banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Feb 2008, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
marqueemoon je napisao:
pa ne znam.. mozda ipak nisu buve... raste joj nova dlaka, pa se mozda zato ceska :-?

ne češkaju se psi samo zbog buva.. počešeš li se ti nekad, a da pri tom nemaš buve ? :) može čak i kad su nervozni, ili hoće da se igraju, i onda se krenu češati itd.. ako ima frontline, nisu buve sigurno.. može se i sušiti koža od grijanja u stanu itd, malo ga poprskaj onom prskalicom za cvijeće, to ja radim svom psu, on obožava :D kad su buve prisutne, ti njih možeš vidjeti kako gmižu po dlaci, kao uši u dječjoj kosi.. moj je pas jednom to zaradio igrajući se s lutalicama, jedva sma ih se rješila, morala sam ko deratizer s maskom i rukavicama :lol: da ne bi i meni prešlo :oops: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2008, 12:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
eve me opet... :D

gdje da kupim pelene, uloske, gacice ili kako god da se to zove za cuku kad ima krvarenje? zateklo me nespremnu, koji mjesec je poranilo :oops:

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2008, 12:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Mar 2003, 10:03
marqueemoon mislim da imaju Veterinarska ambulanta "SLAVEN" tel. 316-217 i mozda "PET EXLUZIVE CENTAR" tel. 370-926.
pozzz

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2008, 21:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

hvala, snasle smo se :D

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 01:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2004, 01:04
Jedno pitanjce u vezi cesljanja samojeda!
Zanima me koje sve cetke i cetkice koristite prilikom sredjivanja dlake kod vaseg samojeda???
I sta radite kada mu se dlaka na nekim djelovima tjela poprilicno zamrsi (napravi se grudvica),to se kod moje kujice desi ispod sapica i iza uha, cuo sam da ima cetka pomocu koje se to odsjece ili sta vec uradi, pa me zanima kakve sve cetke trebam imati i zasta koja sluzi.
Ja zasada koristim samo cesagiju (mislim da se tako zove,ona sa malim savijenim iglicama) i jos jednu obicnu cetku, ali mislim da mi treba jos po koja za kvalitetnije cesljanje!?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meowth je napisao:
Jedno pitanjce u vezi cesljanja samojeda!
Zanima me koje sve cetke i cetkice koristite prilikom sredjivanja dlake kod vaseg samojeda???
I sta radite kada mu se dlaka na nekim djelovima tjela poprilicno zamrsi (napravi se grudvica),to se kod moje kujice desi ispod sapica i iza uha, cuo sam da ima cetka pomocu koje se to odsjece ili sta vec uradi, pa me zanima kakve sve cetke trebam imati i zasta koja sluzi.
Ja zasada koristim samo cesagiju (mislim da se tako zove,ona sa malim savijenim iglicama) i jos jednu obicnu cetku, ali mislim da mi treba jos po koja za kvalitetnije cesljanje!?

ja imam labradora i tu sa malim metalnim iglicama, meni je ta najbolja. jedino što još koristim je mali GUSTI češalj kojim ga češljam pred kupanje (dosta je važno iščešljati ga pred kupanje). e sad , samojed ima dužu dlaku, pa tebi možda treba još nešto.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 12:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ja koristim metalne cesljeve... sa jedne strane su gusto rasporedjene iglice, sa druge malo rjedje, ok je.. a za zamrsenu dlaku sam uzela trimer (u novom shopu kod parka mladen stojanovic).. on ima rjedje iglice i kupi zamrsenu staru dlaku bez cupanja

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 13:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Mar 2008, 09:05
Istina Samojed je jako lijep pas, ali licno mislim da nije pogodan za nase krajeve, pogotovo ljeti...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 18:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

marqueemoon je napisao:
ja koristim metalne cesljeve... sa jedne strane su gusto rasporedjene iglice, sa druge malo rjedje, ok je.. a za zamrsenu dlaku sam uzela trimer (u novom shopu kod parka mladen stojanovic).. on ima rjedje iglice i kupi zamrsenu staru dlaku bez cupanja

Predpostavljam da mislis na Pet Shop "Ergo-Best".Djelili su na izlozbi njegove letke.Bas cu otici sutra vidjeti sta imaju.
Da se ne sjecas koliko si platila trimer i tu cetku sto ima iglice sa obe strane?
Ja sam bio u Pet Shop-u blizu Trznice,tamo su mi pokazali da imaju neku cetku izgleda kao grabljice,a ivice su joj ostre kosta 10KM, jel to taj trimer

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 18:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Opet ja! :D
Koliko znam Samojed ima pod-dlaku i dlaku, jel postoje odredjeni cesljevi sa kojima se ceslja dlaka i odredjeni za pod-dlaku?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 20:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

istim cesljem cesljam i dlaku i poddlaku... samo pazi kako cesljas, od repa prema glavi!... nisam sigurna gdje sam kupila, ali mozda u tropicu... a taj trimer je kostao oko 10ak maraka, nisam sigurna... da...slicno grabljicama:) pitaj u shopu za trimer, onaj momak mi ga je i preporucio... :cat:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 00:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zahvaljujem!
Idem sutra ranom zorom da kupim trimer (samo da ne dodjem prerano pa da ne bude zatvoreno :) ) da se rijesim ruznih grudvica.
Usput, jesi li vodila svoju samojedicu na izlozbu?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 08:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

shop radi od 9
nisam je vodila na izlozbu .. tad je imala prvo tjeranje... samo cu je ejdnom odvesti, cisto zbog ocjene.. a i krpelj ju je sredio, bila je malo bolesna :(

koliko je tvoj samojed star?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 17:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

2 aprila imala godinu dana!
Ja sam je isto cisto zbog ocjena mislio odvesti na izlozbu,ali zakasnio sam sa prijavom :( !
Pa tako da cu je voditi u Teslic 25.05.
Jel zna iko kako rijesiti problem kada pas kopa rupe po dvoristu, to mi poprilicno smeta (a pogotovo mom starom)?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 19:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

hahahah i moja obozava da kopa... raskopala pola dvorista... morali smo je zavezati, pa je pustimo samo ponekad, jer pojede i raskopa sve zivo.. iz saksija iskopala zemlju ccc

koliko dugo tvojoj samojedici traje menstruacija?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meowth je napisao:
2 aprila imala godinu dana!
Ja sam je isto cisto zbog ocjena mislio odvesti na izlozbu,ali zakasnio sam sa prijavom :( !
Pa tako da cu je voditi u Teslic 25.05.
Jel zna iko kako rijesiti problem kada pas kopa rupe po dvoristu, to mi poprilicno smeta (a pogotovo mom starom)?

Moraš smisliti neku foru da je kazniš kad to uradi . Recimo "fuj ne to, sram te bilo, itd".. ako je još mlada ( pas do 1 godine, pa čak i 2), onda je to izraz dječije igre i nestašluka. Ako to uradi kad je odrastao, onda je to izraz nekog protesta, recimo živčan je, hoće u šetnju, ima stomačne tegobe ili ga nešto boli, ili je ljut što ga nisi izveo itd. Tako je kod mog psa. Ne zna pričati, ali zna raskopati cvijeće i porušiti saksije i time želi nešto da mi kaže. Sad ti provali šta je kod tvog psa. :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 02:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ako je to vas izbor, onda pogledajte.
http://www.nox-poli.hr/

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 17:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

vidim da je moja samojedica u srodstvu sa tim NOX-POLI ARTEMIS.. prelijepi su :love5:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 09:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Mar 2008, 20:07
e,a ja sam u stanu,troiposobnom,i troje nas je u kuci..Da li je samojed za stan...>?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 09:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pazi.. kad je mali i kad rastu zubici grize sve zivo... noga od stola je skoro pa stradala... pa cak i kablovi od lampe, srecom nije bila ustekana u struju

linjaju se mnogo, pa se spremi na puuuno dlaka... moja bude vani citav dan u dvoristu, u kuci prespava i opet puno dlaka...

ako ces ga cesto izvoditi na trcanje tj ako ce pas vise vremena provoditi vani nego u stanu, onda je i stan ok, sve zavisi od tebe.... samojed je pes nemirnog duha i steta bi bilo ograniciti ga!

sretno! pozdrav!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]