banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Apr 2008, 19:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2004, 01:04
imao sam problema sa racunarom pa nisam mogao na internet da postavim koje pitanje i procitam odgovore!
Ne vjerujem da kopa po dvoristu zbog toga sto je ne setam ili da zeli da se igra,posto je kopala i poslije vesesatnog igranja i setanja poslije toga.
A sto se tice trajanja menstruacije nisam siguran koliko joj traje posto bas ne mogu to da upratim.
Evo bas prije, od prilike 2 sedmice je opet dobila i jos joj po malo ide,sad ne znam je li to problem ili da se ne brinem puno oko toga?

Ali imam jos veci problem i trebao bih pomoc sto prije.
Znam da je sada vrijeme linjanja i da dlaka treba malo vise da opata, ali kod moje kujece previse opada, pocinju se pojavljivati rupe na krznu i vidi se koza.
Da li je neko imao ovakav problem posto sam se bas zabrinuo.
Ispocetka sam mislio da je normalno sto dlaka malo vise opada, ali kada sam veceras primjetio da se pocinju pojavljivati rupe...,
moram je sutra voditi do veterinara, ali me zanima i vase misljenje i iskustva.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 19:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Jos nesto sto sam zaboravio!
Prije sam je hranio sa Pedigre juior hranom (naravno ne stalno kada bih skupio para da joj kupim),pa mi je veterinar rekao da ta hrana ne valja i da kupujem Darling hranu,
pa sada pocinjem sumnjati da dlaka mozda ne opada od ove nove hrane???

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 21:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Meowth je napisao:
Jos nesto sto sam zaboravio!
Prije sam je hranio sa Pedigre juior hranom (naravno ne stalno kada bih skupio para da joj kupim),pa mi je veterinar rekao da ta hrana ne valja i da kupujem Darling hranu,
pa sada pocinjem sumnjati da dlaka mozda ne opada od ove nove hrane???

e ja sam imala taj problem
nemoj davati tu hranu Darling,ona ne valja
ja sam svojoj kujici jednom kupila tu hranu,davala joj,i odjednom joj se isto to desilo,otpadala je dlaka,vidjela se koža
i onda sam izbacila tu hranu,i sad je sve ok....
samo joj nemoj davati tu hranu,i vidjećeš kako će joj narasti dlaka :D :D

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 22:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Znaci ipak jeste zbog Darling-a. :(
Jesi li joj davala neke vitamine ili nesto da se dlaka malo povrati?
Koju hranu bi joj sada davao, posto veterinar kaze da Pedigre i nije dobar - doduse rekao je i za Darling da je dobar pa sta se desilo :mad: ?
Bas mi je zao,vidim da je to poprilicno svrbi stalno se ceska, pokusao sam to malo iscetkati, ali bojim se oćeliću je skroz!
Daj mi jos koji savjet! Trebam li joj iscetkati sada tu dlaku sto opada (koliko sam primjetio u pitanju je poddlaka,a dlaka ostaje)!
Izvini ako sam te zatrpao hrpom pitanja!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 22:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Otisao bih sutra i do veterinara,ali imam osjecaj da ce me samo zavlaciti da bi uzeo sto vise para.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 10:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Meowth je napisao:
Znaci ipak jeste zbog Darling-a. :(
Jesi li joj davala neke vitamine ili nesto da se dlaka malo povrati?
Koju hranu bi joj sada davao, posto veterinar kaze da Pedigre i nije dobar - doduse rekao je i za Darling da je dobar pa sta se desilo :mad: ?
Bas mi je zao,vidim da je to poprilicno svrbi stalno se ceska, pokusao sam to malo iscetkati, ali bojim se oćeliću je skroz!
Daj mi jos koji savjet! Trebam li joj iscetkati sada tu dlaku sto opada (koliko sam primjetio u pitanju je poddlaka,a dlaka ostaje)!
Izvini ako sam te zatrpao hrpom pitanja!

Znaš kako,ja mislim da nema baš neke potrebe da je vodiš kod veterinara,jer je slučaj isti kao i kod mene,ali ako ti baš hoćeš da je odvedeš da budeš 100 % siguran,ok....
ja sam joj samo izbacila tu hranu,više joj je ne dajem,nisam joj davala tu hranu nikako,nisam je ni iščetkavala,ma ništa to će se sve samo srediti,narašće joj brzo nova dlaka,sve će biti kao i prije,to ti je kao osip....
nisam joj davala nikakve vitamine,samo mi je vet.rekao da izbacim tu hranu,što sam ja i uradila..
ja sam svojoj uzimala tu pedigre hranu i ne znam da je loša,mada mnogi pričaju da jeste,stvarno ne znam...
pošto moj pas i nije nešto za suhu hranu,ja joj uglavnom kuham nešto...a ponekad znam uzeti-mada rijetko onu hranu u konzervi(pedigre,chapy)ono nije mi loše...
a možeš kupovati meso pa joj mješati sa nekom hranom...
slobodno ti pitaj šta god hoćeš,rado ću ti odgovoriti... :D :D

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 14:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Problem je sto sam joj taj glupi Darling davao dugo, bar 4 puta po 3kg. Bas me iznervirala glupa hrana!
Ipak najkvalitetnije je kuhati hranu!

Super,kad si vec voljna da te mrcvarim sa pitanji - da pocnem :D !

Citao sam da je neko od vas spominjao kako psu daje zumanjce za dlaku i maslinovo ulje,ja svojoj kujici to prije nisam davao i kada sam to procitao zajedno sa hranom sam joj dao zumanjce (sreca sto nisam stavio i maslinovo ulje)i od tada sam joj zeznuo stolicu, ne znam cime bih joj to popravio, cuo sam da je riza dobra, jesi li imala ovakvih problema?

I jos nesto. Da li ti se desavalo ili bilo kome drugom da vam pas bez razloga zacvili poprilicno glasno i to vise puta u danu i da to traje par dana.
Cini mi se da je kod moje samojedice to proslo (ili mozda nisam primjecivao), ne znam sta joj je jedino sto sam pomislio je da je ziga stomak (mozda je to povezano zato sto je u tom periodu dobila)... Uglavnom nisam siguran pa me zanima.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 15:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Meowth je napisao:
Problem je sto sam joj taj glupi Darling davao dugo, bar 4 puta po 3kg. Bas me iznervirala glupa hrana!
Ipak najkvalitetnije je kuhati hranu!

Super,kad si vec voljna da te mrcvarim sa pitanji - da pocnem :D !

Citao sam da je neko od vas spominjao kako psu daje zumanjce za dlaku i maslinovo ulje,ja svojoj kujici to prije nisam davao i kada sam to procitao zajedno sa hranom sam joj dao zumanjce (sreca sto
nisam stavio i maslinovo ulje)i od tada sam joj zeznuo stolicu, ne znam cime bih joj to popravio, cuo sam da je riza dobra, jesi li imala ovakvih problema?

I jos nesto. Da li ti se desavalo ili bilo kome drugom da vam pas bez razloga zacvili poprilicno glasno i to vise puta u danu i da to traje par dana.
Cini mi se da je kod moje samojedice to proslo (ili mozda nisam primjecivao), ne znam sta joj je jedino sto sam pomislio je da je ziga stomak (mozda je to povezano zato sto je u tom periodu dobila)... Uglavnom nisam siguran pa me zanima.

uhh :D
ja sam svojoj dala malo te hrane i odmah se pojavilo...
a jesi u kratkom vremenu dao psu toliko hrane,il joj daješ duže vrijeme??

ja svome psu dajem najčešće skuhano jaje(i dlaka ne da se sjaji),nekad joj znam dati i onako živo jaje,ali ne valja to davati za svaki slučaj.maslinovo ulje joj nisam nikad davala...
a ako ima problema sa stolicom možeš joj dati riže,ili tako neke hrane da se popravi,mislim i mom se psu to dešavalo,skuham joj neke hrane i gotovo...mislim to nije ništa strašno,pa to se i ljudima dešava :D :D ....

Ma i mom se psu to dešavalo,pogotovo kada je u tjeranju,a i sada zna ponekad da zacvili....pa jesi li primjetio nekakvo drukčije ponašanje...?

A od kada si primjetio da je počela da cvili??
I samo mi reci kada si joj počeo davati tu hranu,a kada joj se to pojavilo na koži??
ako sam nešto zabooravila,reci :D :D

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 16:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Krenuo sam joj davati krajem februara. Primjetio sam da se pojavilo prije 2-3 sedmice blago opadanje dlake na prednjim nogama al' nisam kontao da je nesto strasno, onda se pojavila rupica na zadnjoj nozi to sam mislio da je sastrugala ulazeci u kucicu, pa sam joj prepravio kucicu i onda prije neki dan kada sam je cetkao imao sam sta i vidjeti rupa na ledjima ,sva pod-dlaka se kida-uzas.
A po vecem dijelu stomaka se isto dlaka skinula, prvo sam mislio da je normalno zbog grudi, a sad i zato sumnjam!

Naravno nisam joj samo to davao ponekad riza sa malo jogurta ili mlijeka,makarone sa kuhanim mesom ne znam sta jos tacno posto se jadna mama obicno oko toga muci i kuha joj.A Darling sam joj davao obicno ujutro,a ponekad i navece, kada ponestane navedenog.

Kupljena je jos jedna vreca Darlinga, ali nema sanse da joj to smece vise dajem - kao da je radio-aktivno kada dlaku uspije unistiti.

A sto se tice kuhanog jajeta jel joj samo zumanjak dajes, a bjelanjak bacis (cuo sam da valjda bjelanja ne valja za pse)???
I koliko cesto joj dajes i u kojim kolicinam?
Danas sam cuo i da je usjeckani bjeli luk dobar za dlaku?

Zahvaljujem na predhodnim odgovorima,evo i Barbara (samojedica) ti zahvaljuje?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 09:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
bijeli luk je dobar protiv krpelja.. ali nisam joj jos davala

moja nije imala problema sa stolicom od zumanjceta.. ali jeste od mlijeka, zato mlijeko no no vishe

ja hranu kupujem na trznici na kilu.. mijesana sa rizom i to joj odgovara.. i bo'me je napredna za samojeda svojih godina tj, mjeseci...

meowth.. mozes li mi reci kojih dimenzija je barbarina kucica?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 12:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Meowth je napisao:
Krenuo sam joj davati krajem februara. Primjetio sam da se pojavilo prije 2-3 sedmice blago opadanje dlake na prednjim nogama al' nisam kontao da je nesto strasno, onda se pojavila rupica na zadnjoj nozi to sam mislio da je sastrugala ulazeci u kucicu, pa sam joj prepravio kucicu i onda prije neki dan kada sam je cetkao imao sam sta i vidjeti rupa na ledjima ,sva pod-dlaka se kida-uzas.
A po vecem dijelu stomaka se isto dlaka skinula, prvo sam mislio da je normalno zbog grudi, a sad i zato sumnjam!

Naravno nisam joj samo to davao ponekad riza sa malo jogurta ili mlijeka,makarone sa kuhanim mesom ne znam sta jos tacno posto se jadna mama obicno oko toga muci i kuha joj.A Darling sam joj davao obicno ujutro,a ponekad i navece, kada ponestane navedenog.

Kupljena je jos jedna vreca Darlinga, ali nema sanse da joj to smece vise dajem - kao da je radio-aktivno kada dlaku uspije unistiti.

A sto se tice kuhanog jajeta jel joj samo zumanjak dajes, a bjelanjak bacis (cuo sam da valjda bjelanja ne valja za pse)???
I koliko cesto joj dajes i u kojim kolicinam?
Danas sam cuo i da je usjeckani bjeli luk dobar za dlaku?

Zahvaljujem na predhodnim odgovorima,evo i Barbara (samojedica) ti zahvaljuje?

Nisam mogla prije da odgovorim evo me sad ću :D

Što se tiče jajeta,ja njoj dajem čitavo i nikako nije imala problema,a čula sam i ja da ne valja baš bjelanjak,ali ja dajem..
E sad koliko često,pa iskreno ne znam,zavisi nekad u sedmici znam joj dati 2-3 jajeta,nekad ne dobije uopšte...
to ti ona sjedne s mojom mamom i njih dve opletu u duetu :D :D

Pa valja bjeli luk,al aj ga daj svom psu :D ,mislim luk ima dosta jak miris,jedino ga skroz sitno sitno isjeckati,pa pomješati sa nekom hranoom.
ja to nisam davala svom psu..
(vidi za jaje,ako joj daš cjelo,jel joj ok stolica,ako nije,onda joj nemoj više davati bjelanjak..)
pozz barbaru :D :D

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2008, 11:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Meowth je napisao:
Otisao bih sutra i do veterinara,ali imam osjecaj da ce me samo zavlaciti da bi uzeo sto vise para.

Meowth kako je ćukica,nema te na netu,pa kontam da nešto nije bilo...
jel joj bolje dlaka....??

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 01:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ispade cim sam dobio odgovore ne javljam se vise. Pritisnuli me ispiti pa se nisam stigao javiti - Izvinjavam se :D

Sto se tice Barbarice odveo sam je veterinaru u subotu da vidim sta ce on reci (onom preko puta parka Mladen Stojanovic)
usput zanima me da nisu mozda drugi veterinari jeftiniji posto mi je pregled bas naplatio?
Pregledao je i kaze da se to linja (ovo mi je prvo proljece sa njom pa nisam znao da se Smojedi toliko linjaju) koza je u redu nema upale.Primjetio da su joj po nogama dlake vise opale, dao je neke vitamine pa kada potrosi da je dovedem na pregled. Kaze da to nije od Darlinga i da je to dobra hrana (kao da je zastupnik Darlinga pa ga stalno hvali),
al' svejedno joj to necu vise davati - bolje da ne rizikujem. Rekao mi da je trebam vise cesljati - svaki dan. Uzgajivac od kojeg sam je kupio rekao da je cesljam 1-2 sedmicno, a veterinar kaze da treba svaki dan :-?

Evo u cemi je problem - prije nego sto sam nabavio Barbaru, prijateljica je imal samojeda i cesljala ga svaki dan i imao je uzasno kratku dlaku, izgledao je kao da ga je sisala (drzala ga je u stanu.mozda je zbog toga njezin samojed imao kratku dlaku i nije dobro napredovao-ali ne vjerujem da je zbog toga). Zbog toga se bojim cesljati je cesto da joj ne bih pokidao dlaku.

Citiraj:

Izvini nisam je stigao izmjeriti, sutra cu i cim izmjerim javljam!

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 09:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Meowth je napisao:
Ispade cim sam dobio odgovore ne javljam se vise. Pritisnuli me ispiti pa se nisam stigao javiti - Izvinjavam se :D

Sto se tice Barbarice odveo sam je veterinaru u subotu da vidim sta ce on reci (onom preko puta parka Mladen Stojanovic)
usput zanima me da nisu mozda drugi veterinari jeftiniji posto mi je pregled bas naplatio?
Pregledao je i kaze da se to linja (ovo mi je prvo proljece sa njom pa nisam znao da se Smojedi toliko linjaju) koza je u redu nema upale.Primjetio da su joj po nogama dlake vise opale, dao je neke vitamine pa kada potrosi da je dovedem na pregled. Kaze da to nije od Darlinga i da je to dobra hrana (kao da je zastupnik Darlinga pa ga stalno hvali),
al' svejedno joj to necu vise davati - bolje da ne rizikujem. Rekao mi da je trebam vise cesljati - svaki dan. Uzgajivac od kojeg sam je kupio rekao da je cesljam 1-2 sedmicno, a veterinar kaze da treba
svaki dan :-?

Evo u cemi je problem - prije nego sto sam nabavio Barbaru, prijateljica je imal samojeda i cesljala ga svaki dan i imao je uzasno kratku dlaku, izgledao je kao da ga je sisala (drzala ga je u stanu.mozda je zbog toga njezin samojed imao kratku dlaku i nije dobro napredovao-ali ne vjerujem da je zbog toga). Zbog toga se bojim cesljati je cesto da joj ne bih pokidao dlaku.

Citiraj:

Izvini nisam je stigao izmjeriti, sutra cu i cim izmjerim javljam!

Pa dobro linja se,ja sad ne znam da toliko opada dlaka kad se pas linja,stvarno nisam nikad čula,ali ok....
A mome psu je to sve bilo od te hrane,ah mislim,možda nekome odgovara a nekome ne...
A nek si ti nju odveo kod veterinara,što je sigurno sigurno je..
Bolje da ti sad to kaže neko ko ima samojeda,ja samo znam da njima treba dobro četkanje,ali koliko često n bih znala reći...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 14:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ja sad lunu ceshljam svaki put poslije setnje, zbog krpelja, moram da se ne bi ponovilo :(.. to je znaci svaki dan... a kad je bila zima cesljala sam je mozda svaki drugi ili treci dan, ali tad je jos bila mala mala.. nije imala ovako veliku dlaku kao sad

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 20:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Citiraj:

Evo izmjerio sam kucicu duzina 110,sirina 70,visina 60! Ali ja sam napravio malo drugaciju kucicu,stavio sam joj unutra pregradu,pa kada pada kisa ne moze od te pregrade upadati kroz ulaz. Malo mi je teze objasti ovako, rado bih postavio crtez ali ne znam kako se slike stavljaju (pa ako hoces neka mi neko objasni kako da stavim crtez ili mi posalji u privatnoj poruci svoj e-mail pa da ti posaljem crtez)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 13:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Najlakse ti je preko http://www.postimage.org/ , samo je hostujes tu (izaberes sliku sa svog kompa i pritisnes upload),i kad ti otvori novu stranicu sa linkovima kopiras prvi ponudjeni link.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 13:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 13:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zahvaljujem
Eto da i ja postavim sliku svoje samojedice (naravno blatnjavu od silnog kopanja rupa po dvoristu)!

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 14:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slika

pozdrav od lune hehe

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]