banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Nov 2008, 13:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Nov 2008, 15:28
Eh, iskreno, ne vjerujem nesto da je najgledaniji ... mozda zbog Operacije trijumf trenutno...

Mada, mogu reci da je meni RTRS ok ;) Stvarno, mnogo mi je drazi i od Pinka i ovih bezveznih kanala kao K3 i sl. I nije tacno da nema nista dobro osim sporta... ima lijepih putopisa, stvarno fino odradjeni dokumentarci. Eto, toliko ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 16:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Drago mi je zbog RTRS-a, jer realno, to jeste najbolja televizija u RS. Iako to uopšte nije teško postići s takvom konkurencijom, tako je.
Ja u BL nemam kablovsku, nego samo neki antenski sistemčić, i mogu reći da samo RTRS i gledam (OT gala veče najviše ;)) i obn ponekad.
Kad nemaš bolji izbor, moraš se prilagoditi...

FTV-ov predajnik na Vlašiću je stvarno snažan i zato imaju dobru gledanost i u RS. U Gradišci je na FTV-u slika odlična, a nekad sam u kući imao podstanarku, stariju gospođu, muslimanku - ona je samo FTV i gledala :lol:

Kako se dobija taj peoplemeter? Nasumično dolaze po kućama ili šta?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 18:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
drug je napisao:
IloveBL je napisao:
nisam se najbolje izrazio, mislio sam u poredjenju sa kanalima iz srbije i hrvatske, pa i sire na zapad.

Tesko da se moze ocekivati da ce uskoro ijedna tv kuca ne samo iz RS nego i iz cijele BiH moci se uklopiti u standarde koje su uspostavile najkvalitetnije tv stanice u regionu...Za tu pricu ovdje nedostaje novac....mnogo novca...Ali ne treba biti ni na kraj srca. Moglo je biti i gore...Bar sto se tice "raznovrsnosti" u svakom pogledu, toga bar imamo! :evil3:

IloveBL je napisao:

gledam nesto ove tabele za rs , pa na njima cak i tv simic ima neki procent gledanosti, pa bravo za njih :wink:

Uh ne znam da li se sjecas tamo '97, '98, '99...pa do 2002 otprilike, koju je gledanost imao Simic...ludnica...po 5-6 tekmi za jednu vece, kakav Eurosport kakvi bakraci, pa filmovaaa iz video klubova, haos, sve najnovije, i naravno nocni program :lol: Cak je jedno vrijeme przio sa Kozare...
Tacno je tamo od 2002 i poceo da propada...i propada...do kraja...sad vegetira...

ne znam jesu li isli sa kozare, ali kanal 10 vhf se daleko vidio, filmovi iz videoteke, premijere filmova, prenosi najznacajnijih sportskih desavanja, nocu erotika. sve ilegalno, onda im je cra stala na rep

par godina emitovali su bk o63 sat program, sad samo muzika, mali fudbal, rts dnevnik i jutarnji program. bolje da se ugase

rtrs je najprofesionalnija tv u rs, ima raznovrstan program,

na atv-u je dobro ono sto ide sa mreze plus a njihova produkcija je kao neka lokalna tv kuca, vijesti ;najezim se kad cujem brdjansku dikciju njihovih voditelja i reportera

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tačno, gdje su samo pokupili one 'voditelje' na ATV-u? Da li je osnovni uslov da budeš voditelj na toj televiziji da imaš govornu manu i planinski naglasak?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 19:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vazno je da si rodom sa drvarskih i glamockih brda :)

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

IloveBL je napisao:
vazno je da si rodom sa drvarskih i glamockih brda :)

Bitan je i mrki pogled, da znaju gledaoci da se s njima nije šaliti :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 14:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Mar 2008, 11:27
Ovo za RTRS je cista laz. Pink je najgledanija televizija u Bosni i Hercegovini, i to vec trecu godinu za redom. To se moze vidjeti i na teletekstu gdje se redovno iz mjeseca u mjesec azuriraju podaci.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 14:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Neka televizija objavi rezultate gledanosti na svom teletekstu. Jako validno, nema sta:)

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
SIMIC TV ili S TV je najgledanija u BL i možete da prdite sa tim anketama dokle hoćete.
Narod je počeo da prati i gleda gradsku skupštinu.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pinkgirl je napisao:
Ovo za RTRS je cista laz. Pink je najgledanija televizija u Bosni i Hercegovini, i to vec trecu godinu za redom. To se moze vidjeti i na teletekstu gdje se redovno iz mjeseca u mjesec azuriraju podaci.

Molim te djevojko, ubij se.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 16:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
pinkgirl je napisao:

Da to nije panika u ruzicastim redovima? :lol: :lol: Koliko vidim po MARECO ispitivanju gledanosti za oktobar, nema Pinka nigdje...cak i Zabranjeni forum je pao na trece mjesto sa smijesnim rejtingom, Infotop ima rejting - 5 sto je u odnosu na RTRS-ovih 14,7 jadno, u zabavnom dijelu programa "Trijumf" je jaci od "Zvezda granda", dok je cak i u domenu serijskog programa RTRS ispred Pinka...o sportu nema potrebe trositi rijeci...

Sve ovo mirise na paniku u "roze redovima".... :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nema ništa gore nego kad pinkovani ljudi počnu da histerišu.

I hajde da mi neko kaže kako PINK ne utiče loše na razmišljanje ljudi.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 00:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A kakva histerija tek slijedi nakon najnovijih rezultata gdje se na nivou BiH u prime-time RTRS primakao Pinku na samo 1%. Vec dvije sedmice za redom, ista prica...Evo rezultata:

Izvor podataka: MARECO INDEX BOSNIA, BH Member of Gallup International & Associate of TNS, Agencija za istrazivanje javnog mnijenja, trzista i medija
Metod istraživanja: PeopleMeter - kontinuirano elektronsko mjerenje gledanosti TV-stanica.

Prikačeni fajlovi:
gledanost prime time druga polovina novembra.jpg
gledanost prime time druga polovina novembra.jpg [ 23.56 KiB | Pogledano 1252 puta ]
gledanost druga polovina novembra.jpg
gledanost druga polovina novembra.jpg [ 25.7 KiB | Pogledano 1253 puta ]
Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 19:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Nov 2008, 15:09
ZA ILOVEA PINK NIJE IZ SARAJEVA ...NJEN VLASNIK JE ŽELJKO MITROVIĆ IZ BEOGRAD A ...SAMO ŠTO TU RADE NOVINARI IZ SA... NARAVNO ZA TO MEDISKO PODRUČJE NE POZNAJEM TE TV O KOJIMA GOVORITE JEDINO BN TV KOJA JE JAKO DOBRA NAROČITO U VREME VERSKIH PRAZNIKA --NARAVNO SRPSKIH ....OKRENITE ANTENE PREMA SRBIJI PA ĆETE VIDETI ŠTA JE PROGRAM U SVAKOM SMISLU TE REČI.... :thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright: LOGIČNO DA SE ONI PITAJU BIO BI ZELEN... :)

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 20:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

srpska je napisao:
ZA ILOVEA PINK NIJE IZ SARAJEVA ...NJEN VLASNIK JE ŽELJKO MITROVIĆ IZ BEOGRAD A ...SAMO ŠTO TU RADE NOVINARI IZ SA... NARAVNO ZA TO MEDISKO PODRUČJE NE POZNAJEM TE TV O KOJIMA GOVORITE JEDINO BN TV KOJA JE JAKO DOBRA NAROČITO U VREME VERSKIH PRAZNIKA --NARAVNO SRPSKIH ....OKRENITE ANTENE PREMA SRBIJI PA ĆETE VIDETI ŠTA JE PROGRAM U SVAKOM SMISLU TE REČI.... :thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright: LOGIČNO DA SE ONI PITAJU BIO BI ZELEN... :)

znam da nije pink iz sarajeva vec iz beograda,ali pink bh jest iz sarajeva, tamo je prijavljen, tamo se proizvodi program, tamo mu je sjediste , u banja luci postoji studio za nekoliko emisija tipa made in bl, magazin in bh, balkannet i ostale ruzicaste gluposti

joj, pa kud si bn nasao, to je smece, a koliko ja znam vjerski praznici su ili jevrejski, pravoslavni,islamski,katolicki, budisticki... a obicaji su srpski,bugarski itd a ja stvarno u vrijeme bozica i vaskrsa na bn ne vidim nista vjersko osim kicastog programa koji nema veze sa vjerom i duhovnosti :confused2:

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2008, 17:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Prvo, da kažem da su svi u pravu, svi su najgledaniji. Zavisi samo kako tumačite rezultate....
Npr. koju tv gledaju mladi, koju tv gledaju penzioneri, ko ima najgledaniji informativni, ko ima najgledaniji sportski program, Skupštinu grada :D ...

Npr. ATV je prije nepar godina (kada nije bilo kablovske) bila najgledanija ujutro kada je išao Fashion TV i revije ženskog donjeg rublja 8)

Eh, da malo demistifikujemo sada već zloglasne "people-meter"-e.
Oni su instalisani u cijeloj BiH, ali ih ima samo nekolicina tv gledalca. Broj varira ali može biti 1000 da lakše zaokruže rezultate. Vjerovatno ih je mnogo, mnogo, manje. Ako ih uopšte neko ima!
Dakle, people-meter vjerovano imaju gledaoci u BL, SA... ali i u npr. Avtovcu, Šipragama, Janji, Čekrčićima...
Posjeduju ih i ljudi sa diplomom, ali i osobe koje nemaju ni četiri razreda osnovne škole.
To znači da broj rasprostranjenost people-meter-a zavisi od strukture stanovništva...
Eh sada, nekog su izabrali - nasumično ili ne... i postavili mu risiver na TV. Risiver se kontroliše preko daljiskog upravljača, a na njemu se nalaze kanali koje mogu gledati svi u njegovoj regiji (npr. RTRS, FTV, PINK...) ... Podaci se preko modema prebacuju centrali i oni ih obrađuju...

Za kraj - primjetili ste da u tabeli koju je neko stavio nekoliko postova prije nema kanala iz susjedstva, kao što su npr. HRT, NOVA, RTS, RT CG...
To je zato što Mareco Index Bosnia, ili M.I.B. (Men in black 8) ) nije u rezultate uvrstila inostrane :lol: programe.
Tako je HRT "gledana" na sjeveru i jugu BiH, RTS na istoku,...
Ovo gledana staviću pod navodnike da ne bi napisao najgledanija...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2008, 23:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
Prvo, da kažem da su svi u pravu, svi su najgledaniji. Zavisi samo kako tumačite rezultate....

Ne mogu se rezultati "tumaciti"...pravila ispitivanja javnog mnjenja su veoma precizna...Ono sto je jasno iz rezultata posljednjih ispitivanja je da je FTV lider na nivou BiH, naravno i u Federaciji BiH, a da je RTRS najgledaniji u RS i to prvi put nakon gotovo 3 godine...Ko je "kriv ili zasluzan" za to pokazace vrijeme....Usput, uporednu tabelu imas na prvoj strani ove teme...

BL4ever je napisao:
Za kraj - primjetili ste da u tabeli koju je neko stavio nekoliko postova prije nema kanala iz susjedstva, kao što su npr. HRT, NOVA, RTS, RT CG...
To je zato što Mareco Index Bosnia, ili M.I.B. (Men in black 8) ) nije u rezultate uvrstila inostrane :lol: programe.
Tako je HRT "gledana" na sjeveru i jugu BiH, RTS na istoku,...
Ovo gledana staviću pod navodnike da ne bi napisao najgledanija...

Ispitivanje gledanosti se prvenstveno vrsi za potrebe oglasivaca, tako da je gledanost inostranih tv kuca nerelevantna...
Ipak ako se vratis na prvu stranu ove teme vidjeces da postoji kategorija Druge INO stanice u uporednoj tabeli za period 2002-2006 u koje spadaju tv kuce iz regiona...i tu je Mareco dosta korektan jer je medju rijetkima koji uopste objavljuje razultate gledanosti tv stanica iz susjedstva, bar zbirno...U Hrvatskoj recimo to se uopste ne objavljuje, a i u Srbiji jednom u dvije-tri godine...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 00:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Ne mogu se rezultati "tumaciti"...pravila ispitivanja javnog mnjenja su veoma precizna..
.

Ovo je djelomično tačno. Oglašivačima je i te kako bitno ko ima najveći share i kada.
Zašto?
Ako je npr. televizija A najgledanija u globalu, a televizija B ima najgledaniji serijski program pojedini oglašivači (sapuni, ulošci itd.) će "podebljati" sekunde reklama na televiziji B.

Isto važi i za sportski, informativni i druge vrste programa...

Konkretno, televizija C je imala najviše gledalaca od 19-22 h u globalu. Npr. 20%. Međutim, od 19:15 do 19:45 televizija D je imala share od npr 21% jer je tada išla npr. informativna emisija, a C 12% sa svojom informativnom emisijom koja je išla istovremeno.

Oglašivačima koji plasiraju svoje proizvode preko "informative" (npr. političke partije, advokatske kancelarije...) biće zanimljivija "manje gledana" TV D, jer je potukla TV C u informativnom programu!!!

Citiraj:
Ko je "kriv ili zasluzan" za to pokazace vrijeme....

Šta će pokazati vrijeme? Da niko nije bio u pravu?

Citiraj:
Ispitivanje gledanosti se prvenstveno vrsi za potrebe oglasivaca, tako da je gledanost inostranih tv kuca nerelevantna...

Drug, jesi li primjetio da se količina reklama za pojedine proizvode povećala u Hrvatskoj, a smanjila na TV stanicama na sjeveru BiH? Da li ti to govori nešto?
Nevezano za ovu temu, ali da li si primjetio da pojedini oglašivači prave reklame tipa Hrvatska + BiH (isti glasovi, ista podloga, iste TV...)? Već imaju reklame tipa Srbija + BiH, a uskoro će čak čak Južna Evropa, svi Sloveni...

Citiraj:
Ipak ako se vratis na prvu stranu ove teme vidjeces da postoji kategorija Druge INO stanice u uporednoj tabeli za period 2002-2006 u koje spadaju tv kuce iz regiona...i tu je Mareco dosta korektan jer je medju rijetkima koji uopste objavljuje razultate gledanosti tv stanica iz susjedstva,

Drug, pogledaj podatke za RS i sve će ti biti jasno...
Moraju objaviti jer je gledanost ino kanala OGROMNA, ZASTRAŠUJUĆA, pa čak i PORAZNA za domaće kanale
Za 2006. godinu Druge Ino TV 40% i više, najgledanija domaća 13%.
Da nije neka INO TV gledanija od domaćih?
Da pogodim koja? Ili koje?
Da jedna nije iz Bg a druga iz Zg?
Možda obrnutim redoslijedom?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 10:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
Citiraj:
Ne mogu se rezultati "tumaciti"...pravila ispitivanja javnog mnjenja su veoma precizna..
.

Ovo je djelomično tačno. Oglašivačima je i te kako bitno ko ima najveći share i kada.

Slazem se sa ovim, oglasivaci zbog kojih, ponavljam to, se i rade ispitivanja zato uzimaju kompletna istrazivanja a vrlo cesto imaju i svoje zahtjeve za agencije koje se bave istrazivanjem...vjeruj mi upucen sam, imao sam ovaj predmet na FON-u 8)

BL4ever je napisao:
Ko je "kriv ili zasluzan" za to pokazace vrijeme....

Šta će pokazati vrijeme? Da niko nije bio u pravu?
[/quote]

Ne znam zasto si mi ovo izvukao iz konteksta...Kao sto rekoh RTRS i FTV su u proteklom periodu imali zavidan skok gledanosti...RTRS je recimo sada najgledaniji u RS nakon pune tri godine i ima 8,3% na nivou BiH cak vise negoli 2002, tj blizu 20% u RS... kada sam se upitao ko je kriv ili zasluzan mislio sam upravo na skok gledanosti ove 2 kuce....da li je samo OT kriv ili zasluzan", pokazace vrijeme... 8)

BL4ever je napisao:
Drug, jesi li primjetio da se količina reklama za pojedine proizvode povećala u Hrvatskoj, a smanjila na TV stanicama na sjeveru BiH? Da li ti to govori nešto?
Nevezano za ovu temu, ali da li si primjetio da pojedini oglašivači prave reklame tipa Hrvatska + BiH (isti glasovi, ista podloga, iste TV...)? Već imaju reklame tipa Srbija + BiH, a uskoro će čak čak Južna Evropa, svi Sloveni...
?

Iskreno nisam primijetio...primijetio sam nesto drugo....da je veliki broj kompanija iz Srbije na PinkBH a i da se veliki broj klijenata Nove TV nalazi na OBN...Ali ako i jeste i tako kao sto kazes volio bih da das neke konkretne pokazatelje - brojkama ako ima neki link, jer bi to mogla biti zanimljiva tema...U svakom slucaju globalizacija je trend pa me ne bi iznenadilo...Dovoljan pokazatelj tzv "globalizacije u medijskom sektoru" je da su obe tv kuce sa nacionalnom koncesijom u BIH u rukama - stranaca ( Caleta i Mitrovic ), obe komercijalne tv kuce sa nacionalnom koncesijom u susjednoj Hrvatskoj - takodje ( RTL i Nova ), a u Srbiji od 5 komercijalnih kuca sa nacionalnim pokrivanjem samo je ostala jos Tv Avala ali je ovih dana i ona prodata -RTL grupaciji. Pisalo se o tome na temi "Jesen na Tv Avala"

BL4ever je napisao:
Drug, pogledaj podatke za RS i sve će ti biti jasno...
Moraju objaviti jer je gledanost ino kanala OGROMNA, ZASTRAŠUJUĆA, pa čak i PORAZNA za domaće kanale
Za 2006. godinu Druge Ino TV 40% i više, najgledanija domaća 13%.
Da nije neka INO TV gledanija od domaćih?
Da pogodim koja? Ili koje?
Da jedna nije iz Bg a druga iz Zg?
Možda obrnutim redoslijedom?

Tacno da su mediji iz susjedstva najgledaniji u BiH...Cifra od 30% na nivou BiH i oko 40% je porazavajuca za domace medije...za Hrvatsku nemam podatke, ali u Srbiji je recimo oko 5-7%.
Ima vise razloga za sto je gledanost kanala iz regiona velika, od geografije RS i BiH pa do etnicke strukture stanovnistva pa do politickih cinjenica ali i naravno do loseg kvaliteta domaceg programa...
Inace ovdje cesto ljudi brkaju babe i zabe...Nikada pojednacno niti jedna televizija iz susjedstva nije bila "najgledanija"...radio sam u do prije godinu dana u jednom print mediju pa sam imao uvida u stanje, ali grupno jeste tako pa se cesto pobrkaju loncici...

Do 2005. godine recimo, na uzorku RS najgledanije televizije iz susjedstva bila su HTV 1,2,3 i Nova TV na zapadu te RTS1,2,3, i Pink Srbija na istoku, solidnu gledanost na istoku je imao jos i BK…I oni su svi skupa uz vrlo mali postotak ostalih imali u prosjeku od 25-30%, ( od ovoga postotka HTV i RTS najvise ) dok je RTRS recimo sam tada imao od 12 – 18% a Pink BH koji je startovao polovinom 2003 vec naredne godine oko 16%.

Prelomna godina i u susjedstvu je 2005. Te godine se u susjednoj Srbiji zavrsava tender za nacionalne koncesije I umjesto BK sada na nacionalnom nivou se u na istoku RS mogu vidjeti I B92, Fox, Avala…dok se u susjednoj Hrvatskoj pojavljuje RTL, koji je vrlo brzo izbio na vrh i u komsiluku… To se odrazava naravno i na nas pa je osim standardnih gledalaca gore pomenutih stanica broj gledalaca tv kuca ( bez trecih kanala javnih servisa ) iz susjedstva porastao sa 30 na 44%, ( RTL je pokupio najvise) gdje je otprilike i sada trenutno, sto ne zanci da ce tu I ostati jer je odskora RTS prisutan u kablu i na zapadu i krajnjem jugu RS…

Ali, ponavljam ali RTRS recimo sada samostalno ima blizu 20% u RS, Pink je vrlo blizu, sto je ipak nedostizno za stanice iz susjedstva ( na zalost ili na srecu :lol: )…
Ipak sve to sto je gledanost ino medija u RS velika je po mom misljenju veoma dobro, jer ce natjerati domace tv kuce da kupuju i prave sto kvalitenije programe :evil3:

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2008, 14:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@drug

evo, vidio sam bilbord u centru BL i na njemu su cifre:
ATV 20,6, RTRS 16,8, a treći je PINK BH.
Autor bilborda je ATV i tvrde sa su bili najgledanija TV u B.Luci u novembru.

A-ha, šta ćemo sad? :lol:
Šalim se!

Dakle, ATV je iskoristila cifru samo za BL. :)
To potvrđuje moju ranije napisanu tezu: "Svi su najgledaniji. Zavisi samo koje cifre će upotrebiti"....
Nisu objavili koji su RS i BiH... :lol:

Nego, kada smo kod istraživanja gledanosti...
Mislim da se "provukla" mala greška.
Kažeš da si predmet slušao na FON-u. Hm, je neću da se hvalim sa svojim profama, ali... 8)
Stvarno mislim da, nešto ne "fercera".
Možda je u pitanju uzorak...
Stvarno mi je nerealno i smiješno da se dve-tri TV smjenjuju k'o na traci na prvom mjestu u podacima o najgledanijim TV...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]