banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Feb 2008, 18:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Magistar je napisao:
Astor_Piazzolla je napisao:
a oni koje su poubijali siptarsko-islamski teroristi nazalost vise ne mogu nista da objasne ...

I to je opravdanje za pokušaj etničkog čišćenja koje je Miloševićeva kamarila te 1999. pokušala da izvede, i zbog čega je Srbija i dobila po nosu?

Koliko se ja sjećam prvo je Srbija dobila po nosu, a onda se desilo masovno iseljavanje Albanaca ili kako ti kažeš pokušaj etničkog čišćenja

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Magistar je napisao:
Sinny je napisao:
Opa. Evo ga jubilarni 1006ti provokatorski post

Eh, tebi je provokatorski post sve što se ne slaže s tvojim mišljenjem. To što ne možeš prihvatiti činjenicu da je srpska strana, tačnije Miloševićeva soldateska, činila zločine na Kosovu ravne onim albanskim, ako ne i gore, i da je to osnovni razlog zašto kosovski Albanci ne žele da žive pod čizmom Beograda, tvoj je problem.

Ti stvarno nemas pojma o cemu govoris i sam sebi skaces u usta...
Pazi...kazes da je nezavisnost opravdana a ovamo govoris da su albanci cinili jednake zlocine Srbima... Ne bih ulazio u raspravu o velicini zlocina jer mislim da su Albanci daleko gore radili ali evo sta mi upade u oci.
Ti smatras da su jednako cinili zlocine ali da je anezavisnost opravdana!? Pa zasto su onda, ako je to sve realno i posteno, Srbi kaznjeni a albanci nagradjeni? Da to nije ona pristrasnost zapada o kojoj govorimo svo vrijeme a ti je negiras?

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 22:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
Gospodo....daavno su prosla vremena kad su narodi stvarali drzave; za to su sada zaduzeni oni koje zovemo zapadom, amerima, strancima ili kako vec....
Ono sto taj zapad ne moze da oprosti Srbima i Srbiji je gotovo sentimentalna vezanost za Rusiju cega smo i sami (nedavno) bili svjedoci: "Rusijo, Pomozi" i slike Vladimira Putina na nemjestu i u nevrijeme.....Rusija je sve ono sto zapad ne zeli ni pred vratima a kamoli u svom i na svom-kako oni smatraju i ovaj dio majcice Zemlje. Napadi na americku ambasadu u posljednjim protestima od strane Srba sasvim je jasna poruka koju bi i dijete shvatilo; zato se bojim da bi posljedice mogle biti jos i gore. Rusija nece rizikovati da izazove treci WW jer zna sta bi to znacilo; u ostalom, oni pricaju to sto pricaju samo iz vlastitih interesa kao i ovi drugi. Mislim da razlozi nisu kako neko vec napisa droga ili neki prirodni resursi, razlozi su mnogo dublji a oni imaju veze sa mrznjom, svojatanjem i novim svjetskim poretkom. Zbog toga se raspao veliki SSSR, zbog toga se raspala i nekadasnja SFRJ. Ono sto Srbima sada treba je neko pametan koji cisto voli svoju zemlju Srbiju a ko nije instaliran niti sa jedne strane.....da li ce Srbija iznjedriti takvu osobu, odnosno da li ce je srpski narod prepoznati i krenuti za njom je stvar izbora, slobode (licne i "tudje"), i licnih principa. Sve drugo je pogubno za Srbiju.

Paralela odvajanja Kosova i odcjepljenje RS iz BiH je u najmanju ruku neumjesno i nemoguce jer kako rekoh, narodi vise ne prave drzave.... :wink:

(A ovi klovnovi tipa Dodik, Silajdjic etc..... :lol: :lol: :lol: :lol: )

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Neobično. Ja se npr. zalažem za stvaranje što jačih veza s Rusijom.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 22:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Neobično. Ja se npr. zalažem za stvaranje što jačih veza s Rusijom.

Mozda jeste a mozda i nije; jednostavno, ja tako tumacim sva ova dogadjanja-sto opet ne znaci da jesam/nisam u pravu.
A ti se mozes zalagati za sta zelis, to je tvoje pravo...

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 00:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
bORGqUEEN je napisao:
Gospodo....daavno su prosla vremena kad su narodi stvarali drzave; za to su sada zaduzeni oni koje zovemo zapadom, amerima, strancima ili kako vec....
Ono sto taj zapad ne moze da oprosti Srbima i Srbiji je gotovo sentimentalna vezanost za Rusiju cega smo i sami (nedavno) bili svjedoci: "Rusijo, Pomozi" i slike Vladimira Putina na nemjestu i u nevrijeme.....Rusija je sve ono sto zapad ne zeli ni pred vratima a kamoli u svom i na svom-kako oni smatraju i ovaj dio majcice Zemlje. Napadi na americku ambasadu u posljednjim protestima od strane Srba sasvim je jasna poruka koju bi i dijete shvatilo; zato se bojim da bi posljedice mogle biti jos i gore. Rusija nece rizikovati da izazove treci WW jer zna sta bi to znacilo; u ostalom, oni pricaju to sto pricaju samo iz vlastitih interesa kao i ovi drugi. Mislim da razlozi nisu kako neko vec napisa droga ili neki prirodni resursi, razlozi su mnogo dublji a oni imaju veze sa mrznjom, svojatanjem i novim svjetskim poretkom. Zbog toga se raspao veliki SSSR, zbog toga se raspala i nekadasnja SFRJ. Ono sto Srbima sada treba je neko pametan koji cisto voli svoju zemlju Srbiju a ko nije instaliran niti sa jedne strane.....da li ce Srbija iznjedriti takvu osobu, odnosno da li ce je srpski narod prepoznati i krenuti za njom je stvar izbora, slobode (licne i "tudje"), i licnih principa. Sve drugo je pogubno za Srbiju.

Paralela odvajanja Kosova i odcjepljenje RS iz BiH je u najmanju ruku neumjesno i nemoguce jer kako rekoh, narodi vise ne prave drzave.... :wink:

Malo mi je ovo konfuzno..
Narod vise ne pravi drzave, nego Amerika, masoni, lobi? Hm, ok, to jos moze da prodje..
Mogu da prihvatim da je jak siptarski lobi od Kosova napravio drzavu. Ali onda mi nije jasno zasto je poredjenje Kosova sa RS nemoguce i neumjesno? Srbiima je nemoguce da stvore u buducnosti dovoljno jak lobi, propracen sa par dobrih taktickih i diplomatskih poteza, koji bi od RS jednog dana napravio drzavu? Bojim se da je to u najmanju ruku diskutabilno, a ne nemoguce i neumjesno?

Ako se Amerika najvise potrudila da od Kosova napravi drzavu, u prvom redu da bi napakostila Rusiji, zasto Cecenima ne napravi drzavu? To bi bio mnogo jaci samar Rusiji, nego sa Kosovom, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 10:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
danijell je napisao:
Koliko se ja sjećam prvo je Srbija dobila po nosu, a onda se desilo masovno iseljavanje Albanaca ili kako ti kažeš pokušaj etničkog čišćenja

Wrong. Prvo su propali pregovori u Rambujeu, pa je Slobina soldateska preduzela veliku ofanzivu k'o fol protiv OVK, a ustvari da bi očistila što se više očistiti može, i onda je došao Milosrdni anđeo i pokazao Slobi da može koliko hoće, ali ne može dokle hoće...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Magistar je napisao:
danijell je napisao:

Wrong. Prvo su propali pregovori u Rambujeu, pa je Slobina soldateska preduzela veliku ofanzivu k'o fol protiv OVK, a ustvari da bi očistila što se više očistiti može, i onda je došao Milosrdni anđeo i pokazao Slobi da može koliko hoće, ali ne može dokle hoće...

Pregovori u Rambujeu su bili farsa, isto kao što su bili pregovori o statusu Kosmeta
U prvom slučaju
Unaprijed se govorilo ako propadnu pregovori Srbija će biti bombardovana
A u drugom slučaju, i prije kraja pregovora o statusu Kosmeta bila im je obećana nezavisnost
A možda ti imaš neku drugu verziju događaja do koje si došao gledajući u površinu vode
Nemoj se bojati gurnuti glavu u vodu
Znam da je voda mutna, ali kad se na to navikneš jasnije vidiš
Osim ako ti je u glavi mutna voda
E za to nema pomoći

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
MuskoBre je napisao:
bORGqUEEN je napisao:

Narod vise ne pravi drzave, nego Amerika, masoni, lobi? Hm, ok, to jos moze da prodje..
Mogu da prihvatim da je jak siptarski lobi od Kosova napravio drzavu. Ali onda mi nije jasno zasto je poredjenje Kosova sa RS nemoguce i neumjesno? Srbiima je nemoguce da stvore u buducnosti dovoljno jak lobi, propracen sa par dobrih taktickih i diplomatskih poteza, koji bi od RS jednog dana napravio drzavu? Bojim se da je to u najmanju ruku diskutabilno, a ne nemoguce i neumjesno?

Ako se Amerika najvise potrudila da od Kosova napravi drzavu, u prvom redu da bi napakostila Rusiji, zasto Cecenima ne napravi drzavu? To bi bio mnogo jaci samar Rusiji, nego sa Kosovom, zar ne?

Znaju Ameri gde se smiju mjesati a gde ne. Nisu ni oni toliko glupi a ni jaki, recimo kada bi poceo novi hladni rat, za 5 godina ukoliko svijet vec ne bi bio razrusen nuklearkama, Amerika bi kapitulirala, jer vec za rat u Iraku izdvaja ~69% budzeta...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 20:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Gledam sad....Dodik je u Srbiji izvizdan....nakon toga se helikopterom vratio na sjednicu parlamenta gdje je izjavio (parafraziram):

Nema paralele izmedju Kosova i RS! Da li su oni, koji zele postaviti tu paralelu, spremni priznati nezavisno Kosovo? Jer samo ako priznaju Kosovo kao drzavu mogu imati pravo na otcjepljenje RS a ako ne priznaju onda nema ni otcjepljenja. Nema duplih arsina, nema!!

Dakle, nesto se iza brda valja.......

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 20:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:

Ok...nego da se vratimo tek malo u proslost:
Slovenija je imala izuzetno jak lobi pa se uspjela odcijepiti od SFRJ. Zatim i Hrvatska je imala takodjer jak lobi pa se odcijepila, pa BiH, pa Makedonija.....itd. Dakle, rijec je samo o jakom lobiju? Pa sta je onda radio srpski lobi cijelo to vrijeme?

Mislim da daljnjeg cjepkanja nema...bar kad govorim o BiH; da je trebalo, vec bi se desilo 1995.

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 20:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
Znaju Ameri gde se smiju mjesati a gde ne. Nisu ni oni toliko glupi a ni jaki, recimo kada bi poceo novi hladni rat, za 5 godina ukoliko svijet vec ne bi bio razrusen nuklearkama, Amerika bi kapitulirala, jer vec za rat u Iraku izdvaja ~69% budzeta...

Ma naravno...ali nije da nisu "cackali".... :wink:

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 21:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 21:06
Prosla su doba kada su Rusi bili neko i nesto i kad ih se za nesto pitalo i uvazavalo.

Ako Rusija prizna RS mora priznati i Kosovo i svoje separatiste u okviru Rusije. Zar to nije logicno?
Culi smo vec da SAD, i EU kategoricno odbijaju pomisao nezavisne RS. Dakle nema priznanja, a to nece uciniti cak ni Rusi jer bi pogazili ono sto govore da su protiv jednostrano proglasenih drzava tipa Kosovo.

Ko bi uopste mogao priznati RS? Osim nekih nebitnih zemalja treceg svijeta. Slijedi medjunarodna izolacija u svakom pogledu.

Budimo sigurni, Bosna i Hercegovina je neunistiva, kao i njezina multietnicnost i ravnopravnost naroda. Jer ona je i srpska i hrvatska i bosnjacka. Kad je nije mogao unistiti rat i oni koji su je htjeli dijeliti sa naoruzanjem ex JNA nece se ni u miru raspasti jer to je jednostavno nemoguce. :)

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
-umbrella- je napisao:
Budimo sigurni, Bosna i Hercegovina je neunistiva, kao i njezina multietnicnost i ravnopravnost naroda. Jer ona je i srpska i hrvatska i bosnjacka. Kad je nije mogao unistiti rat i oni koji su je htjeli dijeliti sa naoruzanjem ex JNA nece se ni u miru raspasti jer to je jednostavno nemoguce. :)

Neunistiva je dok je pod okupacijom NATO-a. Cim okupatori odu, krenuce se opet u rat. Nazalost, ali to je cinjenica.

Multietnicnost i ravnopravnost naroda? Gdje?
Navedi mi jedan primjer toga u BiH?
A da nije izveden pod pritiskom okupatora i zavrtanjem ruku domacim politicarima?
Multietnicnost i ravnopravnost je ukinuta 01.03.1992. godine zna se dobro kakvim djelom.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
-umbrella- je napisao:
Prosla su doba kada su Rusi bili neko i nesto i kad ih se za nesto pitalo i uvazavalo.

Vidi se da nisi u toku.To je mozda bilo za vrijeme pijandure Jeljcina.Malo se raspitaj kakva je situacija sada u svijetu.

-umbrella- je napisao:

Citam ovo i ne mogu da se nagledam,majke mi.Pa zbog ovakvih prica i dvostrukih mjerila smo sad tu gdje jesmo.Odjednom multieticnost sipa na sve strane.Jednostavno kao da ste zaboravili ovaj rat koji se desio.Ma to je neko samo ruzno sanjao. :-? De covjece,spusti se malo na zemlju.Stvarno mi nije jasno da mislis da ce neko povjerovati u te price. :oops:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
-umbrella- je napisao:

Ako Rusija prizna RS mora priznati i Kosovo i svoje separatiste u okviru Rusije. Zar to nije logicno?
Culi smo vec da SAD, i EU kategoricno odbijaju pomisao nezavisne RS. Dakle nema priznanja, a to nece uciniti cak ni Rusi jer bi pogazili ono sto govore da su protiv jednostrano proglasenih drzava tipa Kosovo.

Ko bi uopste mogao priznati RS? Osim nekih nebitnih zemalja treceg svijeta. Slijedi medjunarodna izolacija u svakom pogledu.

Cek,cek...ja sad ne kontam. Jel' to ta svjetska pravda koju ti podupires? Znaci ovi prvi moraju oboje a ovi drugi hoce ove jedne a ove druge ne moruaju? Pa zasto onda ovi prvi moraju i ove i one a oni drugi nemo...ma skontao si sta sam htio reci :wink:

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
-umbrella- je napisao:

Jel se ti zajebavas ili ozbiljno pises?

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 23:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
-umbrella- je napisao:

Neunistiva je dok je pod okupacijom NATO-a. Cim okupatori odu, krenuce se opet u rat. Nazalost, ali to je cinjenica.

Znas kada ce otici? Kad BiH prime kao stalnu clanicu u EU. A to ce ti biti isto kao da nisu ni otisli.
Valjda to tada nece ni biti vazno......

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 00:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
Jel se vama cini da ove kolege forumasi koji tvrde kako ce BiH opstati po svaku cijenu, nekako vise to rade zbog sebe, valjda sebe ubjedjujuci da ce biti tako, a ne radi diskusije??? Otprilike onaj fazon - "ako dovoljno vjerujes u nesto mozda se i ostvari". :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Tema je Kosovo, a ne BiH, pa bi bilo poželjno, da se držite toga. Rasprava o BiH i njenoj budućnosti, vodi se na drugoj temi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]