banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 14:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 127 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Sep 2008, 11:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Nisu... Cim tu nema skicetine, odmah to nije to...

A posebno kada u njih natrpaju jaja, pa zaudara k´o da jedes priglavke... (licno iskustvo, "restoran" u Travniku na vodi)...

A grb? Sta ce im? Smijesno je da sada prave neki "multietnicni" za sve, kada ce za par godina svejedno morati praviti novi, zasebni...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 13:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2008, 13:50
Krmetina - kaka! Najnezdravije meso. :confused2:

A u originalne ćevape se svinjetina nikad nije stavljala, dok nisu tu praksu počeli primjenjivati nokovokomponovani Srbi koji su zalutali u ćevabdžijski zanat.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
buccaneer je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:
Ljiljani?

не...то је из грба Котроманића украдено и злоупотребљено. Иначе јако фин грб

А љиљане су Котроманићи узели од грба француске династије Анжујаца.
Мада могуће да грешим јер је један врсни бошњачки историчар доказао да су Анжујци то узели од древних Бошњака. :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2008, 07:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Mozda da na grbu stoje Huso i Haso sa tepsijom cevapa :D

Organizovala se utakmica između BiH i Argentine, a pošto je Mujo bio najbolji igrač, kaže trener Muji:
- "Mujo, ti si post'o najbolji igrač, pa onda čuvaj Batistutu."
Mujo kaže da hoće. I tako prvi korner za Argentinu, Mujo čuva Batistutu, a Haso da autogol. I tako i drugi put. Odjedanput vikne trener Muji:
- "Mujo!!! J**o Batistutu, čuvaj Hasu!!!"

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2008, 12:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jul 2008, 22:12
SÄFFLE je napisao:
Negacija izaziva negaciju,nego,zar nije greska napisati i da necija istorija"tek pocinje"??? To sto smo nakon odlaska otomanskog carstva bili prepusteni drugim na milost i nemilost,bili predmetom raznih svojatanja,ignoracije i manipulacija,ne znaci da nismo postojali. Kao sto pravoslavni i katolici na podrucju danasnje BiH imaju pravo sebe nazivati Srbima ili Hrvatima,te se tim priklanjati narodima iz susjedstva,Bosnjaci isto tako imaju pravo da budu "svoji",jer koliko god neko to pobijao,Bosna je postojala ,prije Turaka,kao zasebna jedinica pod Turcima,a i poslije njih,u raznim oblicima.Kao sto je postojala Bosna,tako su i postojali ljudi koji su tu zivjeli i koliko se god trudili sa istoka ili zapada da je omalovaze,stave u kontekst "geografskog pojma" ili puke oblasti na karti.

Sta etnos (ovde u smislu narod) cini etnosom? Naravno njegove etnicke osobine. Odgovor na pitanje koji je izvorni etnos Bosne nalazi se u etnickim osobinama tog etnosa koji je i stvorio drzavu (banovinu, kraljevinu) Bosnu. Dakle manimo se deklarativnog izjasnjavanja piripadnosti bosanskom etnosu i ljubavi prema Bosni nego na vidjelo sa etnisckim osobinama izvornog bosanskog stanovnistva (ne mislim na Krapince Ilire Rimljane i slicno nego kao sto ranije rekoh na onaj etnos koji je drzavu Bosnu i osnovao).

Ako su "Bosnjaci" izvorni etnos Bosne a danasnji bosanski muslimani kao njihov direktni dijalekticki slijed razvoja naroda/etnosa kroz istoriju volio bih da znam koje su to njihove izvorne i originalne bosanske etnicke osobine koji ih i cine Bosnjacima tj izvornim Bosnacima kao posebnim i razlicitim narodom od Srba i Hrvata.

U nepoznavanju (nepostojanju) odgovora od strane "Bosnjaka" navescu jednostavne i dokumentovane etnicke vrijednosti izvornog bosanskog stanovnistva koje ne ostavljaju ni najmanju sumnju kome etnosu izvorni Bosanci pripadaju. Ovaj post je samo mamac za drugove bosanske muslimane ne bi li se ukljucili u diskusiju i pokusali da odbrane tezu o svom etnosu kao "autohtonom" i "baznom narodu" Bosne kako to oni vole da kazu.

RadovanB ;-)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 15:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
mi bosnjaci smo oni koji prezivljavamo, zapamtite to! I poslije ratova, prirodnih katastrofa, kometa ce opet odnekud izviriti neki s*pak i reci "mlada, jes pristavila!" :D
a vama ostalima c*na u po somuna, jer ste poslije toliko godina pod turcima isto sto i mi :P sami sebe lazete 8)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 16:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Barem smo se stotinama godina borili protiv okupatora. Raznoraznih. I nismo Gavrila Principa proglasavali teroristom. Za razliku od nekih.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 16:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:lol: eee vasih problema.. jel' ti Rambo il' Bruce Willis idol? haj' ba dobar je i Bata :lol:
ljudi, jel vi fakat nemate ozbiljnijih problema?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 16:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ma jock. Lijepi Hare i Abu Hamza. Pronose dobar glas po svijetu o lijepoj nam Bosni.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 16:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Ma jock. Lijepi Hare i Abu Hamza. Pronose dobar glas po svijetu o lijepoj nam Bosni.

sad si me duboko razocarao.. sve je to ista gamad, al' hajd' "moji su" pa cu ih braniti :lol:
vi fakat nemate nikakvih problema.. ili prevelik problem..

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 16:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ti ako ucestvujes na temi, to je sasvim normalno. Svi drugi koji se jave, imaju problem. Jel se to danas zove emancipacija, ili shta?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Mamma:) je napisao:
mi bosnjaci smo oni koji prezivljavamo, zapamtite to! I poslije ratova, prirodnih katastrofa, kometa ce opet odnekud izviriti neki s*pak i reci "mlada, jes pristavila!" :D
a vama ostalima c*na u po somuna, jer ste poslije toliko godina pod turcima isto sto i mi :P sami sebe lazete 8)

Е дај још неки виц, овај је добар.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 18:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
RadovanB je napisao:
SÄFFLE je napisao:
Negacija izaziva negaciju,nego,zar nije greska napisati i da necija istorija"tek pocinje"??? To sto smo nakon odlaska otomanskog carstva bili prepusteni drugim na milost i nemilost,bili predmetom raznih svojatanja,ignoracije i manipulacija,ne znaci da nismo postojali. Kao sto pravoslavni i katolici na podrucju danasnje BiH imaju pravo sebe nazivati Srbima ili Hrvatima,te se tim priklanjati narodima iz susjedstva,Bosnjaci isto tako imaju pravo da budu "svoji",jer koliko god neko to pobijao,Bosna je postojala ,prije Turaka,kao zasebna jedinica pod Turcima,a i poslije njih,u raznim oblicima.Kao sto je postojala Bosna,tako su i postojali ljudi koji su tu zivjeli i koliko se god trudili sa istoka ili zapada da je omalovaze,stave u kontekst "geografskog pojma" ili puke oblasti na karti.

Sta etnos (ovde u smislu narod) cini etnosom? Naravno njegove etnicke osobine. Odgovor na pitanje koji je izvorni etnos Bosne nalazi se u etnickim osobinama tog etnosa koji je i stvorio drzavu (banovinu, kraljevinu) Bosnu. Dakle manimo se deklarativnog izjasnjavanja piripadnosti bosanskom etnosu i ljubavi prema Bosni nego na vidjelo sa etnisckim osobinama izvornog bosanskog stanovnistva (ne mislim na Krapince Ilire Rimljane i slicno nego kao sto ranije rekoh na onaj etnos koji je drzavu Bosnu i osnovao).

Ako su "Bosnjaci" izvorni etnos Bosne a danasnji bosanski muslimani kao njihov direktni dijalekticki slijed razvoja naroda/etnosa kroz istoriju volio bih da znam koje su to njihove izvorne i originalne bosanske etnicke osobine koji ih i cine Bosnjacima tj izvornim Bosnacima kao posebnim i razlicitim narodom od Srba i Hrvata.

U nepoznavanju (nepostojanju) odgovora od strane "Bosnjaka" navescu jednostavne i dokumentovane etnicke vrijednosti izvornog bosanskog stanovnistva koje ne ostavljaju ni najmanju sumnju kome etnosu izvorni Bosanci pripadaju. Ovaj post je samo mamac za drugove bosanske muslimane ne bi li se ukljucili u diskusiju i pokusali da odbrane tezu o svom etnosu kao "autohtonom" i "baznom narodu" Bosne kako to oni vole da kazu.

RadovanB ;-)

.....and here we go again :roll: :lol:

radojica, radojica......opet okreces temu na autohtonosti, sto potvrdjuje sumnju da si nabubao stivo iz jedne knjige i mislis argumentom, tj citiranjem, jedne knjige ovdje prosipati pametne.......Proucili smo te, jednom si fasovo bananu zbog ovoga al opet bi ti glavom u zid....Nevalja ti to, radojce, tvoje papagajske price nesluze nicemu nego ismijavanju, ali ako zelis.....sto bi reko amerikanac: Go ahead. :wink:

:wink:

:wink:

i da ne zaboravim :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2008, 15:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 14:20
nacionalni simboli su vam jedno veliko nista, samo se ljudi gloze ni oko cega... 8)

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2008, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Kako nisu,cime onda torove obiljeziti,kako znati gdje je ko donji,a ko gornji? Vidis ,skandinavci se pokrvise ciji je u stvari onaj krst koji im samo boje razlikuju,pokrvise se jadni ciji je kralj prvi skonto,pa zato nikad bericeta,vec se pate jadni,nedefinisani,neobiljezeni kako treba i kako dolikuje,jel de....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 09:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa vidis njima nije bitno i zive bolje od nas koji se poklasmo zbog simbola.... 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 18:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jul 2008, 22:12
La Point, umjesto da kazes nesto konkretno ti se odlucujes na ocjenu moje persone. Normalno da ponavljam jer nacionalöno pitanje je pitanje svih pitanja u Bosni. Kada se ono rijesi rijesicemo 99% problema ako ne i vise medju nasim narodima. I da se razumijemo, nije moja prica o autohtonosti nego je to prica vas Bosnjaka (kao se odnedavno nazvaste na svom nacionalnom kongresu 1993 godine). Dakle mani prelivanja iz supljeg u prazno nego imas li sta konkretno reci ili nemas? Ja nisam stao na mojih par knjiga nego evo poceo sam da citam i trecu. Kako je sa tobom slucaj?

Mamac je tu a ja nikoga i dalje ne vrijedjam nego samo pitam vas Bosnjake sta vas to i cini etnickim Bosnjacima i kakve to veze ima sa Bosnom. A to sto sam banovan neka ide na cast moderatora jer banovati mene zbog stida vas Bosnjaka u nepoznavanju sopstvenih bosanskih etnickih osobina je vlo nisko.

Radojica :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 23:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 12:57
Mamma:) je napisao:

ok , prezivljavate , i treba , nego koji je to nacionalni simbol bosnjaka? trebala bi znati ako ste prezivili...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 01:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
RadovanB je napisao:
La Point, umjesto da kazes nesto konkretno ti se odlucujes na ocjenu moje persone. Normalno da ponavljam jer nacionalöno pitanje je pitanje svih pitanja u Bosni. Kada se ono rijesi rijesicemo 99% problema ako ne i vise medju nasim narodima. I da se razumijemo, nije moja prica o autohtonosti nego je to prica vas Bosnjaka (kao se odnedavno nazvaste na svom nacionalnom kongresu 1993 godine). Dakle mani prelivanja iz supljeg u prazno nego imas li sta konkretno reci ili nemas? Ja nisam stao na mojih par knjiga nego evo poceo sam da citam i trecu. Kako je sa tobom slucaj?

Mamac je tu a ja nikoga i dalje ne vrijedjam nego samo pitam vas Bosnjake sta vas to i cini etnickim Bosnjacima i kakve to veze ima sa Bosnom. A to sto sam banovan neka ide na cast moderatora jer banovati mene zbog stida vas Bosnjaka u nepoznavanju sopstvenih bosanskih etnickih osobina je vlo nisko.

Radojica :wink:

Vrlo je lako uociti da si iznimno aktivan na temama gdje se raspravlja o Bosnjacima, dok te malte ne nema na temama gdje se raspravlja srpska istorija, kultura, tradicija itd. Opsesija, anyone? :roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 09:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

samo se vi svadjajte, ajde povedite jos koji rat i pokoljite se. Ocistite zemlju za pametnije i sposobnije ljude :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 127 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]