BL Boy je napisao:
Evo ici cu bas u detalje kad hoces: laksi je par grama,bolji ekran 16M boja,veci ekran za o,1inch, dalje brzi je ima procesor
- 64 MB SDRAM, 128 MB ROM
- ARM 11, 369 MHz CPU
dok ovaj nema tu podatak sto znaci da je klasicni telefon.
GPRS klass 11 dok SE class 10. ima EDGE SE nema sto je veliki+ za Nokiu inace,jer ne znam iz kojih razloga SE ga izostavlja.HSCSD ima SE nema,HSDPA ima ovaj nema i na kraju najvaznije Symbian OS v9.2, S60 rel. 3.1 ovaj klasicni pa se samim tim ne mogu porediti(zato sam i rekao da je ovaj car u klasi) cak taj SE nemam ni MS Office reader, da ne idem dalje smijesno je porediti ova dva telefona.
Jedino sto SE ima jacu kameru od 3,2mpx
Zavisi sta ko trazi od telefona ako su nekome bitnije foto opcije onda SE ima sanse u svemu ostalom Nokia ga tuce i zato je i s razlogom skuplja.
Ti nisi imao symbian i ja te razumijem jer vidim da kao prednost symb istices kostumizaciju ikonica i aktivnost desktopa(tj.multitasking otvaranje vise programa odjednom) sto je najnebitnija stvar u poredjenju s ostalim mogucnostima koje ti stoje na raspolaganju u vidu instaliranja mase dodatnih programa koje mobilni sve vise prilbilzavaju PC.U buducnosti mislim da ce Symbian platforma biti na bar 60%telefona tako da je buducnost u njemu i bice nezamislivo da tel.nema mogucnost citanja MS office dokumenta.Zivi bili pa vidjeli.
На почетку сам ти рекао, шта конкретно од тих функицја ти свакодневно користиш,
поменуо си отварање MS Office докумената, ја их уредно отварам на мом старом к800,
чак имам и могућност едитовања истих.
Кажем, као прво вријеме трајања батерије, односно трајања разговора (што је ваљда побогу битно на мобилном телефону?!)
мултимедија (угодност руковања мп3- јевима, преслушавање, квалитет звука, слушалице)
фотографије (које су са набријаним драјверима понекад боље и од неких фото апарата)
итд. теби нису важне појединости?
А што се тиче ствари које си набројао, већ сам поменуо да је бесмислено писати о опцијама које или не користиш,
или их наша мрежа апсолутно не подржава, ар је требало да пишем да СЕ има квалитетнији видео-позив?
За мене лично (значи наглашавам да је опет ствар укуса) СЕ убија ту Нокиу, али је безвезе да тако нешто кажем,
јер има гомила људи који једноставно више воле или им више лежи Нокиа, а причати о функцијама које не користиш је заиста бесмислено,
јер осим на папиру, нема веће разлике између већине телефона у том цјеновном рангу, тако да је прича ове врсте "Нокија, СЕ, Самсунг...је најбоља",
сасвим дјетињаста и бесмислена.
ПС
(за 4 стоје могао си узети и бољи телефон

)