banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 09:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Nov 2008, 21:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
RTRS prema istrazivanju Mareco Index-a pomeo konkurenciju u oktobru...ispitivanje vrseno metodom People-meter za teritoriju Republike Srpske...

Најгледанији програмски садржаји на подручју РС за октобар 2008. год.

Ред. број Канал Име емисије Рејтинг %
1 РТРС ФУДБАЛ: АУСТРИЈА-СРБИЈА 19,3
2 РТРС ПЕЧАТ 17,3
3 РТРС ДНЕВНИК РТРС 14,7

ДОКУМЕНТАРНИ ПРОГРАМ

1 РТРС ПРИЧЕ ИЗ ИТАЛИЈЕ 8,6
2 РТРС ДРЕВНИ ГРАДОВИ У СИРИЈИ 6,7
3 РТРС У СРЕДНЈЕМ ВИЈЕКУ 6,6

СЕРИЈСКИ ПРОГРАМ

1 РТРС ТО ТОПЛО ЉЕТО 13,7
2 ПИНК БХ КРВ НИЈЕ ВОДА 6,9
3 ПИНК БХ СЕКС И СЕЛО 6,9

TALK SHOW

1 РТРС АКТУЕЛНИ РАЗГОВОР 11,2
2 РТРС ПРЕСИНГ 10,5
3 ПИНК БХ ЗАБРАЊЕНИ ФОРУМ 8,2

ВИЈЕСТИ

1 РТРС ДНЕВНИК РТРС 14,7
2 АТВ АТВ ВИЈЕСТИ У 19:00 12,1
3 ПИНК БХ ИНФОТОП (ЦЕНТРАЛНЕ ВИЈЕСТИ) 5

ЗАБАВНИ ПРОГРАМ

1 РТРС КОНЦЕРТ: ЗДРАВКО ЧОЛИЋ 13,3
2 РТРС ОПЕРАЦИЈА ТРИЈУМФ - ГАЛА 13,1
3 РТРС ОПЕРАЦИЈА ТРИЈУМФ - ПРЕГЛЕД ДАНА 12

ИНФОРМАТИВНО ПОЛИТИЧКИ ПРОГРАМ

1 РТРС ПЕЧАТ 17,3
2 РТРС ПЕЧАТ, РЕПРИЗА 10,8
2 РТРС НЕКАД БИЛО 10,8
4 РТРС ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ, СПЕЦИЈАЛНА ЕМИСИЈА 8,9

СПОРТСКИ ПРОГРАМ

1 РТРС ФУДБАЛ: АУСТРИЈА-СРБИЈА (2. пол.) 19,3
2 РТРС ФУДБАЛ: АУСТРИЈА-СРБИЈА (1. пол.) 17,5
3 РТРС ФУДБАЛ: ПАРТИЗАН-САМПДОРИЈА (2. пол.) 14,1
4 РТРС ФУДБАЛ: ПАРТИЗАН-САМПДОРИЈА (1. пол.) 12,8

ПРЕМА ИСТРАЖИВАЊУ АГЕНЦИЈЕ MARECO INDEX BOSNIA

opsirnije se moze naci na:

http://www.rtrs.tv/tv/gledanost.php

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 00:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol: :lol: :lol:

Ovo je toliko smiješno , da sam se upišao od smijeha.

Gledana emisija, a potom ta ista emisija u repriznom terminu opet gledana od drugih orignalnih emisija.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 07:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
:lol: :lol: :lol:

Ovo je toliko smiješno , da sam se upišao od smijeha.

Gledana emisija, a potom ta ista emisija u repriznom terminu opet gledana od drugih orignalnih emisija.

:lol: :lol: :lol: desava se, doduse samo Olji Beckovic ali se desava... :lol: :lol: :lol:
Salim se, naravno...Ima tih slucajeva kad repriza bude i gledanija od originala, nista cudno.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 10:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Операција тријумф...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 10:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E to bi bilo logično da samo u Americi i da ne mogu stići pogledati Lary King Live. Ali u našim uslovima ako neko nije gledao neku političku emisiju na PTPC , to je samo zato što je na nekoj drugoj TV u tom terminu bila neka druga politička emisija.

A dvije najjače istraživačko - političke emisije su Dosije na ATV i Crno na bijelo na BN.

Citiraj:
ИНФОРМАТИВНО ПОЛИТИЧКИ ПРОГРАМ

1 РТРС ПЕЧАТ 17,3
2 РТРС ПЕЧАТ, РЕПРИЗА 10,8
2 РТРС НЕКАД БИЛО 10,8
4 РТРС ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ, СПЕЦИЈАЛНА ЕМИСИЈА 8,9

Ja kad odgledam ove dvije , uopšte mi ne treba Pečat koji ide četvrtkom, a još manje njegova repriza.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 17:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Slazem se. Ja sam iskreno ocekivao bolji plasman bas ove dvije emisije koje si i ti pomenuo, ali i bolji plasman nekih Pinkovih emisija, kad ono RTRS najaci ubjedljivo u svim kategorijama...
Ajd dobro ovaj sportski dio ok, pa i Trijumf ali ostalo hm...
Da se ipak nesto desava pozitivno po RTRS govori i podatak da su u prime-time treci na nivou cijele BiH...

Prikačeni fajlovi:
gledanost BiH-10-11-2.jpg
gledanost BiH-10-11-2.jpg [ 20.05 KiB | Pogledano 3952 puta ]
Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 17:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2008, 21:26
ispitivanja gledanosti :lol: :lol: :lol: .ta ispitivanja su narucena more biti

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 22:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo kao što info elta kaže , samo oni na području RS imaju 50 000 priključaka. Smiješno je da oni koji imaju kablovsku , gledaju baš program RTRS 7 dana u sedmici u udarnim terminima.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ma to je sve od Operacije trijumf skocilo :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 22:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Evo kao što info elta kaže , samo oni na području RS imaju 50 000 priključaka. Smiješno je da oni koji imaju kablovsku , gledaju baš program RTRS 7 dana u sedmici u udarnim terminima.

Slazem se s tobom, kod mene bi people meter izbacio nevjerovatne podatke :lol: Ali nisu svi ljudi ko ti, ja, Marko, Janko...znam XY ljudi raznih starosnih grupa koji po inerciji gledaju tv, pa tako i RTRS, i na kablovskoj, ali se slazem i sa Rakunom koji rece da se RTRS omastio vecom gledanoscu i zahvaljujuci Trijumfu, ako se uzme u obzir da su podaci koje su izbacili organizatori pokazali da je najveca gledanost Trijumfa u BiH, tj na FTV i RTRS, ne cudi ona skala gore...Nevjerovatno, ali istinito, najmanja gledanost tog Trijumfa je bas u - Srbiji :lol:
A mora se uzeti u obzir da people meter mora biti ravnomjerno rasporedjen u domacinstvima i sa i bez kablovske, tako da, znas vec...
Na povecanu gledanost ovdje su uticale recimo i tekme reprezentacije Srbije, a na kablovskoj je recimo RTS - zamracivan za vrijeme iste, pa je vecina gledalaca ih gledala na RTRS, ipak je mali broj ljudi sa Total-om ili srpskim Digijem u odnosu na ukupnu populaciju...
Pa recimo, tu je i Izborni dan, koji je ruku na srce RTRS najkompletnije obradio, pa standardno - Dnevnici, itd itd...eto recimo ja pocesto pogledam njihov Jutarnji pred posao, pa cak i Srpsku danas, onako s nogu...ali da je recimo people-meter ukljucen on bi otkucao sekunde i minute, nebitno da li si pasivni ili aktivni gledalac...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008, 21:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2008, 21:15
:banghead:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008, 21:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
najvazniji sportski prenosi i idu na rtrs-u pa zato je sportski program najbolji,
rtrs jedini u rs i imaju kakav takav dokumentarni program pa ni to ne cudi o gledanosti, a sto se tice serija ne bih bas rekao da su medju gledanijima ajde de ovaj novi projekt "toplo ljeto", talk show, pa mislim da se nigdje ne rade ocajniji kao u rs, vijesti i dnevnik rtrs se uvijek stavljaju na prvo mjesto, kakav atv, treba pogledati i bn monitor da se vidi sta opzicija misli ali rtrs ipak izvjestava o cijeloj rs

u informativno-politickom programu nemaju takmaca u rs, nesto se bn trudi,a atv je nula,

e sada kod zabavnog programa, tu je za siroke mase zaduzen pink i nema tu price , osim sto je sada u zadnje vrijeme operacija trijumf uskocila s rtrs, ali pink je pink, folka koliko hoces, traceva,soubiznisa, a za one koji vole hardcore trash folk zadovoljava se sa vikom, ali oni nemaju tako veliku pokrivenost rs pa zato ih nema medju prvi pet :lol:

ipak rtrs-u se placa pretplata, nazalost i bht koji nista ne nudi vec vegetira

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2008, 13:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ne budite blesavi, to je cista manipulacija sa ljudima
kakav crni ptpc i njihova gledanost

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2008, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Не контам шта чудно у овим резултатима, кад у Српској постоје четири иоле нормалне телевизије: РТРС, АТВ, Пинк, БН. Не кажем да је иједна телевизија добра, али хоћете да кажете да су остале телевизије боље од РТРС-а?

Гледаност на нивоу БиХ је тотално нерелевантан фактор, јер се ради о потпуно подијељеном медијском простору. У Српској једва да неко гледа ФТВ, Хајат и слично. С друге стране у ФБиХ једва да неко гледа РТРС, АТВ, БН.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2008, 19:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

dobro pa pink bh i nije bas televizija iz rs

pink bh i obn su iz sarajeva, a obn bi pohvalio zbog sminke jer do toga jako paze, izgledaju kao kopija nove tv

gleda se ftv u rs, barem tamo gdje se dobro vidi, npr. sportski program, filmski, a i sto se tice sminke i svega ostaloga na visem su nivou od rtrs

televizije iz rs koje imaju vecu pokrivenost su rtrs, atv, bn, zatim vikom, k3, hit tv. sve zajedno to je ispod prosjeka od rtrs,atv i bn bi se jedva sastavio neki dobar kanal.

te ankete svako pravi kako mu se svidja

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 01:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Problem RTRS'a je što se dobar dio kolača šalje "kolegama iz sarajevskog studija"

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 07:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

medi je napisao:
Гледаност на нивоу БиХ је тотално нерелевантан фактор, јер се ради о потпуно подијељеном медијском простору. У Српској једва да неко гледа ФТВ, Хајат и слично. С друге стране у ФБиХ једва да неко гледа РТРС, АТВ, БН.

Potpuno realno. I po Mareco indexu gledanost FTV u RS je oko 1% a gledanost RTRS u Federaciji BiH je cak i manja od 1%. U totalu od 00 do 24 sata u BiH trenutno je najgledaniji:

1. Pink BH 14,8%
2. FTV 11,2%
3. Hayat 7,7%
4. RTRS 7,1%
5. BHT 5,7%
6. ATV 4,3%
...
Sad kad se ovu sadasnja gledanost uporedi sa tabelama koje slijede. ( gledanost 2002-2006 )
RTRS je bila na dnu 2006. Tada je gledanost RTRS na nivou BiH bila 4,9%, a u RS je bila na trecem mjestu sa 9%.
Moze se lako uociti da se po podacima ( na nivou BiH nesto malo jace od 7% i u Republici Srpskoj oko 18% ) RTRS vratio na 2002. godinu tj na period prije pojavljivanja BHT i Pink BH...

Prikačeni fajlovi:
BiH gledanost 2002-2006.png
BiH gledanost 2002-2006.png [ 146.01 KiB | Pogledano 3696 puta ]
gledanost RS 2002 - 2006.png
gledanost RS 2002 - 2006.png [ 137.42 KiB | Pogledano 3688 puta ]
Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 07:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

IloveBL je napisao:
dobro pa pink bh i nije bas televizija iz rs

pink bh i obn su iz sarajeva, a obn bi pohvalio zbog sminke jer do toga jako paze, izgledaju kao kopija nove tv

Da, to je tacno, ali sminka nije sve. Program je MNOGO bitniji od sminke. Nije svakom gledaocu bitna sminka...Recimo OBN je haos usminkan, ali ne prolazi u RS. Gledanost mu je uvijek u RS bila mizerna i pored toga sto je tehnicki bas ok. Na celu te televizije je covjek koji je nekad bio vlasnik Nove TV, tako da nesto ne znam ko sad tu koga kopira :lol: :lol:

IloveBL je napisao:
televizije iz rs koje imaju vecu pokrivenost su rtrs, atv, bn, zatim vikom, k3, hit tv. sve zajedno to je ispod prosjeka od rtrs,atv i bn bi se jedva sastavio neki dobar kanal.
te ankete svako pravi kako mu se svidja

Pa i nisu ispod BH prosjeka, ne znam na kakav prosjek mislis...Jedino VIKOM je bas :confused2: ...Zivimo u takvoj zemlji gdje naravno moze i puno puno bolje ali i ovi sad imaju svoju ciljnu grupu, nije da nemaju. Ne mozes reci, recimo, da RTV BN recimo nije usminkana i da nema program koji je prihvatljiv za veliki broj gledalaca kako na zemlji tako i satelitu... :evil3:

P.S. Ankete su Mareco-ve, ( GALLUP International ) tacnije jedine mjerodavne...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 20:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nisam se najbolje izrazio, mislio sam u poredjenju sa kanalima iz srbije i hrvatske, pa i sire na zapad.

pa sta ja znam za obn, nemam neke predrasude, meni su ok za prilike kakve jesu u bih. lagao bih kad bi drugacije rekao ali gledam vise obn sigurno nego bht, bn, k3, vikom

ovo o gledanosti rtrs u federaciji i ftv u republici srpskoj, treba uzeti u obzir da se rtrs vidi u jako malo teritorija federacije, dok se ftv malo bolje vidi u rs jer ima predajnik na vlasicu tako da pokriva posavinu, doboj, teslic

rtrs se popravio kakav je bio do samo prije 5 godina

gledam nesto ove tabele za rs , pa na njima cak i tv simic ima neki procent gledanosti, pa bravo za njih :wink:

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 07:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

IloveBL je napisao:
nisam se najbolje izrazio, mislio sam u poredjenju sa kanalima iz srbije i hrvatske, pa i sire na zapad.

Tesko da se moze ocekivati da ce uskoro ijedna tv kuca ne samo iz RS nego i iz cijele BiH moci se uklopiti u standarde koje su uspostavile najkvalitetnije tv stanice u regionu...Za tu pricu ovdje nedostaje novac....mnogo novca...Ali ne treba biti ni na kraj srca. Moglo je biti i gore...Bar sto se tice "raznovrsnosti" u svakom pogledu, toga bar imamo! :evil3:

IloveBL je napisao:

gledam nesto ove tabele za rs , pa na njima cak i tv simic ima neki procent gledanosti, pa bravo za njih :wink:

Uh ne znam da li se sjecas tamo '97, '98, '99...pa do 2002 otprilike, koju je gledanost imao Simic...ludnica...po 5-6 tekmi za jednu vece, kakav Eurosport kakvi bakraci, pa filmovaaa iz video klubova, haos, sve najnovije, i naravno nocni program :lol: Cak je jedno vrijeme przio sa Kozare...
Tacno je tamo od 2002 i poceo da propada...i propada...do kraja...sad vegetira...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]