banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 10:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: zasto ne radi...
PostPoslato: 10 Jul 2008, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
uaaaaa sudija

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 13:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
MuskoBre je napisao:
Gazda je pitao za lokale, koji mogu da rade svaku noc, zasto ne rade? Malo si ti ubrzao, da to odmah okrenes na Milu i SNSD. Oni jesu na prvom mjestu odgovorni zasto ne mogu svi lokali da rade onoliko dugo koliko zele. I ta odluka na prvom mjestu, ima uzrok u buci koj prouzrokuju lokali koji se nalaze u stambenim zgradama, ili su u prizemlju u neposrednim blizinama stambenih zgrada, a imaju ocajnu izolaciju..Nisu to bas najsretnije izdefinisali, jer ima dosta lokala koji su u prizemlju, a nisu u blizini srambenih objekata, pa i dalje ne mogu da rade duze. To je kolateralna steta, koja se mogla lako izbjeci.

Pa ne izdajem im ja dozvole i nisam ja kriv što uopšte odobravaju kafiće u stambenim zgradama. Neka njima ograniče do 2 a ostalima dozvole, može se to sigurno bolje riješiti.

MuskoBre je napisao:
Evo, iz prve ruke, jer imam dosta iskustva sa tim. U Austriji, lokal koji se nalazi u prizemlju, u stambenoj zgradi ili neposrednoj blizini, lokal koji nema izvanrednu zvucnu izolaciju, nema nikakve sanse da dobije radno vrijeme duze od 02:00. Jednostavno, stanari se zale non stop, i gradu se jednostavno ne isplati da non stop ima probleme sa stanarima, policijom, gazdama,itd, subjektivnim misljenjima da li je nesto bucno ili ne..Kvalitetna zvucna izolacija je suludo skupa, i duzan si bez obzira na radno vrijeme da je sprovedes, ako je potrebno. Iz druge ruke, znam da je tako isto i u par drugih evropskih drzava.

Eto vidiš, sve je lijepo riješeno. Nisu svi lokali u zgradama, a na kraju krajeva ne moraju ni puštati glasnu muziku. To je sve u redu ali ne trebaju svi biti kažnjeni.

MuskoBre je napisao:
Nigdje ne mozes ocekivati da svaki lokal moze da radi do kad mu se cefne. To nema nigdje, bar kad se radi o naseljenim mjestima. Nije to samo teror kod nas. Ko zivi iznad nekog posjecenog lokala, zna da nije isto sa i bez.

Uvijek sam obožavao ove genijalce što odmah poznaju situaciju u čitavom svijetu i ko iz topa odgovaraju -Svugdje je to tako. E pa nije baš! Imaš naravno i primjera gdje nema ograničenja rada kafića i to već dugo funkcioniše. A ako već poznaješ situaciju u čitavom svijetu navedi tačne primjere, ovako mislim da samo ofrlje lupetaš.
I zbog genijalaca koji su zabrinuti za mamurne srednjoškolce i to rješavaju tako što im uskraćuju svako mjesto gdje se mogu napiti, sad imamo sitauacije da ko ima u blizini zgrade klupe kao da ima kafić. Jer naravno nemaju klinci gdje otići pa onda lumpuju čitavu noć na klupama a to sve odzvanja među zgradama. Nema puno smisla objašnjavati se usred noći sa čoporom pijanih balavaca, a ne može im se zabraniti da se okupljaju jer te klupe su za to i napravljene. Pa ih još moramo tjerati kad se okupljaju na zgradama, pa studenti iz provincije, ta buduća snaga renesansne tvorevine, prave štetu i smeće na zgradama.
Čestitam gospodo, baš ste riješili problem! Ne znam kako vi, ali ja se ne nadam nikavom rješenju tog problema kao i gomile drugih. Jednostavno to odgovara srednjevjekovnom stanju svijesti i neće se promijeniti.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 13:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
fantomacan je napisao:

Pa ne izdajem im ja dozvole i nisam ja kriv što uopšte odobravaju kafiće u stambenim zgradama. Neka njima ograniče do 2 a ostalima dozvole, može se to sigurno bolje riješiti.

Ja sam i rekao da postoji odredujen broj lokala koji su u prizemljima, a ne smetaju stambenima objektima, i da je ogranicavanje njima, kolateralna steta koja se mogla i morala izbjeci. Ocigledno moj post citas selektivno.

Uvijek sam obožavao ove genijalce što odmah poznaju situaciju u čitavom svijetu i ko iz topa odgovaraju -Svugdje je to tako. E pa nije baš! Imaš naravno i primjera gdje nema ograničenja rada kafića i to već dugo funkcioniše. A ako već poznaješ situaciju u čitavom svijetu navedi tačne primjere, ovako mislim da samo ofrlje lupetaš.
I zbog genijalaca koji su zabrinuti za mamurne srednjoškolce i to rješavaju tako što im uskraćuju svako mjesto gdje se mogu napiti, sad imamo sitauacije da ko ima u blizini zgrade klupe kao da ima kafić. Jer naravno nemaju klinci gdje otići pa onda lumpuju čitavu noć na klupama a to sve odzvanja među zgradama. Nema puno smisla objašnjavati se usred noći sa čoporom pijanih balavaca, a ne može im se zabraniti da se okupljaju jer te klupe su za to i napravljene. Pa ih još moramo tjerati kad se okupljaju na zgradama, pa studenti iz provincije, ta buduća snaga renesansne tvorevine, prave štetu i smeće na zgradama.
Čestitam gospodo, baš ste riješili problem! Ne znam kako vi, ali ja se ne nadam nikavom rješenju tog problema kao i gomile drugih. Jednostavno to odgovara srednjevjekovnom stanju svijesti i neće se promijeniti.

Rekao sam ti vec. Znam iz PRVE RUKE, na licnom primjeru, za situaciju u Austriji. I teoretski, i u praksi, i po zakonskim rjesenjima. Znam iz DRUGE RUKE, dakle u razgovorima sa prijateljima koji imaju lokale po nekim drugim evropskim drzavama, da je situacija ili identicna, ili jako jako slicna. Sta sad hoces, da ti nabrojim za svaku drzavu na svijetu, taksativno, kako je to rijeseno?

Za ostatak normalnih drzava, za koje ne znam iz PRVE ili DRUGE ruke, mogu da budem apsolutno siguran da lokal koji se nalazi u stambenoj zgradi, ili neposrednoj blizini, a nema jako jako dobru zvucnu izolaciju, nema shanse da radi do 3-4 ujutro. Nema shanse. Ljudi su manje vise svugdje isti, i smeta im buka noci kada hoce da spavaju. Ne mozes me ubjediti da u Americi ljudima ne smeta buka nocu, koja smeta nama, ili Austrijancima, itd..

Sve ovo sam ti vec objasnio, ali ti se bas zainatio da citas postove selektivno, ne bi li nasao novi razlog da optuzis svoje nocne more iz Laktase, ili one koji misle da nisu oni bas ZA SVE krivi.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 13:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Eto da ne povjerujes- diskoteke u austriji prase do kad zele (takoreci)... Nerijetko se izadje u 8h ujutru :o
Zatim, kafici... recimo, ovde jedan nas lokal (kafic) u sred grada ima radno vrijeme do 2h.... zatvaraju oko 3h, a oni vijerni gosti izlaze iz njega u 6h - 7h a da policija nijednom nije dosla niti slicno... Dolje policija broji svaku minutu :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
stalle je napisao:
Eto da ne povjerujes- diskoteke u austriji prase do kad zele (takoreci)... Nerijetko se izadje u 8h ujutru :o
Zatim, kafici... recimo, ovde jedan nas lokal (kafic) u sred grada ima radno vrijeme do 2h.... zatvaraju oko 3h, a oni vijerni gosti izlaze iz njega u 6h - 7h a da policija nijednom nije dosla niti slicno... Dolje policija broji svaku minutu :roll:

pa štatš, mora policija kažnjavati bickliste za kacige, i goste u kafani za ispijanje piva, jer na taj način skreće pažnju sa pravih krimosa koje treba da kažnjava : onih u Ministarstvima i Vladi. :D 8)

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 13:32 
Veteran
Veteran

MuskoBre je napisao:

Ja sam i rekao da postoji odredujen broj lokala koji su u prizemljima, a ne smetaju stambenima objektima, i da je ogranicavanje njima, kolateralna steta koja se mogla i morala izbjeci. Ocigledno moj post citas selektivno.
Rekao sam ti vec. Znam iz PRVE RUKE, na licnom primjeru, za situaciju u Austriji. I teoretski, i u praksi, i po zakonskim rjesenjima. Znam iz DRUGE RUKE, dakle u razgovorima sa prijateljima koji imaju lokale po nekim drugim evropskim drzavama, da je situacija ili identicna, ili jako jako slicna. Sta sad hoces, da ti nabrojim za svaku drzavu na svijetu, taksativno, kako je to rijeseno?
Za ostatak normalnih drzava, za koje ne znam iz PRVE ili DRUGE ruke, mogu da budem apsolutno siguran da lokal koji se nalazi u stambenoj zgradi, ili neposrednoj blizini, a nema jako jako dobru zvucnu izolaciju, nema shanse da radi do 3-4 ujutro. Nema shanse. Ljudi su manje vise svugdje isti, i smeta im buka noci kada hoce da spavaju. Ne mozes me ubjediti da u Americi ljudima ne smeta buka nocu, koja smeta nama, ili Austrijancima, itd..

Sve ovo sam ti vec objasnio, ali ti se bas zainatio da citas postove selektivno, ne bi li nasao novi razlog da optuzis svoje nocne more iz Laktase, ili one koji misle da nisu oni bas ZA SVE krivi.

Ti se tu frljaš terminima "to nema nigdje" pa rekoh da navedeš malo preciznije. Austrija nije baš cijeli svijet a ostale evropske države iz druge ruke (baš sve? :lol: :lol: ) i pretpostavke o normalnim državama nisu baš reprezentativan uzorak. Nemam ništa protiv da dozvole za rad ne dobijaju lokali u stambenim zgradama, njima uopšte ne treba davati dozvole za otvaranje kafića. Ali ne trebaju svi ispaštati zbog toga i nisu svi kafići u stambenim zgradama.
Ali genijalci su pametniji i u situaciji kad je 50% nezaposlenih oni uvode represiju i zabranjuju rad kafića. Za ovu situaciju su baš oni odgovorni, oni su to i uveli i sasvim su prava adresa za taj problem, ma šta ti mislio. Kako sam već naveo ne očekujem da se to promijeni, samo želim upozoriti na neke probleme koji se tu otvaraju. Sigurno ima još ljudi da imaju problema zbog ingenioznosti Vijeća staraca i njihovog pomaganja mladima u koje se stalno kunu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 08:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
jadna ste vi omladina kad su vam samo kafici/klubovi na pameti :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
BSE je napisao:

Dobro je ti matori :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 08:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
BSE je napisao:

Dobro je ti matori :lol:

gospo`jo ne se samaramo danas :P

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
BSE je napisao:

potpisujem :wink:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
DELLBOY je napisao:
BSE je napisao:

Jos jedan peMzioner :-?

Sad cu malo izigravati drvenog advokata al' ajd :)

Niko nije rekao da mu se zivot vrti oko kafana ali kad dodjes na godisnji onda bi bilo lijepo da mozes opusteno izaci bez vremenskog ogranicenja. Hvala na razumjevanju 8)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 12:35 
Veteran
Veteran

Uopšte to ograničenje rada nema nikakav valjan razlog. Granica buke koju mogu praviti kafići i ostali objekti postoji i mimo ograničenja rada. Ja ne znam nijedan razlog što to postoji sem Vijeća staraca i srednjeg vijeka u kojem živimo.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 14:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Daboga pomrli svi koji bi da izlaze nedeljom i oni koji misle da je je normalno da kafane u sklopu stamenih zgrada mogu raditi do "sitnih sati" :D Prijateljica je živjela iznad Milenijuma, kad nije bilo nikakvih ograničenja i to na zadnjem spratu. Par puta smo bili kod nje, imaš osjećaj kao da si dole u kafani, najgore su vibracije poda. Mogu misliti kako je onima koji žive odmah iznad kafane!

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 14:24 
Veteran
Veteran

Pa to je opet krivo vijeće staraca i njihovi odsjeci. Zašto uopšte izdaju dozvole kafićima u stambenim zgradama? Sve i da nema muzike i da je samo 10 gostiju to su opet problemi jer sama njihova priča je preglasna. To dovoljno govori o njihovoj sposobnosti rješavanja komunalnih problema.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2008, 12:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
DELLBOY je napisao:
BSE je napisao:

Niko nije rekao da mu se zivot vrti oko kafana ali kad dodjes na godisnji onda bi bilo lijepo da mozes opusteno izaci bez vremenskog ogranicenja. Hvala na razumjevanju 8)

Niko tebi nije zabranio da izlazis :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2008, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
ajkula je napisao:
DELLBOY je napisao:
BSE je napisao:

Pemzioner kad izađe ima gdje da ostane i do pola 5.
A što se tiče godišnjeg, vala, more je provod.... pjevao je nekad Nele

Najbolje da sam u BL kad mi je godišnji.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2008, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa kad su ljudi na raspustu/odmoru logično je da dođu malo da vide porodicu, isn't it?
A što se tiče radnih dana, pa bilo bi lijepo da ima neki pub koji je otvoren tim danima, da se može sjesti i prozboriti koja.... A do kad sad rade kafići? Do ponoći? I gdje poslije? (ovo se odnosi na vikend, ništa mi ne pada na pamet.... :-? )

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2008, 17:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
EiLeen je napisao:
Pa kad su ljudi na raspustu/odmoru logično je da dođu malo da vide porodicu, isn't it?
A što se tiče radnih dana, pa bilo bi lijepo da ima neki pub koji je otvoren tim danima, da se može sjesti i prozboriti koja.... A do kad sad rade kafići? Do ponoći? I gdje poslije? (ovo se odnosi na vikend, ništa mi ne pada na pamet.... :-? )

U park, ionako je ljeto :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 08:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2008, 09:57
,,Menscini,, da bi bilo najbolje da nestane struje na jedno mjesec,dva i da se ne moze nigdje. Tada bi i kafane kao pokojni Mikon izgledala kao sjajan dvo-etazni klub.
Treba praviti zabavu sebi,nije bas uvijek presudan interijer.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 09:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Argumenti da su lokali ograniceni u cijelom svijetu ne stoje. Naravno niko nece davati dozvolu za rad klubovima koji nemaju izolaciju a nalaze se u naseljenoj oblasti. Konkretni primjeri su Hong Kong u kojem se klubovi ne zatvaraju do jutra, isto kao i Peking ili Pnom Penh gdje radno vrijeme nije ograniceno( u Pnom Penhu se klubovi cak nalaze i u stambenim cetvrtima). Takodje, argumenti da ljudi(omladina) treba manje da misli na izlaske je idiotski, jer nismo u komunizmu da mi drzava govori cime treba da se bavim i sta da razmisljam. Moje vrijeme i pare, moj izbor.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]