banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 17:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Postoji li inteligentni život van zemlje
da 91%  91%  [ 48 ]
ne 9%  9%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 53
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jun 2008, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Oko 8 ili 9 predvece.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 12:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 13:08
Pa mislim da nije bilo sjajnijih satelita u prolazu. Prošla su dva Iridium-a ali malo kasnije. A možda je space garbage... :D

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2008, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Novi svjedoci oživjeli priče o NLO-u iz 'Velškog Roswella'
Jedna od najvećih NLO zagonetki u Britaniji opet je, nakon što su se pojavili novi svjedoci, isplivala na površinu – 34 godine od zatvaranja slučaja.
Smatra se da je vlada zataškala slučaj iz 1974 koji se dogodio u sjevernom Walesu, gdje je mnoštvo tamošnjeg stanovništva svjedočilo jakom podrhtavanju tla, čudnim svjetlima na nebu i ljudima iz tajnih službi odjevinim u crno.
Slučaj je prozvan ‘Velškim Roswellom’ po slavnom američkom događaju kada su vlasti navodno pronašle tijela izvanzemaljaca.

Svjedoci tvrde da se izvanzemaljski brod srušio u planini Berwyn a njihova tijela prevezena su u vojnu bazu Porton Down.
Novih dokaza o slučaju nije bilo ni u svibnju kada je Ministarstvo obrane pustilo stotine dokumenata o NLO-ma u javnost.
No nedavno su tvrdnje umirovljenog šumara Gerainta Edwardsa i ostalih svjedoka, opet otvorile slučaj. On je rekao producentima novog dokumentarca o NLO-ima da je leteći tanjur 10 minuta lebdio iznad planina prije nego je odletio nevjerojatnom brzinom.

On je izjavio: ‘To je definitivno bio leteći tanjur. Šteta što nisam imao kameru da ga snimim jer je lebdio tamo najmanje 10 minuta.’
‘Išli smo u grad na pikado kada smo primjetili nešto na nebu te se zaustavili. Nalikovalo je lopti za ragbi a kada je uzletjelo zabljesnulo je poput munje i nestalo.’

Tri tjedna prije, stanovnici sela Llandrillo i Llandderfel, blizu Corwena, osjetili su potres jačine 3,5 stupnja po Richterovoj ljestvici a neobična svjetla na nebu i povećana vojna prisutnost u tjednima nakon potresa podgrijali su spekulacije o tome da se NLO srušio.
Farmer Huw Lloyd (48) koji je u to vrijeme bio tinejdžer rekao je: ‘Što god to bilo, sustavno je zataškivano. Mislim da bi neke stvari o tome ipak trebali znati.’

Vatrogasac Adrian Roberts, kojeg je podrhtavanje tla u siječnju 1974. bacilo sa stolice rekao je producentima: ‘Što su pokušavali sakriti? Vojska se nalazila na tom području a pristup javnosti nije bio dozvoljen. Prošlo je tri mjeseca prije nego je netko od mještana mogao doći u tamo.’
Umirovljeni policajac Elfed Roberts, koji je u vrijeme incidenta sa NLO-om bio šef lokalne policije, vozio je prema Llandrillu poslije potresa kada je vidio misteriozna svjetla.
‘Kako smo vozili, iznenada smo vidjeli to zeleno svjetlo na nebu, koje je nalikovalo na iskre. Dogodilo se iznenadno, totalno neočekivano, drugačije od svega što smo vidjeli prije,’ rekao je.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2008, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Polaris Ursa je napisao:
Prošla su dva Iridium-a ali malo kasnije. :D

Iridiuma?

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 01:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:10
Зар постоје још људи, који знају читати и писати, а да не вјерују у живот ван свемира? :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2008, 00:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2008, 15:55
Hmmm ja vjerujem da postoje vanzemaljci! Ipak... sve su to predpostavke i nerjesene misterije!
Pre 2 godine sam gledao interviju jedne stare novinarke, koja tvrdi da se NLO srusio ( neznam tacno koje godine) u SAD ( nesecam se tacno gdje).
E , sada. Ona tvrdi sa su ameri pronasli jednoga zivoga i jednoga mrtvoga vaznzemaljca.....
Takodje postoje x slucajeva da ljudi tvrde da su videli NLO i da su bili oteti.....
E sada , predpostavka je da se buducnost brzo kod nas razvija ( pre 100 godina nije bilo nicega, VII,VIII,IX v. ..... ) zahvaljujuci tome zivome vaznemaljcu koji i dan danas se cuva negdje u bazi.... , buducnost je od toga dogadjaja napredovala ogromnom brzinom!

Glasine su se pocele siriti, i polako bi poceo izbit nered, niko nebih mogao smiriti ljude, vanzemaljci , ono ovo kod nas.... pa je vlada sakrila lazima, i montirala dosta naucno fantasticnih filmova, tvrdila da su to lazi, pa cak su i ljudi pravili sami od sebe krugove da zataskaju istinu.

Zatim postoji slucaj da je pre mnogo godina nadjena freska ikona, gde je nacrtana raketa ( u to vreme nije bilo ni upaljaca) i krugovi oko glave sto crtaju ( neki smatraju da su to odela )ljudi su ih proglasili bogovima, jer su dosli s neba.. A sto je zanimljivo.... da su dzamije i crkve pravljene sa spicom u obliku rakete prema nebu.... e sada ko ce znati.... kao sto rekoh sve su to velike misterije nerijesene ( bermudski trokut- neki smatraju da je djelo vaznemaljaca, a neki podivljana priroda........ )
Hmmm... da li tvrdnjom o postanku NLO kriza postanak svijeta po bibliji?...... toliko od mene..... 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 06:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

goci master je napisao:
Polaris Ursa je napisao:
Prošla su dva Iridium-a ali malo kasnije. :D

Iridiuma?

Da, ali nisu prodli jedan pored drugog. To su komunikacioni sateliti ako se ne varam.
Prosla su dva asteroida pored Zemlje ali to nikako nisi mogao da vidis golim okom.
Presuda u korist NLO :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Astronaut Apolla 14: Vlasti prikrivaju kontakte s NLO
NLO su uspostavili kontakt sa ljudima u više navrata, ali vlasti kriju istinu već 60 godina, tvrdi šesti čovjek koji je hodao po Mjesecu. Nekadašnji astronaut svemirske letjelice Apollo 14 Edgar Mitchell ističe da je bio svjestan mnogostrukih posjeta NLO-a našoj planeti u toku rada za NASA-u, ali su svi bili zataškani. 77-godišnji astronaut je izjavio da su izvori u ovoj agenciji koji su stupili u kontakt s vanzemaljcima ova bića opisivali kao "male ljude koji nam izgledaju čudno".

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 12:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Sta ima NASA od tog sto (ako) krije informacije?

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2008, 20:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ako kriju nesto mozda je to zbog prevlasti i svjetske dominacije. Nove tehnologije, nove mogucnosti, zarada...... Konkurencija su sve ostale zemlje. To ti je plod kapitalizma :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 11:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2008, 09:35
zamislite kada bi u javnost izasli sa vescu - postovani gledaoci/slusaoci, na nasoj planeti vec vekovima borave vanzemaljci. oni nas tokom niza godina proucavaju, a eto, sada smo odlucili i da vam ih pokazemo.
ne da bi izazvali opstu pometnju, ne mogu ni da zamislim sta bi bilo.

tako da, ovima u vrhu odgovara da to sve drze u tajnosti.
apsurdno bi bilo verovati da smo jedini zivi oblik u celom svemiru.

a to da je tek u 20. veku sve pocelo naglo da se razvija, nije tacno.
u Egiptu je pre n.e. postojala i plasticna hirurgija i mnoge druge neobjasnjive i jako precizne stvari, koje su nepojmljive za to vreme.

the truth is out there ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 11:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

vise od ljubavi je napisao:
zamislite kada bi u javnost izasli sa vescu - postovani gledaoci/slusaoci, na nasoj planeti vec vekovima borave vanzemaljci. oni nas tokom niza godina proucavaju, a eto, sada smo odlucili i da vam ih pokazemo.
ne da bi izazvali opstu pometnju, ne mogu ni da zamislim sta bi bilo.

tako da, ovima u vrhu odgovara da to sve drze u tajnosti.
apsurdno bi bilo verovati da smo jedini zivi oblik u celom svemiru.

a to da je tek u 20. veku sve pocelo naglo da se razvija, nije tacno.
u Egiptu je pre n.e. postojala i plasticna hirurgija i mnoge druge neobjasnjive i jako precizne stvari, koje su nepojmljive za to vreme.

the truth is out there ;)

Vrati se 50 godina unazad i sada.... pa malo vidi razliku..... u egiptu su sigurno imali modenu opremu za plasticnu hirurgiju... :roll: ja govorim VII,VIII,IX,XX V. da nije bila velika razlika nauke.. sve do XXIv. a tada su ljudi i tvrdili da su primjecivali NLO. E sada malo se zapitaj da li je normalno da se desi tolika nagla promjena samo za 50 godina. ( kompjuteri, mobilni telefoni, i mnostvo naprednih stvari- roboti.. itd..)
Navedi mi malo tih precizni stvari sta su to radili? Koristili robove da vuku blok kamena za piramidu.... hmmm.. jako naucno..... a ko zna... mozda su koristili i vozila... ali mi jos nismo saznali :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 11:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ne moras biti sarkastican :P
piramida sama po sebi je cudo.
i sigurna sam da nisu ljudi sami ucestvovali u izgradnji i projektovanju iste.

tacno je da je nauka naglo uznapredovala, posle dugog perioda zatisja.
a zasto je to tako?
zato sto ONI tako zele.
oduvek su tu, samo nas testiraju. glupi smo brate, bez njih ne bismo imali nista. mada, mozda bi i bilo bolje da se nismo razvili, planeta bi mnogo lepse i zdravije izgledala ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 19:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

hmmm....ko zna mozda je sve ovo jedna velika iluzija! Nalazimo se u matrix programu vanzemaljaca..... pa nas uzgajaju ko stoku i kontrolisu......

Hmmm sada treba malo zemljanima oluje da vidimo kako ce se snaci... mvahahahah..... BUM! pritisne vanzemaljac dugme i to se desi.......

Ko zna mozda smo mi proglasili vanzemaljce kao bogove ( kao sto sam naveo) , isus hristos je mozda bio vaznemaljac sa mocima nekima.... a mi smo te moci proglasavali cuda.....
Ali on nije bio malen zelen.. ili ko iz dosije x serije onakav.... nego je izgledao ko mi.. ljudski!
Nikola tesla ( SRBIN) zahvaljujuci njemu imamo elektricnu energiju i imamo mnogo drugih stvari.... on je djelimicno razlog ubrzanog razvitka.... japanci tek su skoro izumili vozila na elektricnu energiju, a kada ikad je to tesla konstruisao u planove svoje ( dok mu nisu novcojedci unistili rad,a da nisu nasa planeta bi definitivno zdravije izgledala ).. A covjek je bio vjernik ( sto je malo koji naucnik)
Ako takav um vjeruje u Boga...... malo se zapitajte.... ko je onda neki fizicar petar peric da objasnjava njegovu logiku!
samo kakve je covijek imao planove...... procitajte teslino tajno oruzije...... ( neki leteci objekti podsjecaju na vanzemlajske iz filmova.) znaci mozda je on bio vaznemaljac.... :P

ko ce znati 1000000000 razliciti tvrdnji...... nama jednostavno ljudima nije dozvoljeno da neke stvari shvatimo.... a mozemo nagadjati do mile volje..... :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 20:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

malo je verovatno da je Tesla bio vanzemaljac, ali je vrlo verovatno da je komunicirao sa njima.
sad se postavlja pitanje - zasto bas on? zasto su se bas njemu obratili?
ko ce razumeti vanzemaljce :lol:

a to da nas uzgajaju ko stoku :roll: paaaaaaa.. vrlo verovatno :lol: :lol: :lol: :D nismo daleko odmakli od neandertalca :cat:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 13:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Kakve sve gluparije neces procitati ovdje, od toga da je Tesla bio vanzemaljac do toga da je komunicirao sa njima i da su vanzemaljci napravili piramide.
Zamisli vanzemaljce sa tehnologijom koja im omogucava da putuju milionima svjetlosnih godina da bi egipcanima pomogli da naprave gradjevine od kamenih blokova.
Nego ima jedna izjava pokojnog Arutra Klarka, ne znam tacno kako glasi, ali ide otprilike ovako:
Ne sumnjivo je da jos negdje postoji zivot, ali budite sigurni da nece proci ni 24 sata da cijeli svijet ne pocne brujati o tome, kada nas vanzemaljci stvarno posjete.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 22:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nemoj izvrcati temu, niko ovde nije tacno nista rekao... vec raspravljamo o mogucnostima!

Da raznjasnimo, i neocekujem od sviju da shvate neke stvari vezano za ovu temu!

Ja bih volio biti ko ti.... grad ili drzava u kojoj zivim da mi bude sve.....
Da se neopterecujem stvarima da li ima zivota u svemiru ili ne....
Jednostavno zivim svoj zivot i sve drugo mi je apsurdno i smijesno!

A to da svjet nije brujo o tome grjesis.... zasto ljudi necitaju stvari na forumu pre davanja komentara! :confused2: :roll:

Ali jebiga takav sam kakvog me je majka rodila :( :P

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 07:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Nisi razumio, upravo zato sto sam procitao, pogledao, vidio, saznao, dajem ovakav komentar.
Ne znam kako si zakljucio da me nista drugo ne interesuje? Upravo pogresno. Smatram da zivot jos negdje mora postojati, u kojem obliku, to je diskutabilno, ali da smo ostvarili kontakt sa vanzemaljcima, to nismo.
Kad ti prestanes citati 'Trece oko', onda mozemo razgovarati :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2008, 09:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

svako veruje u ono u sta zeli verovati ;)
ali - istina je negde tamo :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 07:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Da je meni vidjet' ove 4 legende koje su odgovorile "ne"...

Ili, možda ne...?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]