Meowth je napisao:
Krenuo sam joj davati krajem februara. Primjetio sam da se pojavilo prije 2-3 sedmice blago opadanje dlake na prednjim nogama al' nisam kontao da je nesto strasno, onda se pojavila rupica na zadnjoj nozi to sam mislio da je sastrugala ulazeci u kucicu, pa sam joj prepravio kucicu i onda prije neki dan kada sam je cetkao imao sam sta i vidjeti rupa na ledjima ,sva pod-dlaka se kida-uzas.
A po vecem dijelu stomaka se isto dlaka skinula, prvo sam mislio da je normalno zbog grudi, a sad i zato sumnjam!
Naravno nisam joj samo to davao ponekad riza sa malo jogurta ili mlijeka,makarone sa kuhanim mesom ne znam sta jos tacno posto se jadna mama obicno oko toga muci i kuha joj.A Darling sam joj davao obicno ujutro,a ponekad i navece, kada ponestane navedenog.
Kupljena je jos jedna vreca Darlinga, ali nema sanse da joj to smece vise dajem - kao da je radio-aktivno kada dlaku uspije unistiti.
A sto se tice kuhanog jajeta jel joj samo zumanjak dajes, a bjelanjak bacis (cuo sam da valjda bjelanja ne valja za pse)???
I koliko cesto joj dajes i u kojim kolicinam?
Danas sam cuo i da je usjeckani bjeli luk dobar za dlaku?
Zahvaljujem na predhodnim odgovorima,evo i Barbara (samojedica) ti zahvaljuje?
Nisam mogla prije da odgovorim evo me sad ću
Što se tiče jajeta,ja njoj dajem čitavo i nikako nije imala problema,a čula sam i ja da ne valja baš bjelanjak,ali ja dajem..
E sad koliko često,pa iskreno ne znam,zavisi nekad u sedmici znam joj dati 2-3 jajeta,nekad ne dobije uopšte...
to ti ona sjedne s mojom mamom i njih dve opletu u duetu
Pa valja bjeli luk,al aj ga daj svom psu

,mislim luk ima dosta jak miris,jedino ga skroz sitno sitno isjeckati,pa pomješati sa nekom hranoom.
ja to nisam davala svom psu..
(vidi za jaje,ako joj daš cjelo,jel joj ok stolica,ako nije,onda joj nemoj više davati bjelanjak..)
pozz barbaru