banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Nekretnine
PostPoslato: 10 Nov 2008, 07:48 
hvala medi na iscrpnom izvjestaju. razmisljala sam da kad nadjem vremena pisem isto, ali onda shvatis da skuceni um nekih ljudi je tesko i uzaludno prosirivati. on nek i dalje vidi samo sto zeli, jer mi koliko se god trudili on ce po svom..... pa mi vidis idemo dalje a ti ostani i kukaj..

p.s struja je poskupila u svim zemljama regiona, a kaze filozof kad ja vidim promjene. on je od onih koji samo kad bi dobili neku kintu od vlasti, kad bi ona za njega zavrsila fax, dala mu posao sa extra platom a da nista ne radi, on bi bio sretan...

a vidis filozofe ti ljudi koji se socijalno zbrinjavaju, nije njih dodik doveo do statusa u kom su, niti se i jedna prethodna vlast brinula o njima, tako da i ovo sto dobijaju je sasvim pozitivan pomak, do krajnjeg cilja da se ljudima omoguci dokup staza do penzije ili neka prekvalifikacija, a cula sam da i poslije ostvarivanja prava na penziju imaju pravo zaposlenja... mada to jos moram provjeriti tacno u zakonu..

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 08:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2008, 08:37
Kome se novi porez na nekretnine ne sviđa neka se seli iz RS. Kome se ne sviđa kako vlada raspoređuje novac neka se seli iz RS. Šta vi narode tu raspravljate o tome, nije to vaše. Vaše je da kao ovčice glasate i tu se vaša funkcija završava. Živio razvoj RS (ko ne vidi taj razvoj koji je manifestovan u ogromnom broju novoizgrađenih fabrika i novootvorenih radnih mjesta, kao i enormnom povećanju izvoza, taj je slijep i takođe neka se seli iz RS).

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
mirkobltz je napisao:
Kome se novi porez na nekretnine ne sviđa neka se seli iz RS. Kome se ne sviđa kako vlada raspoređuje novac neka se seli iz RS. Šta vi narode tu raspravljate o tome, nije to vaše. Vaše je da kao ovčice glasate i tu se vaša funkcija završava. Živio razvoj RS (ko ne vidi taj razvoj koji je manifestovan u ogromnom broju novoizgrađenih fabrika i novootvorenih radnih mjesta, kao i enormnom povećanju izvoza, taj je slijep i takođe neka se seli iz RS).

Не!
Коме се не свиђа нови порез на некретнине, нека уради нешто по том питању, а не да лелемуда по форуму о томе!
Коме се не свиђа како Влада распоређује новац, нека изабере другу власт на изборима!
Ко не види развој РС (не огроман развој, минималан, али континуиран и са свим проблемима типа корупција и слично), јесте или слијеп или злонамјеран!

А ове демагошке приче типа "продајемо породично благо да би финансирали јавну потрошњу"... Рафинерија у Броду породично благо? Човјече, у каквом је технолошком и техничком стању рафинерија била,то је крш, какво благо!
То би било као кад би Чајавец продали Intel-у, а онда неко рекао да нешто што је породично благо (тотално технолошки заостало и неупотребљиво) ми продајемо испод цијене...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
razmisljala sam da kad nadjem vremena pisem isto, ali onda shvatis da skuceni um nekih ljudi je tesko i uzaludno prosirivati. on nek i dalje vidi samo sto zeli, jer mi koliko se god trudili on ce po svom..... pa mi vidis idemo dalje a ti ostani i kukaj..

Ko i Dodik kad kaze novinarki "je*e mi se" (http://www.youtube.com/watch?v=Xe2xoSZsmdU) ...nemos' bez uvrede pa to ti je...samo jer se neko ne slaze automatski je glup, ogranicen i bezvrijedan u diskusiji. :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 12:51 
ma naravno, ipak da objasnjavam nesto onima koji to ionako ne mogu shvatiti je uzalud..... nemam vremena za bacanje...

a ja bih toj novinarki rekla isto to, jer ta emisija kao i mnoge sa te televizije su silajdzicev marketing i ne treba ih ni konstatovati... na provokacije samo isto ili jos gore...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 14:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Helena je napisao:
Ko i Dodik kad kaze novinarki "je*e mi se" (http://www.youtube.com/watch?v=Xe2xoSZsmdU) ...nemos' bez uvrede pa to ti je...samo jer se neko ne slaze automatski je glup, ogranicen i bezvrijedan u diskusiji. :roll:

То је оно што покушавам да објасним, али изгледа да се борим против вјетрењача. Додик је такав човјек и то је његов стил. Ти процјењујеш рад Владе на основу онога што Додик прича, на основу тога што псује, вози трактор, пјева народњаке, прди, рокће, мљацка, копа нос,...?

Ја рад Владе процјењујем на основу формалних ствари. За све што Влада ради постоји формалан траг. Не знам, гледајте мање телевизију, можда вам то помогне да будете мање субјективни. Ја не кажем да је рад Владе феноменалан, али не могу да останем равнодушан на неаргументоване коментаре о стварима које је ова Влада врло добро (не и одлично) одрадила, као што је нпр. приватизација Нафтне индустрије Српске, о чему сам посветио и посебну тему на овом подфоруму, управо из ових разлога.

@filozof sa vrbasa:

Видиш, ја нисам такав да ствари гледам тако једноставно: "аутопут од 5km се гради 5 година, и за њега је утрошено 120 милиона КМ", већ се трудим информисати се мало више, идентификовати проблеме, и њихове кривце. Ја нпр. вјерујем у посао са Штрабагом, исто као што сам вјеровао у посао са Њефтегазинкором, и готово да немам сумње да ће све изаћи како ваља. Да набрајам разлоге мог оптимизма нема смисла, јер ћеш ти и даље имати неко своје мишљење о томе.

Везано за социјално збрињавање, ја не знам о чему ти причаш. Ја ти говорим да Влада редовно, бар једном мјесечно, људима који имају ~5 година до пензије, а који су остали незапослени услијед пропасти њихових фирми уплаћује радни стаж и омогућава им тренутни одлазак у пензију.

Поента моје приче, ако се већ трудите критиковати рад Владе онда то радите аргументовано, јер услијед неинформисаности ударате на потпуно погрешне ствари, па и на оне које Влада добро ради.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 15:17 
:evil3: :D

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Kojom recenicom sam ja rekla da kritikujem ili procjenjujem vladu na osnovu ponasanja gospodina predsjednika vlade?? Ma daj molim te... Jer sam postavila link?? Link je postavljen ( kao sala) kao odgovor na uvrede pojedinih sagovornika na ovoj temi koji i sami koriste argumentaciju vrijedjanja.

Da li je konkretnou pitanju Dodik ili neki lijevi politicar, treba da se digne iznad provokacija, ignorise ili na kulturniji nacin odgovori. Toliko o tvom sastavu "Dodik i ponasanje". I oko toga sto svojim psiholosko-socioloskim tumacenja jedne recenice napises sastav za 5.

Znas kako, i ja vjerujem u autoput, ali jednom...ko zna kad. Uskoro sigurno ne. I u KBC Paprikovac vjerujem...ali eto za sad okreceno stubiste i nesto asfaltirano ispred glavnog ulaza. Ah da i taxisti staju na ulazu u bolnicu. Na hirurgiji ako se ne varam pacijenti jos sjede na drvenim klupama. No dobro...

Niko ne spori da ima pozitivnih stvari u radu danasnje Vlade. Ali puno vise negativnih. Zasto nema konkuretnosti u RS? Zasto gotovo sve da ne kazem "krupne" poslove dobijaju pojedine firme? Ne radi se samo o tome koliko je vlada "dala", nego i koliko uzela. Sutra kad dodje neki drugi Dodik ili ko vec na mjesto predsjednika Vlade, isto tako cu reci sta valja a sta ne valja. A do tad...Don Kihot i borba s vjetrenjacama.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 17:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
mirkobltz je napisao:

E to bi već bio neki konkretan prijedlog Vlade RS.

A ne da narodu mažu oči nekim bajkama i ovde na forumu šalju likove koji upijaju njihovu argumentovanu priču koju pročitaju na zvaničnoj strani Vlade RS.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2008, 07:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2008, 08:37
filozof sa vrbasa je napisao:
mirkobltz je napisao:

E to bi već bio neki konkretan prijedlog Vlade RS.

A ne da narodu mažu oči nekim bajkama i ovde na forumu šalju likove koji upijaju njihovu argumentovanu priču koju pročitaju na zvaničnoj strani Vlade RS.

:lol:

Ti sad kao vlada, hoćeš ljudima da ukineš radna mjesta. Pusti ljude da pišu, svaki sistem ima svoje apologete koji imaju direktnu korist od sistema.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2008, 23:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
mirkobltz

Taman posla da neko izgubi kruh zbog mojih riječi. Pa prije bih skočio sa rebrovačkog mosta u 'ladni Vrbas.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2008, 09:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

majlili, medi, раскринкани сте!
Одмах и конкретно, колико сте плаћени да по форуму пишете неистине и глорификујете рад Владе? Да ли сте плаћени новцем или сте купљени радним мјестом или неком другом функцијом у владином апарату?

Шта су ти Срби, одмах нека теорија завјере (немају културу разговора и сукоба аргумената, али имају бујну машту и видовњачке способности да спознају тајне организације и планове)!

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2008, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
@shoole:
Добијам проценат од Миле, директно из буџета, на мој рачун, од средстава приватизације Телекома Српске и средстава изградње аутопута до Градишке; да ширим демагогију по форуму. 8)

На овом форуму не смијеш бити здраве памети, а још мање образлагати своје ставове, иначе си издајник покрета стално незадовољних.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008, 19:35 
e stvarno... meni je bas super sto mislite da me neko placa da po forumu sirim ljubav prema liku i djelu premijera... kako je to super... ko u filmovima... mozda sam i neki spijun pa ispitujem puls nacije o bitnim pitanjima... :lol: ali to je sve obvijeno velom tajne i misterije... :wink:
zasto neko ne moze imati pozitivan stav o ovoj vladi, gradskoj vlasti ili bilo kome... pa koliko su glasova dobili.. nisu ih sve kupili novcem i ministarskim mjestima.. dajte ljudi... ako ja opravdavam neki potez vlade i imam argumente za to, to je moj stav... branim ga i dajem ti ciste argumente, jer mozda ipak ja o necemu znam vise vezano za konkretnu stvar od nekog drugog... ti ako imas neki bolji argument pobij moj a nemoj se braniti pricom o partijskim knjizicama, placenicima.. i slicno
a iskljucivi ljudi po meni su skucenih pogleda i samim tim sa njima je tesko razgovarati...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2008, 16:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2008, 21:26
majlili je napisao:
zasto neko ne moze imati pozitivan stav o ovoj vladi, gradskoj vlasti ili bilo kome

moze samo neko ko ima debele koristi od ove strahovlade traktoriste,dovoljno se samo prisjetiti kako je ta traktoristina policija prebila stare devizne stedise u gradisci,pa onda one jadne ratne vojne invalide pa na kraju onu djecu koja su protestovala protiv nezavisnosti kosova,pa ubise cojeka milana vukelica ...a vi serete neku pricu o nekakvom napretku i blagostanju,vama jeste blagostanje jer ste se negde uvalili pod skute dodikove mafije zvane snsd,ja za ovaku drzavu se nisam borio 2 godine rata,serete ko foke kakav razvojni progrqam kakve gluposti ..silne pare se kradu kroz te projekte,javne nabavke,tendere izgrade tamo negde u zaostaloj opstini na istoku RS dvoranu,sta ce narodu tamo dvorana,pa svaki dan se ljudi iseljavaju, poserem vam se na vas lopovski razvojni program .lopovi i ubice

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2008, 20:50 
nemam komentar... mislim da vas tako radikalan stav nece daleko odvesti... sto je najgore, svi vole da kritikuju i pljuju a 99% svih da sutra treba javno nesto reci, pokrenuti se, krenuti u neku akciju za promjenu, i slicno... e tad nigdje nikog ne bi bilo... klasika.. :evil3:
i da, vama jedino ko podrzava dodika je u snsd ili radi u vladi... kako jadno... znaci razumnom logikom slijedi, da vas zaposle u vladi, gradskoj upravi i slicno i vi bi bili zadovoljni miloradom.. e kako sebicno razmisljanje... nije bitan ocitno ni razvojni program ni nista.. samo da vam je guzicu isto uvaliti i bice dodo dobar..

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 11:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
majlili je napisao:
i da, vama jedino ko podrzava dodika je u snsd ili radi u vladi... kako jadno... znaci razumnom logikom slijedi, da vas zaposle u vladi, gradskoj upravi i slicno i vi bi bili zadovoljni miloradom.. e kako sebicno razmisljanje... nije bitan ocitno ni razvojni program ni nista.. samo da vam je guzicu isto uvaliti i bice dodo dobar..

Mislim da si obrnuo razumnu logiku, razumna logika, a i praksa, pokazuje da onaj ko nije zadovoljan milokradom ne može da se zaposli u vladi, gradskoj upravi, javnom preduzeću i slično.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 12:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2006, 07:56
Novi Zakon o porezu na nepokretnosti je fenomenalan...
Neki su naveli već njegove prednosti, samo ću ponoviti:
- poreska osnovica - tržišna vrijednost nepokretnosti,
- poresko oslobađanje - 50m2 po obvezniku i još po 10m2 po članu domaćinstva,
- porez se ne plaća na obrađivano poljoprivredno zemljište,
- lokalne zajednice mogu odlučivati o poreskoj stopi u rasponu od 0,05% do 0,5%,
- lokalne zajednice mogu odlučiti da oslobode poreza obveznike koji obavljaju zanatsko-preduzetničko-proizvodne djelatnosti,
- neće se više plaćati trajna naknada za korištenje (pogodnosti) gradskog građevinskog zemljišta, jer te pogodnosti (komunalna infrastruktura) ulaze u tržišnu vrijednost nepokretnosti.

Zabluda kod poimanja ovog Zakona od strane nekih, sastoji se u tome što ti pojedinci smatraju da bi svi trebali moći platiti ovaj porez, što nema smisla, jer cilj Zakona u startu je bio da stimuliše racionalno, a destimuliše neracionalno investiranje u nepokretnosti.
Povećana ponuda na tržištu nepokretnosti (a novim zakonom predviđeno je ukidanje poreza na prenos vlasništva nad nepokretnostima i poreza na poklon i nasljedstvo nepokretnosti) će izazvati pad cijena nepokretnosti te će ih mlađim ljudima učiniti povoljnijim.
I ja smatram da đed i baba, ako imaju stan ili kuću u centru B.Luke od 100-150m2, trebaju da prodaju svoju nepokretnost, i da kupe nešto (do 60m2) gdje će im biti fino i komotno, a neće morati da plaćaju porez. Cilj ovog Zakona bi trebao biti da se mlađem, produktivnijem stanovništvu, omogući da mogu doći do stanova u centru grada, a da se penzioneri potiskuju na periferiju, uz još značajna sredstva koja dobiju prodajom stana ili kuće, kako ne bi bili socijalni slučajevi u starosti.
U RS ima dosta kuća u kojima živi po jedno ili dvoje ljudi. Niko te kuće neće da kupi. Da, ali će onda i tržišna vrijednost tih nepokretnosti biti manja, a samim tim i porez.
Ima mnogo seljaka koji teško žive itd. Da, ali njihova imanja na selu ne vrijede mnogo, a objekti koji služe za poljoprivrednu proizvodnju i zemljište koje se obrađuje se ne oporezuje, tako da njih ovaj porez ne kači. Ko ima puno zemlje koju neće da obrađuje, neka je proda onome ko hoće.
Destimulacija investiranja u nepokretnosti će imati za posljedicu investiranje u proizvodnju, nove tehnologije, u razvoj, budući da se objekti namijenjeni ovoj svrsi neće oporezivati.

Nekoliko primjera:
Obilićevo-Starčevica, stan od 90m2, 2200KM/m2, tročlana porodica, porez plaća na 20m2, tj. na 44000KM (22.2% tržišne vrijednosti), što je negdje od 22KM do 220KM godišnje, a očigledan luksuz.
Modriča, kuća u predgrađu, 120m2, 50000KM, žive dvoje penzionera, porez se plaća na 60m2, tj. na 25000KM (50% tržišne vrijednosti), što je negdje od 12.5KM do 125KM godišnje. Ako ne mogu plaćati, a neće da prodaju, neka porez plaća onaj ko će tu nepokretnost naslijediti!...itd...itd...

Ovdje se zaboravljaju i mnogi drugi slučajevi gdje će oni bogati, koji raspolažu sa mnoštvom objekata, zgrada i poslovnih prostora, neizgrađenog građevinskog zemljišta, morati dobro da se nategnu i da plate porez državi, jer to svoje bogatstvo ne ulažu u proizvodnju i otvaranje novih radnih mjesta, već trguju, tj. radi se o špekulantima raznih vrsta.
Budući da su prihodi od ovog poreza 100% prihodi lokalnih zajednica, neka onda lokalne zajednice (na čijem je nivou socijalna zaštita) razviju programe za pomoć socijalno ugroženim kategorijama.
Onda će i interes lokalnih zajednica biti u racionalnom investiranju u komunalnu infrastrukturu, koje će povećati tržišnu vrijednost nepokretnosti na njihovoj teritoriji, a samim tim i nove prihode od poreza za njihov razvoj.

Poslednji put menjao Masinho dana 20 Nov 2008, 14:21, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 13:24 
:evil3: napokon neko razuman i sa logikom....

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ooo... Ко дошо, ко дошо?

Masinho, сад кад те нападну ликови овдје... Само ти имаш болну тачку, ту везу са СНСД....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]