Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
BlackHand je napisao:
Ima 21 god. ali je djevojka, znači nije žena..
Znaci treba promijeniti ime u Dan zena i djevojaka da bi djevojci mogao kupiti poklon?
Šta se sad svi tu prenemažete i snebivate, kao da sam ja odvalio ne znam ti ni je šta..
Znate li vi uopšte zašto se 8. mart obilježava kao Međunarodni dan žena? Borba za ženska prava, marševi ulicama Njujorka, konferencija u Kopenhagenu, požar u Njujoruku..to su sve razlozi koji su doveli do uspostavljanja tog međunarnodnog praznika, koji je u početku imao simboliku, pa skoro identičnu Danu majke. Osamdesetak godina kasnije, kada 95% ljudi nema pojma koja je simbolika 8. marta i da je izjednačavanje radničkih prava žena i muškaraca, a 99,9% ih nije ni čulo za Klaru Zetkin, taj osmi mart se svodi na slanje nekih pregolemih buketa cvijeća klinkama i sl. gluposti..
I Walter, pročitaj čitavu temu, odnosno sve postove, pa onda komentariši..
Aj' ne preseravaj se matere ti. Dobro ja znam sve o 8. martu i ono je bila sala.
Ako ti djevojka ima 21-22 godine zar to nije zena? Pod tim dan zena nemisli se samo na one udane ...
Da, aj' molim te reci joj veceras da je smatras za djevojcicu a ne za zenu pa nam javi reakcije.