@filozof sa vrbasa:
У толико ствари ниси у праву да човјек једноставно не може да те испрати са одговорима.
Новац од приватизације се троши по Развојном програму. Дио тих средстава иде на инфраструктурне пројекте чији носиоци су општине. А да си пратио сједнице Савјета за развој, видио би да је готово свака општина у Републици Српској добила средства за по неколико пројеката. Доста пројеката је наравно било одбијено јер су били неоправдани, а документација као ногама писана. Не можеш да посматраш ствари с аспекта "ја видим/не видим својим очима".
Постоје посебна средства за развој источног дијела Српске, чији износ је ~150 милиона КМ. Углавном се ради о рјешавању основних инфраструктурних и комуналних проблема, типа изградње канаизације, тунела, путева,... Само за превој на Тјентишту је спремно ~40 милиона КМ, која се не убрајају у ова средства за развој источног дијела.
Други дио средстава од приватизације иде у темељну реформу комплетног пензионо-инвалидског система, који ће сада имати "три стуба", и чији закони и прописи се спремају већ мјесецима уназад.
Трећи дио средстава представља основни капитал Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, која је по мени јако добра ствар.
Ако те интересује како су паре утрошене имаш документе везане за то, као и извјештаје Владе Народној скупштини у којима се обично јако исцрпно пише о томе како су средства утрошена. Па онда упореди оно на папиру са оним што видиш својим очима, и тек онда доноси закључке.
Слиједећа ствар, не знам одакле ти то да ћемо имати мање приходе од индиректних или директних пореза наредне године? Укидањем царина ће се само смањити стопа њиховог повећања, они неће бити апсолутно умањени у односу на ову годину. УИО БиХ и ПУ РС из мјесеца у мјесец објављују да имају рекордне приходе по основу индиректних и директних пореза, иако се царина на ЕУ производе укида, и иако су стопе директних пореза смањене почетком године. За Српску, ту је фискализација, као и почетак рада Рафинерије која ће донијети огромне приливе у буџет путем пореза.
Дајте мало гледајте ствари формално-објективно, а не шта ко вози, шта ко прича, како ко изгледа.
Рецимо, у свој овој политичкој ујдурми, вијести као што је ова:
За збрињавање радника од 2004. године одобрено 93,58 милиона км, пролазе потпуно неопажено. А ја овој Влади због тога, пишем велики плус. Јер, то је за те хиљаде обичних људи које је прегазило вријеме, велика животна ствар. Готово сваког мјесеца Влада донесе одлуку о социјалном збрињавању ~1000 радника из посрнулих предузећа. То су све ствари које се могу прочитати на сајту Владе и у медијима. Ајмо више бити рационални, а мање субјективни ...