje mu mjesto nije. Mislim da bi se ovo moglo odredjenom postotku urezati u sjecanje i mozda cak probuditi osjecaj sramote ili griznje savjesti te sprijeciti bacanje smeca u buducnosti...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 14:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
То и јесте једино што "обичан" грађанин може да уради а што се увођења нових закона тиче то не зависи од нас него од политичара и од могућности да се плате људи који ће да прате ситуацију на улицама и пријаве преступнике, и пара за канте бар на сваких 100-200 метара...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Mr. 47 je napisao:
То и јесте једино што "обичан" грађанин може да уради а што се увођења нових закона тиче то не зависи од нас него од политичара и од могућности да се плате људи који ће да прате ситуацију на улицама и пријаве преступнике, и пара за канте бар на сваких 100-200 метара...

Ко бира политичаре?

Обичан грађанин... Идеја и јесте да се чује идеја! Некоме ко има пса који кења по парку не сметају фекалије његовог пса. У супротном би их почистио. Некоме ко баца смеће по улицама не смета то смеће.
Управо они којима то смета требају да траже да се нешто учини да би онај са псом почистио за својим псом односно да би онај који има смеће исто убацио у канту за смеће. Шта, треба чекати да се Драгољуб сјети тога? :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2008, 17:14 
postavili su nove kante za smece u gradu... one metalne... eto doprinosa... :D

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Nije baš sasvim za ovu temu, ali ipak...

Ne znam za vas, ali u posljednje vrijeme često viđam ljude koji u autu, na prednjem sjedištu, u krilu drže malu djecu. Juče sam vidio u autu koji je profurao pored mene - žena sjedi na mjestu suvozača i u krilu drži djevojčicu koja ima možda dvije godine, ne više.
A prije nekoliko nedelja, još gori slučaj - tip ladno VOZI i u krilu drži dijete koje se igra sa volanom :( Ne razumijem šta nije u redu sa tim ljudima, ako im već nije stalo do poštovanja zakona, zašto bar ne misle na bezbjednost svoje djece?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Znači, lik uzima lijek u apoteci, prolazi pored korpe za smeće na izlazu, otpakuje kutiju, bočicu stavlja u džep i kutiju baca na travnjak ispred. Pa šta reći...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 19:09 
ja bihto tukla govnjivom motkom... :D al ozbiljno....

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 11:25 
Dzaba ljudi, selo ne mozesh iz covjeka...

Ja na sluzbenom putu zivim u kuci u kojoj i radim, a takodje pored dvorishta je put koji vodi prema njivama.
Kontejner je znaci 15. metara od toga puta, ali to ne sprjecava seljake da bacaju pored dvorista iako sam stavio natpis "hvala sto ne bacate smece" i strelicu ispod koje pise "kontejner 15. metara".
Inace to je u Doboju.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 18:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2006, 15:38
mogo si reći i kako izgleda kuća, da te lakše nađu :lol:

sa više dece igrao,kada bih život ponovo pred sobom imao.
Ali vidite,imam 85 godina i znam da umirem.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 20:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Došao naš čovjek iz posjete Dubrovniku i kaže "A što je tamo narod kulturaaaan! Sve čisto, na ulici ti staju auta da prođeš... itd"
A kako je nastala ta kultura?
- Baciš smeće na trotoar - platiš kaznu
- Pređeš mimo pješačkog prelaza - platiš kaznu (100 €)
- Ne staneš s autom pješaku - kazna!!!

Pomisliš loše - kazna!!! :D

Čovjek se najlakše uči pravilima i kulturi novčano! Udari ga po glavi - ništa, udari ga po džepu - ondmah je skont'o!

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Najgora je napisao:
Znači, lik uzima lijek u apoteci, prolazi pored korpe za smeće na izlazu, otpakuje kutiju, bočicu stavlja u džep i kutiju baca na travnjak ispred. Pa šta reći...

ТО не кажњавају, али кад дође рачун за тв претплату, ту су спремни да на Туњице шаљу...

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2008, 14:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Nov 2008, 15:28
Rakun_Slavko je napisao:
Mislim da bi bilo efikasno (od danas to licno pocinjem primjenjivati) da nekome verbalno stavis do znanja da je nekulturan i da se treba stiditi svog postupka, kada ga vidis da baca smece gdje mu mjesto nije. Mislim da bi se ovo moglo odredjenom postotku urezati u sjecanje i mozda cak probuditi osjecaj sramote ili griznje savjesti te sprijeciti bacanje smeca u buducnosti...

A mozda bi se i tebi moglo urezati u pamcenje, ako slucajno dobijes batina od te osobe ;)

Stvarno je uzas sto se okolina tako zagadjuje, ali kada bi vas neko slusao sa strane, pitao bi se ... kako to da uopste postoji takav problem, ako je omladina ovako savjesna?!

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2008, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

CamizaNegra je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:

A mozda bi se i tebi moglo urezati u pamcenje, ako slucajno dobijes batina od te osobe ;)

Stvarno je uzas sto se okolina tako zagadjuje, ali kada bi vas neko slusao sa strane, pitao bi se ... kako to da uopste postoji takav problem, ako je omladina ovako savjesna?!

Ne brigaj, imam treninga i kondicije, ne ide to tako lako ;)

Pa kako to "sa strane", prvo, omladina cini mozda trecinu ili cetvrtinu populacije, pa taman da je sva omladina fina, imas i daje one 2/3 ili 3/4 populacije koja ce da baca smece gdje im se prohtje, mada cisto sumnjam da je vise od pola omladine dovoljno kulturno da otpadak ne baci na ulicu ili nekome u dvoriste (dokaz su ulice nakon petka/subote navece, uzas!).

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2008, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
znači samo čekamo da ovi stariji umru, ove nekulturne prebijete vi što idete u teretanu i problem je rešen ? :D

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2008, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Neee, prebijemo starije da oslobodimo stanove i radna mjesta, a zamolimo ove sto idu u teretanu da prebijaju mlade koji bacaju smece po ulici :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 09:17 
apsolutno sam za kazne, novcane, radikalne... putem od roka pa do fakulteta, svaki dan hrpa smeca po ulici... ne mislim nista o studentima koji dolaze iz ruralnih sredina, ali cinjenica je da bacaju smece po ulici i preko mosta u vrbas... uzas.. ni ovi domaci nisu bolji..
a ja i dalje zvaku u papiric, pa u dzep... svakih 3 4 dana dzepovi i torba puni smeca... :( meni bi stvarno baciti papir na ulicu bilo kao baciti u po kuce...
ako je za mjere fizickog obracuna, ja sam za kamdzijanje mladih, pa da vidimo.... :D sve govnjivom motkom...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2008, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Danas svako ima djecu, a za odgoj djece ga zaboli kita. "Idi igraj se"
Ekološka neosvještenost se prenosi sa koljena na koljeno.

Dalje, mislim da onaj ko puši nema pravo da priča o ekologiji, kao što alkoholičar nema pravo da pametuje o narkomaniji.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2008, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
majlili je napisao:
... putem od roka pa do fakulteta, svaki dan hrpa smeca po ulici... ne mislim nista o studentima koji dolaze iz ruralnih sredina,

ma da, a banjaluka nije ruralna sredina. :lol: sve je relativno, sta bi rekao jedan njujorcanin da prodje kraj stocne pijace :lol:

Citiraj:
apsolutno sam za kazne, novcane, radikalne, ako je za mjere fizickog obracuna, ja sam za kamdzijanje mladih, pa da vidimo.... :D sve govnjivom motkom...

interesantno koliko svi uzivaju u kaznjavanju drugih, a ne u mijenjanju svojih navika. b-lucani su mozda "gradjani", ali bi zato "kandzijali" i igrali se govnjivom motkom, pa to se ni u iranu ne radi :lol:

Salu na stranu, ovih godina je zaista cisto po bl, tako da ne vidim razloga za neku pretjeranu zabrinutost, jedino malo onaj predio oko autobusne i pijace sto sam vec pomenuo nije najcistiji, ali to nije zbog bacanja papira nego zbog pijace.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]