bORGqUEEN je napisao:
Gospodo....daavno su prosla vremena kad su narodi stvarali drzave; za to su sada zaduzeni oni koje zovemo zapadom, amerima, strancima ili kako vec....
Ono sto taj zapad ne moze da oprosti Srbima i Srbiji je gotovo sentimentalna vezanost za Rusiju cega smo i sami (nedavno) bili svjedoci: "Rusijo, Pomozi" i slike Vladimira Putina na nemjestu i u nevrijeme.....Rusija je sve ono sto zapad ne zeli ni pred vratima a kamoli u svom i na svom-kako oni smatraju i ovaj dio majcice Zemlje. Napadi na americku ambasadu u posljednjim protestima od strane Srba sasvim je jasna poruka koju bi i dijete shvatilo; zato se bojim da bi posljedice mogle biti jos i gore. Rusija nece rizikovati da izazove treci WW jer zna sta bi to znacilo; u ostalom, oni pricaju to sto pricaju samo iz vlastitih interesa kao i ovi drugi. Mislim da razlozi nisu kako neko vec napisa droga ili neki prirodni resursi, razlozi su mnogo dublji a oni imaju veze sa mrznjom, svojatanjem i novim svjetskim poretkom. Zbog toga se raspao veliki SSSR, zbog toga se raspala i nekadasnja SFRJ. Ono sto Srbima sada treba je neko pametan koji cisto voli svoju zemlju Srbiju a ko nije instaliran niti sa jedne strane.....da li ce Srbija iznjedriti takvu osobu, odnosno da li ce je srpski narod prepoznati i krenuti za njom je stvar izbora, slobode (licne i "tudje"), i licnih principa. Sve drugo je pogubno za Srbiju.
Paralela odvajanja Kosova i odcjepljenje RS iz BiH je u najmanju ruku neumjesno i nemoguce jer kako rekoh, narodi vise ne prave drzave....

(A ovi klovnovi tipa Dodik, Silajdjic etc.....

)
Malo mi je ovo konfuzno..
Narod vise ne pravi drzave, nego Amerika, masoni, lobi? Hm, ok, to jos moze da prodje..
Mogu da prihvatim da je jak siptarski lobi od Kosova napravio drzavu. Ali onda mi nije jasno zasto je poredjenje Kosova sa RS nemoguce i neumjesno? Srbiima je nemoguce da stvore u buducnosti dovoljno jak lobi, propracen sa par dobrih taktickih i diplomatskih poteza, koji bi od RS jednog dana napravio drzavu? Bojim se da je to u najmanju ruku diskutabilno, a ne nemoguce i neumjesno?
Ako se Amerika najvise potrudila da od Kosova napravi drzavu, u prvom redu da bi napakostila Rusiji, zasto Cecenima ne napravi drzavu? To bi bio mnogo jaci samar Rusiji, nego sa Kosovom, zar ne?