urbana_extravaganca je napisao:
О Боже гроф и Сафет опет јашу...
Safet i ja drugara dva, tralalalala!

Гроф је друга прича. То је један мали комплексаш.
E nek' si mi rek'o!
Ако погледамо време када он оставља своје постове видећемо да се то дешава ујутро, предподне, послеподне, навече, итд. Грофе имаш ли ти неке другаре па да мало одеш с њима на пиво, чисто да видиш шта значи свеж ваздух?
Ma najsvježiji vazduh je ovdje, pogotovo sad kad je podforum Istorija malo provjetren i dinamičniji, naročito zbog druga Šimraka i ekipe iz "Glasa koncila"!

Kud ćeš ljepše uživancije nego staviti pivce pored monitora, zavaliti se u udobnu fotelju i ugodno ćaskati sa drugarima diskutantima...
Колико се дотични гроф не може узети као озбиљан дискутант говори нам и његов упис од пре пар дана где је за Гаврила Принципа рекао да је будала а да је монархија КиК била најбоља.
Odlično, ovo kao da sam ja pisao!

1. Гаврило Принцип је у српску историју ушао као велико име и као човек који није жалио да жртвује себе за своје идеје и идеале (видиш грофе то је оно што теби хвали, петља). Назвати таквог човека будалом вређа све оне који су такође дали своје животе за своју отаџбину.
Ma ko bre veliko ime? U narodu odvajkada postoji naziv za onoga ko iz čista mira ubije suverena jedne države. Taj je, još od Dušanovog zakonika - terorista!
2. КиК монархија је једно велико зло које је погодило Србе. Србима ту сигурно није било најбоље и налазили су се под константним терором аустро-угарских власти.
Ma kako to da im bre nije bilo najbolje, a jedan od proslavljenih austrougarskih generala bijaše Srbin Stevan Borojević! Evo ga ođe, samo za tebe:
http://www.kostajnica.com/bio/borojevic.htmlA bila je, kažu neke urbane legende, i neka Vojna Krajina, gdje je Srbima bilo više nego dobro. Imaše svoju autonomiju, političku i vjersku, samostalnost im je bila jača nego ova sada republičkosrpska, i živjeli su k'o bubreg u loju. A u knjigama piše, ne znam jel' istinito, da im je jedina obaveza bila da u slučaju potrebe proglase mobilizaciju i pošalju trupe tamo gdje im carski Beč kaže. Za ono vrijeme, prilično fer odnos, zar ne?

Сви словенски народу (Срби, Чеси, Словаци, Пољаци) осим Хрвата памте КиК монархију као ружан део историје. Како је Србима било у тој монархији коју гроф толико обожава знају они који су све то прошли а ја ћу споменути само логор Добој који је основан у првом светском рату за српско становништво. У тај логор је ушао огроман број Срба (према проценама око 45 000), али је мало њих изашло напоље. Додуше морам да кажем да они нису ликвидирани и убијани мучењем (било је и тога али не у већем обиму) већ да су умирали из два разлога :
1. заразне болести (тифус и сл.)
2. глад
Одговорност за смрт тих људи сноси грофова вољена монархија јер у провм случају нису хтели да пруже никакву медицинску помоћ нити су хтели да раздвоје болесне од здравих што је наравно омогућило ширење заразе и проурзоковало даље умирање.
У другом случају затвореницу нису храњени и није им давана храна а и оно што им је давано је било ужасно.Лекар из Беча који је у Добој дошао да испита стање у логору у совј извештају је записао да он не би загазио чизмама у чорбу која се служи логорашима. Спомињао је ту још и неке ларве и цркве које гмижу по храни, итд.
Грофе не лупетај више, јер заиста претерујеш и постајеш напоран.
I, kad je taj logor osnovan? U Prvom svjetskom ratu. I Ameri svojevremeno osnovaše logore za Japance koji su živjeli u Americi, ni krive ni dužne, a sve zbog tamo nekog Perl Harbora. Al eto da ne idemo tako daleko u prošlost, bijahu i neki logori ovdje okolo, u kojima su "gosti" bili što Srbi, što Hrvati, što Bošnjaci, te poneki Jugosloven. Ratna bujica odnosi sve, ako nisi znao. I dobre i loše. Poslije 1914. sve je već bilo gotovo. Ali prije nesrećnog atentata u Sarajevu, K&K monarhija bila je iskonska preteča Evropske unije.
А ако ти је КиК монархија толико мила, нема потребе да чекаш и овде нама сметаш већ спакуј кофере, упрегни најбоље грофовске кочије у одјезди са форума у правцу КиК монархије. И нема потреба да нам се јављаш ни разгледницом.
Nema potrebe ni da idem, kad eto K&K ovdje kod nas! Banke, trgovački lanci, biznismeni... Germanski duh sve je primjetniji.