banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 11:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jun 2008, 11:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
DJ-TC je napisao:

P.S.

Treba napomenuti: lako vam je danas biti "četnik" - šta god da to znači (alkoholisanje i okretanje prasadi na ražnju, navijanje za "maticu", sranje po internetu i medijima koji jedva čekaju da eksponiraju razne seronje i odlasci na razne "demonstracije" kojim se brani ovo ili ono, pokazuje "čije je šta" itd.). To je lako. Štaviše, to je prilično konformno, i svakako stvar "fazona" i vremena u kojem živite.

Znaci, ko okrece klempu, navija za Srbiju, ide na demonstracije zbog Kosova, on je cetnik?

Sine, potrazi pomoc. Profesionalnu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
MuskoBre je napisao:

Znaci, ko okrece klempu, navija za Srbiju, ide na demonstracije zbog Kosova, on je cetnik?

Pogresno MuskoBre...on je Ćetnik a ne Četnik.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
znachi ,potpis za tri posta iznad :cat: plus:

samo onakav moj odgovor jr mogao proizvesti tvoj post @dj tc i ponosan sam sto znam da vam nadjem "zicu".dakle.je li se iko usudi proturijechiti "vasem" misljenju automatski je cetnik.ti si samo jos jedan u nizu...vrati se na prethodnu stranu pa ces znati o kome govorim...
ja nisam cetnik i jedna moja rijech pokriva kvadrat dok tvoj svijet sazdan od lazi i fikcije postaje providan i kroz najmanju rupicu,zato se ne cudim vasoj naivnosti-tesko je ostati skoncentrisan :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 22:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2006, 17:24
urbana_extravaganca je napisao:
Може бити да су се четници борили за очување стапог система,али се ти које ти тако симпатишеш сигурно нису борили за добробит народа.

Na ostale postove: ako niste četnici, onda se nemojte osjećati prozvanim, pripazite sa tim "i danas se bore" pričama i pustite tu kategorizaciju, promašenu, na osnovu koje mi pokušavate odgovoriti "argumentovano".

Istu priču pričaju i sa "druge strane", isfrustrirani klinci koji, eto, "nisu balije", nego se samo "bore za jedinstvenu Bosnu" mašući turskim zastavama.

Dakle, koga ja to simpatišem? To što si ti "vidio" i za koga misliš da "simpatišem" može biti bilo šta, stoga, pusti tu priču.

Провери обим злонамере непријатеља
и његову снагу о кремени брид своје.
— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
DJ-TC je napisao:
Може бити да су се четници борили за очување стапог система,али се ти које ти тако симпатишеш сигурно нису борили за добробит народа.

Na ostale postove: ako niste četnici, onda se nemojte osjećati prozvanim, pripazite sa tim "i danas se bore" pričama i pustite tu kategorizaciju, promašenu, na osnovu koje mi pokušavate odgovoriti "argumentovano".

Dakle, koga ja to simpatišem? To što si ti "vidio" i za koga misliš da "simpatišem" može biti bilo šta, stoga, pusti tu priču.

С обзиром на твоју политичку оријентацију немаш много избора за симпатије тако да...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 22:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
С обзиром на твоју политичку оријентацију немаш много избора за симпатије тако да...

Pa i nije baš tako. Mislim... koja je to moja orijentacija? Koji su to principi u pitanju, znaš li precizno? Hajde, na primjer, reci konkretno koga ja to "simpatišem" i ko su ti "radikalni ljevičari" koje si vidio vani.

Citiraj:

Ne, nego to je glavna aktivnost onih koji se smatraju danas četnicima. Potraži ti pomoć pri čitanju. Uopšte nisam rekao obrnuto.

— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 22:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Pa cuj, neke od glavnih aktivnosti tih koji se smatraju danas cetnicima su i : disanje, spavanje, hodanje...

Tako da..Nemam ja problema sa citanjem, nego ti sa definisanjem nekih pojmova, pokreta i razmisljanja.

Ako vec to radis, onda bi trebalo da budes primjetno odredjeniji, umjesto da nabrajas karakteristike koje se vezu za 90% stanovnista ovog podneblja.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pa i nije baš tako. Mislim... koja je to moja orijentacija? Koji su to principi u pitanju, znaš li precizno? Hajde, na primjer, reci konkretno koga ja to "simpatišem" i ko su ti "radikalni ljevičari" koje si vidio vani.

Па с обзиром да се декларишеш као комуниста можеш да симпатишеш само партизански покрет.Једноставно, не видим коју би другу опцију ти могао да симпатишеш у 2. светском рату.

А имао сам прилику да видим окупљање екстремних левича за 1. мај на западу.
Тешко је наћи речи којима би се та маса(мада је то уствари била једна мала група) описала,јако тешко.Изгубљене душе и ликови без идеја.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 23:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Alo bre, koji vam je? Napisao sam da je to glavna aktivnost onih koji se smatraju četnicima, a ne da su svi koji to rade četnici. Čovječe, opustite se malo i pročitajte smireno napisane rečenice.

Citiraj:
Па с обзиром да се декларишеш као комуниста можеш да симпатишеш само партизански покрет.Једноставно, не видим коју би другу опцију ти могао да симпатишеш у 2. светском рату.

Slobodarski komunista, istina. Sad, da sam bio tamo najvjerovatnije bi se priključio partizanima, ali to ne znači da podržavam KPJ. Ako još malo pustimo maštu da radi, zaključili li bi da bi, ako sam bio poznat po ovakvim stavovima, završio ili kao žrtva tzv. "lijevih skretanja" ili na Golom otoku. To je bila sudbina mnogih tzv. "trockista" i ljudi koji su se svojevremeno borili u Španiji.

Citiraj:
А имао сам прилику да видим окупљање екстремних левича за 1. мај на западу.
Тешко је наћи речи којима би се та маса(мада је то уствари била једна мала група) описала,јако тешко.Изгубљене душе и ликови без идеја.

I dalje veoma neprecizan i suviše sugestivan.

— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Slobodarski komunista, istina. Sad, da sam bio tamo najvjerovatnije bi se priključio partizanima, ali to ne znači da podržavam KPJ. Ako još malo pustimo maštu da radi, zaključili li bi da bi, ako sam bio poznat po ovakvim stavovima, završio ili kao žrtva tzv. "lijevih skretanja" ili na Golom otoku. To je bila sudbina mnogih tzv. "trockista" i ljudi koji su se svojevremeno borili u Španiji.

Ето као што си и сам написао био би због својих идеја жртва оних за које си се борио нпр.
То је још један доказ да комунизам не може да функционише,а то је уствари чињеница која је непобитна и ми сад можемо да дискутујемо о комунизму три дана али ова чињеница остаје да стоји.

Citiraj:
I dalje veoma neprecizan i suviše sugestivan.

Рекох ти да је то тешко описиво.
Ако ти то нешто значи већи део тих тзв. "екстремних левичара" је изгледао слично као ови на слици:

Slika

И сад ја треба да верујем да ће такви да донесу просперитет у свет.Мислим стварно...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 23:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ето као што си и сам написао био би због својих идеја жртва оних за које си се борио нпр. То је још један доказ да комунизам не може да функционише,а то је уствари чињеница која је непобитна и ми сад можемо да дискутујемо о комунизму три дана али ова чињеница остаје да стоји.

Ne, to samo dokazuje da jedna partija, neopozivo na vlasti, nije "komunizam". To isto tako ne dokazuje "nemogućnost komunizma", nego samo govori o istorijskom kontekstu (u ovom slučaju o Jugoslaviji).

Рекох ти да је то тешко описиво.
Ако ти то нешто значи већи део тих тзв. "екстремних левичара" је изгледао слично као ови на слици: ... И сад ја треба да верујем да ће такви да донесу просперитет у свет.Мислим стварно...

Ijao. Ne, ne, to je strašno. :lol: Hajde recimo da se slažem, a onda ti meni vjeruj da to nije kičma revolucionarnog pokreta, nego samo njegov mali dio [ako se uopšte može opravdati kao njegov dio: obično ne može], koga je najlakše zapaziti iz ... khm ... očiglednih razloga. :lol: Naravno, to ne znači da smatram kako je subkultura "šljam", ali je ona, bez obzira na svoju glasnost i upadljivost (koja me lično veoma nervira), van socijalnog konteksta i bez mogućnosti da promijeni društvo, i često jalova i kontraproduktivna.

— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ne, to samo dokazuje da jedna partija, neopozivo na vlasti, nije "komunizam". To isto tako ne dokazuje "nemogućnost komunizma", nego samo govori o istorijskom kontekstu (u ovom slučaju o Jugoslaviji).

Па наведи ми молим те само један пример(било коју земљу) где је комунизам(или бар оно што су ревулурионари представљали као комунизам) донео мир,добро и благостање?

Citiraj:
Hajde recimo da se slažem, a onda ti meni vjeruj da to nije kičma revolucionarnog pokreta, nego samo njegov mali dio

Да ли је мало део или није у то неих залазио али већина је изгледала управ овако(додуше они за говорницом су изгледали пристојно).Е сад би ја или неко други требао да поверујем да ће ови шарени дебили да се боре за боље сутра или да нпр. стањем са истима раме уз раме. :lol:

Нажалост одосмо у тотални офф па не би било згорег ову дискусију пребацити у ону дискусију о Марксу,јер јој овде није место.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Vidim da se potegla saradnja sa okupatorom, pa je zanimljivo dodati i ovo:

Немачки војник Аугуст Хелер са партизанкама и партизанима Љубићког партизанског одреда (околина Чачка), у време сарадње комуниста и нациста 1941. године.
Slika

Партизански команданти и немачки официри половином марта 1943. године.
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2008, 12:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Као што су Швабе послале возом папир за штампање "Борбе" у Ужицу.

После рата је УДБА уклонила све који су знали ту чињеницу.

Једино се извукао један жељезничар, који се није примио на причу да ће бити награђен, него је слагао да тај дан није био на послу.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2008, 22:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
Dosta daprocitate knjigu "Ratni dnevnik Vrhovne komande Vermahta", i sve ce Vam biti jano...

Dva uzaludna pokreta otpora
Četnička i partizanska borba ubrzo se, međutim, pretvorila u krvavi srpski građanski rat

Po prvi put našim čitaocima postaće dostupan ovaj prvorazredni istorijski dokumenat. Na srpski su prevedene mnoge zanimljive knjige koje se bave problematikom Drugog svetskog rata. To se, pre svega, odnosi na američke i britanske autore. Te knjige su doprinele da stvorimo objektivniju sliku o nedavnoj prošlosti. Ono što, međutim, upada u oči, jeste nedostatak nemačke izvorne istorijske građe, a ona je - veoma važna.

Ovu činjenicu prvi je primetio Ivan Avakumović. U predgovoru svoje knjige "Mihailović prema nemačkim dokumentima (London, 1969), kaže: "Nemački dokumenti su važni i zbog toga, što današnji režim u Jugoslaviji već četvrt veka pokušava, da svede Mihailovića i njegove ljude na nemačke koloboratere". (Predlažem da se knjiga Avakumovića što pre objavi u Srbiji). Sada je godina 2003.

Ko su izdajnici

Pa ipak, Avakumovićeva tvrdnja iz davne 1969. godine i danas ima svoju težinu. Tito i njegov režim pokušali su da izjednače fašistički, zločinački režim Ante Pavelića u NDH - sa oslobodilačkim pokretom Draže Mihailovića u srpskim zemljama, koji je do godine bio službeno priznat od strane Saveznika i koji su u njegovom štabu (Amerikanci čak do godine 1944) imali svoje vojne misije.

Najzanimljivije pitanje ovde glasi: Šta, stvarno, o tome kažu nemački dokumenti? Odgovor, razume se, nalazimo u najvažnijem nemačkom istorijskom dokumentu, u "Ratnom dnevniku Vrhovne komande nemačke armije" ("Krigstagebuch des oberkommandos der Wehmacht"). Od 1945. pa do nedavno, dakle, skoro pola veka, učili smo u Titovim školskim udžbenicima, da su ustaše i četnici "narodni neprijatelji" i "izdajnici".

Nemački izvori, međutim govore sasvim nešto drugo, da su se, naime, ustaše i Nemci borili protiv četnika, da su četnici bili priznati od Saveznika kao antifašistički pokret otpora, da su četnici prvi započeli borbu protiv okupatora i to već početkom maja 1941, dok su partizani započeli svoje aktivnosti tek u septembru, dakle, četiri meseca kasnije nego Draža Mihailović, da su glavni pokret otpora na prostoru Jugoslavije činili četnici i partizani, i tako redom.

U četničkom pokretu otpora učestvovali su gotovo isključivo Srbi, a u partizanskom ogromnu većinu boraca do 1943 činili su takođe Srbi. Dakle, vreme je da, na osnovu nemačkih izvora, dođemo do jedino pravog zaključka: sa ponosom, pred svetom, možemo da kažemo, da su Srbi u porobljenoj Evropi vodili jednu od najzapaženijih uloga u antifašističkom otporu.

Strašne odmazde

Na našu nesreću dva srpska pokreta otpora, četnički i partizanski, pretvorili su se veoma brzo u srpski građanski rat, koji je odneo stotine hiljada srpskih života. Jednim slovom, danas, sa ove istorijske udaljenosti, možemo prilično jasno da sagledamo, koliko su apsurdne bile naše podele na četnike i partizane, kada je, evo, odgovor pružen jasno od samog neprijatelja, gde na više mesta, na primer, stoji. "danas smo streljali" toliko i toliko "četnika i pa rtizana", dakle, Srba. Tu stoji i to, da je sam Hitler izjavio da se četnici moraju "bez milosti uništavati".

Ovde ima dosta reči o "pregovorima" četnika i Italijana, ali i Nemaca. Ali, iz toga se nikako ne može da izvuče zaključak da je to bila "kolaboracija", jer to i sami nemački izvori negiraju. Četnici su razgovarali sa okupacionim snagama, pre svega, da spašavaju srpske živote, civile, taoce, ili su molili italijanske i nemačke vojne vlasti da intervenišu kod Pavelića, da se prestane sa masovnim ubijanjem srpskog stanovništva u NDH.

Titovi partizani takođe su vodili pregovore sa Nemcima, a po sadržaju oni bi se pre mogli da okvalifikuju kao "kolaboracija", nego što su to ikada uradili četnici Draže Mihailovića. Na kraju, videli smo da su i "neutralni" Švajcarci i Šveđani "pregovarali" sa Nemcima i, recimo, dozvolili im, da preko njihovog teritorija, prevoze vojni materijal i nemačke vojne snage, pa ipak, posle 1945, nikome nije palo na pamet da ih proglasi za "kolaboratere".

Svi Srbi banditi!

A srpski narod, koji je imao čak dva pokreta otpora, sada treba da vodi jalovo raspravu oko toga, da li su ovi ili oni ipak bili "kvislinzi". U isto vreme, na terenu, Nemci, kako vidimo iz "Dnevnika VKV", svakodnevno ubijaju "bandite", dakle, i četnike i komuniste, odnosno - Srbe.

U nemačkoj istoriografiji taj izvor zove se skraćeno: "Ratni dnevnik OKV", na srpski, dakle, "Ratni dnevnik VKV". Reč je, dakle, o strogo poverljivom dokumentu, koji je sačuvan i posle kapitulacije Nemačke godine 1945. U njemu je pohranjena precizna hronika, koja nam govori o vojnoj situaciji nemačke između 1940. i 1945. godine. Na skoro sedam hiljada strana "Dnevnik" nam, - preciznim i trezvenim jezikom, bez ideoloških primesa i ulepšavanja, iz dana u dan, daleko od svake propagande i retuširanja, - govori o tome, kako je nemački vojni vrh video Evropu u tom razdoblju.

"Dnevnik VKV" dopunjen je mnogim važnim istorijskim prilozima, kao što su Hitlerova uputstva. Izdavač je prof. dr Persi Ernst Šram, koji je bio "šef" vođenja "Dnevnika VKV" i to u vremenu od 1943. do 1945. godine. Pored Šrama, i drugi saradnici u izdavanju ovog dela bili su i sami neposrednici učesnici u Drugom svetskom ratu i zauzimali su najviša mesta u Vrhovnoj komandi Vermahta.

Sve nam to garantuje najveći mogući stepen autentičnosti, odnosno, da ovaj "Dnevnik" predstavlja "najvažniji nemački izvor u proučavanju istorije Drugog svetskog rata", kako su jednoglasno naglasili recenzenti ovog dela. "Dnevnik VKV" objavljen je godine 1982, u Minhenu, u osam knjiga. Odgovoran za vođenje "Dnevnika" do godine 1943. bio je Helmut Grjner. On je umro 1958. Ova dvojica najviše su zaslužni, da je "Dnevnik" objavljen.

Hitler potpisuje plan "barbarosa"
Šifra za napad na SSSR. Bojao se nacionalne Rusije

I Grajner i Šram su vodili "Dnevnik VKV" i na koncu rata pošlo im je za rukom, da taj dokumenat sačuvaju. Godine 1939. "Dnevnik" se još nije vodio. Nešto manje materijala postoji za godinu 1942. dok je "izgubljen" samo onaj "Dnevnik VKV" u razdoblju od aprila do maja 1943. za koji se pouzdano zna, da je pao u ruke Amerikancima. nešto je izgubljeno i u vremenu od marta i aprila 1945. U "Dnevnik" ulaze i stenografski zabeleženi razgovori kod Hitlera, poznatiji kao "Firet-Lagebeschprehung".

Samo za 1942. godinu te sveske imale su oko dve stotine hiljada strana. Sačuvano je svega osam stotina strana. Što je izgubljeno, nadomešteno je iz drugih izvora, tako da je na takva "prazna mesta" umetnut "Dnevnik" general-pukovnika Franc Haldera, za koga svi vojni stručnjaci tvrde, da je veoma pouzan hroničar svoga vremena. On je bio i šef generalštaba nemačke kopnene vojske.

U vezi nemačke politike i vojnih operacija na Balkanu najpouzdaniji je izveštaj Hillgrubera, te knjiga Ladislava Horz i Martina Broszat: "Der kroatische Ustascha Staat 1941 - 1945", Stuttgart, 1964.

Preveo sam i one delove "Dnevnika" koji govore o najvažnijim događajima i na drugim ratištima, koji su, razume se, bili od velikog značaja i za srpski narod. Reč je, pre svega, o istočnom frontu. Zanimljivo, da nemački izvori ne govore toliko o "Sovjetima", nego uglavnom o "Rusima".

Tako, 22. jun 1941. kažu, da je napadnut ne Sovjetski Savez, već Rusija. Ili, ne govore o "sovjetskim zarobljenim vojnicima", nego o "ruskim", i tako redom. Nije potrebno ni posebno napominjati da je najveći deo "Dnevnika VKV" posvećen Istočnom frontu, odnosno borbi sa ruskim vojnicima.

Za našu javnost ovaj "Dnevnik" jeste važan, jer će moći da čita, necenzurisano, šta je "najvažniji nemački dokumenat" stvarno mislio o Srbima, o četnicima, o partizanima, i tako redom. Kao što i naslov feljtona sugeriše iz tih skoro sedam hiljada strana "Dnevnika", ja sam nastojao da pronađem sva ona mesta, koja se, na ovaj ili onaj način, odnose na Srbe i njegove interese.

Pri tome, razume se, nisam se ograničio samo na Nedićevu Srbiju, nego sam gledao na celokupan etnički srpski prostor, nastojeći tako, da se pruži što potpunija slika položaja srpskog naroda u Drugom svetskom ratu, kako su ga, razume se, videli nemci. Ovde je, dakle, reč, o Srbima "Ratnom dnevniku Vrhovne komande Vermahta"; Minhen, 1982, 6800 strana; priredio za štampanje, predgovor napisao i preveo sa nemačkog na srpski: Nikola Živković.

"Ratni dnevnik Vrhovne komande Vermahta". 1. avgust 1940 - 31. decembar 1941. u dve knjige; priredio za štampu i objasnio: Hans-Adolf Jacobsen ("Kriegstagebuch des oberkommandos der Wehmacht; zusammengestellt und erlautert von Hans-Adolf Jacobsen), str. 1600.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2008, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

На данашњи дан комунисти су стрељали ђенерала Михаиловића и његове сараднике.
На жалост ни до данас гроб овог српског хероја није нађен а држава је јако мало урадила по том питању.
Ипак, СРБИЈА НЕ ЗАБОРАВЉА!
ЧИЧА СЛАВА ТИ!

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2008, 14:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
е DJ-TC, пошто си ти потегнуо питање сарадње са окупатором, и први си ставио слике, што не коментаришеш ове слике што је поставио Timotic?

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2008, 19:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jul 2008, 22:12
Nemacki ratni plakat u Srbiji (Na plakatu lijevo je slika Milosa Obilica u viteskom oklopu i na velikom konju a ispod njega na desnoj strani Draza Mihajlovic u engleskoj uniformi na nekoj maloj ragi koja sere)

Srbi!

”Kosovski junak” Draza i radio London u poslednje vreme mnogo govore o kosovskom duhu, pozivajuci vas na drugo Kosovo.

Medjutim, kad treba suprotstati*, boriti se i kosovski poginuti, kao sto su to cinili vasi pretci* na Kosovu, onda ”junak sa Ravne Gore” napusta drugove i bojiste i kao Vuk Brankovic bezi!

Ne treba se dakle cuditi sto su takvom ”kosovskom junaku” svi oni koje je on zaveo prevario i razocarao spevali pesmu:

”Ode Draza, ode laza…”

Srbi!

Moze li se kosovskim herojem nazvati takav ”junak”? Ima li u njemu iole duha Milos Obilica? Ko pronadje u kosovkim samozvanim junacima, Drzi i Londoncima, kosovski duh?

Junaci sa Kosova su se borili i ginuli za krst casni i slobodu zlatnu, za spas i velicinu Srbije, za spas citave Evrope. Njihov poraz nije bio samo poraz Srbije, vec poraz citave Evrope, poraz koji je doneo 500 godina mracnog robovanja Nekrstu. Srbija se ipak podigla zahvaljujuci junackom pozertvovanju svojih sinova.

Danas Evropa i Srbija opet stoje pred sudbonosnom odlukom jednog novog Kosova. Ovaj rat nije nista drugo do nego dzinovska kosovska bitka, borba protiv antikrista. Sloboda ili ropstvo, biti ili ne biti Srbije i Evrope, celokupna zapadna evropska kultura i civilizacija zavise od ishoda ove dzinovske borbe svetova. Pobeda neprijatelja u Evropi znacila bi vecito ropstvo.

Srbi!

U ovoj borbi Draza Mihajlovic, kao nesvesno orudje u rukama neprijatelja Evrope, ne igra ulogu junaka sa Kosova, ulogu Milosa Obilica, vec ulogu Vuka Brankovica i ostalih kosovskih izdajnika, koji su svojim izdajstvom prouzrokovali teski poraz Srbije i Evrope.

Sa kakvim pravom se on uopste naziva junakom, kad on junake i njihov duh, smisao njihove borbe i junastva, kao placenik izdaje neprijatelju?

Do tog saznanja su dosli, putem svog urodjenog instikta, svi cestiti Srbi:

”Ode Draza, ode laza …”

Zbog toga bezi Draza Mihajlovic ”junak sa Kosova” ne samo pred vojnicima i novim borcima Evrope, vec bezi od straha pred osvetom svojih saradnika koje je zaveo i prevario. Bezi najzad i od svog rodjenog naroda kojeg je podlo izdao njegovim vekovnim neprijateljima.

RadovanB ;-)

PS *Po mojij ocjeni ovo je pisao neki folksdojcer pa sam egzaktno prepisao tekst sa gramatickim greskama

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2008, 19:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Duffman je napisao:
е DJ-TC, пошто си ти потегнуо питање сарадње са окупатором, и први си ставио слике, што не коментаришеш ове слике што је поставио Timotic?

Slika nekog Njemca sa bolničarima i slika oficira kako nešto pričaju?

Da, užas. Martovski dogovori nisu ništa u poređenju sa ovim kompromitujućim slikama. :lol:

— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2008, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
DJ-TC je napisao:
Slika nekog Njemca sa bolničarima i slika oficira kako nešto pričaju?

Tako je. Ako nista, uvijek mozes banalizovati.

Citiraj:
Da, užas. Martovski dogovori nisu ništa u poređenju sa ovim kompromitujućim slikama. :lol:

Na sta mislis? Mart 1941?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]