banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 23:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jun 2008, 11:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
caesar je napisao:
Frieda je napisao:
Meni si popravio modem danas... ali kad se konektujem prvi put kad tek upalim računar, prijavljuje mi neku grešku: kao, već postoji IP adresa na netu.. tako nešto, ne mogu tačno da se sjetim.
Šta to znači?
Inače, zbog modema sam bila bez interneta od četvrtka i pošteno sam se nanervirala jer mi je neophodan..

Elta je ok što se tiče rješavanja problema, ali ne odgovaraju mi nikad kad postavim pitanje na sajtu. Još uvijek mi nije upisana prva uplata, i još mi nije stigao račun za ovaj mjesec. Zar ne treba da se plati prije nego što počne novi mjesec? Ne da mi se da ih zovem svaki čas..

PPPoE access konecentrator ti nikako nije mogao dodijeliti adresu koja je vec dodijeljena nekom korisniku. Vjerovatno je u pitanju adresa na samoj mreznoj kartici koja je nebitna. Ako nije problem sljedeci put kad ti se pojavi ta greska pogledaj da li ti prijavljuje problem na mreznoj kartici ili dobijas tu poruku od PPP virtualnog interfejsa, pa javi.

PPPoE na kablovskom? Hm..Sta je reci? Billing? Ili sto vise korisnika sa sto manje resursa? Ili nesto trece?

Ako se dobro sjecam PPPoE ne ide bez dodatnog softvera na klijentskoj strani?

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
:lol: :lol: :lol: :lol: tipično za blwifi ... dragi blic ...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
MuskoBre je napisao:
PPPoE na kablovskom? Hm..Sta je reci? Billing? Ili sto vise korisnika sa sto manje resursa? Ili nesto trece?

PPPoE radi bez dodatnih programa i ne vidim nista lose u upotrebi istoga...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 12:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
mangia je napisao:
MuskoBre je napisao:

PPPoE zahtijeva PPPoE klijenta, moguce je da XP radi po defaultu, zaboravio sam.

Meni je prvo pao na pamet CHAP, sumnjam da bi PPPoE bio prvi izbor da nema potrebe za billingom, vjerovatno preko RADIUS-a.

Btw, obzirom da PPPoE "lezi" na PPP-u i bridgingu, jako je ranjiv u slucaju DOS-a. Sumnjam da jedna ELTA moze sebi da priusti zastitu od DOS-a, koja ionako funkcionise na principu "koliko para, toliko muzike", i abnormalno je skupa.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Pojavi se u desnom uglu taskbar-a žuti trougao i piše: there is an IP conflict with another system on the network. Zvala sam Eltu i rekli su mi da promijenim jedan broj u IP-u i ja sam to uradila.. Eto.. :)

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 20:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Feb 2004, 23:37
Super. Drago mi je da si rijesila problem. Kao sto rekoh to nije uticalo na tvoju konekciju.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
@frida, sad čuvaj da ti ko ne ukrade ip :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2008, 08:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
MuskoBre je napisao:
mangia je napisao:
MuskoBre je napisao:

PPPoE zahtijeva PPPoE klijenta, moguce je da XP radi po defaultu, zaboravio sam.

Meni je prvo pao na pamet CHAP, sumnjam da bi PPPoE bio prvi izbor da nema potrebe za billingom, vjerovatno preko RADIUS-a.

Btw, obzirom da PPPoE "lezi" na PPP-u i bridgingu, jako je ranjiv u slucaju DOS-a. Sumnjam da jedna ELTA moze sebi da priusti zastitu od DOS-a, koja ionako funkcionise na principu "koliko para, toliko muzike", i abnormalno je skupa.

Billing sistem koji Elta koristi ima i drugih modula za prikupljanje informacija o protoku pojedinacnog korisnika, ne samo preko PPPoE konekcije i RADIUS AAA servera. Autorizacija korisnika preko PPPoE sistema je bila izbor zbog jednostavnosti podesavanja i brzog pustanja u rad velikog broja korisnika. Uostalom, 90% provajdera u BiH koriste PPPoE za autorizaciju korisnika, ukljucujuci i Blic, Teol, HT Mostar i BH Telekom.
U vecini slucajeva kad se koristi dijeljena infrastruktura ("WADSL", HFC, 802.11 wireless,...) PPPoE predstavlja solidan izbor.

Iako je HFC mreza u sustini bridge, sigurnosni mehanizmi implementirani nisu samo na nivou PPP protokola, sto u dobroj mjeri smanjuje ranjivost u slucaju 'Man in the Middle' napada. Na DOS napade spolja sve mreze su ranjive, nezavisno od protokola odabranog za povezivanje pojedinacnih korisnika.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2008, 17:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Citiraj:
Problem sa sajtom je u tome sto se jos nisu neke stvari preslozile kako treba (DNS-ovi, mail server te lokacije istih).

Na tome se radi i do sredine iduce sedmice ce sve biti daleko urednije... Sto se tice dizajna, tu ne bih ulazio posto nisam ni luk jel o ni luk mirisao. :)

Vise detalja oko ovih servisa, mozete ocekivati u toku naredne sedmice...

Sta bi sa sajtom? Jos uvek nema nikakvih promena..

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2008, 07:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
E, da pitam ove iz Elte.. Naplaćuje li se stvarno ovaj dug ako ne platiš račun u roku od osam dana? Meni kad dođe račun, rok za plaćanje je već prošao.. Da li se ikada naplaćuje kašnjenje sa plaćanjem?

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2008, 10:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jun 2008, 22:22
Ja znam da moj prijatelj nije placao cabel net(dok je jos blic bio) mjesec dana i da su mu iskljucili :lol: Koliko znam na godinu dana i sada ga je opet uveo.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2008, 17:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
valjda nece iskljuciti ja uvijek cekam platu pa platim a to je nekih 10 dana od prijema racuna
a beze je jedino sto placas unaprijed jun nije ni prosao a ja ga moram platiti

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2008, 08:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
princo je napisao:
valjda nece iskljuciti ja uvijek cekam platu pa platim a to je nekih 10 dana od prijema racuna
a beze je jedino sto placas unaprijed jun nije ni prosao a ja ga moram platiti

i ja sam se iznenadio za ovo unaprijed plaćanje
eh kada nisam odmah pročitao ugovor, nego udri po torrentima
a šta očekivati drugo od preduzeća za prenos zvuka, slike ILI ostalih informacija :)
meni su došli u par dana računi za dva mjeseca
ali zanimljiva im je ta rečenica
plaćanje se vrši unaprijed za tekući mjesec
i kako sam krajem maja dobio priključak
mogli su mi odmah poslije 15 minuta doći i isključiti internet
znam ja da ne bi oni to uradili :)
ali po ugovoru koji smo potpisali to su mogli uraditi
jer trebali smo platiti three days before day after tomorow :)
ili po našem dođi juče da platiš :)
da sam to znao ne bih mogao spavati noćima :)

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2008, 11:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
i kod mene je pocelo - there is an IP conflict with another system on the network - zuti stit al samo ga ugasim na x i nema problema i nikakvih smetnji
juce u toku dana 2x izbacio upozorenje

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2008, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Postavis neku drugu IP adresu na mreznoj kartici tipa 192.168.100.xxx, 1 < xxx < 255, preporucujem da pocnes od veceg broja, to se meni u pocetku desavalo pa sam lupio neki IP tipa 192.168.100.212 i sad sve radi... u svakom slucaju i kad iskoci upozorenje nema nikakvih posljedica ;)

PS. Da li treba da me zabrinjava cinjenica da ni jedna od 2 moje uplate nije zavedena na stranici za kontrolu potrosnje? :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2008, 20:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
Clan sam Blic-cable.net vec 3godine....posto nece se pojeftiniti paket.Zovem eltu i dosli su da mi napravi elta-cable.net. Ne mogu vjerovati da su kukali toliko da ja umrijem od smijeha. Kazu oni kako su iz Blica pametni ljudi da su uspjeli da mi pravi cable.net sa preslabom signalom.I na kraju sam jos Blic cable.net....

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2008, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Neznam sto se zalite na to unaprijed placanje, i na blw se placa mjesec unaprijed... Jucer sam narucio da mi dodju, sad da vidim koliko ce im trebati...

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2008, 23:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Francuz je napisao:
Clan sam Blic-cable.net vec 3godine....posto nece se pojeftiniti paket.Zovem eltu i dosli su da mi napravi elta-cable.net. Ne mogu vjerovati da su kukali toliko da ja umrijem od smijeha. Kazu oni kako su iz Blica pametni ljudi da su uspjeli da mi pravi cable.net sa preslabom signalom.I na kraju sam jos Blic cable.net....

A oni su ti moćni majstori koji nemaju način da poprave kvalitet signala kod tebe...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2008, 15:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2003, 18:24
Slucajno naidjoh na ovaj thread... Da rijesimo tu misteriju IP address konflikata -- PPPoE se zasniva na Ethernet frame-ovima, tako da na Ethernet interfejsu preko koga ide PPPoE, uopste ne treba biti konfigurisan TCP/IP, tj. jednostavno receno ne treba da ima dodijeljenu IP adresu. Drugim rijecima, uklonite "kvacice" pored svih protokola na "This connection uses the following items" tab-u Properties-a mrezne kartica koja je spojena sa modemom, i to je to (podrazumijeva se da je ta mrezna kartica spojena direktno sa cable modemom). Da ne ulazimo sada u to zasto se zapravo desava to sto se desava, ovo je samo "simptomatsko lijecenje"... ;)

Inace, pohvale uslugama koje Elta-in krajnji korisnik dobija, 'Net stvarno radi odlicno! Slika

Edit: typos fixed

Poslednji put menjao dsimic dana 21 Jun 2008, 15:41, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2008, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Pa dje si simke bivsi kralju URC-a i dzabnog neta u gradu banjaluci :) Kad god tebe vidim sjetim se urca i zablista mi suza radosnica u krajicku oka :D

Sad natrag na temu:
Citiraj:
PPPoE se zasniva na Ethernet frame-ovima, tako da na Ethernet interfejsu preko koga ide PPPoE, uopste ne treba biti podignut TCP/IP

Tcp/ip su namjestili momci koji su dosli da instalisu modem tako da se nisam usudio da diram ista u podesavanju konekcije osim onoga sto su mi oni rekli a to je da ako se pojavi IP konflikt jednostavno lupim drugu adresu i gotovo, mada sam primjetio kad sam instalisao RASPPPoE da, to sto ti kazes, uopste nije omogucen TCP/IP za vezu mrezna - modem... a sve radi savrseno :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]