La Point je napisao:
RadovanB je napisao:
La Point, umjesto da kazes nesto konkretno ti se odlucujes na ocjenu moje persone. Normalno da ponavljam jer nacionalöno pitanje je pitanje svih pitanja u Bosni. Kada se ono rijesi rijesicemo 99% problema ako ne i vise medju nasim narodima. I da se razumijemo, nije moja prica o autohtonosti nego je to prica vas Bosnjaka (kao se odnedavno nazvaste na svom nacionalnom kongresu 1993 godine). Dakle mani prelivanja iz supljeg u prazno nego imas li sta konkretno reci ili nemas? Ja nisam stao na mojih par knjiga nego evo poceo sam da citam i trecu. Kako je sa tobom slucaj?
Mamac je tu a ja nikoga i dalje ne vrijedjam nego samo pitam vas Bosnjake sta vas to i cini etnickim Bosnjacima i kakve to veze ima sa Bosnom. A to sto sam banovan neka ide na cast moderatora jer banovati mene zbog stida vas Bosnjaka u nepoznavanju sopstvenih bosanskih etnickih osobina je vlo nisko.
Radojica

Vrlo je lako uociti da si iznimno aktivan na temama gdje se raspravlja o Bosnjacima, dok te malte ne nema na temama gdje se raspravlja srpska istorija, kultura, tradicija itd. Opsesija, anyone?

Ja ponesto znam o izvornom etnosu Bosne cije su karakteristike slijedece;
1. Narodna imena Radovan, Radojica i slicno
2. Tradicija krsne slave ili ti krsnog imena (to su sinonimi)
3. Pismo cirilica
Dovoljno si pametan pa sam zakljuci kom narodu pripadaju ove etnicke osobine gledajuci u cjelini (a ne po izuzecima). Ako treba malo siri pogled na izvorne etniocke vrijednosti Bosne rado cu ti ih dati
O etnickim osobinama bosanskih muslimana znam povrsno ovo bez dubljeg uvlacenja u problematiku jer sam laik na tom planu (priznajem

)
1. Tradicionalna imena Alija, Haris
2. Tradicija ramazana i bajrama
Ono sto sa sigurnoscu mogu reci za ovakve etnicke karakteristike je to da nemaju nikakve veze sa Bosnom nego su karakteristike predstavika arapskog kulturnog naslijedja koje su nam dosle sa turskim okupatorom.
Radovan (bivsi Radojica banovan od strane pekog moderatora)

PS Bosanski muslimani su optereceni svojim porijeklom i na sve moguce nacine nastoje da ga zamazu. Tako energicno isticanje geografske pripadnosti pod etnicku a da pri tom nemate nista sto vas etnicki veze sa tu geografsku oblast na koju polazete pravo mogu samo nacionalno opterecenu ljudi.