banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Kupiranje
PostPoslato: 08 Jun 2006, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Eo jos jedne meni zanimljive temice. Ja sam ZA, i ne kontam sta se do sada cekalo sa tim... Sta vi cijenjeni skupe mislite? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2006, 21:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Prije poslednjeg rata, citao sam da je zabranjeno kupiranje usiju kod pasa. Medjutim, sad ponovo vidim, da na izlozbama nastupaju: dobermani, bokseri, snauceri sa kupiranim usima, ali ima i onih kojima nije kupiran cak ni rep.
I ja sam za kupiranje, jer mi doberman sa repom i klempavim usima nije vise lijep pas. To vazi i za boksera, snaucera, pa i rotvajlera sa normalnim repom. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ufff ja sam se malo zajebao... mislio sam da u naslovu stoji ZABRANA Kupiranja... na to sam mislio. Znaci protiv kupiranja sam totalno. Jebes to sto sto je ljepsi bez repa i pola usiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ja sam za kupiranje, meni rot sa repom nije isti pas, a mozda je to tako zato sto smo navikli da nema repa. A ionako sa kupiranjem (narocito repa) treba biti jako pazljiv, ako se sasece previse ode kicma. brrr :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 13:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
a shta recimo tako tebi dodje pas i kaze 'e buraz nisi ti meni lijep tako sa tim velikim ushima...odider vamo...' i cap. odsjeche...
mislim da je to sve stvar navike. ljudi su jednostavno navikli da vidi tog i tog psa da izgleda tako i tako... ja svog psa ne volim zbog izgleda... vec zbog tog shto jeste :D
a isto tako bih voljela i lutalicu da je nadjem na ulici. bezuslovna ljubav :wink:
dec d spirit!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tako je!!! zivio govornik!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 08:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Okt 2006, 13:57
osim pinca imam i pitbilla, ko roditelja je, njoj nisu jupirane usi i izgleda super, nije uopste klempava. :lol: dignute su joj usi kao kod ovcara.ni pincu nisam kupirala usi i rep,meni je bezveze kad pas nema rep, neke rase izgledaju bolje bez repa,to je cinjenica ali ljudi zar nije lijepo vidjeti psa kad je veseo kako mlati repom,tako bar znas mozes li mu prici ili ne.
Ja sam protivnik kupiranju.

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 12 Mar 2008, 14:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
velvet.revolution je napisao:
a shta recimo tako tebi dodje pas i kaze 'e buraz nisi ti meni lijep tako sa tim velikim ushima...odider vamo...' i cap. odsjeche...
mislim da je to sve stvar navike. ljudi su jednostavno navikli da vidi tog i tog psa da izgleda tako i tako... ja svog psa ne volim zbog izgleda... vec zbog tog shto jeste :D
a isto tako bih voljela i lutalicu da je nadjem na ulici. bezuslovna ljubav :wink:
dec d spirit!

tako je brate mili,sta ga imas sjeckati-da se tako izrazim....
pusti psa na miru nek zivi svoj zivot...
prirodni izgled je najljepsi
ja svog psa mjesanca volim kakav i jeste-prirodan
mislim ljudi su navikli da vide rota bez repa,veze,isto tako se mogu naviknuti na rota s repo :D :D
meni je iskreno 100puta ljepsi npr.staford kojem nisu kupirane usi :D :D ,nego onaj koji i nema usi :-? :-?

Vrh

Tema posta: Re: Kupiranje
PostPoslato: 12 Mar 2008, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Imam psa (veliki crni snaucer), i kupiran mu je rep, ali usi nisu. Medjutim, neke rase po previlu trebaju biti kupirane (kao sto je u snaucera slucaj sa repom), pa najbolje to obaviti na vrijeme ako se kasnije odlucite psa voditi na izlozbu.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 15:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

MonaLisa je napisao:
Imam psa (veliki crni snaucer), i kupiran mu je rep, ali usi nisu. Medjutim, neke rase po previlu trebaju biti kupirane (kao sto je u snaucera slucaj sa repom), pa najbolje to obaviti na vrijeme ako se kasnije odlucite psa voditi na izlozbu.

ma meni je to licno bezze..
to za izlozbu,zar nebi trebli ocjenjivati psa onakvog kakav jeste
jos da se pocne raditi plazticna operacija na psu,to bi bilo extrA :angry1: :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pa ne mozes tako, zna se kako koji pas treba izgledati, sudije sve ocijenjuju. Mora biti pravi predstavnik svoje rase, a svaka rasa ima svoja ''pravila''. Ja sam svog samo jednom vodila na izlozbu (odnosno, stari je), ali ni ja bas nisam pobornik izlozbi.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 18:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

MonaLisa je napisao:
Pa ne mozes tako, zna se kako koji pas treba izgledati, sudije sve ocijenjuju. Mora biti pravi predstavnik svoje rase, a svaka rasa ima svoja ''pravila''. Ja sam svog samo jednom vodila na izlozbu (odnosno, stari je), ali ni ja bas nisam pobornik izlozbi.

ok,ja kazem,nisam za kupiranje.....

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2008, 08:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Mar 2003, 10:03
MonaLisa je napisao:

Mona Lisa postoje 2 grupe zemalja u kojima vaze pravila za kupiranje.
Znaci u prvoj grupi strogo je zabranjeno kupiranje za sve rase.
Druga grupa zemalja ima prelazni period i tacno do kad se mogu tolerisati kupirani psi na izlozbama mislim da traje oko 5 godina.
U trecu grupu spadaju drzave na Balkanu i ostale gdje jos nije zabranjeno kupiranje ali treba ocekivati neki prelazni period uskoro.
pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2008, 09:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

bludnik je napisao:
MonaLisa je napisao:

Druga grupa zemalja ima prelazni period i tacno do kad se mogu tolerisati kupirani psi na izlozbama mislim da traje oko 5 godina.
U trecu grupu spadaju drzave na Balkanu i ostale gdje jos nije zabranjeno kupiranje ali treba ocekivati neki prelazni period uskoro.
pozdrav.

super,jedva cekam da i kod nas zabrane :D :D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2008, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka

bludnik je napisao:
MonaLisa je napisao:

pozdrav.

To su 3 grupe, a ne 2. :lol:
Moj je kupiran cim se rodio.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2008, 12:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

MonaLisa je napisao:
bludnik je napisao:
MonaLisa je napisao:

pozdrav.

To su 3 grupe, a ne 2. :lol:
Moj je kupiran cim se rodio.

mislio je na 2 grupe u kojima postoji pravilo o kupiranju
i jos jedna grupa u kojoj ne postoje... :D :D jel tako??

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 21:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jun 2007, 02:33
Nerazumijem zasto moramo kupirati pse samo zbog izgleda ne ja nisam zato mozda ljepse izgledaju ali rep im je potreban za balansiranje a usi imaju sigurno svoju namjeru zasto su klempavi i slicno.Nama kad bi osijekli jedan prst mozemo i dalje da zivimo ali imamo mali defekat koji cemo osjetiti na neki nacin kad tad.
Mozda malo glup primjer od mene ali nek stoji ja uglavnom nisam za kupiranje.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 22:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

fili je napisao:
Nerazumijem zasto moramo kupirati pse samo zbog izgleda ne ja nisam zato mozda ljepse izgledaju ali rep im je potreban za balansiranje a usi imaju sigurno svoju namjeru zasto su klempavi i slicno.Nama kad bi osijekli jedan prst mozemo i dalje da zivimo ali imamo mali defekat koji cemo osjetiti na neki nacin kad tad.
Mozda malo glup primjer od mene ali nek stoji ja uglavnom nisam za kupiranje.

ee dobar ti je primjer,svaka cast...rekao si samo istinu :thumbright:
nisu zivotinje bez razloga rodjene takve :)

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2008, 15:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Dec 2007, 19:56
Definitivno sam protiv kupiranja,bilo kojeg dijela tijela!Iz pocetka jeste neobicno gledati pse,koje smo navikli vidjati kratkorepe i malih,uspravnih usiju,dugi repova i poklopljenih usiju,ali vremenom se naviknes pa kad na nasim ulicama vidis kupirane,cini ti se kao da su hendikepirani!Da,stvar navike,ali zbog navike,nikako ne odobravam tu vrstu mucenja,jer bas tako to posmatram i nikad ne bih kupirala ili kupila kupiranog psa.Moja jorksir terijerka ima dugi rep i mnogo mi je ljepsa takva,nego ono par kratkorepih primjeraka sto sam vidjela ljetos u HR na moru.Ali,to je vec stvar ukusa,koji ljepse izgleda!

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2008, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Protiv!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]