Digresija je napisao:
Bio ja u pretproslu subotu, nacugao se i k'o fol isplesao... Nista posebno, ne vuce me da sto prije odem ponovo...
Kad sam krenuo kuci, izlazim ja s parkinga, jos u prvoj brzini, a odmah u onoj ulicici 20-ak metara od Mistyque-a murija "sacekusu" napravila.
-"Dobro vece, imamo AKCIJU - Vasu vozacku i saobracajnu molim"
-"Evo izvolite"
-"Jeste li pili ista?
-"Jesam"
-"Hocete da duvate?"
-"Necu..." (sa veselim osmjehom na licu)
-"Kako necete? Ako duvate, mozete dobiti kaznu od 100 do 300 KM, zavisno koliko naduvate..."
-"Ama necu da duvam..."
-"Molim Vas da izadjete i da sjedete u nasa kola da Vam kolega uzme podatke i ..."
- (izlazim ja, zapinjem za trotoar, umaloh se ne prosuh pred njima...sjedam pored kolege njegovog, koji ceka zrtve u autu)
-"Dobro vece... kazete da ste pili, a necete da duvate..."
-"Dobro vece! Cugnuo sam malkice, al' sve je pod kontrolom"
-"E ovako cemo - 100 KM bez duvanja ili do 300 KM sa duvanjem?"
-"Eeee 'iljadu!" (rekoh i poceh da se smijem - sjetio se nekog vica od tog dana, u kojem je kljucna rijec "'iljadu")
-"Dakle, da pisem 100 KM, morate da uplatite u roku 8 dana..." (i poceo on da ispunjava neki formular)
- (ja vadim novcanik) "A je l' se mozemo drugacije dogovoriti?"
- (on gasi svijetlo i ko fol pita) "Kako?"
- (ja spustim 20 KM na taj formular i priupitah) "Evo valjda je dovoljno..."
- "Naravno, naravno ... izvolite Vase dokumente i sretan put, polako samo, ima jos policije u gradu - imamo AKCIJU!"
Naravoucenije - parkirajte se poslije te ulicice, da ne budete i vi dio te AKCIJE
Nisam nikad bila u tom klubu,ali sam cest gostu kafani pored i drotovi redovno iskacu iza drveca u toj ulici,i danju i nocu,tako da se parkirajte sto dalje od te ulice ili ne idite autom