filozof sa vrbasa je napisao:
Sve što je tvoja crvena banda dobjela u srpski nacionalni korpus je bio propali termin brastvo i jedninstvo.
Ja ne podržavam takvu politiku, politiku koju je vodila "crvena banda", tako da ti je komentar promašen; ali vazda očekivan i veoma tipičan.
A jugoslovenska nacija nikome nije bila nametana kao imperativ, kao što će to uraditi austougarski podnarednik Tito.
Jeste, jugoslovenska nacija je nametana kao imperativ. Prvo ju je nametao dvor sa svojom kamarilom, iz razloga srpske dominacije u unitarizmu, a pored dvora unitarizam je forsirala JDS. Tu su bili i srpski fašisti koji su forsirali jugoslovenstvo, kao Zbor i JRZ. KPJ je, suprotno tome, do 1935 tvrdila da će Jugoslaviju prvo razoriti "nacionalne revolucije", da bi prihvatanjem "frontovskog" pravca prešla na pozicije federalizma - nije da se slažem ili ne slaže sa njom, da je branim ili tako nešto, samo dokazujem da nemaš pojma o čemu govoriš. Priznaj, jednostavno ne poznaješ istoriju SHS, i to se vidi iz tvog izlaganja.
Da smo mi prije WWII bile zasebne države ne bi se probisvijet Tito usudio da pređe granicu i sere srpskom narodu o komunizmu, brstvu i jedinstvu. Niti bi pravili državu sa Slovencima i Hrvatima, niti bi bilo krvoprolića 1991-1999.
Glupavo predviđanje, na nivou đaka iz 7 razreda.
Agrarna reforma se svodila na otimanje imućnim Srbima, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i davanje svima, e dobili bi k***c da je kraljev sistem ostao.
Da, na tome se agrarna reforma zasniva: otimanje imućnim, davanje seljacima. I nije otimano samo Srbima, lažove.
Malo se informiši, agrarna regorma u Kraljevini SHS je bila dosta prije Titine.
Nije tačno. Agrarna reforma u SHS je od početka bila osuđena na propast, kao na primjer saradnjom tvojih miljenika bandita sa dvora i Spahinih spahija.
Revoluciju je izmislio i sproveo propalitet od stanovništva, koji ništa nisu mogli postići u životu između dva svjetska rata, pa su se na fin način transformisali od propalijata do proleterijata.
Govno malograđansko, naćemo mi tebe.