Zijanmamma je napisao:
Bas jucer gledam na tv-u, crvene vjeverice izumiru.. tj. u V. Britaniji i Italiji su gotovo izumrle zbog dolaska sivih (americkih) vjeverica.. meni su to prelijepe zivotinje, samo nisam nikako zato da se drze u kuci.. ipak je to divlja zivotinja.. jako su njezne, cak od obicne prehlade mogu umrijeti.. malo teze, koje zahtijevaju operativne zahvate, ne prezive, jer ne podnose narkozu..
totalno sam protiv drzanja tih divnih zivotinjica u kuci i ne mogu da shvatim kako to razmisljate..
Misljenja su razlicita, a okusu se ne raspravlja.
Znam par ljudi koji imaju vjevericu za kucnog ljubimca i oni kazu da je to nesto najvrijednije u njihovom zivotu.
Toliko se razmaze i pripitome da je to cudo jedno.
Vole da spavaju u krilu i da se maze.
Procitala sam toliko prica o njima, a bile su mi jako drage i prije nego sam znala da se mogu imati kao kucni ljubimci.
Danas gotovo sve zivotinje mogu biti kucni ljubimci.
Pogledajte sta sve ljudi imaju; Iguane i ostale vrste gustera, zmije, majmune, kornjace, stakore, mini svinje, cileanske vjeverice-degue, kanadske vjeverice...pa da ne nabrajam vise.
I onda, kako netko moze reci da ne razumije kako se moze i pomisliti da se jedna vjeverica ili bilo koja zivotinja drzi za kucnog ljubimca?
Ja recimo nisam ljubitelj stakora, al ok, tko voli nek izvoli.
I ja ga razumijem.