banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 19:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Mar 2008, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Opet lažeš. gde sam to rekla da me hranio isključivo otac ? Laž. hranili su me i otac i majka podjednako. ako hoćeš iskreno, u mom slučaju, majka i više nego otac, ali ne bih sada u detalje. :wink: Mani se bajki, opet ti kažem. I sagledaj svijet realno. :-? O kakvom okruženju ti pričaš? Naravno da u moj svijet muškarac grebator može da pristupi samo jednom. dvaput je već previše :) :D . A što se tiče donora, snadbjevača, nabavljača, obezbjeđivača - to se meni još nije desilo.. a nisam baš tako mlada :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 00:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Prvo Izvinjenje Leoni
moj prvi komentar je bio upucen njoj ali si se ti javila pa sam mislio da je ona

Drugo zenska glavo ti ne znas sta pises

evo da ti citiram tebe :-?
Citiraj:
To je apsolutna laž, pošto sam dosad sve sama sebi obezbedila, od hrane do jela, stana i sve ostalog što ti nabroja. Što se tiče muškaraca u mom slučaju, hteli su se samo ogrebati i uzeti od mene i da ja njih hranim, a nikako da oni meni obezbjeđujui sve navedeno. Baš fina bajka, nema šta.

Jedini muškarac koji je mene hranio je moj tata. ( do moje 21. godine, a ta se završila poodavno

pa onda ja

Citiraj:
Ali mi je drago sto si svijesno ili ne svijesno i sama potvrdila ono sto sam rekao jer kazes da te hranio otac.
Vijerujem da jest.
Ali nisi rekla da te hranila majka, nego otac, znaci i kod tebe briga za hranjenje dijece je pripadala ocu a ne majci.

pa onda ti

Citiraj:
Opet lažeš. gde sam to rekla da me hranio isključivo otac ? Laž. hranili su me i otac i majka podjednako. ako hoćeš iskreno, u mom slučaju, majka i više nego otac, ali ne bih sada u detalje. Mani se bajki, opet ti kažem. I sagledaj svijet realno. O kakvom okruženju ti pričaš? Naravno da u moj svijet muškarac grebator može da pristupi samo jednom. dvaput je već previše . A što se tiče donora, snadbjevača, nabavljača, obezbjeđivača - to se meni još nije desilo.. a nisam baš tako mlada

Haj sad se vrati gore pa procitaj gdje sam ja napisao da te hranio "iskljucivo otac". Nemoj mi molim te reci da to negdje pise gore u mojim odgovorima. Nadjimi te dvije rijeci jednu do druge koje je napisao "oficir s ruzom" = " iskljucivo otac"

U svom prvom odgovoru pricas u mnozini o muskarcima ( to te nisam htio javno pitati)

Citiraj:
...Što se tiče muškaraca u mom slučaju...

To sto su te oni iskoristavali na neke nacine to raspravi prvo sama s sobom, niko ne ulazi u tvoj zivot ukoliko ga ne pozoves...a sto ga nisi bolje upoznala ...pa i to raspravi samam s sobom..

Citiraj:
Naravno da u moj svijet muškarac grebator može da pristupi samo jednom. dvaput je već previše . A što se tiče donora, snadbjevača, nabavljača, obezbjeđivača - to se meni još nije desilo.. a nisam baš tako mlada

Na osnovu gore prilozenog ne bih bas rekao da je muskaraca bilo malo niti da je grebatora muskaraca bilo malo,
A ako mislis da si mudrija od njih "grebatora" sto ih pustas na prvom mijestu da te "ogrebu"...ali ipak su oni mudriji od tebe pa se ne vracaju dvaput...jer znaju da nikad grom ne udara dva puta u isto mijesto...dovoljno su svijesni.

Ali tvoje rijeci
Citiraj:
dvaput je već previše
mozda IPAK govore da grom IPAK moze da udari dva puta u isto mijesto ali to bi za tebe bilo samo previse ali ne i ne moguce...

Nisam ni tvrdio nigdje da si
Citiraj:
baš tako mlada
.

Citiraj:
Što se tiče muškaraca u mom slučaju
...."muskaraca u tvom slucaju" te je odalo da nisam ni pomislio da si mlada...

Biser

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 02:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti si bolestan. Idi liječi se. Odbijam svaki dalji "dijalog" s tobom.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 12:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Бенезир Буто је доказ какав је положј жене у исламу, а и силни хареми кроз историју мухамедових следбеника

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Zao mi je sto je ispalo tako da generalizujem, nisam imala namjeru da tako ispadne.
Samo sam pitala kako to da ljudi koji citaju Svetu knjigu mogu je toliko preokrenuti i pogresno (zlo)upotrebiti. Ovde se odnosilo na Kuran posto je tema o zenama u Islamu. A sigurno da u svakim religijama ima zloupotrebe, to ne porice niko.
Citajuci ovu temu, imam prizor pred ocima koji sam nedavno vidjela, covjek turcin ide iz prodavnice sa familijom, zena i dijete od oko 7 god. idu iza njega par metara, zena nosi 4 pune vrece stvari, dijete jadno isto, veca kesa od njega, a on ide ispred sa rukama u dzepovima. Znam da su jako religiozni, vidjala sam ga par puta u parku da cita Kuran, cak je jednom i klanjao na autobuskoj stanici. Ovo ne izmisljam ovo je ziva istina.
Al dobro, ima nas svugdje svakakvih.
A nasilnici i alkoholicari (uopste) koji tuku svoje zene, oni su tema za sebe.

"fili" fino rece
Citiraj:
Znaci po mom misljenu vise je pitanje tradicije nego religije.A za one koji su stvarno religiozni i postuju svoju religiju nije bitno koju postuju i svoje zene. Ovo je barem moje misljenje kroz susrete sa drugim kulturama i religijama.

Jos samo da dodam, ako se necistim srcem pristupa necem svetome, onda ono ima suprotno djelovanje od onog sto bi trebalo da ima. Kada zle savjesti pristupamo onome sto je cisto, onda i ono sto je cisto i sveto postaje nam necisto.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 05:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ha.

na jednom jestu kaže "prava žena i muškaraca po islamu su jednaka". A malo kasnije ide ovo "muškarcu je po islamu dozvoljeno 4 istovremena braka. " a da li je i ženi isto dozvoljeno? Znači, izjave koje jedna drugu negiraju.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 07:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Ne znam za tebe, ali ja ne bih nikako mogla biti sa 4 muskarca istovremeno. Da li je u zenskoj prirodi da, recimo, sexualno zadovolji sva 4 muza? Djeluje li ti to normalno?
Sto se muskaraca tice, ta objava da muskarac moze (ali nije obaveza) imati 4 zene, je samo u slucaju da: - prva zena daje pristanak na to; u stanju je da zadovolji materijalno i duhovno sve 4 podjednako ( ili 3 ili 2); i dozvoljavalo se nekada kada je muska populacija bila opadajuca (ratovi) a mnoge zene su ostajale same bez hrane, kuce, djece vagon. Tada je muslimanima bilo dozvoljeno da ozene takve zene da djeca i one same ne bi umirali od gladi ili bili proganjani od manijaka.
Nadam se da razumijes, ako ne pitaj.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 11:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Ne znam za tebe, ali ja ne bih nikako mogla biti sa 4 muskarca istovremeno. Da li je u zenskoj prirodi da, recimo, sexualno zadovolji sva 4 muza? Djeluje li ti to normalno?
Sto se muskaraca tice, ta objava da muskarac moze (ali nije obaveza) imati 4 zene, je samo u slucaju da: - prva zena daje pristanak na to; u stanju je da zadovolji materijalno i duhovno sve 4 podjednako ( ili 3 ili 2); i dozvoljavalo se nekada kada je muska populacija bila opadajuca (ratovi) a mnoge zene su ostajale same bez hrane, kuce, djece vagon. Tada je muslimanima bilo dozvoljeno da ozene takve zene da djeca i one same ne bi umirali od gladi ili bili proganjani od manijaka.

Још један доказ да је мухамедово учење чиста философија ратовања.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dust je napisao:

Razumijem sve. Dokazuješ nedokazivo i opravdavaš neopravdivo. Žena ne smije pustiti kosu i mora gledati sebi u nožne prste 24/7 ( kako se samo ne sapletu i ne padnu nije mi jasno? ) a jaro ga može umakati u 4 u istoj kući.. I to još nalaziš argumente da to "opravdaš" .Aleluja :cat:

Leona je napisao:
Zao mi je sto je ispalo tako da generalizujem, nisam imala namjeru da tako ispadne.
Samo sam pitala kako to da ljudi koji citaju Svetu knjigu mogu je toliko preokrenuti i pogresno (zlo)upotrebiti. Ovde se odnosilo na Kuran posto je tema o zenama u Islamu. A sigurno da u svakim religijama ima zloupotrebe, to ne porice niko.
Citajuci ovu temu, imam prizor pred ocima koji sam nedavno vidjela, covjek turcin ide iz prodavnice sa familijom, zena i dijete od oko 7 god. idu iza njega par metara, zena nosi 4 pune vrece stvari, dijete jadno isto, veca kesa od njega, a on ide ispred sa rukama u dzepovima. Znam da su jako religiozni, vidjala sam ga par puta u parku da cita Kuran, cak je jednom i klanjao na autobuskoj stanici. Ovo ne izmisljam ovo je ziva istina.
Al dobro, ima nas svugdje svakakvih.
.

Upravo. Evo i ja sam upoznala jednu ženu na Net-u, pošto posjećujemo isti književni forum. Pakistanci su, al žive već dugo u USA. I bio je arranged marriage, ili ti ugovoreni brak. Da skratim, poslali su je njemu kad joj je bilo samo 17, sad joj je 40. Ugl, on se sad zaljubio u neku mlađu, i ona tu ne može ništa.. meni je jadna kukala, počela je pisati priče i sl, to joj je jedini ventil. Ali čuj ovo, ovo je tek najzanimljivije. Ona radi sa draguljima, ima neku zlataru itd.. i ja sad mislila ona ne može otići, jer je ekonomski vezana za njega (imaju 2 velike djece).. a ona kaže, "ne, to je moja radnja, još biznis od mojih roditelja ostao" :lol: 8) bem ti dragi kamen, znači hrani muža i njegovu ljubavnicu, i još ne sme pisnuti.. vau! i vidi se da je sjebana i utučena maksimalno, premda izuzetno pametna i lijepa žena, i emancipovana (za jednu pakistanku), ali ovaj momenat tradicije ostaje.. :-?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 14:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Razumijem sve. Dokazuješ nedokazivo i opravdavaš neopravdivo. Žena ne smije pustiti kosu i mora gledati sebi u nožne prste 24/7 ( kako se samo ne sapletu i ne padnu nije mi jasno? ) a jaro ga može umakati u 4 u istoj kući.. I to još nalaziš argumente da to "opravdaš" .Aleluja

XIX century koga ti farbas...to sto odbijas razgovasati samnom uopste me ne interesuje...ali kad nastavis ovako da vrijedjas vijeru eeee onda gospodjo/djice moras se zapitati da li ti jedina imas konja ta trku...

Prvo u svim tvojim izjavama uperenim protiv Islama vidi se DEEP,DEEP ne znanje...Dotakla si se sure Nur a pojma nemas koji je povod objave...Sta si htijela dokazati s 24/7 i splecivanjem ... daj zenska glavo pa citas li ti ikad ono sto napises pa ti ne znas ni gdje vezes ni gdje drisis...toliko sam se naljutio da bih te sad povukao za tvoj "mali crveni nosic"

Citiraj:
Razumijem sve. Dokazuješ nedokazivo i opravdavaš neopravdivo. Žena ne smije pustiti kosu i mora gledati sebi u nožne prste 24/7 ( kako se samo ne sapletu i ne padnu nije mi jasno? ) a jaro ga može umakati u 4 u istoj kući.. I to još nalaziš argumente da to "opravdaš" .Aleluja

Sta ti je
Citiraj:
umakati u 4 u istoj kući
...jesi li ti to stvarno ne kulturan ili ne poznajes etiku morala ili ti smrde carape :)

A sto se tice samog broja 4. Pa ne rece li ti ono da si imala "muskaraca grebatora" ... jesi li ih imala 4 ili 104...sasvim je nebitno, bitno je da sa njima nisi zivjela zajedno istovremeno i bitno je da si bila udavana za svakog od njih...a ako kojim slucajem nisi bila udavana a imala si toliko "muskaraca grebatora" ...onda ipak mislim da "nisi ne kulturna" niti da ne poznajes "etiku morala" ...mozda ti ipak smrde carape...
Kod tebe je problem sto si uvijek ocekivala "princa na bijelom konju" a dobijala "konja u liku bijelog princa"

Citiraj:
Upravo. Evo i ja sam upoznala jednu ženu na Net-u, pošto posjećujemo isti književni forum. Pakistanci su, al žive već dugo u USA. I bio je arranged marriage, ili ti ugovoreni brak. Da skratim, poslali su je njemu kad joj je bilo samo 17, sad joj je 40. Ugl, on se sad zaljubio u neku mlađu, i ona tu ne može ništa.. meni je jadna kukala, počela je pisati priče i sl, to joj je jedini ventil. Ali čuj ovo, ovo je tek najzanimljivije. Ona radi sa draguljima, ima neku zlataru itd.. i ja sad mislila ona ne može otići, jer je ekonomski vezana za njega (imaju 2 velike djece).. a ona kaže, "ne, to je moja radnja, još biznis od mojih roditelja ostao" bem ti dragi kamen, znači hrani muža i njegovu ljubavnicu, i još ne sme pisnuti.. vau! i vidi se da je sjebana i utučena maksimalno, premda izuzetno pametna i lijepa žena, i emancipovana (za jednu pakistanku), ali ovaj momenat tradicije ostaje..

Prica ti je za BUM...na ovo bi moj profesor rekao "made in kvaka-zicen zi skemlija"...dobri stari profa, pun umotvorina...sto je cista suprotnost od tebe...
Reci mi samo jel ona na tom knjizevnom forumu kojeg "zajedno posjecujeti" isto koristila rijeci tipa "sj***na" kakvu ti upotrijebi (ili ti inace tako pisujes svoje "fakat" kolegice), ili je mozda koristila neke skracenice kao npr. "**bem ti dragi kamen"-cudan nekakav taj knjizevni forum...jel se vi svi na njemu tako knjizevno izrazavate...pa Ivo Andric je za vas sica...kapu bi vam skinuo (E moj Ivo gdje si ti a gdje je svijet).

Stvarno si zaista...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 15:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Care Dusane kad citam tvoje tekstove i uspredim ih s XIX ....izgledate mi kao jedna osoba, ali sa dvije personalnosti. Samo ne znam jel Car Dusan doista Car u tom jednom tijelu ili je XIX...ili dolazi do stalnog "mijenjanja polova" nesto slicno kao u amplitudi (cas je ispod x-ose a cas visa x-ose).
Nisi li znao da amplituda promijeni + i - 50 puta u sek...ali se vrti uvijek oko jedne ose x nikad ne prelazi na y.
Tako ti i ona gotovo programirani 50 puta sebe demantirate i ispravite,a nikad da date neki dokaz... :roll:
Vi bi se voljeli nekako spojiti ali vam nikako ne ide...ti drumom ona sumom, ti u klin ona u plocu, ti u meraku ona u bedaku...
Vi se lijepo dogovorite pa uzmite jedno ime kao npr. Car XIX Dusan ili Car Dusan XIX - zvuci bolje... :D

Hajte do svidanja pa se citamo... :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 16:47 
Majstor
Majstor

XIX century je napisao:
Upravo. Evo i ja sam upoznala jednu ženu na Net-u, pošto posjećujemo isti književni forum. Pakistanci su, al žive već dugo u USA. I bio je arranged marriage, ili ti ugovoreni brak. Da skratim, poslali su je njemu kad joj je bilo samo 17, sad joj je 40. Ugl, on se sad zaljubio u neku mlađu, i ona tu ne može ništa.. meni je jadna kukala, počela je pisati priče i sl, to joj je jedini ventil. Ali čuj ovo, ovo je tek najzanimljivije. Ona radi sa draguljima, ima neku zlataru itd.. i ja sad mislila ona ne može otići, jer je ekonomski vezana za njega (imaju 2 velike djece).. a ona kaže, "ne, to je moja radnja, još biznis od mojih roditelja ostao" :lol: 8) bem ti dragi kamen, znači hrani muža i njegovu ljubavnicu, i još ne sme pisnuti.. vau! i vidi se da je sjebana i utučena maksimalno, premda izuzetno pametna i lijepa žena, i emancipovana (za jednu pakistanku), ali ovaj momenat tradicije ostaje.. :-?

Zar muslimanke mogu biti emancipovane, imaju svoj biznis, druze se sa muskarcima..... svasta :cat: Ne rece li ti da one samo sjede u kuci, i gledaju u pod 24/7?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 16:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
ne poznajes etiku morala :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
XIX century je napisao:

Zar muslimanke mogu biti emancipovane, imaju svoj biznis, druze se sa muskarcima..... svasta :cat: Ne rece li ti da one samo sjede u kuci, i gledaju u pod 24/7?

Očigledno ne sjede, kad je potrebno da hrane i izdržavaju muža i jebačicu mu u ime islama. :cat:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 22:16 
Majstor
Majstor

Pa odluci se vec jednom, ili sjede zamotane, cekaju na komad kruha ili rade.
A u hriscanstvu se ne hebu ili se hebu u ime hriscanstva?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Pa odluci se vec jednom, ili sjede zamotane, cekaju na komad kruha ili rade.
A u hriscanstvu se ne hebu ili se hebu u ime hriscanstva?

valjda im u hrišćanstvu ne govore licemjerno da gledaju u pod, a da mogu dići glavu kad je u pitanju zarada za mušku guzicu. :D :cat: Odluči se ti, ja sam se odlučila. Ili mogu dići glavu, ili je moraju uvek spustiti. Znači, nemoj selektivno: Kad muškima odgovara, digni glavu. Kad im ne odgovara, spusti glavu. Pa ti vidi ko se ovde treba "odlučiti". Nisam ja kriva što što su stvari postavljene tako kako jesu, nemoj ti meni to nabijati. ja samo iznosim činjenice.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 09:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ovo je samo za tebe XIX...kad si tako jaka i ostra na jeziku pogledajmo malo bibliju izbliza...

Po starom zavijetu zena je nastala tek nakon sto je Bog stvorio sver zivotinje, znaci po biblijskoj interpretaciji dogadjaja zivotinje imaju vecu prednost nego zena...pa i ne cudi da su se srednjovijekovni "crkveni oci" raspraljali da li zena uopste ima dusu ili ne.
Novi zavijet.
" Ali htio bih da znate: svakomu je mužu glava Krist, glava ženi muž, a glava Kristu Bog. "

Podložni budite jedni drugima u strahu Kristovu! Žene svojim muževima kao Gospodinu! Jer muž je glava žene kao i Krist Glava Crkve - On, Spasitelj Tijela. Pa kao što se Crkva podlaže Kristu, tako i žene muževima u svemu!
(Efežanima 5,21).

Kao u svim Crkvama svetih, žene na Sastancima neka šute. Nije im dopušteno govoriti, nego neka budu podložne, kako i Zakon govori. Žele li što saznati, neka kod kuće pitaju svoje muževe jer ružno je da žena govori na Sastanku. 1 Korinćanima 14,34-35

Ako se žena ne pokriva, neka se šiša; ako li je pak ružno ženi šišati se ili brijati, neka se pokrije.

A muž ne mora pokrivati glave, ta slika je i slava Božja; a žena je slava muževa. Jer nije muž od žene, nego žena od muža. I nije stvoren muž radi žene, nego žena radi muža."
1 Korinćanima 11

" Dobro je čovjeku ne dotaći ženu. Ipak, zbog bludnosti , neka svaki ima svoju ženu i svaka neka ima svoga muža.
1 Timotej 7 (jedna od najljepsih izreka biblije koja stiti ljudski rod od bludnosti, a istovremeno mu daje smirenost uz zenu i zeni smirenost uz covijeka)

Žena neka u miru prima pouku sa svom podložnošću. Poučavati pak ženi ne dopuštam, ni vladati nad mužem, nego - neka bude na miru. Jer prvi je oblikovan Adam, onda Eva; i Adam nije zaveden, a žena je, zavedena, učinila prekršaj. A spasit će se rađanjem djece ako ustraje u vjeri, ljubavi i posvećivanju, s razborom."
1 Timotej 2,12-15

"Dina, kći koju je Lea rodila Jakovu, iziđe da posjeti neke žene onoga kraja. (2) Opazi je Hivijac Šekem, sin Hamora, poglavice kraja, pa je pograbi i na silu s njom leže. "

Poznate su i riječi koje je Isus uputio svojoj majci Mariji na svadbi. On joj bahato odvrati: "ŽENO, što ja imam s tobom!", a kada mu jave da ga majka s obitelji čeka i želi s njim razgovarati, on prezrivo odvraća: "Tko je majka moja, tko li braća moja?" I pruži ruku prema učenicima: "Evo, reče, majke moje i braće moje!. Osim dvije rečenice pred smrt na križu, to su jedine zabilježene riječi koje je Isus uputio svojoj majci - bezgriješnoj Bogorodici koja neće umrijeti nego će biti uznesena u nebo, Kraljici sviju Anđela itd

Tragikomično " Ako se dvojica potuku, pa žena jednoga pođe da izbavi svoga muža iz šaka onoga koji ga tuče i pruži ona svoju ruku i onoga uhvati za sram*, odsijeci joj ruku i neka je ne sažaljuje oko tvoje. "

Tko će naći ženu vrsnu?
(valjda je to jako teško, vrsnih muškaraca ima posvuda, ali vrsna žena...)
- Pribavlja vunu i lan i vješto radi rukama marnim.
- Ona je kao lađa trgovačka: izdaleka donosi kruh svoj.
- Još za noći ona ustaje, hrani svoje ukućane i određuje posao sluškinjama svojim.
- Opazi li polje, kupi ga; plodom svojih ruku sadi vinograd.
- Opasuje snagom bedra svoja i živo miče rukama.
- Vidi kako joj posao napreduje: noću joj se ne gasi svjetiljka.
- Rukama se maša preslice i prstima drži vreteno.
- Sama sebi šije pokrivače, odijeva se lanom i purpurom.
- Platno tka i prodaje ga i pojase daje trgovcu.
- Sinovi njezini podižu se i sretnom je nazivaju
(Vrsna žena rađa sinove, a ne kćeri.)

Ali nikada ne navode zadnji stih, koji spominje čime se "bavi" njezin suprug dok se vrsna žena danonoćno pretrgava od svih mogućih poslova:
Muž joj je slavan na Vratima, gdje SJEDI sa starješinama zemaljskim

"I Jiftah se zavjetova Jahvi: Ako mi predaš u ruke Amonce, tko prvi iziđe na vrata moje kuće u susret meni kada se budem vraćao kao pobjednik iz boja s Amoncima bit će Jahvin i njega ću prinijeti kao paljenicu."
Knjiga o sucima 11,39
I tako je Jiftahu izašla u susret kćer i on ju je spalio na žrtveniku, a bog ga nagrađuje tako što postaje slavan sudac u Izraelu.

" Ako se kći kojeg svećenika oskvrne podavši se javnom bludništvu, ona oca svoga skvrne, pa se mora na vatri spaliti."
Levitski zakoni 21,9

Čovjek koji se oženi kćerju i njezinom majkom - krajnja je to pokvarenost! - neka se u vatri spali i on i one, da među vama ne bude pokvarenosti.
Levitski 20, 14

"Tvoja nevjesta Tamara odala se bludništvu; čak je u bludničenju i začela." "Izvedite je", naredi Juda, "pa neka se SPALI !"

Biblijska pravila za silovanje
A.) Silovanje djevice
" Ako čovjek naiđe na mladu djevicu koja nije zaručena te je pograbi i s njom legne, pa budu uhvaćeni na djelu, (29) tada čovjek koji je s njom ležao neka djevojčinu ocu dade pedeset srebrnika. A budući da ju je oskvrnuo, neka je uzme za ženu da je ne može pustiti dok je živ. "
Ponovljeni zakon (22,22-28)
Silovanje sestre - počinitelju se oprašta - djevojka silovana i osramoćena

2 Samuel 13, 2-3

Biblijski naslov je:"Amnon osramoćuje svoju sestru" Ali radi se o silovanju sestre. Zar nije to Amonova sramota a ne silovane djevojke?

(Ona) mu je pružila da jede, on je uhvati rukom i reče joj: "Dođi, sestro moja, lezi sa mnom!" (12) A ona mu reče: "Nemoj, brate moj! Ne sramoti me jer se tako ne radi u Izraelu. Ne čini takve sramote! (13) Kuda bih ja sa svojom sramotom? A i ti bi bio kao bestidnik u Izraelu! Nego govori s kraljem: on me neće uskratiti tebi!" (14) Ali je on ne htjede poslušati, nego je svlada i leže s njom.Post. 38,24

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Судбина жена отетих у ратним освајањима:

33. 50. O Vjerovjesniče, Mi smo ti dozvolili da budu žene tvoje one kojima si dao vjenčane darove njihove,
i one u vlasti tvojoj koje ti je Allah dao iz plijena...

Ратно покоравање јеврејског племена Banu Qurayza:

"Onda je poslanik podijelo imovinu, žene, i djecu plemena Banu Qurayza između muslimana, dok je sebi uzeo jednu petinu.
(Muhamed i njegova porodica dobijaju jednu petinu ratnog plijena)... I
onda je poslanik poslao Sa'd... sa nekim zarobljenim ženama Banu Qureyza u Najd i prodao ih za konje i oružje. "

Дакле жене и дјеца непријатеља су ратни плијен, који можете лагано замијенити за коње, оружије, итд.

Мухамед не брани својим војницима силовање заробљених жена:

Sahih Muslim :

Abu Sirma je upitao Abu Said al Khudri:
"O Abu Said, jesi li čuo Alahovog poslanika da govorio u vezi al-azl (coitus interruptus)?"
On je odgovorio, "Da", i dodao:
"Pošli smo sa Alahovim poslanikom na ekspediciju u Mustaliq
i uzeli u zarobljeništvo neke odlične Arapske žene; i željeli smo ih jer smo patili zbog odsustva naših žena,
(ali u isto vrijeme) isto smo željeli otkup za njih.
Tako da smo odlučili da imamo seksualni odnos sa njima tako što ćemo koristiti azl"
(prekid seksualnog odnosa i prosipanje muškog sjemena da bi se izbjegla trudnoća).
Ali smo rekli: "Činimo djelo gdje je Alahov poslanim među nama; pa zašto da ga ne upitamo?"
Tako da smo upitali Alahovog poslanika i on je rekao:
"Nije bitno ako to ne uradite, jer svaka duša koja se treba roditi do Sudnjeg Dana, biti će rođena..."

...Abu Said al-Khudri obavijestio je da na Bitci Hunain Alahov poslanik poslao vojsku u Autas koja se je susrela i borila sa neprijateljima.
Nakon što su ih pobijedili i uzeli kao zarobljenike, saborci Alahovog poslanika su se suzdržavali od seksualnog odnosa sa zarobljenim ženama
jer su njihovi muževi bili mnogobošci. Onda je Allah, Najveći, poslao ajet u vezi toga: "4. 24. i udate žene (su zabranjene), osim onih koje zarobite;".

Значи женама које заробите у рату можете и силовати и продати и шта год вам падне на памет....

Предивно.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 12:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
"Равноправност" полова у исламу

2. 228. ...muževi imaju prednost pred njima za jedan stepen...

2. 282. I navedite dva svjedoka, dva muškarca vaša, a ako nema dvojice muškaraca,
onda jednog muškarca i dvije žene, koje prihvatate kao svjedoke

4. 3. ...onda se ženite sa onim ženama koje su vam dopuštene, sa po dvije, sa po tri i sa po četiri...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 12:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:
Care Dusane kad citam tvoje tekstove i uspredim ih s XIX ....izgledate mi kao jedna osoba, ali sa dvije personalnosti. Samo ne znam jel Car Dusan doista Car u tom jednom tijelu ili je XIX...ili dolazi do stalnog "mijenjanja polova" nesto slicno kao u amplitudi (cas je ispod x-ose a cas visa x-ose).
Nisi li znao da amplituda promijeni + i - 50 puta u sek...ali se vrti uvijek oko jedne ose x nikad ne prelazi na y.
Tako ti i ona gotovo programirani 50 puta sebe demantirate i ispravite,a nikad da date neki dokaz... :roll:
Vi bi se voljeli nekako spojiti ali vam nikako ne ide...ti drumom ona sumom, ti u klin ona u plocu, ti u meraku ona u bedaku...
Vi se lijepo dogovorite pa uzmite jedno ime kao npr. Car XIX Dusan ili Car Dusan XIX - zvuci bolje... :D

Hajte do svidanja pa se citamo... :wink:

Следбениче мухамедовог учења...ја знам да код вас мухамедових следбеника све се сведе на секс....али веруј код нас Хришћана то није случај....могућа је комуникација са женом ка са равноправним саговорником.

ЗАМИСЛИ: са женама можеш и да причаш

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]