banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 20:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Avg 2008, 16:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
@džoni
previse ti meni nesto spominjes ta prorocanstva, nostradamusa i sl.
a opet, to sto se povremeno kriticki i sam osvrces na svoje postove je ohrabrujuce

ajmo ovako:

nece biti nikakve katastrofe ako se budes malo salio na svoj racun
ako ne budes...ko zna

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2008, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
džoni je napisao:
A šta ako oni to rade namjerno???
Sada ćete reći da sam najgori paranoik na svijetu.

Taman sam htio to napisati :D
džoni je napisao:
Možda su u dosluhu i sa nekim crkvenim organizacijama, koje na osnovu svoje doktrine smatraju da će velika većina čovječanstva umrijeti manje grešna, pa samim tim i imati bolju finalnu sudbinu, ako slučajno pogine u nesrećnom eksperimentu, nego ako se sadašnji trendovi nastave, pa se čovječanstvo do neviđenih krajnosti iskvari u susret Sudnjem danu.

Nakon ovog mogu reci dve stvari:
1.Ovo je moja najomiljenija tema svih vremena
2.Dzoni - gospodar teorije zavjera

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2008, 18:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Avg 2008, 14:04
Postoje mnogi izrazi u jeziku koji diskredituju sagovornika, a time i njegove stavove.
Tu spada:
1. paranoik
2. teorija zavjere

S razlogom!
Dabome paranoici obično imaju pogrešne ideje o tome kako ih neko proganja i sve radi s ciljem da im naudi, a pri tome im je očuvano logičko rezonovanje i inteligencija. Takođe, većina teorija zavjere je zasnovana na neprovjerenim podacima, mitovima i legendama i rijetko kada je tačna.

Međutim, sasvim je logički moguće da neko ima ideju o proganjanju i da ona bude sasvim osnovana i tačna. A opet bi ga u 99% slučajeva proglasili paranoikom. Isto tako teorije koje pretpostavljaju da se negdje radi o nekoj vrsti zavjere mogu da budu i tačne.

Sjećate se one priče: Čoban čuvo ovce, pa reko prvi put eno vuka, digla se kuka i motika da ga uvate, a njega niđe, i tako nekoliko puta dok nisu prestali vjerovati i jednom stvarno naišo vuk, čoban digo uzbunu, niko ga nije poslušao i vuk zaklo sve ovce.

Poenta je da ako neko rezonovanje "liči" ili podsjeća na teoriju zavjere ili na paranoisanje ne mora to i da bude.

Uzgred - po mojoj pretpostavci i nije riječ o zavjeri, jer je zavjera kad neko hoće da nam naudi, a oni bi htjeli da nas (možda - to je samo pretpostavka) eliminišu na vrijeme za naše dobro. Što znači, neće da nam naude, već obrnuto, barem po njihovom mišljenju. A to što mi mislimo drugačije to ih se ne tiče.

Takođe, nemam nikakve fiks ideje o proganjanju pa ne mogu lako da upadnem ni u kategoriju paranoje.

Čitao sam na primer neke članke koje su pisali neki nezavisni stručnjaci koji procjenjuju da je mogućnost da se u LHC-u desi havarija pogubna po čitav svijet 11-25%, što je neuporedivo više od onih 1:50.000.000 koliko kažu u CERN-u.
Zato, čak i kad bismo odbacili Nostradamusa, samih tih 11-25% je više nego dovoljan razlog da se odustane od eksperimenta. Čak i da je njihovih 1:50.000.000 tačno i to je dovoljan razlog da se odustane od eksperimenta jer je ulog apsolutni - život 6.700.000.000 ljudi ! Kada bismo taj rizik računali (što ovdje naravno nema smisla, ali eto samo da pomenem) po osobi, a ne za čitav svijet kolektivno, tj. kada bismo računali da će svaki 50.000.000-ti stanovnik da strada, onda bi odluka o pokretanju LHC-a bila kao svjesno ubistvo 134 čovjeka!
(6.700.000.000/50.000.000=134)
Dakle čak i po njihovim proračunima, oni čine djelo čija je moralna vrijednost jednaka umišljajnom ubistvu 134 ljudi !!!
Stoga oni čak i ako su u pravu, i čak i ako znaju šta rade NISU NORMALNIi, jer kad je ulog tako veliki rizik mora biti nulti, a ne 1:50.000.000 a pogotovo ne 25%!!!

Bi li iko od vas uložio 100.000 KM na utakmicu kvote 1.01 ? Ne! E to otprilike rade u CERN-u!!!
Ulog ogroman, mogući dobitak (razrješenje nekih dilema u teorijskoj fizici, stvaranje objedinjavajuće teorije kvantne fizike, sa aspektima relativnosti i gravitacije itd) minimalan u poređenju sa ulogom.

Kad je već tako, onda se kao logična nameće moja "paranočna teorija zavjere" , da oni to MOŽDA rade iz nekog sasvim drugog razloga.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2008, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

uzmimo da je teorija o eutanaziji tacna
dakle, naucnici hoce da uniste zivot na Zemlji da bi postedjeli ljude od unistenja pod mnogo vecim mukama koje svakako ubrzo slijedi

zasto da ih sprijecavamo u tome?

Ovo je POST.

Poslednji put menjao skitnica dana 08 Avg 2008, 23:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2008, 20:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
DŽoni prijatelju!
Hajde malo saslušaj pa ćemo onda videti da li je panika opravdana.
Tvoja upozorenja su svakako dobronamerna i ljudska i humana ali im nedostaje jedno a to je poznavanje i vera u Boga.
Dakle: Bog je sve sazdao i po njegovoj volji jest. Ni vrabac sa grane bez Božije volje nemože pasti a kamoli čovek.
Ako bi igra protonima uništila zemlju onda nema gde da se spusti nebeski Jerusalim i nema carstva na zemlji a to Bog obeća da će biti. Ako se uruši ceo univerzum ili sunovrati u crnu rupu (mada ih odavno ima i to mnogo) tad bi sve što je Bog stvorio bilo uništeno od neke sićušne čestice, a da li bi to Bog dozvolio?
Sva tvar (priroda) sluša Boga više nego čovek(nažalost) i pokorava se Božijoj volji.
Znam za atomske bombe, znam za oružje iz epa Ramajana, znam za crne rupe ali znam i za Božije obećanje.
Nemoj se oslanjati na nauku jer ona uči da nismo ljudi već majmuni, nemoj im verovati jer rekoše da nemože doći do potopa a ono dođe. Prijatelju jedino čega treba da se plašiš je greh i da veruješ Bogu. Mirno spavaj i nebrini nismo postali od majmuna i ima ko sve drži u svojoj ruci a on te ljubi više nego sam sebe što možeš ljubiti jer tvoja i moja ljubav nisu savršene kao njegova.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2008, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Citiraj:
Nemoj se oslanjati na nauku jer ona uči da nismo ljudi već majmuni

:confused2:

Ne znam odakle ti ovo za majmune, ali ovaj prvi dio rečenice me podsjeća na

"Ne vjerujte ljekarima, samo tarot slušajte!" :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2008, 08:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Definitivno mi je super ovo "bog nece dozvolti".Iskreno kao ateista smatram da je bilo kakva prica o vjeri besmislena i ne zelim se o tome raspravljati, ali ovo definitivno moram komentarisati.Zar niste primjetili da kad god da se neko pozivao na vjeru da nas spasiti nikad nije pomisljao na istoriju.Zasto bog nije spasio Hirosimu i Nagasaki? Ili one jadne ljude u Ruandi?
Ali dosta o tome.Sto se tice Dzonija ja mislim da on cita ono sto hoce da cita, tj. procitace tamo gdje pise da je sansa da eksperiment unisti zemlju oko 25%, a kao glupost ce tretirati one manje sanse.Nema u tome niceg lose,ali to me podsjeca na aktiviste pete ili greenpeace-a, koji ce takodje preuvelicavati podatke samo kako bi se culo za njih.Ima tu jos dosta primjera ali mislim da je na ovom forumu zabranjeno govoriti o njima.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2008, 11:08 
Veteran
Veteran

Harvesteru
,,Ne znam odakle ti ovo za majmune, ali ovaj prvi dio rečenice me podsjeća na

"Ne vjerujte ljekarima, samo tarot slušajte!

Mišljenja sam da vaše reči odražavaju nesigurnost u šta verovati. Nisu naučnici ,,ljekari'' već je to Bog. Tarot je za mene glupost a to je jednako nauci.
Zar nisi čuo za Darvina i njegove ,,naučne '' radove?

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2008, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ima onaj vic o tipu koji nije htio da uđe u čamac kad je izbila poplava jer je tvrdio da će Bog da ga spasi. Na kraju se udavio i kad se poslije smrti susreo s Bogom pita ga zašto ga nije spasio kad je imao toliku vjeru. A Bog kaže: "Pa poslao sam ti čamac, zar ne?" :D

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2008, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hihihi
dobar :lol:

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2008, 23:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
I jesu li završili prvi testovi....zna li ko kakvi su rezultati????

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2008, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Oficir s ruzom
pa rano je za to
koliko sam razumjela, danas i sutra rade samo neke sitne probe i pripreme za pravu festu u septembru
o tome se tek treba napisati izvjestaj, a koliko ce informacije o tome biti dostupne medijima i nama pitanje je

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2008, 13:07 
Veteran
Veteran

Tesla je svom prijatelju Anštajnu savetovao da ne razbija ono što je Bog sjedinio(misleći na atome) inače su oni bili dobri prijatelji duže vreme dok nije došlo do svađe. Tesla skroman i nadaren u svim oblastima nauke nije patentirao svaki detalj već samo poneku stvar za koju je smatrao da je vredna toga međutim bili su mu tu sitni pilićari kao Pupin i Anštajn koji su sa matematikom bili u sukobu.
Oni su sve ,,sitnice'' za Teslu pokupili i patentirali kao svoje to geniju nije smetalo već fisija i fuzija koje su trebale biti upotrebljene u medicini lukavi Anštajn (nije li on Jevrejin?) snimi stvar i vrši poznati eksperiment prebacujući razarač iz mora u jezero putem dematerijalizacije ali je došlo do greške i ćelije nekih delova tela mornara su se izmešale sa molekulima metala i eksperiment je ,,prećutan''.
Anštajn je prodao Nemcima formulu za atomsku bombu a Ameri su sami uzeli zapalivši Teslina dokumenta koja im nisu bila potrebna.
Ni Rusi nisu ostali kratkih rukava i sistem harfa odavno funkcioniše.
U epu Ramajana je lepo opisano oružje staro preko 4000 godina koje je ljude i kola razložilo na 5 prirodnih elemenata kako se navodi a ni pepeo ne osta. Princip potiranja sila gravitacije kao i drugih mnogi su činili dakle dematerijalizacija i materijalizacija je nešto stvarno i sam sam imao prilike sa prijateljem ranijih godina da dokučimo preko starih epova i mitova kako se pravi i funkcioniše ta prosta i smešno prosta stvar.
Setite se samo palica koje su neki vladari držali sa kuglom na vrhu itd.
U svemu tome je važno nekoliko parametara i materijala precizno podesiti i to je to ...ali setimo se Boga i zato ostavismo igranje.
Zašto pričam o svemu ovom zato da znate da bilo ko može imati bilo šta.
Jasno vam je da su Egipćani vršili elektro-lizu zlata sa 1,5 V. tako što su o običnu posudu od pečene gline nasuli sok od grožća(vino) i uboli grafitnu šipku. Bez svih današnjih komplikovanih stvari.
Ako nekom čoveku koji nije video civilizaciju kažete da će moći videti nekog deset dana jahanja udaljenog od njega i da će moći sa njim razgovarati rekao bi da niste normalni a sad znamo da je potrebna jedna šipka(antena) kao skupljač talasa i prijemnik koji reprodukuje primljeno a sa druge strane pošiljalac- emiter.
Kosmos je emiter mi samo trebamo usmerenje te sile.

Nebojte se neutrona jewr se oni odavno koriste u atomskom naoružanju i ako dođe do nesreće u tom prostoru će doći do trenutnog sagorevanja vazduha koji se u istoj minuti vraća odnosno drugi popunjava prazninu (princip spojenih sudova)

Ako bi ljudi biljku oslobodili zemljine težei još jednu sitnicu učinili biljka bi mnogo brže rasla i u mnogo većoj veličini a i brže sazrevala zbog one sitnice tako bi bile tri žetve sa nekoliko puta većim prinosima. Ali o tome nek razmišljaju mudre glave jer je ovo za njih veoma prosto.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2008, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
nije li on Jevrejin?

A kakve TO veze ima sa bilo čim?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2008, 17:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
I sta? 11. je tu i mi svi (skoro) na okupu. Ima nas cak malo vise nego jucer. Dzoni care zemlju konstantno bombarduju cestice zinzilion puta strasnije (citaj masivnije) pa nista od crnih rupa (progooglaj npr God's particle). Ove sto bi mozda trebale da se naprave u LHG-u su previse lagane i nestabilne da bi prouzrokovale ista. Jednostavno ispare prije nego sto mogu da reaguju i sa cim.

Ovo drugo oko majmuna ne bih komentirao. :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 08:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
e vidi jos smo zivi!...baš štete....

ja se već ponado vječnom zivotu...ništa..idemo dalje...sat po sat, dan po dan.....

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 00:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Шта би са експериментом?

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eksperiment je uspio - čovječanstvo je zbrisano sa lica zemlje. Nekolicini nas koji pišemo na ovom forumu čini se da je sve normalno, ali zapravo smo transportovani u paralelni svijet. Ko je gledao The Quiet Earth, zna o čemu se radi.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 14:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
Citiraj:
MOŽEMO IH ZAUSTAVITI SAMO AKO NAS VIDE – AKO NAS NE VIDE ONI, VIDEĆE NAS POLITIČARI KOJI IH MOGU NATJERATI DA OBUSTAVE EKSPERIMENT – NAJJAČA SILA JE SILA MASE KOJA IZIĐE NA ULICU!!! OD SAMOG PISANJA PO INTERNETU I TUŽBI SUDOVIMA NEMA VAJDE – OD MASOVNOG SVJETSKOG PROTESTA DOSAD NEVIĐENIH RAZMJERA IMA VAJDE I MORA BITI VAJDE! Zato predlažem slijedeće:
1. da preko svih mogućih nama poznatih foruma na internetu i domaćih i stranih i ostalih kanala (myspace, facebook, blogovi itd.) organizujemo svejetski protest protiv LHC-a.
2. mjesto održavanja protesta = centralni gradski trg svakog grada na svijetu.
3. vrijeme održavanja protesta = 19 časova po lokalnom vremenu u trajanju od najmanje sat vremena (sedam uveče, kad se svi već vrate s posla i imaju vremena da dođu na protest) prvi protest danas 6. avgusta 2008, a zatim protesti svaki dan u 19h, dok u CERN-u ne odustanu od eksperimenta

Praksa je pokazala da protesti gotovo ne uticu na nista. Jer vise se cijeni recimo jedna rijec Dzordza Busa nego protest milijardu ljudi i sl. Druga stvar, kad bi masa izlazila za svaku vjerovatnocu na ulicu nikad ne bi ni dolazili kuci sa protesta.

Harvester je napisao:
Oficir s ruzom je napisao:
Harvester je napisao:
Oficire, šta si ti pio danas? Jedan prema dvadeset pet je tebi "ravno nuli"?

Hm...vjerovatno ćeš na protest. :D

Naravno, letim odmah! Ja sam siguran da će čim vide sliku s Trga Krajine odmah da obustave sve eksperimente, unište kompletno nuklearno naoružanje, nahrane gladnu dječicu u Africi, a svijetom će da zavlada mir i demokratija :lol: :lol: :D

Upravo tako. Samo budale protestuju jer su jos toliko naivne da misle da od tog ima neke koristi.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 18:21 
Veteran
Veteran

Harvester

,,nije li on Jevrejin?''

''A kakve TO veze ima sa bilo čim?''

Da kako da ima, jer kroz istoriju je pokazano da su Jevreji posebno nadaren narod da steknu bogatstvo, da iz ,,ničeg'' naprave čudo tako od močvara i naj lošijeg terena prave najplodonosniju zemlju na svetu sa idealnom PH vrednošću.
Pogledaj koliki im je prihod sa hektara ili koliko krava daje mleka u poređenju sa njihovim ove naše krave su koze po količini mleka.
Kod tog naroda nema sredine ili jesi ili nisi u svim segmentima društva. Ako je biznismen onda je to u potpunosti ako je vernik onda je to u potpunosti. Anštajn je bio biznismen koji je sve koristio za ostvarenje svog cilja. Eto vidiš da ima veze.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]